Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

И този ли ти е личен приятел във фейсбук?:wub:

преди 1 час, miro20 написа:

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 791,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Нещо ведомости.ру не ти харесва ли ? :) :giggle1:

Или великия икономист Путлер с неговия израз за световната икономика ?

Захарова за участието на Радев в Петербург: Удивително! Той говори, без да гледа листче или екран

Цитат

"Много ми хареса." Така говорителката на руското външно министерство коментира речта на българския президент Румен Радев на Международния икономически форум в Санкт Петербург пред журналисти.

Припомняме, че на 7 юни държавният глава участва в президентския панел на Петербургския международен икономически форум, посветен на устойчивото развитие.

"Беше удивително. След речта му аз все се опитвах да намеря това листче или екран, от които той чете и говори. Оказа се, че той говори просто така", коментира Захарова.

"Беше много впечатляващо. Той беше много убедителен, много ми хареса неговата реч. Беше искрена и емоционална, а аз обичам, когато хората говорят емоционално", завърши Мария Захарова.

След приключването на работата на форума, по време на държавния прием, президентът Радев е получил поздравления от много висши мениджъри на големи западни компании, останали силно впечатлени от казаното от него, научи "Епицентър".

.....а нашите чакат 5 дена инструкции......пък инструкторите - ошашавени .......:lol6:

преди 7 часа, Мойра написа:

този Радев тотално изперка

Цитат

президент Румен Радев на Международния икономически форум в Санкт Петербург

а вчера се възхищаваше на икономиката на САЩ дори даде на посланика им у нас " орден стара планина" - най високото отличие в страната ни

а Русия като му се възхищава даде ли на Радев - високо отличие или това е чисто лицемерие от страна на Русия
:laughing4:

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

Боже, колко си прост!

Президентството: Вестник „24 часа“ създава и тиражира измислена новина, свързана с Румен Радев

Цитат

Остър протест срещу "манипулативно" поднесена и  "невярна информация за действията и думите на държавния глава Румен Радев"  във в. "24 часа" изразява Пресцентърът на държавния глава.

Ето пълният текст на писмото, подписано от шефа на пресслужбата на президента Кирил Атанасов 

Право на отговор 

Уважаеми колеги,

"В днешния си брой вестник „24 часа“ за пореден път поднася манипулативно невярна информация за действията и думите на държавния глава Румен Радев.

В публикацията, озаглавена „Радев събирал съсловни организации за нов главен прокурор, защото процедурата е затворена във Висшия съдебен съвет“, вестник „24 часа“ съчинява несъстоял се диалог и приписва думи на държавния глава, които той не е изрекъл.

С подзаглавието на материала „Неправителственият сектор поиска, когато президентът отказва назначение, да е с мотиви. Той: Няма да го направя!“, вестник „24 часа“ създава и тиражира измислена новина, свързана с президента Румен Радев. Публикацията няма автор, а е подписана от „24 часа“.

Обръщам внимание, като уточнявам за редакцията на вестника, че по време на проведената по инициатива на държавния глава кръгла маса, посветена на критериите за избора на следващия главен прокурор, представителят на Инициатива „Правосъдие за всеки“ Емил Димитров заявява, че „институцията и личността на президента със своя авторитет биха могли да помогнат за институционалното доверие в прокуратурата, ако президентът в деня на подписването на указа, се обърне към гражданите, към нас, и заяви своята убеденост, че от всички професионално подготвени и добри кандидати, този кандидат, когото предлагаме и за когото ще подпиша указа за неговото назначаване, той е най-моралният, политически независим и почтен на сто процента“.

Емил Димитров призовава президента да не подписва указа, ако не може да направи подобно публично изявление за някой от номинираните кандидати.

В отговор на отправения призив, държавният глава заявява: „Ако инициирате гражданско сдружение на широка платформа, което да внесе, знаете, че нямам законодателна инициатива, но да стане така, че президентът еднолично да избира главен прокурор, тогава аз ще изляза и ще се обърна (*към обществото) и ще кажа: „Това е човекът“. Но отговорност на други аз няма да нося – аз мога да ги спра веднъж, мога и да ги пусна. Но тук много точно беше повдигнат въпросът за колективната безотговорност. Тя не е заболяване само на съдебната система, тя е общонационална „болест“. Много пъти съм говорил на тази тема – благоприятната й среда е най-вече в парламента. България трябва да върви към поемане на повече еднолична отговорност – този, който има амбицията да управлява и да ръководи процесите във всяка една област, трябва да е готов да носи лична отговорност и законите трябва така да се променят, че да е ясна тази лична отговорност…“.

