Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 2 часа, M.Николов написа:

Те сега, чакай малко.

Празнословците все се налага да ви чакам, да докажете и едно ваше твърдение. 

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 минута, M.Николов написа:

Къде си бре, тенекенцето ми кухо?

Намери ли кодекса?

И Закона за администрацията също...

на 15.11.2023 г. в 15:45, M.Николов написа:
на 14.11.2023 г. в 14:58, miro20 написа:

Основното което мен ме интересува не са детайлите , а кой стои зад тази предварително и презицно подготвена акция и активно мероприятие по провал на изборите.

Според ППДБ "хартиената коалиция".

Помниш ли коя е основната партия там?

Да, точно така ГЕРБ.

"според теб и ППДБ"  ,приемаш за давностен факт или аксиома ???

Не си познал нещо :) 

Аз пък си мисля за тези които най много и най отдавна ревяха ПРОТИВ  машинното гласуване.

- Копейките и комунделите  като теб  :) 

Иначе тоя никога не съм го харесвал, но по темата Украйна и нашия говорител на Кремъл - безтопковия "генералисимус" мухльото  пРезилдент, е абсолютно прав :

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2023/11/20/4555469_za_prezidenta_radev_kontraofanzivata_na_ukraina/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1700481720

Нито една лоша дума за истинския виновник за стотиците хиляди жертви - рашистан и режима в Кремъл .

Пак прехвърляне и вменяване на вина на защитаващия се , не на насилника.

Класически тотален сбъркан мухльо , рашистка подлога и национален предател !

на 16.11.2023 г. в 16:29, N1K17Y написа:

Празнословците все се налага да ви чакам, да докажете и едно ваше твърдение. 

За тях "според" е "доказано твърдение"

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:

Иначе тоя никога не съм го харесвал, но по темата Украйна и нашия говорител на Кремъл - безтопковия "генералисимус" мухльото  пРезилдент, е абсолютно прав

Много си е крив даже. Крив е понеже няма и капка експертиза по въпроса. И когато говориш като политик(пак да напомня без експертиза) обикновено се получават изказвания като тези. За разлика от този безродник, Президента е говорил на конференцията не в качеството му на заеманата длъжност. Контранастъпление си е настъпление, но пък Мирчев от къде да знае това с експертизата си на некадърен програмист. А Президента разбира се, че е прав за времето за сядане на масата на преговори. Такова сядане винаги е закъсняло по презумпция. И понеже много хора още смятат, че нещо магическо може да се случи и Украйна да придобие някакво предимство ако се стигне до преговори. Ами най-добрите условия ги имаха миналата година и се наложи да ги откажат понеже се бият за собствен интерес и никой не им се намесва. Това разбира се не е вярно. Добри условия никога няма да имат и те ще стават все по-лоши за тях.

на 16.11.2023 г. в 21:24, M.Николов написа:

Къде си бре, тенекенцето ми кухо?

Намери ли кодекса?

на 16.11.2023 г. в 21:26, maxthon написа:

И Закона за администрацията също...

Другари, научете се, че не е работа на "опонента" да ви доказва твърденията във форумите :giggle1:

Другари, научете се, че не е работа на "опонента" да ви доказва твърденията във форумите :giggle1:
Е научи се да четеш какво пише в съдебните решения. Там пише защо удостоверяването на машините за първи тур е извършено незаконно.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 21 минути, maxthon написа:

Е научи се да четеш какво пише в съдебните решения. Там пише защо удостоверяването на машините за първи тур е извършено незаконно.

Значи, ще ти е лесно и цитираш закона, на който се позовават, нали? 5 пъти ме цитира, нито един път за това, което питах.

Значи, ще ти е лесно и цитираш закона, на който се позовават, нали? 5 пъти ме цитира, нито един път за това, което питах.
И какво се предполага, че трябва да се каже? Някой да върши незаконосъобразни действия и да се мълчи?

преди 19 минути, maxthon написа:

И какво се предполага, че трябва да се каже? Някой да върши незаконосъобразни действия и да се мълчи?

Ще цитираш ли пустия закон или не? :giggle1: Стига ме занимава със спама си, питах един прост въпрос.

Ще цитираш ли пустия закон или не? :giggle1: Стига ме занимава със спама си, питах един прост въпрос.
Че то в решението на Вас е цитиран само един член от закона за администрацията. И него ли не знаеш как да го намериш и прочетеш? После и вечерята някой да ти я сдъвче от толкова мързел?

преди 1 минута, maxthon написа:

Че то в решението на Вас е цитиран само един член от закона за администрацията. И него ли не знаеш как да го намериш и прочетеш? После и вечерята някой да ти я сдъвче от толкова мързел?

