Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 13 часа, lsmurf написа:

Няма такава логика. Ако беше върнал закона да след това ако преодолеят ветото е задължен да го пусне но тогава вече ще е спазил законите и ще е защитол позицията си. Нали именно това е идеята - президентът да бъде коректив на калпави закони . Хем виждаш че закон противоречи на конституцията хем го подкрепяш като не налагаш вето. Абсолютна безмислица.

Да ама нали се сещаш какъв вой щеше да се надигне от страна на герберастите?

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 793,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, nikssi написа:

Да , и какво от това ?

преди 6 часа, M.Николов написа:

Тук на края ясно е обяснено защо не наложи вето.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8585943

Тоест решил е че е по добре да се нарушат конституционните права на целия народ за да не пострадат някакви дребни социални плащания за част от хората. Не мисля че е разумна постъпка но щом е решил така да продължава.

преди 15 часа, nikssi написа:

Не е сериозно това. Значи, щото да не се развикали тези, които приемат противоконституционната поправка Менгеле, затуй няма вето.

Ми много ясно, че ще се развикат. Нали затуй са го приели.

По тази логика никога не трябва да има вето, щото тези дето са приели съответното изнасилване на конституцията, винаги ще се развикат. Те затуй са го приели.

Ето сега влезе в сила поправката Менгеле и почна властовия произвол. Блокираха посред лято някакво село в Разградско, заради лека настинка.

Туй ако не е произвол, кое да е.

Властите вече могат да правят с нас каквото си искат. Вече няма нищо неприкосновено.

преди 1 час, lsmurf написа:

Тоест решил е че е по добре да се нарушат конституционните права на целия народ за да не пострадат някакви дребни социални плащания за част от хората. Не мисля че е разумна постъпка но щом е решил така да продължава.

То и това не е сигурно че щели да спрат плащания и т.н.  Въобще не съм сигурен и че щяло да има "правен вакуум".

Между другото, не е за пръв път пРезидента да гласува нещо което не знае.. Сещам се за първите му гафове как се оплете за споразумението СЕТА. Той бил против, ама гласувал ЗА....  :giggle1:

За Крим пък бе още по голям гаф - деюре бил украински , дефакто руски... Юрист та дрънка... :giggle1:

1  2   3  

преди 7 часа, M.Николов написа:

Тук на края ясно е обяснено защо не наложи вето.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8585943

А забелязваш ли колко клишета избълва в тези нищонензачещи алабалистики ? Аз се опитах вчера да го гледам на живо , и още тогава абсолютно нищо не разбрах.

Тук в статията са  синтезирали на някои неща, които са пълна боза.

"трябвало да видим накъде ще вървим след кризата" ... "трябвало баланс между икономически и здравни , медицински мерки" ... баланс между паричните ресурси и човешките... 

Трябвало "и новимерки защото безработицата ще расте"

"Като общество накъде да вървим....  "

"Големия въпрос е от тук нататък накъде... и какво ще е мястото ни в Европа.... "

Ауу.. какво прозрение, как никой не го е мислил до сега, не знам...

Пффф.. уморих се да цитирам тези "нули."

А най смешното е в началото .. - че се е съгласил с експерти, социолози, икономисти че... "на този етап е рано за оценки" 

И че трябва да се помага на правителството.

тъдъм...  

И кво плямпаме значи ??? :) 

А забелязахте ли как г-жа Лъжа се сви в последно време ? Точно затова избутаха пРезидента да е във фокуса. Реч тук,  реч там...  важното да симулира че може да прави нещо ...

А БСП видяха че с техните 12 % доверие са пълна трагедия, и Корни само би дразнила хората  АКО тя излезе с такива речи, или АКО тя поведе протестите от вчера и оня ден .

За тези протести пуснаха Копейкин да обира пешкира.

Та.. такава е тактиката на червените партийци  . Когато са оакани, а те почти винаги са , пускат прокси-пипалата си - пРезидент + Копейкин.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор
на 15.05.2020 г. в 2:22, JKirilov написа:

Пабло, а кой пусна тази тема? ;)

пускането и обичта са различни раути уе

:girl-minion:

преди 1 час, miro20 написа:

То и това не е сигурно че щели да спрат плащания и т.н.  Въобще не съм сигурен и че щяло да има "правен вакуум".

