Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 9 минути, M.Николов написа:
преди 9 минути, miro20 написа:

Възможно е Милушев да е вършил това

Възможно е и да те удари метеорит както си ходиш.:D

Много неща са възможни на теория.

ИЗваждаш от контекста.  Цитираш възможни ОБЯСНЕНИЯ на тези негови деяния, докато "ТОВА" което е правел - изнасяне на информация и нерегламентирана конспиративна шпионска мрежа ,  си е факт.

Ама гърчи се, не ми пречиш. 

Съвсем изтрещя да ревеш по любимия си пРезидент Фигурант. :) 

преди 19 минути, insec написа:

А е, ако става дума по света има министри се е налагало да си подадат оставката за дето са ги хванали за нарушение на пътя, та импийчмънт в такива държави не му мърда на президента,

Фигуранта е темрерут и защитник на задкулисието и мутрафоните. Няма как да очакваме от този наглец  чест и достойно поведение.

Че освен всичко е и "главнокомандващ" . Българските офицери от едно време сигурно се въртят в гробовете си като го гледат в момента тази мижитурка.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 849,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Я да те питам, че се сетих: Какво стана с онзи руския шпионин от движение "русофили"?

току-що, miro20 написа:

ИЗваждаш от контекста.  Цитираш възможни ОБЯСНЕНИЯ на тези негови деяния, докато "ТОВА" което е правел - изнасяне на информация и нерегламентирана конспиративна шпионска мрежа ,  си е факт.

Факт само в твоята глава.

:hush:

преди 2 минути, M.Николов написа:

Факт само в твоята глава.

Върви питай военна прокуратура.  Сигурен съм случая ще се разнищи,  особенно че много преди това има арестувани от АР и нещата са показали своите логични връзки .

преди 10 минути, M.Николов написа:

Е, там е проблема, че ние не сме нормална демократична държава.

И народ  Николов, и народ - голям зор виждаме, та да проумеем, като как работи това нещо демокрацията.

преди 1 минута, miro20 написа:

Върви питай военна прокуратура.  Сигурен съм случая ще се разнищи,  особенно че много преди това има арестувани от АР и нещата са показали своите логични връзки .

преди 5 минути, miro20 написа:

. Няма как да очакваме от този наглец  чест и достойно поведение.

Ма моля ти се - аз да не съм от бесепе, та да ми говориш, като на бавноразвиващ. От никого не очаквам чест и достойно поведение, всите са наглеци. Очаквам да почнат да лъжат по европейски, щото не живея с илюзиите, че някъде нямало мафия - то, че ще има, ще има, ама искам европейска мафия, не тези ретроградни скотски средновековни изпълнения, къде ми ги разиграват тука:  цел живот лов на вещици, аман.

преди 6 минути, insec написа:

И народ  Николов, и народ - голям зор виждаме, та да проумеем, като как работи това нещо демокрацията.

В Англия стигнаха до това ниво на демокрация за няколко века и много обесени на площада.

преди 1 минута, M.Николов написа:

В Англия стигнаха до това ниво на демокрация за няколко века и много обесени на площада.

И не е само в Англия, само че положението, от което ние тръгваме е различно - инак и в Русия са бесили по площадите, и по много други места в най- различни епохи са бесили, а демокрацията я гледат през крив макарон. Нашето, дори е много различно спрямо 90- те и сега.

С малко закъснение (по технически причини).

преди 3 часа, insec написа:

Ма ти още не си чул, че не кой да е, а президента иска оставката на гл. прокурор?!

Не оставка - изобщо не трябваше да го назначават!

И не защото е ... еди-какъв си, а просто „избора“ беше опорочен! На практика избор нямаше!!!
Кой прави „кушия“ с един кон?

преди 11 минути, jhoro написа:

Не оставка - изобщо не трябваше да го назначават!