10 пъти ще стане да ми отговаряш, за да ми кажеш, че не ти се занимава да ми отговориш :giggle1:

10 пъти ще стане да ми отговаряш, за да ми кажеш, че не ти се занимава да ми отговориш :giggle1:
Че кой му се занимава с теб? Отивай да четеш члена от закона за администрацията.

преди 2 минути, maxthon написа:

Че кой му се занимава с теб? Отивай да четеш члена от закона за администрацията.

Очевидно, на теб :giggle1:

преди 10 часа, maxthon написа:

Много си е крив даже. Крив е понеже няма и капка експертиза по въпроса. И когато говориш като политик(пак да напомня без експертиза) обикновено се получават изказвания като тези. За разлика от този безродник, Президента е говорил на конференцията не в качеството му на заеманата длъжност. Контранастъпление си е настъпление, но пък Мирчев от къде да знае това с експертизата си на некадърен програмист. А Президента разбира се, че е прав за времето за сядане на масата на преговори. Такова сядане винаги е закъсняло по презумпция. И понеже много хора още смятат, че нещо магическо може да се случи и Украйна да придобие някакво предимство ако се стигне до преговори. Ами най-добрите условия ги имаха миналата година и се наложи да ги откажат понеже се бият за собствен интерес и никой не им се намесва. Това разбира се не е вярно. Добри условия никога няма да имат и те ще стават все по-лоши за тях.

Логичен отговор от украинското посолство към мухъльото рашистка подлога :

От посолството на Украйна изтъкват огромното си разочарование от подобни констатации на държавния глава, които "не подпомагат дипломацията, а обслужват интересите на държавата агресор".

Ето пълния текст на позицията на дипломатическата мисия:

Във връзка със запитвания от представители на българските масмедии относно изказвания на българския държавен глава по повод украинското контранастъпление Посолството на Украйна с огромно разочарование констатира, че подобен тип послания не подпомагат дипломация, а по-скоро обслужват интересите на държавата агресор. 

Военната агресия на руската федерация срещу Украйна започна почти преди 10 години, през февруари 2014 година. 

Днес е 635-ия ден на руската пълномащабна война и украинските граждани героично се борят срещу агресора и отбраняват своята свобода. 

Всички предишни опити за мирно и дипломатическо урегулиране, с подписване на Минските споразумения-1 и Минските споразумения-2, вместо да изпълнят своята основна цел, всъщност позволиха на Русия да се подготви към пълномащабна военна инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година.

Вместо мир и деескалация като резултат от дипломатическото разбирателство с държавата терорист, през този период стана избухването на най-страшна и най-разрушителна война в Европа след Втората световна война. 

Сядането на масата с агресор, който идва с цел да унищожи, да заличи украинската държавност, да извърши системен геноцид срещу украинския народ пред очите на цивилизован свят в 21-ви век, е невъзможна опция. 

Докато Русия не се върне към уважаването на международния правен ред, докато не изтегли своите войски от територия на Украйна в рамките на държавните и международно признати граници от 1991 година, в Европа няма да има мир. 

Призивите към мир и преговорите не дават резултат пред лицето на терористи, насърчавани от руското политическо ръководство към масови убийства на мирни хора. 

Важно е да се подчертае, че освобождението и защитата на суверенитета и териториалната цялост е дълг на държавата и въоръжените ѝ сили, което се определя в конституцията на всяка една демократична съвременна държава. 

След почти стохилядите регистрирани престъпления в Украйна като доказателство пред Международния наказателен съд, след нарушаването на всички норми на провеждане на война, след ядрения шантаж мирът може и трябва да бъде постигнат изключително и само при условията, предвидени във Формулата за мир на Президента на Украйна и подкрепени от международната общност.

преди 18 минути, miro20 написа:

Логичен отговор

Не просто логичен, а много повече от логичен. Президента говори за дипломация, която предшества бомби, ракети и други. Тоест говори за дипломация, която отдавна е трябвало да се осъществи и в момента да има плодове от нея. Позицията на посолството на 404 (за момента е) показва, че са имали твърдото намерение такава дипломация да не се случи. Може би всичко това се е случило и заради г-жа Fu.. EU? Може би тя е подхвърлила, че тук там автономия не е добър вариант. Ето това е провала в дипломацията.  Колкото и да подскачат като ужилени при такива изказвания като това за Президента Радев, толкова пъти ще показват директно, че не са прави.  Иначе добра позиция, но пълна с вече изтъркани клишета.

