Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Президентството: Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а закони,които нарушават Конституцията!

Цитат

От офиса на държавния глава Румен Радев излизат с официално опровержение на поредна публикация на "24 часа", която определят като "манипулативна". Нещо повече - от президентството подчертават, че в тази медия се правят "опити за дискредитиране на държавния глава с неверни и гръмки заглавия".

"Такива заглавия разкриват в най-добрия случай неинформираност, а в най-лошия – преднамерено злепоставяне", казват още от екипа на Радев.

"Със сезирането на Конституционния съд за някои от измененията в Закона за държавната собственост президентът Румен Радев не „атакува“ инфраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията.

Това се казва в изявление на пресекретариата на държавния глава, разпространено до медиите.

"Това конституционно установено правомощие на президента не може да бъде оправдание за бездействието на други институции и да легитимира опити за дискредитиране на държавния глава с неверни и гръмки заглавия. Такива заглавия разкриват в най-добрия случай неинформираност, а в най-лошия – преднамерено злепоставяне.

Отговорност за неудачите в развитието на транспортната инфраструктура в България носи не президентската, а други институции. Обратното означава пълна подмяна на Конституцията и законите и бягство от отговорност.

Последователните манипулативни внушения от определена медия, че президентът „атакува магистрала „Хемус“ с вето, което няма никакво отношение към този проект, както и че е сложил „втора тапа на околовръстното“, са в разрез с истината. Подобни публикации може и да са канонично съпричастни с думите на управляващите, но целенасочено дезинформират гражданите, подчертават от офиса на Радев.

Става въпрос за неподписана публикация във в. "24 часа" от 17.06.2019 г, озаглавена "Президентът сложи втора тапа на околовръството - има пари, но няма как да почнат през юли",  която от екипа на Радев определят като манипулативна.

Редакционният коментар от 17 юни т.г. в същата медия, озаглавен „По-малко жертви на пътя или по-тлъсто обезщетение“, е неадекватна, дори цинична спекулация с болката на хората по този сериозен въпрос. Това не е проблем, породен от конституционните правомощия на президента, а проблем, съществуващ и нерешен от много години.

Ако редакцията наистина има желание да бъде в услуга на обществото, би могла да отправи въпроси към управляващите за съдържанието на предлаганото и приеманото от тях законодателство, което неведнъж е било в ущърб на интересите на гражданите. Би могла да се осмели да отиде и по-далеч и да запита за изразходените до момента публични средства за инфраструктура и дали тя съответства на качеството.

Във връзка с отправените към пресцентъра на президентската институция покани за коментар от различни медии след публикациите в национален ежедневник, оставяме на вас да прецените какво всъщност се цели с измененията в Закона за държавната собственост - към досега съществуващата в закона категория „национални обекти“ да се прибавят и „обекти с национално значение“, определени като такива без наличието на обективни критерии.

Какви ли минали, настоящи и бъдещи провали в развитието на инфраструктурата, причинени от бездействие и некомпетентност на отговорните институции, ще бъдат оправдавани с действията на президента в защита на обществения интерес, Конституцията и законността?, пише още в съобщението на пресофиса на държавния глава.

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 791,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

• Автор

Честит Рожден Ден, господин Президент ! Да сте ни жив и здрав много години !

:champagne1:

преди 17 минути, haidukpikaso написа:

защо не се казва че е пиар, поне така казаха троловете като бе на Б.Б

преди 57 минути, haidukpikaso написа:

:champagne1:

Честит Рожден Ден на Президента на Република България!

Благодарение на него отчаяните и обезверени хора в България започнаха да живеят с надеждата, че ще нещата в Родината ще се променят към добро.

Жив и здрав да е много години!

преди 12 минути, Без умствен капацитет написа:

как така,  нали допреди 2 дена бе нарочно за Б Б - мениш бързо мнение - вземай нещо за хормоните, че климакса е доста зле

Моля, тези от модераторите, които притежават нужните права, да вземат мерки срещу трола!

