Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, FusE написа:

Я дай друг източник.

преди 13 минути, miro20 написа:

Защото са озверели безбожници гамени.

И плюят това което и те ще ползват.

И защото Божков и е инструктирал така. Да се плюе всичко позитивно и което има отношение към управлението.

НАстъпа мутрата Божков. Непростимо . Той и Божков си го каза в прав текст - иска единствено и само лична вендета  и свалянето на ББ и гешев /  Горанов го отстреля вече/

Друг е въпроса колко нагла мутра може да си за да искаш толкова явно събарянето на най високите държавни институции.

Да се запитат и такива като Мойра върху този въпрос. И защо обслужват неговите интереси.

Забърсвай си пяната, че ще се задавиш бе!🤣

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 850,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 8 минути, Belhor написа:

Я дай друг източник.

🤣

този става ли назат дадох на днес бг

http://glasove.com/categories/novini/news/protestyri-poiskaha-ostavka-na-episkop-doshyl-da-osveti-tretiya-lych-na-metroto

преди 24 минути, Без умствен капацитет написа:

е кажи кое точно те притеснява - знаеш че 100% истина няма

Отзивите са противоречиви. Някои казват съвсем друго от това което Димитър Стоянов от Бивол  тиражира.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8951015?fbclid=IwAR3iF0IxLJIdIC_L8DwBC48L5wOBWYmq7oe949K8sYZQEwvYe0d878yQlco

Затова бях посочил официалния сайт и туитър изявления на тази комисия . От там няма изявления, така че ....

току-що, FusE написа:

Остави ги бълхите да подскачат :) 

И да се пенят

преди 1 час, barbuncela написа:
преди 2 часа, Мойра написа:

Четох го. Звучи ми точно като в училище "Моля госпожо тоя се плюва!" Нещастник!

Нищо подобно ! Гешев доста добре и аргументирано затапи всичките плювачи.

Прочети и подробностите около разследванията и обвиненията към президентската администрация.

Има доста доста интересни подробности :hush:

преди 21 минути, Без умствен капацитет написа:

Дъщерни фирми. Ако искаш дай и от монитор.

преди 25 минути, FusE написа:

Ми те през цялото време си викат оставка, що решихте че това се отнася за попа. Пак ли отначало да почваме?

преди 3 минути, Belhor написа:

Ми те през цялото време си викат оставка, що решихте че това се отнася за попа. Пак ли отначало да почваме?

Абсолютно си прав, объркали сме се, възможно е да се отнася за лелката от метростанцията :speak:

преди 3 минути, FusE написа:

Абсолютно си прав, объркали сме се, възможно е да се отнася за лелката от метростанцията :speak:

Отнася се за Борисов и Гешев бе, питайте... Ама по- добре си го запишете, щото е така от 2 месеца.

преди 15 минути, Belhor написа:

Отнася се за Борисов и Гешев бе, питайте... 

не ги видях на метростанцията?! 

преди 30 минути, FusE написа:

не ги видях на метростанцията?! 

Тва е добре. Скоро няма да ги виждаш на все повече места.

преди 3 минути, Belhor написа:

Тва е добре. Скоро няма да ги виждаш на все повече места.

ти ще кажеш ли защо оставка на Гешев

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

ти ще кажеш ли защо оставка на Гешев

Защото е некадърен прокурор.

преди 1 час, Belhor написа:

В Светото писание е казано: "Той е, Който ходи пред тебе, Той ще бъде с тебе; не ще отстъпи от тебе нито ще те остави; не бой се, нито се страхувай". Аз отидох да благословя новопостроеният метролъч, изпълнен с добри помисли. Колкото до виковете на няколко души, дошли с цел да провокират скандали, мога само да кажа, че нямам намерение да преподавам висша математика на хора, които не са научили таблицата за умножение. Те не вярват на Бога, не почитат никого, но викат срещу всеки и всичко, нямат респект към нищо. Струва ми се, че викащите срещу мен "оставка" не бяха много на себе си и затова не бива да им се обръща внимание. Спрях при тях, защото не ми е в характера да подминавам човека като куче с подвита опашка. Попитах ги какво точно имат против това да осветим метрото, с което ще пътуват всички граждани.
Не познавам тези хора, но ги видях и ако ги видя пак, ще ги разпозная. Те не си дават сметка, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите си опоненти. Аз призовавам хората да запазят спокойствие, да търсят мирно и миролюбиво решение на проблемите и да са снизходителни към обиди и викове, когато ги нагрубяват. Бог да е с вас!"

