Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Тенеке, това ми беше първият коментар и именно аз цитирах алинеята. Пак да питам, къде пише "министърът"?

комундела николофффф пак насран и унижен. :)

Колко познато .

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 10 часа, miro20 написа:

Хайде сега кажи защо ДАНС не предостави точно тази твоя информация, а се наложи внушението " кодовете се крадат за да се фалшифицират изборите масово" ????

Данс е видяла нещо записано на камерите и го докладва. Внушението кой го наложи? Данс? Бойко Борисов? Делян Пеевски? Някой друг, който може би ще го кажеш?

преди 10 часа, N1K17Y написа:

Тенеке, това ми беше първият коментар и именно аз цитирах алинеята. Пак да питам, къде пише "министърът"?

В закона за администрацията. Министъра е органа на централна власт, а не някой друг. Няма право да делегира дейности, които са му преписани по закон. Освен в посочените от мен вече случаи. Четете хубаво какво пише в решението на ВАС. Идеално са си написали защо не може да се делегира на заместник министър правото да удостовери машините. Заповедта за това също е незаконна, както и действията извършени след това от заместник министъра.

преди 1 минута, miro20 написа:

F_cbrgMXIAAAEVB?format=jpg&name=medium

и :

https://www.svobodnaevropa.bg/a/radev-voyna-ukrayna-rozhen/32503610.html

Слагам го тук за да се види колосалната разлика с нашия мухьо рашистка подлога

Че искат войната да продължи разбира се. Изпълняват чуждите интереси. В момента ги натискат отвън да свалят възраст за мобилизация и за повишение на пределната пак за такова. И ще го направят, но не защото това е в техен интерес.

преди 3 минути, maxthon написа:

Че искат войната да продължи разбира се. Изпълняват чуждите интереси.

Класическа малоумна рашистка пропаганда :) 

преди 4 минути, maxthon написа:

В момента ги натискат отвън да свалят възраст за мобилизация и за повишение на пределната пак за такова. И ще го направят, но не защото това е в техен интерес.

Да си защитаваш Родината и семействата от физическо унищожение, "не било в техен интерес, а чужд" ???

Това рашистката пропаганда постигате невероятни висоти в простотиите и абсурдите си .

Кое е изгодно ? да наведат глава и да ги избиват като скотове, както ги избиват в момента на окупираните от рашистите територии ?

преди 2 минути, miro20 написа:

Да си защитаваш Родината и семействата от физическо унищожение, "не било в техен интерес, а чужд" ???

Те на практика това правят. Собствения си интерес отдавна са го загърбили след като се осланят на чуждия.

Мирча, друг насран освен теб не виждам.

преди 11 часа, miro20 написа:

Хайде сега кажи защо ДАНС не предостави точно тази твоя информация, а се наложи внушението " кодовете се крадат за да се фалшифицират изборите масово" ????

Което съмнение стана повод ЦИК да наложи забрана на машинното гласуване, което ПОСЛЕ на втория тур се оказа че не е проблем , и се върна ???

Не правиш разлика между ДАНС и ЦИК.

ЦИК не е отменила машинното гласуване заради доклада от ДАНС, а заради липсата на удостоверяване на машините в определения срок!

:hush:

"В случая удостоверяване на съответствието на машините по смисъла на чл. 213а, ал.2 Изборния кодекс е изрична компетентност на министъра на електронното управление (централен орган на изпълнителната власт съгласно чл. 19, ал.2 от Закона за администрацията, какъвто не е министерството на електронното управление). Такава изрична компетентност на съответния орган не може да бъде делегирана на някой от подчинените му органи - в случая заместник министър. Позоваването на чл.19 ал.2 от Закона за администрацията, посочена като основание за издаване на заповедта за делегиране не може да послужи като правно основание за това. Законът за администрацията е устройствен закон, който не разписва материално-правна компетенност на административните органи, предвидена в специалните закони, какъвто е Закона за електронното управление. Още по-малко делегирането може да става въз основа на устройствен правилник, който е вътрешнослужебен акт.
В решението си ВАС приема, че в Закона за електронното управление не е предвидена възможност за делегиране на правомощия за удостоверяване по чл. 213а, ал.2 от Изборния кодекс и затова заповедта за делегация от министъра на неговия заместник се явява незаконосъобразна, както и извършените от заместник министъра действия, включително издаденото по-късно решение за удостоверяване МЕУ-17714/27.10.2023г., постъпило в ЦИК  след вземане на обжалваното решение."

Хайде сега тичай в кенефа за да направиш единственото нещо което можеш.

:hush:

преди 1 час, maxthon написа:
преди 1 час, miro20 написа:

Те на практика това правят. Собствения си интерес отдавна са го загърбили след като се осланят на чуждия.

