Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 5 минути, miro20 написа:

Има ли въобще някой който насериозно да е взел някакъв "Чат" при това най вероятно фалшифициран ? 

че и за 30 лв  :) :)  

Бе ти кво ми вървиш след гз?

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 793,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Троло цапа из всички теми наред. Има план да преизпълнява. С предпочитания към всичко, което не касае страната и управляващите крадци. Най-кълве на стари теми с нещо руско в заглавието.

преди 6 минути, Радул написа:

Бе ти кво ми вървиш след гз?

Говоря по темата. Ти въобще не ме интересуваш , нито г'за ти.

Класа и стил в политиката означава действия и промени, а не звездни ръкостискания с публиката - тез наште холивудски актьори, а Радев тепърва тръгнал да им догонва номерата. Да очакваме ли руския патриарх да го погали по главичката или все още е в размисъл, дали няма да е твърде тривиално?!

преди 8 часа, Тoни написа:

Радев поздравява протестиращите пред президентството. 

Тия в тая палатка даже не знаят защо са там.. :D Ама 30 лева са си 30 лева.. Даже като им гледам лицата му се кефят... :D :D :D Е толкова па ли не можаха да изпратят некви хора дето наистина не го харесват... epic fail

За рубриката "Ако аз управлявах"  :

https://www.prb.bg/bg/news/aktualno/glavnijat-prokuror-predlaga-da-byde-izdaden-uk-167

"Влязохме с хаос в извънредното положение - излизаме с още по-голям хаос от него", каза пред журналисти в Садово президентът Румен Радев.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/radev-vliazohme-s-haos-v-izvynrednoto-polozhenie-izlizame-s-oshte-po-goliam-haos-ot-nego-2227128

И това за държавата, която много признават че сме се справилии реагирали  много по добре от болшинството .

Пълен неадекватник

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Неадекватникът си ти, колкото и да търсиш "под вола теле" с грешния си правопис!

".........Президентът смята, че вместо да строим 100 бензиностанции нека построим във всеки областен град Център за дигитални технологии и иновации за обучението на нашите деца. Да ги оборудваме с последно поколение технологии и да привлечем да работят млади и способни специалисти така, че да могат нашите деца да получават знания и умения, каквито не могат да получат в училище или вкъщи, добави Радев. Според него, тази инвестиции в млади специалисти по единна държавна програма доказано ще бъде рентабилна."

Да виждаш нещо лошо в тази идея?

преди 3 часа, miro20 написа:

Цитирал съм  на което акцентирах и защо е пълен и тотален неадекватник.

Тоя ако е неадекватник, ти какво си? Самотен лузър висящ по форуми и сайтове за хамстери... :D Я малко уважение към президента плюнка... 

преди 4 часа, dedidi написа:

Неадекватникът си ти, колкото и да търсиш "под вола теле" с грешния си правопис!

".........Президентът смята, че вместо да строим 100 бензиностанции нека построим във всеки областен град Център за дигитални технологии и иновации за обучението на нашите деца. Да ги оборудваме с последно поколение технологии и да привлечем да работят млади и способни специалисти така, че да могат нашите деца да получават знания и умения, каквито не могат да получат в училище или вкъщи, добави Радев. Според него, тази инвестиции в млади специалисти по единна държавна програма доказано ще бъде рентабилна."

Лошото е, че след това тези подготвени специалисти ще заминат да работят в чужбина!

Тоест ще ги отгледаме и обучим за да работят след това за благото на друга държава, както и се получи след падането на соца.

За това е много по-добре да се инвестира във високотехнологични производства в страната за да остават в България младите ни специалисти.

преди 2 часа, miro20 написа:

Я да видим колко плюмки и самотни лузъри от сайтове з ахамстери ще те лайкнат :) 

Хората не живеят за лайкове в интернет форум.. ти тва не го ли разбра? 

преди 4 часа, M.Николов написа:

Лошото е, че след това тези подготвени специалисти ще заминат да работят в чужбина!

Тоест ще ги отгледаме и обучим за да работят след това за благото на друга държава, както и се получи след падането на соца.

За това е много по-добре да се инвестира във високотехнологични производства в страната за да остават в България младите ни специалисти.

Ако имат стимул за работа тук , ако виждат прогрес няма да напускат държавата. Това е начина да бъдат задържани кадрите. Сети се преди как плюеха по лекарите и сестрите...сега какво стана ? Ще се извинят ли тулупите от министерския съвет?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Че аз какво пиша?Какъв по-добър стимул от добра работа в България?

А не само да ги изучим и обучим и после да отидат да работят в чужбина.

преди 17 минути, M.Николов написа:

Че аз какво пиша?Какъв по-добър стимул от добра работа в България?

А не само да ги изучим и обучим и после да отидат да работят в чужбина.

Това е пореден пример как думите в устата на пРезидента са само клишета.

"младо поколение" , "обучение" , дигитални технологии"

Е затова е отново пълен неадекватник,  товаришч criminal

Нещата са свързани, хубаво е младото поколение да е обучено, но успоредно с това трябва и да се създават работни места за това младо и обучено поколение.

Мирко, не се възползвай от това което пиша просто да си тролиш срещу президента!

преди 3 минути, M.Николов написа:

Мирко, не се възползвай от това което пиша просто да си тролиш срещу президента!

Напротив. Младите ако искат и сега могат да си изучават каквито искат "дигитални технологии".

Сетих се лично аз едно време като се учехме като студенти, никой не ми е "тикал технологии" а сами си търсехме и "дообучавахме".  И как си купих първия 386DX с невероятните 4 МБ РАМ. /а никой не ми е дал/

Човек няма ли желание, с каквито и технологии да го засипеш, това няма да помогне.