:hush:

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/615810?fbclid=IwAR22bAWWYkIiBUGg0vpwFRYTckoVRcMJQdoZj5Fn6McvlOS1pLhoWRuPDAo

Колко сте далеч такива като теб и протестиращите гамени от нивото на този човек .

Светлинни години ви делят.

преди 1 минута, miro20 написа:

В Светото писание е казано: "Той е, Който ходи пред тебе, Той ще бъде с тебе; не ще отстъпи от тебе нито ще те остави; не бой се, нито се страхувай". Аз отидох да благословя новопостроеният метролъч, изпълнен с добри помисли. Колкото до виковете на няколко души, дошли с цел да провокират скандали, мога само да кажа, че нямам намерение да преподавам висша математика на хора, които не са научили таблицата за умножение. Те не вярват на Бога, не почитат никого, но викат срещу всеки и всичко, нямат респект към нищо. Струва ми се, че викащите срещу мен "оставка" не бяха много на себе си и затова не бива да им се обръща внимание. Спрях при тях, защото не ми е в характера да подминавам човека като куче с подвита опашка. Попитах ги какво точно имат против това да осветим метрото, с което ще пътуват всички граждани.
Не познавам тези хора, но ги видях и ако ги видя пак, ще ги разпозная. Те не си дават сметка, че по този начин наливат вода в мелницата на политическите си опоненти. Аз призовавам хората да запазят спокойствие, да търсят мирно и миролюбиво решение на проблемите и да са снизходителни към обиди и викове, когато ги нагрубяват. Бог да е с вас!"

:hush:

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/615810?fbclid=IwAR22bAWWYkIiBUGg0vpwFRYTckoVRcMJQdoZj5Fn6McvlOS1pLhoWRuPDAo

Колко сте далеч такива като теб и протестиращите гамени от нивото на този човек .

Светлинни години ви делят.

В светото писание са казани доста неща, като например: " Не си създавай Мои изображения и не се кланяй на идоли. "  И най- вече: " Не кради!" " Не Лъжесвидетелствай!" " Не споменавай напразно името Ми!"

Остави светото писание отчаяно ми герберче, а си потърси добър адвокат!!!!

преди 9 минути, Belhor написа:

В светото писание са казани доста неща, като например: " Не си създавай Мои изображения и не се кланяй на идоли. "  И най- вече: " Не кради!" " Не Лъжесвидетелствай!" " Не споменавай напразно името Ми!"

Остави светото писание отчаяно ми герберче, а си потърси добър адвокат!!!!

Не го казвам аз , отчаян ми тролчо, а епископ Тихон. :hush:

преди 25 минути, Belhor написа:

Защото е некадърен прокурор.

почваш и ти да увърташ като мойра - в какво се изразява некадърността му

преди 3 минути, miro20 написа:

Не го казвам аз , отчаян ми тролчо, а епископ Тихон. :hush:

Ти като един виден негов поклонник.... Всяка сламка е лодка а?

Каква сламка те гони. Май ти искаш да се измъкнеш по терлички .

Просто тиобясних с цитати и аргументирано за случката. Останалото са си твои простотии.