Продължаваш с абсурдите си :) 

Цитираш ме , а не четеш какво цитираш.

преди 18 минути, miro20 написа:

Продължаваш с абсурдите си :) 

Цитираш ме , а не четеш какво цитираш.

Цитирам поредното изтъркано клише. Абсурд би било ако може и да обясниш защо. А отговора е само един - геополитика.

преди 2 часа, maxthon написа:

Данс е видяла нещо записано на камерите и го докладва. Внушението кой го наложи? Данс? Бойко Борисов? Делян Пеевски? Някой друг, който може би ще го кажеш?

В закона за администрацията. Министъра е органа на централна власт, а не някой друг. Няма право да делегира дейности, които са му преписани по закон. Освен в посочените от мен вече случаи. Четете хубаво какво пише в решението на ВАС. Идеално са си написали защо не може да се делегира на заместник министър правото да удостовери машините. Заповедта за това също е незаконна, както и действията извършени след това от заместник министъра.

Ми айде цитирай го тоя закон бе :D 

Ми айде цитирай го тоя закон бе [emoji3] 
Предпочитам да го отвориш и сам да прочетеш кои са органите на централна власт. Там за заместник министър не пише да е такъв.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 30 минути, maxthon написа:

Предпочитам да го отвориш и сам да прочетеш кои са органите на централна власт. Там за заместник министър не пише да е такъв.

И аз предпочитам, като няма да отговаряш да спреш да спамиш, ама на :giggle1:

И аз предпочитам, като няма да отговаряш да спреш да спамиш, ама на :giggle1:
Чл.19 ал.2 от Закона за администрацията е спам? Именно за него се говори в решението на Вас. Това не е спам. Това е спазване на закона.

преди 23 минути, maxthon написа:

Чл.19 ал.2 от Закона за администрацията е спам? Именно за него се говори в решението на Вас. Това не е спам. Това е спазване на закона.

Върни се 2 страници и си чети, вместо да спамиш със същите коментари.

Върни се 2 страници и си чети, вместо да спамиш със същите коментари.
Нищо не спамя. В решението на Вас пише, че е нарушен закона за администрацията. Само министър като елемент на централната власт може да удостовери машините по смисъла на закона за администрацията. Четете хубаво какво пише в решението. Всичко е много ясно написано. А с незаконното удостоверяване на машините следва и решението на ЦИК да премахне машините за първи тур, което е обявено от съда за напълно законосъобразно. И обратно решението за втори тур е отменено заради това, че за тогава следва ново удостоверяване поради сменения софтуер. Ако беше го извършил заместника тогава и двата тура проведени с машини щяха да бъдат касирани. Освен ако се беше замълчало за едно закононарушение.

Нищо не спамя. В решението на Вас пише, че е нарушен закона за администрацията. Само министър като елемент на централната власт може да удостовери машините по смисъла на закона за администрацията. Четете хубаво какво пише в решението. Всичко е много ясно написано. А с незаконното удостоверяване на машините следва и решението на ЦИК да премахне машините за първи тур, което е обявено от съда за напълно законосъобразно. И обратно решението за втори тур е отменено заради това, че за тогава следва ново удостоверяване поради сменения софтуер. Ако беше го извършил заместника тогава и двата тура проведени с машини щяха да бъдат касирани. Освен ако се беше замълчало за едно закононарушение.

Абе бате, заври си го това решение най-сетне, питам те да цитираш закона, неграмотнико :D Казах ти да се върнеш 2 странички и се върти там в кръг, вместо да спамиш едно и също.

Абе бате, заври си го това решение най-сетне, питам те да цитираш закона, неграмотнико [emoji3] Казах ти да се върнеш 2 странички и се върти там в кръг, вместо да спамиш едно и също.
Съдебни решения не се завират никъде. И 10 страници да се връщам това няма да направи решението на ВАС различно. Чети го отгоре до долу, а не само избирателно. Там пише, че няма законно удостоверяване на машините. Пише и защо не е законно. След като няма законно удостоверяване няма да има и машини на изборите. За втория тур рязко решиха да си свършат работата по закон и машините се върнаха.

току-що, maxthon написа:

Съдебни решения не се завират никъде. И 10 страници да се връщам това няма да направи решението на ВАС различно. Там пише, че няма законно удостоверяване на машините. Пише и защо не е законно. След като няма законно удостоверяване няма да има и машини на изборите. За втория тур рязко решиха да си свършат работата по закон и машините се върнаха.

Май ще ти пратя да решиш една captcha :giggle1:

преди 1 час, N1K17Y написа:

Май ще ти пратя да решиш една captcha :giggle1:

Мини и покрай закона за администрацията да видим там къде пише, че заместник министър е орган на централна власт в България.