Аз също не съм сигурен - не съм правист но това което всеки би трябвало да забележи е че при вето ако има някакъв вакуум той ще е за кратко време тъй като най вероятно след като веднъж са го гласували ще го прегласуват и ще преодолеят ветото много по бързо отколкото конституционния съд би обявил закона за противоконституционен и тогава започват наистина правните дилеми ами какво става със средствата които са давани по закон отменен като антиконституционен ? Сега какво ни казва президента с това изказване "Ами конституцията е второстепенна и е по важно това което съм сметнал за целесъобразно за момента .Аз смятам че е нарушена но издигам целесъобразността над основния закон на държавата."

преди 23 часа, miro20 написа:

преди 22 часа, lsmurf написа:

Аз също не съм сигурен

не съм правист

А, ето това е отговора на въпроса.:)

Сега какво ни казва президента с това изказване "Ами конституцията е второстепенна и е по важно това което съм сметнал за целесъобразно за момента .Аз смятам че е нарушена но издигам целесъобразността над основния закон на държавата."

Не, казва нещо друго, но нямате капацитет да го разберете, за това е по-добре да спрете да се излагате.

След толкова много гафове, много се съмнявам че около него има "прависти". Има "партийци" .

С точно определена окраска.

преди 21 минути, M.Николов написа:

Това в какво вярваш ти и какво е в действителност са две различни неща.:)

Колко пъти съм ти го казвал и все не можеш да го запомниш.

Приемам мнението ти като мнение, не и като фактология. Всичко което съм казвал по темата съм го подкрепял с факти . Не с "вярвания"

В случая нещо бъркам ли с кого се е обградил пРезидента? Бъркам ли за поредицата гафове и противоречиви позиции по закони и подписи ?

Ти с твоето "мнение" за мен показваш нещо съвсем друго, което няма нищо общо с темата. И не говори добре за теб. :) 

преди 2 часа, M.Николов написа:

Не, казва нещо друго, но нямате капацитет да го разберете, за това е по-добре да спрете да се излагате.

Хайде обясни ми "господин капацитет" Защо трябва да се подписват противоконституционни закони ? Може би за да се харесва на разни безмозъчни избиратели. Като гледам реакциите тук наистина успява в същност. В нормални общества на това му се казва популизъм. Не исках да го казвам в прав текст но за личности с "голям капацитет" като теб човек трябва да ви го каже като за 5 годишно дете за да го разберете.

Ха-ха!

Заради това му изказване вече му викат Близашки! "Фейса" гърми от отрицателни мнения.

Каруцарин да прави такива сравнения, отива. Но професор-конституционалист да говори така!?

Такива са "ветропоказателите"! И не са малко, видяхме ги през последните 30 години.

БКП > БСП /СДС > НДСВ/ГЕРБ > .......................зависи накъде духа вятъра! И той е олицетворение на това.

Важното е да вземем едни пари! Няма значение кой и за какво плаща!

Идеите ще ги оставим на глупаците.

преди 2 часа, Мойра написа:

Към тази боза нямам нищо какво да добавя освен казаното по назад

Мойра,ти нещо разбра ли от толкова албалистики и нищонезначещи думи ??

преди 1 час, miro20 написа:

Към тази боза нямам нищо какво да добавя освен казаното по назад

Мойра,ти нещо разбра ли от толкова албалистики и нищонезначещи думи ??

Ами може да се досетиш за какво иде реч

Цитат

Време е да погледнем на тази криза в нейния континуум, да се върнем по-назад във времето

къде по назад гсподин президент - в социализма или във времето на царство България или пък може би още по назад когато бяхме поданици на султана а може би направо към първобитно общинния строй? Хем говори за напредък хем гледа все назад. Напоследък господин президента има доста противоречиво поведение.