Много добър анализ  по темата :

https://www.reduta.bg/восъчната-фигура-на-президента/?fbclid=IwAR1u13bjMy-y6iTlQYvI6xgEKCUrfRaRZiNQxnYCrYVQmE7hZ7ufrnuAzgw

Цитат

Само допреди няколко седмици, президентът Румен Радев приличаше на восъчна фигура по подобие на тези в музея „Мадам Тюсо“. Статично, бледо, лишено от живот и енергия подобие на някакъв отдалечен оригинал. Той бе на път да изпълни най-безличния, безидеен и безсмислен мандат на президентската институция от момента на нейното създаване. Толкова беше слегнал в тази поза, че политическия часовник буквално бе спрял в институцията му. Безвремието започна да се раздвижва единственото от мисълта за края на мандата и неизбежната мисъл за нов. Наближаващите парламентарни избори пък започнаха да внасят известно любопитство чрез спекулацията за възможна интервенция на Радев. Но и това не продължи дълго, по простата причина, че от неговата инертност и безличие трудно може да произтече дори някаква дългосрочна политическа интрига. Тоталното предозиране на неговите опоненти обаче му направи неочакван политически подарък. Върна живец във влачещия се към своя финал мандат и дори му определи потенциално системна роля, от която той до момента очаквано не знае как да се възползва.

Впечатляващата безтегловност и бездействие на този президент и неговия екип са видими и от наскоро популяризираните усилия за създаване на „национален стратегически документ“. Всъщност, до този момент помпозно обявената инициатива се свежда до няколко странички, които в огромната си част са просто преписани факти относно българската икономика и общество, без изчистена и ясна структура и идея. В тях дори отсъстват убедителни мотиви за изработването на поредния „стратегически документ“. Нещо повече, от публикуваното става ясно, че реално сега стартира усилието да „обсъдим и определим заедно основните моменти в диагнозата на общественото ни развитие“! И чак тогава „ще сме готови да преминем, продължим нататък – да формулираме и отново да обсъдим заедно визията, целите, приоритети и необходимите първи стъпки за преодоляване на кризата и началото на истински просперитет на нацията“. Казано иначе, реално за четири години нищо не е свършено, а тази времева рамка и административен ритъм откровено наподобяват конгрес на БКП от средата на 80-те години на миналия век. Очевидно е, че т.н. „стратегически съвет“ не просто не е свършил нищо съществено, а просто е имитирал дейност. Радев пък е имитирал политически ангажимент и се е подсетил за цялата тази история едва през последните седмици. Подобен ‘copy – paste’ може да бъде сглобен за няколко дни. Нещо повече, да тръгнеш да предлагаш подобни „стратегически мисли“ една година преди края на мандата показва дълбока политическа несъстоятелност и управленска неграмотност.

Тази история се повтаря и с неговите конституционни идеи. От почти година се организират някакви дискусии и разговори в рамките на институцията, които са фокусирани около темата за сегашната конституция и нужните промени в нея и в цялостния модел. Това се направи отново в края на самия мандат без да има какъвто и да е сериозен политически хоризонт за тяхното популяризиране и обсъждане. В най-добрия случай би имало време да бъдат вкарани в следващата предизборна кампания на Радев. Сега обаче ситуацията стана още по-нелепа. След конституционната маневра на Борисов, президентът изпадна в глупавата позиция да си пази в шкафчето уж вече оформените идеи за промени. По този начин той не успя да капитализира един от съществените козове, които имаше, за да получи политическо предимство. През последните седмици неговите съветници обикалят ТВ студиата с нелепото послание, че имат чудесни идеи, но още не им дошло времето. Всъщност, остава съмнение, че всъщност това е вярно, особено ако се съди по работата на „стратегическия съвет“. В прес съобщение от 5 август тази година се споменава, че президентът е „обсъдил предложения и становища“ с правния си съвет, тоест конкретни, ясно формулирани, официално приети и заявени идея няма.  За целия си мандат, Радев направи няколко подхвърляния за повече правомощия, в унисон с повечето предходни президенти. Но и в това отношение, нещата бяха впечатляващо половинчати. Например, Георги Първанов поне си беше превърнал темата в лайтмотив и се опитваше аргументирано да я защитава, макар и да не постигна някакъв успех.