Някой да му е виновен на Радев, че му подписа назначаването? Я да видим сега, кого ли е слушкал. (;

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

според вас защо бе на учението на НАТО, а "уж" е против кабинета

Ма къде, че иде този клоун бре - срещу НАТО ли, с кого, с путя? Айде моля ти се и фантасмагории. Толкова е кух горкия, че и сметки да си прави не може да рече човек, щото той е просто инструмент, маша, нищо повече от една фигура в ръцете на играчи. Същия жалкар, като плевнята.

преди 4 минути, insec написа:

Някой да му е виновен на Радев, че му подписа назначаването? Я да видим сега, кого ли е слушкал. (;

Ти и амнезия ли имаш??? Не беше толкова отдавна.

Кратка справка за Иван Гешев.

Цитат

На 19.07.2016 г прокурорската колегия на ВСС го избира за административен ръководител на специализираната прокуратура с 9 гласа за и 1 против след като единственият друг претендент се оттегля от конкурса, на тази длъжност е до 16.07.2018 г(да Ви звучи познато?)

Избор за главен прокурор

През юли 2019 г. номинацията на Гешев идва от всичките 11 прокурори във Висшия съдебен съвет, без Гешев да има реален конкурент, и е издигнат като единствена кандидатура за нов Главен прокурор на България.
На 24 октомври 2019 г. Висшият съдебен съвет го избира за главен прокурор. На 7 ноември 2019 г. президентът Румен Радев с указ връща предложението за избор на Иван Гешев за Главен прокурор на България на Висшия съдебен съвет с мотивите, че липсва алтернативна кандидатура и изборът е предварително решен. След успешно повторно гласуване на кандидатурата му на 14 ноември 2019 г. тя е внесена отново при президентът за издаване на указ. След 12-дневно забавяне, на 26 ноември президентът Румен Радев издава указ за назначаването на Иван Гешев за Главен прокурор на България.

Нещо да кажеш - подписал е, защото вече няма право да откаже!

преди 1 минута, M.Николов написа:

Според нас - защото е главнокомандващ на БА.

Няма нищо общо с кабинета!

едва ли Европа, НАТО отказа учение в други страни (вирус) но не и на нас, и избраха точно когато има протести - това не ми изглежда случайно

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

едва ли Европа, НАТО отказа учение в други страни (вирус) но не и на нас, и избраха точно когато има протести - това не ми изглежда случайно

Като Ви казах, че е за ваксинирането - не чувате!

Ама кого ще „ваксинират“ и с каква „спринцовка“ - тепърва ще разберем!

преди 14 минути, jhoro написа:

Нещо да кажеш - подписал е, защото вече няма право да откаже!

Айде бре - сигурен ли си, че няма право да откаже? Я ми кажи какво ще стане, ако откаже - ще влезе в затвора за държавна измяна ли?

току-що, M.Николов написа:

Да, да......и един мармот ги завива в станиол.:D

За разлика от фейковете за къщи в Барселона и аранжировки с евра и пистолети , това са реални разследвания с арести , доказателства и т.н.

преди 6 минути, insec написа:

Айде бре - сигурен ли си, че няма право да откаже? Я ми кажи какво ще стане, ако откаже - ще влезе в затвора за държавна измяна ли?

Абсолютно!

Цитат
Чл. 129. (2) Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.
Конституция на Република България
преди 11 минути, jhoro написа:

Абсолютно!

Абсолютизма бяга от мене, като дявол от таман, монче младо.

Мисли, зададох ти въпрос за размисъл, а не за папагалене - какво ще стане с президента, ако откаже назначаването на гл. прокурор. В затвора няма да влезе, ни по конституция, ни без конституция, никой не може да го вкара зад решетките за отказ, щото все пак не сме болшевишките времена. Та ... ?

преди 10 часа, insec написа:

Ма къде, че иде този клоун бре - срещу НАТО ли, с кого, с путя? Айде моля ти се и фантасмагории. Толкова е кух горкия, че и сметки да си прави не може да рече човек, щото той е просто инструмент, маша, нищо повече от една фигура в ръцете на играчи. Същия жалкар, като плевнята.