току-що, Мойра написа:

Моля, тези от модераторите, които притежават нужните права да вземат мерки срещу трола!

няма какво дяа кажеш освен - трол, а защо ти е речника беден

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

няма какво дяа кажеш освен - трол, а защо ти е речника беден

преди 3 часа, Без умствен капацитет написа:

защо не се казва че е пиар, поне така казаха троловете като бе на Б.Б

Пи ар си е :)

Ама за тях всичко що е различно трябва да се плюе и омаловажава, а тяхното раболепие и коленопреклонничество разбира се, не е нещо лошо :)

тя разбра или поне се надявам да е разбрала че в момента е в противоречие сама с себе си поради, специфичното и  състояние на тялото, това ще трае около 5 години

защото ако кажа на друг това, едва ли ще реагира така експлозивно

А защо ли тролчетата не си върнахте думите назад, как Президента бил премълчал пред руската килимявка, за историята на нашата азбука? Пиар било - ами пиар е и нарочно го натресе в очите на Путин, пред целия свят да е пределно ясно, че нашата азбука е наша, а не руска, направи го човека най-- вече заради българите, които се скъсаха да го плюят, че бил страхливец. Страхливец ли е сега питам? Премълча ли? Ама не -- пак нещо си там, що го бил казал тей, ами не инак. Тъпчовци - е заради туй интелигентните хора странят от политиката, щото подлизурковците и некадърниците, знаете само да маскарите всеки що е по- стойностен от вас. Само бойкойвци, байчовци и батковци за тази нация - селяндури прости, нищо повече от да сте овце не заслужавате и да ви пасат най- малоумните пъдари.

преди 10 минути, sound написа:

Тъпчовци - е заради туй интелигентните хора странят от политиката, щото подлизурковците и некадърниците, знаете само да маскарите всеки що е по- стойностен от вас. Само бойкойвци, байчовци и батковци за тази нация - селяндури прости, нищо повече от да сте овце не заслужавате и да ви пасат най- малоумните пъдари.

:wub:ще се успокоиш ли ако ти подаря една кофа с само нивелираща се замазка:D

преди 3 часа, sound написа:

А защо ли тролчетата не си върнахте думите назад, как Президента бил премълчал пред руската килимявка, за историята на нашата азбука? Пиар било - ами пиар е и нарочно го натресе в очите на Путин, пред целия свят да е пределно ясно, че нашата азбука е наша, а не руска, направи го човека най-- вече заради българите, които се скъсаха да го плюят, че бил страхливец. Страхливец ли е сега питам? Премълча ли? Ама не -- пак нещо си там, що го бил казал тей, ами не инак. Тъпчовци - е заради туй интелигентните хора странят от политиката, щото подлизурковците и некадърниците, знаете само да маскарите всеки що е по- стойностен от вас. Само бойкойвци, байчовци и батковци за тази нация - селяндури прости, нищо повече от да сте овце не заслужавате и да ви пасат най- малоумните пъдари.

В тази връзка и не само http://epicenter.bg/article/Vasil-Vasilev-analizira-sreshtata-Putin-Radev--prochit-za-realisti/185358/2/0

Да четат в края най вече соросопитеците , които твърдяха и продължават да твърдят,че турско робство не е имало и едва ли не сме цъфнали и вързали и Русия и заробила. Замазват ни очите днешните велики управници и мълчат като насрани. За разлика от президента.

Цитат

Васил Левски за насилията над българите
Из дописка на В. Левски до в.”Свобода” от 1871г.

Ние, българите, от отдавна се напъваме с всичката си сила да викаме към човечеството и свободата! Всекидневните ни убийства, потурчвания на невръстните ни грабнати деца от турчина, обезчестяванията на девойките ни и на жените ни все от турчина, е било всекидневно оплакване с кървави сълзи пред европейските консули.
Из писмо на В. Левски до Г. Милев 10 май 1871г.
На кого ли капят тия сиротински кървави сълзи!?... Турчат децата /на българите/, безчестят по-младите и дъщерите им!!

