Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Да. Еднозначно. пРезидента Радев лъже като за световно относно "най значимия ни външнотърговски партньор" :laughing4:

Или Мазню да му викаме вече ?

пп

Ето и още едно мнение за мазните лъжи на пРезидента за Белене : https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/georgi-kaschiev-ne-mu-e-rabota-na-prezidenta-da-kazva-koe-trjabva-da-se-postroi.html?fbclid=IwAR3OKXv8XMl8wQDjkK3QpvLs6npqwFR5ceF6I0oLsHcTgO2CLeo7MiLAe4g

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 19,2k
  • Прегледи 791k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Добре де, може ли да си толкоз прост, че да цитираш официални изказвания на президента променяйки думите му .... ами явно може и после разбира се, фейкометите били "онези", пък ти говориш само истината. Е за това ще си останеш жалкия палячо на форума и хората ще продължават да се гаврят с теб.

преди 36 минути, sound написа:

Добре де, може ли да си толкоз прост, че да цитираш официални изказвания на президента променяйки думите му .... ами явно може и после разбира се, фейкометите били "онези", пък ти говориш само истината. Е за това ще си останеш жалкия палячо на форума и хората ще продължават да се гаврят с теб. 

а ти какъв си :brickwall:

преди 2 часа, sound написа:

да цитираш официални изказвания на президента променяйки думите му

Кое съм променил ?? :)  Няколко пъти повтарям НЕГОВИТЕ думи за "най значимия външнотърговски партньор" , и че това е лъжа, както и Асен Генов, понеже по синтезирано и точно доказа с факти това.

Иначе нещо не се котира този форум на който отиде пРезидента

Особенно за вътрешната опозиция като НАвалний

https://www.faktor.bg/bg/articles/aleksey-navalni-1

:)

на 5.06.2019 г. в 22:26, miro20 написа:

Тоя така и не прави разлика между политически проекти, пропаганда и реални икономически показатели , които са тези 4 % ИЗНОС на България към РФ . За които пРезидента ЛЪЖЕ  колко са "стратегически" . "Стратегически " е  вноса, от който сме зависими на 90 % . Което именно е интереса на рашистите. Правиш ли разлика ? май пак не.

Добре де Миро като казваш че имаме силно отрицателно търговско салдо с Русия и това не е добре за България с което съм напълно съгласен защо не отидеш малко по далечко . Президентът наистина не обели дума по този въпрос за да не дразни спонсорите но в крайна сметка решението му не е в ръцете на президента а в ръцете на управляващите които реално не правят нищо за решаването му. Този въпрос не се решава с "Другарю Путин моля ви се " а с митническа политика вдигаш драстично митата за внос от Русия те отвръщат с вдигане на техните мита . При минимален износ към РФ и огромен внос печалбата е в полза за България и тогава сядаш и преговаряш да увеличат вноса от България за сметка на намаляване митата. Това е пътят и той не зависи от президента а от Бойко Борисов но той не го прави.

преди 2 часа, lsmurf написа:

Президентът наистина не обели дума по този въпрос за да не дразни спонсорите но в крайна сметка решението му не е в ръцете на президента а в ръцете на управляващите които реално не правят нищо за решаването му.

Е как да не се прави. Ами нали внасяме ? Газовите проекти са доста голям напредък. Да, за сега се говори за 10% от новите мощности, но отдавна на границите ни тръбите са с реверсивни възможности и с увеличаващ се обем .

Ето и танкери от САЩ през гръцкия терминал сме купили и то на по ниска цена от рашистите.

Така че, има  положителни тенденции , но  спецификата на суровините е такава че няма как да стане  веднага.

Този въпрос не се решава с "Другарю Путин моля ви се " а с митническа политика вдигаш драстично митата за внос от Русия те отвръщат с вдигане на техните мита .

Ами нали внасяме :) Само че от РФ освен суровини /90% от вноса/ друго реално няма какво . Дай да говорим конкретно а не с общи приказки :)

Бизнеса на политици не вЕрва. Затова и фирмите търгуват за останалите неща предимно с ЕС. Може ли другаря Путлер да предложи алтернатива на европейския ни стокообмен ? Като количество и качество ? Да заповяда, никой не му пречи. Проблема му е че и той най вече  внася западни продукти .