Не е "напоследък" .  Константа му е. От момента в който вицето каза "и най малкото движение срещу партията няма да му бъде простено " и той отговори "аз съм вашия боец" .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Цитат

И точно при новата ситуация, несравнимо по-добра в сравнение с двата месеца след 15 март, типично по български, започнаха атаки срещу членовете на щаба, най-вече срещу генерал Мутафчийски и протести срещу правителството. В първия момент си помислих, че няма нищо ново под слънцето, такъв ни е манталитета. У нас нито едно добро дело не трябва да остане ненаказано, нито един достоен и успял човек не трябва да остане необруган. Казано е, че ако у нас роди гений, то той ще бъде геният на завистта, и историята не веднъж и два пъти го е доказвала. Но в случая открих една забележителна разлика и тя произтича от рязката промяна в поведението на държавния глава.
Румен Радев никога не е криел личната си

омраза към Бойко Борисов,

но сякаш напоследък успяваше да се владее. И изведнъж, когато бяха оповестени  резултатите от последните социологически изследвания на различни агенции и те единодушно сочат тенденция към повишаване на рейтинга на правителството, за сметка на неговия, който спада трайно, и най-вече „скандалните“ 60 процента одобрение за действията на генерал Мутафчийски, президентът направо пощръкля.
На 18 май той поиска промяна на модела на управление, без да обясни какъв друг модел иска да постигне. За сметка на това посочи как може да стане промяната. Според мен, посочи той, „първата предпоставка е всички, като общество, да намалим прага на чувствителност и примирение към своеволията на властта.“ Казано на фона на избледняващите протести, организирани от бесуващият русофил Копейкин, това е дори незавоалиран

призив към бунт

и сваляне на законното правителство.
Ден по-късно, на 19 май в Елин Пелин атаката продължи и Радев смело прекрачи границите на разума. Той имаше наглостта да обвини Борисов, че откакто управлява „смъртността расте, а България се стопи с 600 хиляди души.“ Не знам откъде е направил справка за смъртността, но смея да твърдя, че не 600 хиляди, а 2 милиона и 600 хиляди българи напуснаха страната на вълни, след всяко участие на БСП в управлението под една или друга форма.
И за да не остане каквато и да била неяснота, накрая той заяви: „Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законови средства и органите на реда трябва да уважават тези права. Недопустимо е да се събират личните данни на мирно протестиращи граждани.“ Звучи демократично, нали? Само че милиони телевизионни зрители видяха поне част от протестите и участниците в тях, воглаве с мутрите и масата лумпенизирани и платени нехранимайковци. Освен това протестите, организирани от т. нар. партия „Възраждане“ бяха уж само срещу властта, но се оказаха също срещу Евросъюза, НАТО, ваксините, Бил Гейтс, международното положение и срещу каквото още ви дойде на ум.
Но мераците на Копейкин и партията му не са тайна – излизане на България от ЕС и НАТО и 

присъединяване към руската сфера на влияние

и към евентуално бъдещо евразийско пристранство. Фактически Радев предупреди органите на реда да не закачат протестиращите и да ги оставят да вандалстват по улиците, независимо дали излизат от границите на „мирния протест“ и дали са организирани по изисквания от закона ред. 
Всичко това говори, че президентът Радев е изпаднал в паника от невъзможността да изпълни докрай повелите на руските си кукловоди, заради които беше избран и яростно подкрепян от БСП и от хиляди отчаяни от нерадостната си съдба и заблудени от популизма му лековерци.
Радев не можа да се превърне в политик, още по-малко в държавник. Липсват му не само знанията, но и политическата култура, балансираният характер, нервната стабилност. Защото голямата политика не се прави с омраза, с цинизъм към стойността на живота и болезнено самолюбие. Той не разбра елементарната истина, че човеколюбието не е просто дума изпразнена от съдържание, а основа, върху която цял живот трябва да надграждаш, ако искаш да си полезен и успешен. Ала това не става по заповед, пък била тя и от Москва.

https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-zloba-tsinizam-i-prostotiya-do-shiya

Мен ми е станал ясен много отдавна каквопредставлява пРезидента ни, но се радвам че още по открито се дефинира в политическото пространство, и все по малко илюзии остава в хората що за стока е.