Из „Исторически бележник, в който се записват важните случаи, станали над това и от това население в Кръстогорската област”, писан от светогорски монаси, обслужвали /Средните Родопи/ през ХVІІІ и ХІХ век.
1. В 1661 година /по-точно: 1669/, в двадесет и първата година от царуването на султан Мехмед ІV, излезе заповед да се потурчат българите в Кръстогорието.
С огън и меч турците успяха и потурчиха населението в следните села : Виево, Смолен /дн.Смилян/, Упорово /дн.Влахово/, Бяла река, Подвис, Витлово /дн.Рудозем/ и една малка част от селата Езерово /дн.Смолян/ и Беловидово /дн.Златоград/.
А селата Райково, Устово, Долно и Горно Руеново /дн.Момчиловци и Соколовци/, Кутлово /дн.Славейно/, Петково, Очинево /дн.дн.Чокманово/, Левочево, Пещера, Осиково /дн. Полк. Серафимово/, оказаха голям отпор на насилниците турци и запазиха вярата си.
2. Когато стана страшното и с насилие помохамеданчване на българите в областта около Смолен, турците направиха много пакости. От жителите едни помохамеданчиха , други избиха, а трети избягаха из горите. Изгориха църквата „Св. св. Апостол Петър и Павел”, митрополията и богословското училище. Всички книги и помагала унищожиха, а скъпоценностите разграбиха.

Сведения за помохамеданчвания и отвличания на българи в Нишко за времето от края на 1859 до март 1860г. във връзка с извънредния съд в Ниш на 4 септември 1860г., на който присъствал и великият везир.
В Хамуджи, Хюсеин бей завлякъл в харема си двете дъщери на Йоан; Исмаил бей – дъщерята на Марко; в Каналнище Сали ага, син на Мусли ага, отвлякъл Павлина, дъщерята на Яни ханджи; Миса бей – Милица, Стайковата дъщеря; Иса бей от Дескурвац – Алавадовата дъщеря; в Габровица Суля, Мехмедовият син, отвлякъл дъщерята на Христо, а Салих ага – Тричовата дъщеря. В Поляница Абдул завлякъл в своя харем една мома, а пък нейната сестра изпратил в харема на брата си в Голямо поле. Същият Абдул в това село стрелял на сина на земеделеца Стоян и обезчестил снаха му и трите му дъщери. В гр.Лясковица Сюлейман, синът на Абдул, грабнал дъщерята на един кожухар, именуван Коста; в същия град синът на Молак Афик – съпругата на един християнин; в Страйковац Ателах Параджибаши - дъщерята на Павло, а Хасан бей – дъщерята на Стойко. В Турнакочи Сюлейман бей отвлякъл едно десетгодишно момиче, което вследствие на туй е умряло, а изпъдил баща й от къщата. Синът на Хаджи Ибрахим обезчестил едно седемгодишно момиче, което веднага издъхнало. В Чифлик синът на Ава – Тарнека, изнасилил Петковата дъщеря. В Прещович турците уловили една мома, която отвлекли, но християните се притекли на помощ, та я освободили. В Подвеч Алтей, Байрактаров син, грабнал Марковата дъщеря; в Самарница Хасан, син на бюлюкбашията – Ставревата дъщеря, а пък Арнаут Осман – Пеховата дъщеря.
……
„Трябва да се отбележи, че сред българите има повече от един милион мохамедани. В това число не са включени нито татари, нито черкези. Тези мохамедани не са дошли от Азия, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванието и през следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, произлезли са от същото това коляно. А между тях има една част, които говорят само български.”