на 22.11.2023 г. в 14:42, N1K17Y написа:

Абе бате, заври си го това решение най-сетне, питам те да цитираш закона, неграмотнико :D Казах ти да се върнеш 2 странички и се върти там в кръг, вместо да спамиш едно и също.

До колкото разбрах от спора, рашистките тролченца /които логично защитават тук рашисткия мухльо пРезилдент/  доказват тезата  че.. зам министър не може да замества министъра, и не може да изпълнява функции на... зам министър , в случая по удостоверяване на машините.

:giggle1::lol6:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 26 минути, miro20 написа:

До колкото разбрах от спора, рашистките тролченца /които логично защитават тук рашисткия мухльо пРезилдент/  доказват тезата  че.. зам министър не може да замества министъра, и не може да изпълнява функции на... зам министър , в случая по удостоверяване на машините.

Зам. министър може да замества министър само в няколко случая и тогава има изрична заповед за заместване, в която пише поименно кой изпълнява функциите на министър за срока описан в заповедта. Не може да му се делегират права (в случая да удостовери машините) след като министъра не е нито болен, нито в командировка, нито в отпуска. Заповедта на министъра е изрично да се делегира на зам. министъра да изпълни това действие по удостоверяване на машините и това е незаконното в случая. Незаконна е заповедта на министъра и съответно всички действия, който е направил зам.министъра с делегираните с заповедта права са също незаконни. Всичко това беше написано и нагоре. След като има министър, той е органа на централна власт и той трябва да извърши действия вменени му по закон (в случая ЗЕУ,ИК) и не може да ги делегира на свой заместник освен в случаите когато не е работа поради отпуск, нетрудоспособност, командировка в чужбина. Доколкото си разбрал.... Ами нищо не си разбрал.

преди 27 минути, miro20 написа:

които логично защитават тук рашисткия мухльо пРезилдент

Даже да се чудиш защо точно това се обсъжда тук след като цялата каша я забъркаха именно в министерството на електронното управление.

преди 44 минути, miro20 написа:

:giggle1::lol6:

То може и да не може, аз затова съм питам, докато Макстончо и Николов ми се смеят, че аз не съм го намерил, докато те самите не могат да намерят къде се казва, затова ме пращат аз да им го доказвам :giggle1:

преди 3 часа, maxthon написа:

Заповедта на министъра е изрично да се делегира на зам. министъра да изпълни това действие по удостоверяване на машините и това е незаконното в случая. Незаконна е заповедта на министъра и съответно всички действия, който е направил зам.министъра с делегираните с заповедта права са също незаконни.

Аха...  не само зам министъра не може да замества министъра, а дори след изрична заповед на министъра която делигира на заместника му права , то заместника и тогава няма право да го замества

:)

Абе  вие какво пушите ?

:) :) :) :)

преди 1 час, miro20 написа:

Аха...  не само зам министъра не може да замества министъра, а дори след изрична заповед на министъра която делигира на заместника му права , то заместника и тогава няма право да го замества

Мисля, че е крайно време да спреш да се чудиш как да изкраш другите, че са по-тъпи и от теб. Прочете ли хубаво какво съм написал? Пише ли в закона за администрацията.че зам. министър не е орган на централна власт? И как след като министъра си е тук, не е нерабоспособен или в отпускт се предполага, че зам. министър може да получи заповед за заместване? Делегирането на отделни права не е заместване по силата на нито един закон в България и където и да било по света. В този смисъл заповед на министър, с която делегира на заместник да направи каквото и да било, което е вменено със закон като действие е незаконно освен в случаите, когато има заповед за заместване поради изброените за n-ти път причини. Няма друга причина, поради която да има повод за издаване на заповед за заместване. Както вече казах в нея се описва кой ще замества министъра за определен период, който е или болен, или в отпуска, или в командировка в чужбина.И за бога прочети малко що е то основи на правото и административно право и процес.

Мисля, че е крайно време да спреш да се чудиш как да изкраш другите, че са по-тъпи и от теб. Прочете ли хубаво какво съм написал? Пише ли в закона за администрацията.че зам. министър не е орган на централна власт? И как след като министъра си е тук, не е нерабоспособен или в отпускт се предполага, че зам. министър може да получи заповед за заместване? Делегирането на отделни права не е заместване по силата на нито един закон в България и където и да било по света. В този смисъл заповед на министър, с която делегира на заместник да направи каквото и да било, което е вменено със закон като действие е незаконно освен в случаите, когато има заповед за заместване поради изброените за n-ти път причини. Няма друга причина, поради която да има повод за издаване на заповед за заместване. Както вече казах в нея се описва кой ще замества министъра за определен период, който е или болен, или в отпуска, или в командировка в чужбина.И за бога прочети малко що е то основи на правото и административно право и процес.

Разбрах бе. Заместник министър не може да е заместник  министър на министъра.

Толкова е просто .

:)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.