Цитат

Той се впусна от там в нова яростна атака срещу кабинета, като даде да се разбере , че вече мисли не само за нов мандат и по-широки правомощия, а как да заграби изпълнителната власт. Думите му от Елин Пелин, че  ако той управляваше страната, нямаше да се краде, са опасна 

заявка за диктатура по путински модел

А не е трудно да се досетим кой може да стои зад такива безумни приказки.    
Думите на президента бяха крайно нелепи, да не кажем нагли, защото той беше издигнат от партията, която  открадна ресурса на държавата и си създаде милиардери и милионери от различен калибър – Черепи, черепчета и 

скелетчета в гардероба

и пр. , които до един бяха свързани с КГБ и ДС и техните и планове, та така и до днес. Да пита Решетников, ако не вярва. 
 В България наистина се краде здраво и  основната причината е именно постсъветският модел, наложен от онази част на червената върхушката на БКП и БСП, свързана задължително с икономическата и властови амбиции на чужда държава, която не се колебае да употреби и сила, ако 

тукашните и протежета не папкат и не слушкат 

Вече 30 години властниците си налягат парцалите и папкат, какво да правят, иначе са първи европейци.  Ала Радев очевидно има вълшебна пръчка срещу гигантския обир, извършен от споменатата орда.  Или поне Деси е измислила нещо, което ще взриви подобен порочен модел? 
Анализаторът Калина Андролова сутринта написа един виц, който изглежда 10 пъти по-актуален следобед, след изказването на Радев. Думите й: 
Ето един адаптиран виц, добър за сутрешното кафе.
Президентът Румен Радев чул шум в главата си и попитал: "Кой е там?" Отговорът бил: "Аз съм червей мозъкояд!". "А какво правиш в главата ми?", притеснил се Радев. "Гладувам!", тъжно признал червеят
И понеже стана дума за 

Путин и неговата борба с кражбите…

„Сто пъти на хората им беше казано: „Работете прозрачно”. Но не! Те крадат стотици милиони”, заяви миналата година руският президент във връзка с корупционен скандал с новия руски космически център „Восточни” .

Ала

кой даде тон за песен?

Изчиcлeниятa нa иĸoнoмиcта и eĸcпepт пo Русия  Aндъpc Acлyнд в ĸнигaта му "Ruѕѕіа"ѕ Сrоnу Саріtаlіѕm: Тhе Раth frоm Маrkеt Есоnоmу tо Кlерtосrасу" coчaт, чe oт 2006 г. нacaм Πyтин и нeгoвото обкръжение ca изнacяли мeждy $15 милиapдa и $25 милиapдa гoдишнo oт cтpaнaтa, или дo $325 милиapдa. Aвтopът смята, чe oĸoлo пoлoвинaтa нaй-вepoятнo пpинaдлeжaт нa pycĸия дъpжaвeн глaвa. А руски експерти смятат, че се касае за трилиони долари.
Та борбата на Путин с кражбите е знаменита. Пред нашия президент са блеснали житата с такъв учител…. 
 „Режимът на Путин е много крехък. Той се крепи на кражби и корупция. В него няма никаква реална идеология. Има само отломки: малко болшевизъм, малко сталинизъм, малко национализъм, малко православие“, каза преди време в интервю за Жана Немцова, дъщеря на застреляния като куче пред Кремъл опозиционен лидер Борис Немцов, писателят Джонатан Лител, носител на наградата "Гонкур". 
"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. 

Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, 

а България се стопи със 600 000. И недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици", заяви  Румен Радев. 
Без съмнение, той е вдъхновен от похода на пропутинската партия „Възраждане“ по жълтите павета. Лидерът й Костадин Костадинов още в началото на 2019 г. имаше

план за метеж 

„Ще съберем десетки хиляди души пред парламента. Ще въведем извънредно положение. И тогава са ни необходими 12 месеца, за да предизвикаме нови предсрочни избори и да ги спечелим", заяви тогава на среща със съмишленици в Добрич председателят Костадинов.
Според тогавашните писания на „Възраждане“ извънредното положение било „единственият законен начин за оцеляване на нацията и държавата."  Вече вероятно искат 

военно положение, оглавено от ген. Радев

Т.нар. хунта. 
Десетки хиляди на улиците няма, но и футболните агитки ще свършат работа, ако се вържат. Във „Фейсбук“ „възрожденците“ неистово ги призовават да се присъединят към протеста им.
"Нека Ви напомня, че отдавна снех доверие от този кабинет. От години апелирам да се пресекат корупционните схеми, които днес неудържимо изплуват на повърхността….Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права“, заяви  държавният глава. 

Българи ли? 

Тях изобщо не са ги пуснали да протестират, „Възраждане“ узурпира това право, за да е с Радев и наставниците му в мир и бой.
А помните ли 3-март, когато здравните власти призоваха официално да се отменят събиранията? Президентът Румен Радев хукна към връх Шипка като кошута. Хукна и Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“, за да застане редом с него. Каква симбиоза само.  Тя едва ли ще роди ваксина срещу кражби, но говори ясно за вълчия глад на „здравите сили“ за власт.

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-valchiyat-glad-na-zdravite-sili-za-vlast-rodi-simbiozata-radev-kostadinov

Няма такъв срам и позор, като на Радев - щото примерно за един Борисов се знае, че е мутра, винаги си е бил мутра и нищо повече от това, но Радев, колкото добър летец е, толкова от високо падна. Само ми реди възторжени комсомолски речи под стриктното ръководство на група изтрещели, сдухани, злобни лелки - направо втори Плевню в класациите по невменяемост и неадекватност, малко и неговата работа "летим на крилете на любовта". :Д

ДЪРЖАВНИКЪТ УВАЖАВА НАРОДА СИ! ВИНАГИ!

https://svobodnoslovo.eu/държавникът-уважава-народа-си-винаги/?fbclid=IwAR3KodjCzETFHu7bk8k6R_FzqgsAZtqIgA_fxZFESPVaHrKGNZSL01HVzCE

Цитат

Президентът Радев винаги е показвал класа и стил на държавник, дори когато противниците му не спазват не само нормите в поликата, но и на възпитанието. Както казвам – пари, класа и стил винаги си личат. И наличието на първото никога не може да компенсира второто и третото. 

От видеото се вижда как Президентът Радев честити днес празника на славянската писменост и азбука на тези, които от седмица са разпънали палатки и искат оставката му. И които станаха известни най-вече с чата, който изтече във фейсбук и с който една фенка на ГЕРБ кани срещу 30 лева хора да осигурят присъствие на „протеста” срещу Президента, който толкова много пречи на управляващата шайка.

Достойнството и авторитетът на държавника се виждат и признават. Да обърнеш гръб на личните си чувства и да направиш това, което трябва. Да уважаваш българският народ, дори когато срещу теб са хора, които не го правят. Да си винаги на висотата на положението си, дори когато враговете ти викат „Разпни го!”.  Това е разликата. За Президента Радев ние сме народ – и хубави, и грозни, и възпитани и невъзпитани, и леви и десни, приятели и противници – ние сме неговият народ. И ни уважава, защото помни кой е суверенът на България.

Президентът няма да го видим с джипката да се хвали колко е построил, а ще го видим сред хората – да ги изслуша, да ги поздрави и с уважение да се отнесе към хората.

Честит празник на ВСИЧКИ българи, ни пожела днес Президента Радев!

Елена Гунчева

преди 17 минути, Радул написа:

И които станаха известни най-вече с чата, който изтече във фейсбук и с който една фенка на ГЕРБ кани срещу 30 лева хора да осигурят присъствие на „протеста” срещу Президента, който толкова много пречи на управляващата шайка.

Има ли въобще някой който насериозно да е взел някакъв "Чат" при това най вероятно фалшифициран ? 

че и за 30 лв  :) :)  

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.