Мидхат паша /1822-1884/
Управител на Дунавския вилает,
а после велик везир

преди 3 часа, nikssi написа:

които твърдяха и продължават да твърдят,че турско робство не е имало

И кои са те ?

Ах да.. визираш фейкомета копеечкин Костадинов  ли :)   С неговите обучения на учители че нямало турско робство и т.н. Ми фейкомет ко да го правиш. Налива масло за такива  попивателни гъби като вас.

преди 3 часа, nikssi написа:

За поведението на пРезидента ни /единствен поканен на путинския форум/  отдавна го минахме. Не знам защо въртите отново тази плоча. :) 

Имаше доста отзиви че можеше и по добре да се защити освен да пехвърля и уврта.. "ама то не съм аз другарко, то бяха всички други"  /за общото решение на ЕС /

:offtopic_s:

Някои идиоти навсякъде и във всичко виждат "дългата" ръка на Русия....и за да се харесат са готови да оближат всичко,което идва от Запад...дори да забравят историята си.....

"Турското робство" е метафора, историческата истина е друга

преди 31 минути, nikssi написа:

Кой тук говореше, че по турско за робите се грижели ... случайно да не беше ти а?  Че и пита наглеца.

:D не, аз бях, просто се бях регнал в неговия акаунд (разбира се ще кажа без да искам:whist:)

да живее ДеПиСе-ту

преди 36 минути, nikssi написа:

Кой тук говореше, че по турско за робите се грижели ... случайно да не беше ти а?  Че и пита наглеца.

Наглеца отново си ти. Жалък трол, който се опитва да манипулира с лъжи думите ми .

Които са, да припомня :

Цитат

Мнението за османското робство съм го казвал и преди - Ние сме били със статут по лош от роби.

Защото роба като статут е безправен , но и  грижа за господаря си , който трябва да го обгрижва, храни и пои, и да отговаря за него.

Българите под османско робство сме били по зле -  без права, като роби, но и сами да се изхранваме и подсигуряваме. Т.е. без права в империята, но с отговорности.

Затова казвам - този статут е по зле и от робство дори. 

Другото което е факт, за тези които казват че е имало и заможни българи чорбаджии и т.н.. - да, така е. Защото никоя империя няма полза от тотално ограбен роб.

Винаги е по добре да имаш що годе изхранена овца , която периодично да "стрижеш". Гладна овца вълна не дава.

затова и сме изхранвали Истанбул, и др и това е факт.

преди 35 минути, miro20 написа:

Наглеца отново си ти. Жалък трол, който се опитва да манипулира с лъжи думите ми .

Които са, да припомня :

Това главата ти чак сега ли го разбра?

Вероятно с акъла от другата си глава си отишъл да учиш в СССР (или в Русия?)!

преди 5 минути, dedidi написа:

Не. Много по отдавна , още когато съм се научил да мисля със собствената си глава, а не да мисля товакоето ми наливат да мисля.

Какъвто е вашия принцип.

В случая просто опровергах една поредна лъжа измислица за мен.

преди 14 минути, dedidi написа:

Вероятно с акъла от другата си глава си отишъл да учиш в СССР (или в Русия?)!

а ти къде си учил ?

преди 18 минути, Без умствен капацитет написа:

а ти къде си учил ?

В България!

В СССР съм ходил много пъти, защото съм работил с някои институти и заводи.

преди 22 минути, dedidi написа:

В България!

В СССР съм ходил много пъти, защото съм работил с някои институти и заводи.

a защо се върна от таз  "хубава страна"

преди 44 минути, Без умствен капацитет написа:

a защо се върна от таз  "хубава страна"

Простьо, ходил съм служебно, в командировка, а веднъж заведох майката на децата ми на екскурзия.

преди 1 час, dedidi написа:

Простьо, ходил съм служебно, в командировка, а веднъж заведох майката на децата ми на екскурзия.

само че в момента майките предпочитат да ходят на екскурзия не в Русия а в Гърция - що тъй сега не искат Русия

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.