Това е диалог, провел се пред всички участници в дискусията, която беше открита и за медиите.

Не става въпрос за отказ на държавния глава да се мотивира, ако не подпише указ, а за носене на лична и институционална отговорност от всеки участник в процедурата по номиниране и назначаване на главния прокурор.

Изпращам това опровержение публично, тъй като в разрез с нормите на Етичния кодекс на българските медии, към който се е присъединил и вестник „24 часа“, ежедневникът рядко успява да публикува на достатъчно забележимо място опроверженията на президентската институция. През последните две години в нито един случай вестникът не е публикувал правото ни на отговор, на същата страница, на която е била публикувана и оспорена публикация.

Напомням и че Етичният кодекс на българските медии започва с обещание за „предоставяне на достоверна информация на обществото“.

Кирил Атанасов
Началник на отдел „Връзки с обществеността“
Администрация на Президента на Република България

Президентът: Днес истината често се дави в море от фалшиви новини

Цитат

„Днес истината често се дави в море от фалшиви новини. Бързината взема превес над достоверността. Думите губят битката с образа. Наемат се армии от полуграмотни тролове, за да се дискредитират идеи и личности. А разрушителният ефект на информацията може вече да бъде по-голям и от този на бомбите и ракетите“, посочи Радев.

преди 52 минути, Lumberman написа:

Президентът: Днес истината често се дави в море от фалшиви новини

„Днес истината често се дави в море от фалшиви новини. Бързината взема превес над достоверността. Думите губят битката с образа. Наемат се армии от полуграмотни тролове, за да се дискредитират идеи и личности. А разрушителният ефект на информацията може вече да бъде по-голям и от този на бомбите и ракетите“, посочи Радев.

Винаги съм се чудила, защо наемат полуграмотни тролове.

Дали не е поради факта, че за да си трол, е нужно да бъдеш прост, безсрамен и нагъл, а интелигентните хора не са такива?

Интересно, дали тези, които наемат троловете не плащат и на хора от екипа на сайтовете, в които тези тролове "работят", за да не ги изхвърлят?

преди 54 минути, Мойра написа:

Винаги съм се чудила, защо наемат полуграмотни тролове.

Дали не е поради факта, че за да си трол, е нужно да бъдеш прост, безсрамен и нагъл, а интелигентните хора не са такива?

Те ако бяха повече от това, щяха ли да бъдат тролове? Трябва да си пълен неудачник, че да си плюеш по сурата по такъв начин. Интелигентните хора според мен биха разбрали, че троленето е задънена улица - доникъде не води. А един трол - той няма визия повече от носа си и шкембето си. Не знам дали ги подбират да бъдат прости и нагли, но това са си характеристики на професията... заради самото естество на работата. А интелекта няма как да го отделиш от характера и морала на човека. Деградирали типове са и помрачени в разума.

Много жалко докъде са ни докарали такива нечистоплътни хора да бъдат надлъж и нашир популярни. Но това е медийната политика/директива не само у нас. Аз от много години телевизия гледам само по изключение, много рядко, а собствен телевизор никога не съм имал.

И аз това ви се чудя.

Такива като вас, дето сте христоматиен пример за подобно тролене, за  безмозъчно копипействане на пропагандни субективни партийни сайтове   почти без лично мнение и коментари /като Мойра/ фейкомети като нюзфронт, бултаймси, наскоро и фейкомета Костадинов с лъжите за турското иго и още една камара сайтове с доказана дезинформационна политика и т.н.  и които толкова мразите сайтове разобличаващи тролвоете и фейк новините.... да ми говорите за тролове и тролене ?  че и за "интелигентност" ? :)

Наистина... връх на наглостта е.

А от съседната тема бях дал някои констатации откъде извира дезинформацията и т.н.

https://clubz.bg/node/84248?fbclid=IwAR3_HC83f3vaDhw8p5EAmQrtrU_-zMW2_pQq8navaKnBnRegtCF5h_23Ods

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Браво, Миро! Добре, че всички ти вярват. Да припомняме ли проучването/анкетата за твоя милост? Ти имаш по-нисък рейтинг от Плевнелиев и Борисов! Никой не пророк не бива приет сред своите си, но ти просто си много ниска летва. Нямаше и да видя, че си писал, но ми изкара съобщение, че има ново съобщение, и се оказа от тебе.

Продължавай в същия дух и може скоро да пропаднеш и никога повече да не се изправиш. Тогава гушата и търбуха - и доларите - хич няма да те ползват. А и потомство няма да си оставил...