не говори за вожда си и нивото на коментара ти какво е и на какво ниво трябва да слеземе да си комуникираме с вас

преди 10 часа, miro20 написа:

За разлика от фейковете за къщи в Барселона и аранжировки с евра и пистолети , това са реални разследвания с арести , доказателства и т.н.

ще ти се да не са истина ама нейсе истина са и колкото и пъти да напишеш опорката народа не е толкова прост да се върже

преди 4 часа, ninov написа:

....

Понеже едното заяждане не ти се получи и се покри, сега ново ли ще се пробваш да инициираш - нема лошо, ма много плитко, постарай се, ако обичаш повечко, ти човека, дето не бил разделял на "наши" и "ваши", и си запиши във и без това пълната със свободно място главица,  че азе съм сам. Нема мои - както ти казах вече един път, ма явно трудно асимилираш, за това повтарям . Аз съм сам и опитвайки се с този примитивен конформизъм да ме поставяш в някой от лагерите на безумието, дикредитираш единствено себе си - тука няма човек, който да отговаря на моята логика и изобщо в България са единици.  Ти явно си ново монче из темите и не си запознат, че не се побирам в рамките на посредственото и обичайното - па тия, па ония, все не са от моите, аз съм от страната на абсурда и единствения представител във форума на вечно създаващите неудобства на всички политически класи, на всички политически идеологии, във всички епохи и времена.

Та - постарай се повечко от едно изречение изпълнено само със свръхелементаризми и клишета, ако въобще ти е възможно или те чака само рев и подсмърчане на сополи, за дето се слагаш, където не ти е работа.

- Бих го нарекъл „разделител” – като ония книжните, с които си отбелязваме страниците на  книгите – даже бих предложил образа му да бъде отпечатан на книжни разделители

:) :)

https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-intervyu-mihail-veshim-rumen-radev-e-kato-knizhen-razdelitel-ne-placha-za-borisov-a-za-tova-koeto-mozhe-da-doyde

Цитат

Затова съм и против улицата да сваля правителството в този момент – до края на мандата и до законните избори има половин година. Защо опозицията, на която  симпатизирам от години /така наречената „градска десница”/ не използва това време да разшири влиянието си в провинцията, да основе структури, да спечели нови симпатизанти... Че в едни бъдещи избори не да трепери дали ще мине четирите процента, а да влезе в бъдещия парламент като една сериозна сила, гарантираща проевропейското развитие на България. А сега кой ни го гарантира? Че нито Корнелия Нинова, нито Мая Манолова говорят за европейското ни бъдеще. А каква е идеологията на Слави Трифонов – „едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен”. .. Ако такива партии и лидери, заедно с „патриоти”-популисти  и русофили, влязат в един бъдещ парламент, България ще затъне много повече в корупция, в безизходица, в икономическа рецесия... В поредица от избори и служебни правителства.  Както се очертава и световна икономическа криза, много има да патим. 

- Секретарят на Румен Радев заяви, че по конституция той не е длъжен да е обединител на нацията. Означават ли подобни констатации, че индиректно президентът ни казва, че иска да е „разединител“? Какво всъщност цели държавният глава с поведението си – признание, отмъщение или просто втори мандат?

- Бих го нарекъл „разделител” – като ония книжните, с които си отбелязваме страниците на  книгите – даже бих предложил образа му да бъде отпечатан на книжни разделители. Той наистина раздели нацията и продължава да налива масло в огъня. Интересът му е ясен – той няма полза да се разкриват връзките на неговия антураж с бизнеса, с братя Бобокови и други подобни фигури. Ще разберем ли истината за италианския боклук, за токсичните отпадъци и дали наистина имат връзка с уж успешния бизнес на Бобокови? Ще разберем ли защо в най-близкото обкръжение на президента гравитират бивши сътрудници на ДС – като бизнесмена Васил Василев, ченге с два агентурни псевдонима? Има подозрения, че служител на президентството е изнасял класифицирана информация, най-вероятно за едно посолство, близко до Москва. До парк хотел „Москва” искам да кажа... Преди време си купих матрак – с мемори пяна. Легнах на матрака и се замислих: какви времена дойдоха – матраците имат памет, хората – не!
Ако имахме повече „мемори” щяхме да си спомним, че преди 20 години Сакскобургготски пристигна от Мадрид с обещание да пребори корупцията. Хората му повярваха и гласуваха за него – какво се случи? По негово време  Васил Божков разви хазартния си бизнес до империя, министър Милен Велчев  направи врътки с дълга, бяха разпродадени непрозрачно доста от най-сериозните активи на държавата...Министрите му се возеха на яхти с наркотрафиканти.
Този период  защо го забравихме? И защо пак да повярваме, че президентът Радев е гарант срещу корупцията? А дали не е част?