Странно малко внимание се обръща и на външнополитическата изолация на сегашния президент. На практика, през последните години неговата активност е ограничено основно до протоколни срещи с преминаващи през София външни министри и премиери. Периодично се провеждат и срещи с посланиците на страните-членки на ЕС. По време на корона кризата, той се опита да дублира изпълнителната власт в различни телефонни разговори с президенти от региона и да договаря действия, които са извън неговите правомощия. Радев има и няколко участия във вече създадени и функциониращи от години европейски формати. В същото време, прави впечатление почти пълното отсъствие на идеи, инициативи и позиции относно развитието на НАТО, при това точно в години на сериозно преформатиране на ролята на Алианса и нарастване на присъствието му в нашия регион. „Натовският генерал“ очевидно няма особено желание да влиза в щекотливи теми на сигурността, особено когато те имат потенциала да ядосат Русия. Прави впечатление отсъствието на активност в отношенията с ключови партньори и съюзници в ЕС и НАТО. Подобна сдържаност от тяхна страна винаги съдържа в себе си имплицитна оценка за актуалния президент. Радев няма участие и в значими международни форуми и конференции. Заемането на de facto про-руска позиция по отношение на анексирането на Крим и нахлуването в Украйна пък е коментирано много пъти. Българският президент дори не прие за необходимо да формулира и публикува официална позиция спрямо грубата фалшификация на изборите в Беларус и бруталното насилие спрямо протестиращите в страната. Едва след медиен интерес, администрацията му сглоби една напълно нелепа позиция, която настоява на еквивалентност между Беларус и България и отново не съдържа еднозначно осъждане на насилието от страна на беларуските власти.

Дотук опитите да се придаде някаква реална субектност на сегашния президент са неуспешни, дори несъстоятелни. От институцията лъха стерилност, липса на идеи, безличие, дори отсъствие на елементарна политическа енергия. Вътре в самата институция, Радев е бледо копие на самия себе си. От видяното дотук, неговият потенциал видимо се изчерпа с това да бъде просто олицетворение на електоралния профил, изработен от неговите българо-руски полит технолози. Сега безумията на Гешев и ко. подават политически спасителен пояс на обитателя на „Дондуков“ 2. Прикачването към протестите със сигурност го реанимира, поне в краткосрочен план. На първо време обаче, президентът ще трябва да се справи с един от парадоксите на българския политически живот. Той е свързан с това, че влизането в по-директна политическа роля и реторика на действащ президент води до спад в общественото доверие. Това се случи с Росен Плевнелиев през 2013 година, вече се случва и с Радев. Просто българите обичат най-много този, който най-малко се занимава с политика, дори когато е политик! Неговата активност е малко вероятно да доведе до експеримент с партиен проект. БСП и компания ще пробват да си набавят бъдещи коалиционни партньори сред множеството нововъзникващи партии – Манолова, Трифонов и Божков. Усилията на Радев са по-скоро насочени към втори мандат и задаващата се нестабилност ще му предостави достатъчно възможности. Подобен вариант устройва и полит технолозите, макар те със сигурност да са очаквали повече от своето творение. Но и в този си вид, „троянският им кон“ е достатъчно удобен. Поне докато подготвят негов заместник.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:

Защото са озверели безбожници гамени.

А на бас, че ако ги питаш, ще ти кажат, че са християни и в кръвта си. Писал ли съм вече, че ще има да чакаме държава с народ, който ходи да целува на попа кръста, а после отива да гласува за комунистите.

в родилно отделение, едно бебе почнало да пише сложни формули по стената, преценили че е мн. умно и решили да му отрежат половината мозък - бебето се събудило и пак почнало да пише формули, тогава решили да отрежат и другата половина

тогава бебето се събудило и казало на лекарите - МИРНО

Радев е роден там

преди 19 часа, Без умствен капацитет написа:

е кажи кое точно те притеснява - знаеш че 100% истина няма

Явно не виждаш удебеленото и в червено ще ти го постна без спойлер.

Цитат

Депутат от Германия се е поинтересувал защо прокурорите са публикували в медиите лични разговори на разследвани хора, добити в хода на следствие, което не е приключило.

Председателката на Мониторинговата група София Ин'т Велд е задала въпроса за това как се разследват аудиозаписите с гласа на премиера Борисов, както и снимките от спалнята му, на които се вижда чекмедже, пълно с 500 еврови банкноти и шкафче, на което има пистолет. "Не съм виждала такова нещо никъде на този континент", е казала тя.