преди 53 минути, maxthon написа:

Не просто логичен, а много повече от логичен. Президента говори за дипломация, която предшества бомби, ракети и други. Тоест говори за дипломация, която отдавна е трябвало да се осъществи и в момента да има плодове от нея. Позицията на посолството на 404 (за момента е) показва, че са имали твърдото намерение такава дипломация да не се случи. Може би всичко това се е случило и заради г-жа Fu.. EU? Може би тя е подхвърлила, че тук там автономия не е добър вариант. Ето това е провала в дипломацията.  Колкото и да подскачат като ужилени при такива изказвания като това за Президента Радев, толкова пъти ще показват директно, че не са прави.  Иначе добра позиция, но пълна с вече изтъркани клишета.

На всичко това ти е отговорено и опровергано дори в изявлението , което просто вместо да копирам, ще ти препопръчам отново да прочетеш.

:hush:

преди 4 минути, miro20 написа:

На всичко това ти е отговорено и опровергано дори в изявлението , което просто вместо да копирам, ще ти препопръчам отново да прочетеш.

Нали? И след като се извинява за фразата fu.. EU, Нюланд легитимира целия  си разговор с посланика, а не специфично само фразата, за която се извинява. А изявлението на посолството е ясно. Или са се провалили с дипломацията (онази превантивната) или са направили всичко нарочно.

преди 5 часа, N1K17Y написа:

преди 4 часа, N1K17Y написа:

преди 4 часа, N1K17Y написа:

на 16.11.2023 г. в 20:07, M.Николов написа:

Признай, че си некадърен да си намериш това, което съм ти посочил и....... може да се смиля над теб.

Тенеке, понеже виждам, че наистина си безкрайно некадърен.

Само този път ще ти покажа информацията, която явно не можеш да си намериш сам.

Подчертавам само този път!

За в бъдеще при опит отново да минеш тънко и да се правиш на тарикат ще те пращам към този случай.

Не е цялата алинея, а само това, което те интересува.

Другото ще си го прочетеш в Изборния кодекс.

"(2) (Изм.- ДВ, бр.15 от2022 г., в сила от 22.02.2022 г.)Министерството на електронното
управление съвместно с Българския институт за стандартизация и Българския институт по
метрология удостоверяват съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно
гласуване с изискванията по чл.213, ал.3 и изискванията на техническата спецификация по
методика, утвърдена от министъра на електронното управление, председателя на Българския
институт по метрология и председателя на управителния съвет на Българския институт за
стандартизация.".

https://www.cik.bg/bg/documents/acts

И по силата на Закона за администрация органи на целтралната изпълнителна власт са:

1. Министерският съвет;
2. министър-председателят;
3. заместник министър-председателите;
4. министрите.

Тоест единствено министъра може да изпълни функцията по удостоверяване на машините. А вариант заместник да го направи е ако министъра има временна нетрудоспособност, платен/неплатен отпуск или командировка в чужбина. Но там трябва да има заповед за заместване, каквато в момента няма.
преди 2 часа, M.Николов написа:

За в бъдеще при опит отново да минеш тънко и да се правиш на тарикат ще те пращам към този случай.

"(2) (Изм.- ДВ, бр.15 от2022 г., в сила от 22.02.2022 г.)Министерството на електронното
управление съвместно с Българския институт за стандартизация и Българския институт по
метрология удостоверяват съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно
гласуване с изискванията по чл.213, ал.3 и изискванията на техническата спецификация по
методика, утвърдена от министъра на електронното управление, председателя на Българския
институт по метрология и председателя на управителния съвет на Българския институт за
стандартизация.".

Хайде сега кажи защо ДАНС не предостави точно тази твоя информация, а се наложи внушението " кодовете се крадат за да се фалшифицират изборите масово" ????

Което съмнение стана повод ЦИК да наложи забрана на машинното гласуване, което ПОСЛЕ на втория тур се оказа че не е проблем , и се върна ???

Наистина ли не осъзнавате как ви подмятат и водят заноса като шарани ???

Че и защитавате тази позиция ??? Що за малоумие ???

преди 2 часа, maxthon написа:

И по силата на Закона за администрация органи на целтралната изпълнителна власт са:

1. Министерският съвет;
2. министър-председателят;
3. заместник министър-председателите;
4. министрите.

Тоест единствено министъра може да изпълни функцията по удостоверяване на машините. А вариант заместник да го направи е ако министъра има временна нетрудоспособност, платен/неплатен отпуск или командировка в чужбина. Но там трябва да има заповед за заместване, каквато в момента няма.

Същия въпрос важи и за теб.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 3 часа, M.Николов написа:

стандартизация.".

Тенеке, това ми беше първият коментар и именно аз цитирах алинеята. Пак да питам, къде пише "министърът"?

Цитат

Министерството на електронното
метрология удостоверяват

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.