Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 846,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 3 минути, miro20 написа:

Е така се получава, когато никой не може да дефинира какво е крайна победа предвид реалностите.

И аз това се чудя... Какво по лошо може да се случи на Украйна, освентова което се случва в момента, но вече  на цялата и територия ?

- окупация, терор, геноцид ...

На мухльото зелен Чорап и рашистка подлога това не знам защо не му е ясно .

Как пък веднъж не се изказа  с призив рашистите да спрат огъня, да спрат  терора и бомбардировките на цивилни градове далеч от фронта, да се изтреглят от окупираните територии ... след което гаранция ще настъпи прекратяване на огъня и относителен мир ?

Нито веднъж не споменава рашистан , нито веднъж не ги призова да спрат.

Само призовава жертвата да се подчини и да наведе глава  пред гилотината.

Тотален безтопков антибългарски мухльо . За съжаление, на поста президент .

току-що, maxthon написа:

Е така се получава, когато никой не може да дефинира какво е крайна победа предвид реалностите.

Дефинирано е мнооого отдавна - изтегляне на рашистките окупационни войски и възстановяване на границите на Украйна.

Кое не вие ясно бе, рашистки подлоги ?

Кому бе нужно да окупирте тези части от Украйна ?

Можете ли д а дефинирате целите на т.нар. "СВО" ???

Първо  бе причина - "ние сме тук да се зщитаваме" .

т.е. окупирахте с тотална война Крим, описано подробно от самия путлю във филма "потя към родината" в ютюб .

Ти отиваш ли "някъде" за да се "защитаваш" ? 

Това се нарича НАПАДЕНИЕ и АГРЕСИЯ.

После окупирахте части от Донбас, нарекохте ги ЛДНР на принципа на окуприаните от Грузия ЮО и Абхазия.

Където нямахте никаква подкрепа от местните.

Тези рашистки подразделения на Игор Стрелков, министъра на ЛДНР, които цепеха ЛДНР сами се оплакваха че от 4.5 млн население, не могат да намерят дузина доброволци. Които после като видели фронта, и бягали :)

Колко процентно са 50 човека доброволци примерно на фона на 4.5 млн население, ти ми кажи ?

После като видяхте че не върви тази смешна опорка, измислихте сега че всичко било подготвяно от ЕС и НАТО .  Които пък реално се сетиха че нямат никаквовоенно производство в ЕС, никакви ресурси за война със рашистан, нито бази , нито нищо . Е как така се подготвяли ? :)  И тази опорка не върви ....

И да се върна.. Какво стана с целите на СВО ?

Целия свят видя че няма никакъв режим и "хунта" в Украйна, никакви бандеровци, никакви фашисти, а фашистите са в Кремъл.

И сега наратива е ... НАТО иска да ни напада.

Смешници :)

преди 8 минути, miro20 написа:

Дефинирано е мнооого отдавна - изтегляне на рашистките окупационни войски и възстановяване на границите на Украйна.

Кое не вие ясно бе, рашистки подлоги ?

Дефиниция спрямо реалностите май няма. Всичко останало са мечти. Примерно една мечта беше миналата година с контранастъплението. Сега започва да се прокрадва нова мечта от същия тип. Да видим до къде ще изкласи.

преди 3 минути, maxthon написа:

Дефиниция спрямо реалностите май няма. Всичко останало са мечти. Примерно една мечта беше миналата година с контранастъплението. Сега започва да се прокрадва нова мечта от същия тип. Да видим до къде ще изкласи.

преди 14 минути, maxthon написа:

предвид реалностите.

Опорка "спрямо реалностите" .

Няма да мине.

"реалностите" са че вършите военни престъпления, геноцид и терор вУкрайна.

Никой няма да пренебрегне и да подмине " в предвид реалностите" вашите престъпления.

ТЕ не са даденост която да се подмине, никой няма да ги забрави .

Така че пригответе се д аплащате и то за дълги десетилетия тези "Реалности"  :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Опорка "спрямо реалностите" .

Е как да е опорка? Мечтата беше контранастъплението. Резултатът от него си е реалността.

ТЕ не са даденост която да се подмине, никой няма да ги забрави .

Минск също беше даденост. Странно защо се подмина.

току-що, maxthon написа:

Е как да е опорка. Мечтата беше контранастъплението. Резултатът от него си е реалността.

Някой да е казал че ще е лесно ?

Борбата за прогонване на окупаторите си продължава. Защо си мислиш че "контранастъплението " е приключило ?

Всъщност, не се ли усещаш ?

Контранастъпление е срещу настъпление....  Кой  я ми кажи в прав текст "настъпва" ?

Или ще ми кажеш старата опорка... "ние насъпваме за да се защитаваме" ?

:) :)

Типични нацисти

А толкова лесно Минск се оказа неизпълнима задача.

Защо си мислиш че "контранастъплението " е приключило ?

Ще има ли нужда да цитирам Айнщайн за повторението на едно и също нещо?