Представителката на прокуратурата Красимира Филипова е посочила, че по този въпрос, както и по всеки друг, който е свързан с изтичане на аудиозаписи, са образувани по две проверки – една за това кой е източникът на записите и снимките, и друга – за съдържанието на материалите.

Медиите, малцинствата

Представителите на българските власти са били питани и защо България е на далечното 111-о място по свобода на словото в света. Според тезата на министър Екатерина Захариева методологията, по която се прави класацията е съмнителна. Тя е привела пример: убийството на журналистка от Русе е било представено като покушение срещу свободата на словото, докато това е криминален случай. Журналистът от "Биволъ" не се е съгласил. Той смята, че случаят не е докрай изяснен.

Гледам плачете, яко плачете ,че в Европа започнаха да се заглеждат в България.

И лично мене това не ме притеснява - когато някой нает на работа не си върши работата го уволняват. Това и ще се случи просто агония във времето. Няма нищо вечно.

Хубавагрупичка сте оформили тука ... през работно време се пише Яко ама Яко. Яко ли се плаща за писане из форумите? М ?

преди 1 минута, nikssi написа:

Гледам плачете, яко плачете ,че в Европа започнаха да се заглеждат в България.

нищо не става в европа освен стандартните приказки - като редовен член - медиите ви филмират

и преди го казах - да бяха снимали поне някакъв документ, а те чекмедже с две пачки е 2 флашки - те такова чекмедже изкараха и на протеста и там ли бяха истински

Гражданско обединение застава зад президента и настоява за оставка на правителството

Цитат

Десетки български граждани, видни общественици, офицери, генерали и адмирали, милеещи за България и разтревожени от задълбочаващата се криза се обединиха около идеята за създаване на ОБЩЕСТВЕНО ОБЕДИНЕНИЕ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ В ОТЕЧЕСТВОТО. В понеделник -31 август, обръщение към протестиращите и всички българи, милеещи за Отечеството ще направят Ренета Инджова, Румяна Ченалова, ген. Валентин Цанков, ген. Цанко Доленски, полк. Радион Попов, полк. Неделчо Неделчев и д-р Силвия Сиракова.

От обединението настояват за оставка на кабинета Борисов и оставка на Главния прокурор Иван Гешев, служебен кабинет, който да подготви, предсрочните избори.

„Ние заставаме категорично зад българския президент ген.-майор Румен Радев – Върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България и олицетворяващ единството на нацията, единствен изразител на волята и стремежите на българския народ за свобода и справедливост“, заявяват от новата гражданска формация.

http://progres.bg/2020/08/28/ново-гражданско-обединение-настоява/?fbclid=IwAR0M96-6tr3mRYXmItkRWl8kKgUbuBh1nZbC-iM6Orbw_C07Ak7aol7N8bM

Радев е изразител на волята и стремежите  само на БСП и всякак иска да я върне на власт. В парламента следва да се реши какво ще се случва.    

преди 4 минути, attj написа:

Радев е изразител на волята и стремежите  само на БСП и всякак иска да я върне на власт. В парламента следва да се реши какво ще се случва.    

https://www.google.com/search?q=Радев+е+изразител+на+волята+и+стремежите+само+на+БСП&oq=Радев+е+изразител+на+волята+и+стремежите +само+на+БСП&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Пак Магарешки на първа страница. :biggrin: Опорки , опорки повтаряни безкрай. Като развален грамофон. Само , че този филм съм го гледам многократно. 

Нормално е мнението ми да и като на Марешки.  Каква опорка е това?  Навремето Плевню също подстрекаваше протестиращите и се стигна до оставка на Орешарски. Сега въобще не вярвам Радев да подпомогне оставката на Борисов.  Освен ако не ядосат пак премиера и той пак сам да си я даде. Няма да му е за първи път.  Време е Радев да си спомни, че трябва да е президент на всички и  да спре да се държи като сърдита бесепарка, вече пременена с нова синя забрадка.За да се хареса на първите протестиращи -дето въобще не го искат!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.