Веднага споменавам санкциите и сме коментирали многократно че загубите са мижави на останалия фон.

При минимален износ към РФ и огромен внос печалбата е в полза за България и тогава сядаш и преговаряш да увеличат вноса от България за сметка на намаляване митата. Това е пътят и той не зависи от президента а от Бойко Борисов но той не го прави.

Нещо се бъркаш. При сегашното положение и внос многократно превишаващ износа към РФ, печалбата е в РФ, не за България.

И сега никой не пречи да търгуваш с РФ . Но пак споменавам фирмите че милиардния ни стокообмен е по изгоден с ЕС , а не с РФ.

Има една камара междудържавни споразумения  с рФ за улеснена търговия сътрудничество дружба бла бла  бла... но нещо не е изгодно . Защо ли :)

Никой не пречи да изнасяш чушки и домати за РФ. Само че те не ги искат, даже ги мачкат с багерите заради измислените им абсурдни контрасанкции.

преди 1 час, miro20 написа:

Нещо се бъркаш.

Така ще да излезе когато ми вадиш изреченията от контекста. Наистина ли не разбра какво казвам или искаш да покажеш колко добър манипулатор си. :)

Аз му говоря че ако вдигнем вносните мита дори при съответно вдигане на техните България ще печели от митни сборове повече отколкото Русия от обмитяване на наши стоки и освен това ние няма да изгубим позиции на руския пазар а руснаците ще изгубят позиции на нашия ама той си ми повтаря някакви неща които са ни ясни до болка.

преди 1 час, miro20 написа:

И сега никой не пречи да търгуваш с РФ .

Ами то такива мекерета съсипахте родното производство - колкото пъти да я повториш тази мантра, няма да стане истина. Близо 20 години съм бил в търговията, ще взема да ти намеря един камион с чушки и домати, че да те видя как ще ги изнесеш в Русия.

преди 21 минути, sound написа:

Ами то такива мекерета съсипахте родното производство

Айде пак старите клишета.

преди 1 час, lsmurf написа:

Така ще да излезе когато ми вадиш изреченията от контекста. Наистина ли не разбра какво казвам или искаш да покажеш колко добър манипулатор си. :)

Аз му говоря че ако вдигнем вносните мита дори при съответно вдигане на техните България ще печели от митни сборове повече отколкото Русия от обмитяване на наши стоки и освен това ние няма да изгубим позиции на руския пазар а руснаците ще изгубят позиции на нашия ама той си ми повтаря някакви неща които са ни ясни до болка.

Ами изглежда не съм те разбрал.

А и сега за руския внос /90-те % /  се плаща достатъчно висок акциз за суровините. Нали  даже правиха разбивки за цената на  горивата. И това е доста сериозно перо постъпления в бюджета.

Колко още искаш да вдигнем ?

За останалите неща митото мисля е в пряка зависимост от   ЕС. т.е. каквито са правилата на ЕС с външни страни, такива са и за България.

Но в случая ми се струва че искаш да гоним дивото, вместо да гледаме питомното....

Аз говоря по принцип от къде и какво имаме постъпления от огромния руски внос на суровини. И че това е май най голямото  милиардно перо .

Ако имаш какво да допълниш какво се плаща при внос на суровини - зпаовядай.

Е ти ся изкара, че най- голямото ни милиардно перо идва от ..... Русия. :Д

Ами от внос на суровини - така излиза. Да ме подсетиш откъде другаде внасяме газ и петрол ? :)

Ам аз като ти казвам, че единствено сам себе си оборваш, на теб не ти се вярва, ама .... то верно бавноразвиващ се.

Някой знае ли защо Миро-ментата още не е блокиран за непрекъснатите му расистки обиди по адрес на руснаците, след като правилата на форума изрично забраняват обиди на етническа и расова основа??