Затова  казаното от пРезидента за мен е тотални безсмислени клишета.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Смяташ, че изграждането на държавни бензиностанции е по-добра идея?

Мнението си го казах из другите теми - не, не смятам това за добра идея, но напълно подкрепям създаването на държавни данъчни складове.

Именно тези складове са източник на огромната далавера на Лукойл. И добре стана че В.Златев сам се издъни и руснаците сами си го махнаха, че да може да се удари тази мафия по безболезнено.

И другото което съм казвал.. дано този удар не доведе до някакви "новичоци" или странни болежки в наши политици  и бизнесмени

https://terminal3.bg/ruskite-kompanii-ograbvat-balgarija-a-darzhavnata-vlast-si-trae-zashto/

https://bivol.bg/lukoi.html

Президентът: Ботев и неговите юнаци доказаха, че нищо не е обречено, когато има хора с кураж и достойнство

Уважаема г-жо Вицепрезидент,
Уважаеми г-н Стоянов, кмет на Калофер,
Уважаеми народни представители,
Уважаеми г-н Кабаиванов, кмет на община Карлово,
Уважаеми генерали, офицери, сержанти и войници,
Уважаеми жители и гости на Калофер,
Скъпи сънародници, 

Символично е, че в цялата година ни е отредена само една минута за достойно мълчание. Минута без думи, в която най-ясно можем да осъзнаем техния смисъл и сила.

Кой, ако не Ботев, знаеше цената на думите. Той доказа, че ако човешкият дух е камбанария, то гласът е нейният звън. Гласът не ни е даден обаче за да мълчим, а за да се извисява, да гради и пробужда. Така както словото на Ботев отекна над цяла епоха и днес продължава да звучи призивно.

Свободата на хъш в Румъния не бе утеха за Ботев, който живееше с теглилата на своите братя и сестри в Родината. Поетът будеше българите със стихове и сатира. Словото на Ботев равняваше българите с идеите и социалните борби на свободните народи. Ботев презираше уюта на конформизма. Благодарение на него и други волнодумци, вестникари и народни деятели на все още неродената България, дързостта и истината дори тогава достигаха до хората. Днес мнозина избират да слугуват на лъжата, но винаги има и хора, за които истината струва повече от комфорта. Има ги и днес.

Родният Калофер още пази спомена парещото родолюбие на Ботев. По тези улици са отеквали стъпките и думите му, тук е покълнал копнежът му за свобода и справедливост. Тук е съзрявал за жертвената си мисия.

Ботев и неговите юнаци ще останат завинаги символ на всички български родолюбци, живели и загинали за Отечеството. Те са доказателство, че нищо не е обречено, когато има хора с кураж и достойнство.

Днес знамето на българската свобода е в ръце на сегашните поколения. От нашата воля зависи дали ще го веем високо или ще му се кланяме само в музеите. Дали достойнството ще надмогне апатията или ще търсим утеха само в подвизите на героите в учебниците по история.

Поклон пред падналите за свободата на България!

Изт:

на 28.05.2020 г. в 18:56, dedidi написа:

Ами да, виждам. Куцо и сакато в днешно време учи за ИТ специалист- резултат хора със смехотворни знания и умения в областта се мислят за специалисти. Стига с тази масовост. Това не ви е спорт та спортувайте за здраве. Тук трябва да се хванат хора със възвожности и да им се развият а не да ми обучават вагони мургави специалисти които трудно си пишат името. Резултатите са смешни . Човек който кандидатства за програмист си пише като умение "работа със скайп"  . Само се прибират едни пари за да провеждат курсове на хора които си нямат и понятие за какво става въпрос. Положението е същото като наскоро когато болниците бяха отчели че са провили курсове по английски на полуграмотни баби работещи като санитарки. Кого ще обучаваме в тези центрове и кой ще ги обучава ?

на 2.06.2020 г. в 18:11, lsmurf написа:

Ами да, виждам. Куцо и сакато в днешно време учи за ИТ специалист- резултат хора със смехотворни знания и умения в областта се мислят за специалисти. Стига с тази масовост. Това не ви е спорт та спортувайте за здраве. Тук трябва да се хванат хора със възвожности и да им се развият а не да ми обучават вагони мургави специалисти които трудно си пишат името. Резултатите са смешни . Човек който кандидатства за програмист си пише като умение "работа със скайп"  . Само се прибират едни пари за да провеждат курсове на хора които си нямат и понятие за какво става въпрос. Положението е същото като наскоро когато болниците бяха отчели че са провили курсове по английски на полуграмотни баби работещи като санитарки. Кого ще обучаваме в тези центрове и кой ще ги обучава ?

Най-общо казано, това е въпрос на организация в държавата.За всичко трябва да се създават условия и да се възпитава интереса.

Преди много години, в кръжока по физика в Пионерския дом научих за детекторния приемник.Помня с какъв интерес си го направих, по-късно станах член на радио-клуба, и това определи насоките за реализацията ми в живота ми.И до ден днешен поялника и мултицета са в готовност в работния  ми кът в кухнята.

Едно време казваха "учи, за да не работиш". Много инженери после показваха, че нямат качества за това.

След това се появи манията да се учат чужди езици.

Сега казват "учи за програмист, те вземат най-много пари". Преди 15 години един от внуците ми кандидатства в техникума в "компютърни технологии", но местата бяха заети от турчета от околните села с дипломи "пълно шест".После окапаха.

Най-важното е всеки човек да попадне на мястото си и да се реализира. Но-о-о,...............................и липсва уважението към труда на другия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.