преди 13 часа, Мойра написа:

Интересно, дали тези, които наемат троловете не плащат и на хора от екипа на сайтовете, в които тези тролове "работят", за да не ги изхвърлят?

Ти как мислиш??? Мирчо Истината например си плаща!!! С други думи отделя процент от лептата, а онези пък вземат процент за дезинформацията и фейковете!!! VIP потребител не се става с акъл, морал или някакъв принос, а като си платиш!!! А коя медия е тръгнала срещу спонсорите или рекламодателите си??? Така че екипът е част от дезинформационния поток и фалшивите новини!!! При това напълно съзнателно и доброволно!!! Колко люде спряха да пишат или ги изгониха заради този плазмодий??? Ама няма проблем, важни са десетте левчета, които той отчита в касичката на сайта!!! Да, толкова струва да лъжеш и манипулираш на свободна воля!!! Цената на ИСТИНАТА е два дюнера!!! Не, няма да плащам за да говоря и изкарвам на яве истинските факти!!! А последствията са за сайта и целия му екип!!! Като гледам, останали са да пишат само модераторите и няколко"VIP" трола!!! Но като не са си направили сметката, че точно този и още няколко трола като него изгониха всички потребители от форума на data.bg, кой съ аз да спирам професионалното им развитие!!! И те вървят по тези стъпки като гледам!!! Но за десет сребърника, толкова!!!

преди 8 минути, M.Николов написа:

Разбира се, тази година мисля да отида до Бахамите с процента от Мирко.:D

На тръгване мини през Русе!!!

преди 35 минути, Джугашвили написа:

Като гледам, останали са да пишат само модераторите и няколко"VIP" трола!!! Но като не са си направили сметката, че точно този и още няколко трола като него изгониха всички потребители от форума на data.bg, кой съ аз да спирам професионалното им развитие!!! И те вървят по тези стъпки като гледам!!! Но за десет сребърника, толкова!!!

А, бе, Тони банираха ли го или сам се махна? Пак заради тоя трол.

преди 3 часа, Lumberman написа:

А, бе, Тони банираха ли го или сам се махна? Пак заради тоя трол.

Което и от двете да е, заради него е!!! И не е само Тони!!! Тони е последния случай!!!

преди 3 часа, M.Николов написа:

Най-обичам някой многознайко да ми определя посоката.

Най-много обичам някой многознайко да си мисли, че с евтини саркастични шеги може да смени темата, да избяга от отговорност и от неудобните въпроси!!! Гащите са Ви осрани!!! Приемете го, вместо да се правите на чисти и да се оглеждате дали някой Ви е видял !!! Ще ми кажеш ли какво стана с data.bg??? Тоя дето ви плаща членският внос за да не го гоните, влиза ли още там??? Щото ако влиза, ще е сам с още двама-трима модератори!!! А наясно ли си точно той, колко люде е изгонил и баннал без никаква причина??? Аз даже съм един от тези!!!  Ама пазете си го, халал да Ви е!!! Вземете си го с вас на Бахамите даже!!! И не забравяй...Два дюнера!!! Толкова струвате!!!

Няма да ти кажа нищо повече освен, че разпространяваш клевети!

И това е именно заради политиката на сайта за свобода при изразяване на различни мненията, иначе щеше да си баннат за клевети!

преди 9 минути, M.Николов написа:

Няма да ти кажа нищо повече освен, че разпространяваш клевети!

И това е именно заради политиката на сайта за свобода при изразяване на различни мненията, иначе щеше да си баннат за клевети!

Кое е клевета??? Че тарифата е два дюнера ли??? Или че който си плаща не го закачате??? И двете твърдения могат да се проверят много лесно!!!! Дали Ви стиска???

1. Постоянно ми излиза реклама да си правя VIP акаунт, колко струва и какви "привилегии" ми се полагат с него!!!

2. Нямам достъп до тези данни, така че някой друг настоящ или бивш модератор може да потвърди или отрече, колко VIP потребители( люде които си плащат) сте баннали и дали изгорялите не са винаги от "простолюдието"!!!

преди 2 минути, M.Николов написа:

Хайде, да те видим!Доказвай!

Хех, ти доказвай че не е така!!! Аз съм си доказал твърденията нееднократно с вашите уж неволни бездействия или действия все в едната посока!!! Ама Ок,да започнем от първата така наречена клевета!!! Колко струва VIP акаунт???

А-ха, ясно ти подхвърляш клюката, пък аз да доказвам, че нямам сестра.

преди 2 минути, Джугашвили написа:

Колко струва VIP акаунт???

Нямам си на идея, никога не съм го ползвал.

Сега погледнах специално заради теб!

10 евро за година.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.