преди 13 минути, maxthon написа:
преди 18 минути, miro20 написа:

А толкова лесно Минск се оказа неизпълнима задача.

Какъв Минск те гони бре.... Датите на минските  преговори и датата на рашисткото вторжение можеш ли да различиш ?

преди 14 минути, maxthon написа:
преди 19 минути, miro20 написа:

Защо си мислиш че "контранастъплението " е приключило ?

Ще има ли нужда да цитирам Айнщайн за повторението на едно и също нещо?

Повтори де ?

Прочете ли ми въпроса :

Контранастъпление е срещу настъпление....  Кой  я ми кажи в прав текст "настъпва" ?

преди 22 минути, miro20 написа:

Какъв Минск те гони бре.... Датите на минските  преговори и датата на рашисткото вторжение можеш ли да различиш ?

Гони, не гони. 2022г. е резултат от неспаземи Мински споразумения. Тук може пак да се допитаме до Айншайн. Обсъждано е многократно. Така, че не се пробвай защото резултата няма да е различен.

преди 22 минути, miro20 написа:

Прочете ли ми въпроса

На глупави въпроси по принцип отговор нямам и не дължа такъв. Не кой, а защо е въпроса.

Цитат

Точно тази обосновка на Радев, въобще не звучи като популизъм, а дефинира ясно и точно интересите и възможностите на България. Да не забравяме, че той е военен и много по-добре разбира от тези неща, отколкото цялото служебно правителство, което явно е заело позицията на подлога.
И да, въпросът е дали е ПРАВ. Няма значение колко е искрен един политик, важното е да работи за интересите на своя народ.
Не зная защо му лепнаха този етикет на путинист, но мисля, че е повече българин, отколкото целия парламент на куп.

А истината е, че Европа страда много повече от санкциите, които наложи, отколкото Русия. А на САЩ не им пука, за тях е удобна слаба Европа под контрола им.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Говори толкова, колкото му позволява секретния гриф. И това е достатъчно.

Да не си затваряха очите при вземането на Крим, ама си затвориха. И газ купуваха и тръби прокарваха.  Затова ЕС сега ще се разорява, нежните революции и войни ни докараха мигранти, които объркват живота ни. ЕС се изтощава, докато останалите си гледат интереса.

Италия също не е съгласна да дава пари за Украйна. В прав текст казват, че ги нямат. Ама ние имаме и ще даваме. Нали сме си покачили доходите и то шокиращо... заедно с руснаците, които ги изтощаваме със санкции.

Цитат

Ти какво искаш, България да взима заеми, за да помага на Украйна ли? После и пра пра внуците ни да се чудят как да ги изплащат. Достатъчно е, че произвеждаме оръжие, с което помагаме.  Или не стига, а трябва да си подарим и арсенала на армията?!

Вземи изслушай, прочети, вникни какво каза Радев и тогава коментирай. Иначе олекваш и звучиш като клакьор.
Аз слушах думите му, когато го интервюираха и чух всичко, което каза, с ушите си. Единствено Радев и ИТН заеха някаква позиция, ориентирана към българския интерес. Другите се драпат, заяждат и плюят и въобще не им дреме как ще ни натовари правителството. Нинова каза, че само 12 депутати са прочели документите в секретно деловодство. Другите хал хабер си нямат и не се интересуват.

:yanim::yanim::yanim: Определено слугите на САщ искат да фалираме солидарно с Украйна. Тая няма да я бъде!!!!! Искате ли народа  пред народното събрание и министерствата, бесен и готов да изколи тези, които ни вкарат директно във войната? Защото точно така ще стане! Майките и бащите ще скочат, за да защитят синовете си да бъдат пратени за пушечно месо! Напук на това какво иска гнусаря Пеевси!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Цитат

не съм адвокат на Радев, но не понасям, когато някой казва на бялото черно, само защото е надъхан по някаква причина. Малко повече обективност, моля. Когато някой политик говори верни неща, добре е да го му го признаем, а не да го нападаме неоснователно, само защото не ни харесва. Аз не харесвам никой политик, но се старая да бъда обективна към действията и изказванията им. Когато грешат  критикувам, осмивам, когато са прави, признавам.  

Надъхани( са, защото искат световна, грлобална война с "лошата" Русия и хич не мислят за последиците. Това са луди, откачени хора, още живеещи в 90 - те години на 20 век. На тия психопати все им се привиждат комунисти и дългата ръка на Москва. Хора с психични разстройва, които трябва да се лекуват по психиатрии. Уроди, обсебени от комунистите!

преди 8 часа, maxthon написа:
преди 8 часа, miro20 написа:

Гони, не гони. 2022г. е резултат от неспаземи Мински споразумения. Тук може пак да се допитаме до Айншайн. Обсъждано е многократно. Така, че не се пробвай защото резултата няма да е различен.

Ахааа... 2015 е преди 2014 ? :)

рашистка шизофрения в най ярък вид.