Правила_cr_ed.jpg

Расистки коментари във форума.jpg

Редактирано от M.Николов
нарушение на правилата (преглед на промените)

преди 45 минути, gagodrago написа:

Някой знае ли защо Миро-ментата още не е блокиран за непрекъснатите му расистки обиди по адрес на руснаците, след като правилата на форума изрично забраняват обиди на етническа и расова основа??

Правила_cr_ed.jpg

Расистки коментари във форума.jpg

Аз не популяризирам, нито пропагандирам - а осмивам и критикувам такива.

Все едно да искаш да ме накажат ако критикувам Хитлер и режима му . Откъде накъде ???

Реципрочно - тези, между които май и ти спадаш, трябва да се замислите много внимателно когато пропагандирате комунистически и др подобни идеи. Защото да ви припомня, тази идеология е обявена за престъпна със декларация на НС. Така че сте извън закона, и ако възхвалявате такава социалистическа и комунистическа пропаганда, е напълно логично да понесете полагаемото. :)

Малко увъртания, но по добре от нищо .

http://glasove.com/categories/novini/news/radev-vleze-v-spor-s-putin-za-suvereniteta-na-bylgariya?fbclid=IwAR1rIo36kVhhqsuaLHKoVR28jkONvUfmmeUQgRyK4Gp8PCVp0WLQYgSQGNE

Можеше много по добре да постави на място джужджето.

преди 20 минути, miro20 написа:

Можеше много по добре да постави на място джужджето.

Как да стане, като Путин за съжаление е ужасно прав. Ние вече сме държава без суверенитет, което точно военните го знаят най- добре от всички и това благодарение на подлогите в парламента.

Не мож ми призна че ми коства огромни усилия да цитирам червения дачковски "гласове" :)  Тъй че сметнах за достатъчно :)

преди 1 минута, sound написа:

Как да стане, като Путин за съжаление е ужасно прав.

Ей така може да стане, но щеше да стане дипломатически гаф. Въпреки че си струваше.

А самия Путлер е патологичен лъжец. Конкретно за ЮП всичките глупости бяха опровергани. И като евентуални ползи,  а и това че не ние, а той спря проекта.

Не за друго а защото не се съгласи на европейските правила. Винаги съм питал - защо  зарови милиарди вкарани в ЮП, и ни заобиколи, след като с ТП тръбата която ще влезе отново ще се съобрази с условията които важаха и за ЮП ?

Радвам се че си запомнил ментора му :)

Много добре разбираш че не може да е толкова отявена кукла на конци или да му се диктува всичко на 100% . Дори 80% да изпълнява заръките за прокарване на руски интереси и услуги за бСП,  това по никакъв начин не опровергава ФАКТИТЕ около неговото проучване, предлагане на БСП , синхрона с червените и др проекти.

Виждаш че отначало тръгна с изцяло слугинажно интервю за руската преса преди форума.

Лекото опъване на самия форум на репликите на Путлер, е по скоро негова имрповизация.

Както що годе достойно  опонира и на рашиста Гундяев.

Забрави ли този случай ?

Как тотално ни намачкаха плюс пуснат в медиите режисиран репортаж с хокането на Гундяев , без да се отразят отговорите на Радев.

Добре че някой /очевидно службите/ са се сетили да записват разговорите, и излезе отговора на Радев.

Ама после. Първо кое остана ? как ни размаза раишста КГБ-ист в расо :)

Дежа вю. Вече сме го гледали това. :) 

Асен Генов също на мнение че е можело по подобаващо да отговори , а не в стил ... "Ама другарко, не само аз пушех  а и Петърчо и другите също ... " :)

пп

Не знаех, за което му благодаря, че Газпром клекнал и предлага с 25 % по ниски цени за крайни потребители.

Колко хора у нас знаят това ? На фона на исканите увеличения на ток, парно  и т.н. /пряко или косвено зависими от тази цена/

Дискусия по повод посещението на Радев на форума в Санкт Петербург. Грантомовираният младеж с очилцата е направо смешен.

преди 21 часа, gagodrago написа:

Правилно отбелязахте. Дано модераторите обърнат внимание. Това си е "език на омраза" отвсякъде. Тенденциозно, обидно, на етническа основа. Иначе се пише "русофил", мола ви се!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.