- Защо държавният глава избягва темите за руските проекти и съветските паметници? Самият той искаше да отиде на парада в Москва, вместо да празнува Деня на ЕС. Как изглежда страната ни в очите на „чужденеца“?

- Той трябва да е благодарен на Ковид-изолацията, че заради нея не отиде на парада в Москва. Иначе стягаше куфара, даже с гордост размахваше поканата. Ако се беше изправил редом до Путин, задно с Лукашенко, щеше съвсем да падне в очите на западните ни партньори, които и сега не го канят кой знае колко на срещи в Европа. Външната му политика е пълен крах – там Радев няма една вярна стъпка, това затвърждава усещането, че е зависим от Североизток. Крах е и във вътрешната му политика – уж създаде някакъв Стратегически съвет, а пък каква му е стратегията – да е против на всичко, което реши правителството. Как  се държа по време на изолацията заради Ковида? Твърдеше, че мерките са прекалени. Качи се на Шипка, откъдето каза, че не вижда вирус. Той и сега не вижда вирус, ама заразените се увеличават, другите страни затварят границите си за българи, а ние, вместо да затегнем мерките, да ограничим масовите прояви, правим митинги и шествия... Ще видим скоро резултатът по заразените и болните.
А колкото до руските паметници – не само Радев избягва темата. Всички правителства през годините на прехода я избягват. Да не разсърдим Москва, да не обидим, да не засегнем... Че погледнете как се казват софийските улици и булеварди – „Гурко”, „Скобелев”, „Паренсов”, „Граф Игнатиев”, „Руски”, „Московска”... Институт „Пирогов”. Нямаме ли си български лекар, на когото да кръстим най-голямата си болница? Не може ли да е на името на проф. Александър Станишев, хирургът, убит от  Народния съд? Не може... Защото още сме зависима страна, зависима от миналото си, която го носи в настоящето и го пренася към бъдещето... Даже и Граф Игнатиев не можем да преименуваме, макар да станаха известни факти, че Графа не може да се нарече „голям приятел”на  България.

мн добро интервю

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, insec написа:

Понеже едното заяждане не ти се получи и се покри, сега ново ли ще се пробваш да инициираш - нема лошо, ма много плитко, постарай се, ако обичаш повечко, ти човека, дето не бил разделял на "наши" и "ваши", и си запиши във и без това пълната със свободно място главица,  че азе съм сам. Нема мои - както ти казах вече един път, ма явно трудно асимилираш, за това повтарям . Аз съм сам и опитвайки се с този примитивен конформизъм да ме поставяш в някой от лагерите на безумието, дикредитираш единствено себе си - тука няма човек, който да отговаря на моята логика и изобщо в България са единици.  Ти явно си ново монче из темите и не си запознат, че не се побирам в рамките на посредственото и обичайното - па тия, па ония, все не са от моите, аз съм от страната на абсурда и единствения представител във форума на вечно създаващите неудобства на всички политически класи, на всички политически идеологии, във всички епохи и времена.

Та - постарай се повечко от едно изречение изпълнено само със свръхелементаризми и клишета, ако въобще ти е възможно или те чака само рев и подсмърчане на сополи, за дето се слагаш, където не ти е работа.

някой ходиме и на работа и не работим като гербарджиски  тролове да пишем лъжи и фантазий а въпроса ми бе насочен към fuse който беше казал цитирам го по памет че 30 години бил лъган та затова му зададох този въпрос 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.