преди 8 часа, maxthon написа:
преди 8 часа, miro20 написа:

Прочете ли ми въпроса

На глупави въпроси по принцип отговор нямам и не дължа такъв. Не кой, а защо е въпроса.

Ахаааа... и какво е глупавото на въпроса :

Демонстрираш отново същото като доказателството ти че 2015 г е преди 2014 г.

Класическа рашистка шизофрения.

Винаги ви сполетява когато трябва да отговаряте за лъжите, простотиите си и малоумната рашистка пропаганда.

:hush:

преди 5 часа, Anneliese написа:

:yanim::yanim::yanim: Определено слугите на САщ искат да фалираме солидарно с Украйна. Тая няма да я бъде!!!!! Искате ли народа  пред народното събрание и министерствата, бесен и готов да изколи тези, които ни вкарат директно във войната? Защото точно така ще стане! Майките и бащите ще скочат, за да защитят синовете си да бъдат пратени за пушечно месо! Напук на това какво иска гнусаря Пеевси!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Надъхани( са, защото искат световна, грлобална война с "лошата" Русия и хич не мислят за последиците. Това са луди, откачени хора, още живеещи в 90 - те години на 20 век. На тия психопати все им се привиждат комунисти и дългата ръка на Москва. Хора с психични разстройва, които трябва да се лекуват по психиатрии. Уроди, обсебени от комунистите!

С кого си говориш друарко нацистке ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 49 минути, miro20 написа:

Ахааа... 2015 е преди 2014 ?

Да виждаш да съм написал 2014г? Май пише 2022?

преди 49 минути, miro20 написа:

Ахаааа... и какво е глупавото на въпроса :

Глупавото му е, че задаваш въпрос, който има прост отговор. Ясно е кой настъпва и кой контранастъпва. Защо се случва е по-важен въпрос.

Ами войната започна 2014 г с военната анексия на Крим и вторжението в Донбас

Ето това вашето е "рашистка шизофрения" .

По темата

Зеления мухъл отново вчера повтори всички основни рашистки наративи и за по мощта, и за "мира" и за свършващите украински войници, и лъжите за пращането на български войски , и какво ли не.

И нито дума, нито сричка не обели срещу агресора путлю и рашистката армия военопрестъпници.

Нито думичка, нито грам забележка или призив към тях.

Тотален рашистки безтопков мухъл

преди 3 часа, maxthon написа:

Глупавото му е, че задаваш въпрос, който има прост отговор. Ясно е кой настъпва и кой контранастъпва. Защо се случва е по-важен въпрос.

Добре, съгласи се че е ясно кой настъпва  -рашистктие орки . А украинците  провеждат контраофанзива на която толквоа се подигравате. Но термините са ясни.

И сега следващ впрос който казваш е по важен - защо се случва ?

Можеш ли д ами посочиш поне една причина с която рашистите нахлухте в КЙрим и Донбас ?

Поне една рускоезична жертва от "украинските бандеровци" в Крим или Донбас можеш ли д ами посочиш ПРЕДИ рашисткото нахлуване и отцепване на територии, с което да приемем че има "логика" да нахлуят ?

Майдана е катализаторът.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Цитат

1.  Радев казва да не ставаме донор, т.е. да не се заробваме с обещания за БЪДЕЩИ големи непосилни суми, каквато е позицията на правителството. Не става дума за помощта, която сега оказваме с производството на оръжие, а за ангажимент за бъдещи  големи плащания, с неясен срок и понятие "до крайна победа".

2.  Да не се оголваме, давайки И АРСЕНАЛА  на армията ни, преди да  получим договореното оръжие.

3. Радев няма как да отиде на срещата и да поддържа различна позиция, защото е президент. Може да има само една официална позиция на държавата България и Радев отказва да отиде, защото не е съгласен с тази позиция по изброените причини. Няма как министър-председателя да говори едно от името на България и да поема едни ангажименти, президента друго. Май не си много наясно с външнополитическите отношения и не си даваш сметка, че  би станал доста сериозен международен скандал. Правилно отказва да отиде, за да не постави България в подобно положение.  Така, че това е повече от смелост, явно само в твоите очи не е.

4. Боташ не  е на Радев, президента няма правомощия да сключва такива договори, нито да влияе на изпълнението им. Това е работа на правителството, т.е. на изпълнително-разпоредителната власт. Явно и с  президентските правомощия и тези на МС не си запозната и само си чешеш клавиатурата.
Т.е тези въпроси за изпълнението на договора Боташ ги отправи към Главчев и ресорния министър, защото те са действащи сега.

Имам чувството, че правителството страшно много държи да ни вкара пряко във войната. На някои много им се воюва, искат и съвсем да се покажат колко са верни на САЩ. Само че НАРОДЪТ НЕ ИСКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Войнолюбците, защо просто не се пишете доброволци срещу Русия? А, да, сетих се, няма да го направите, защото не ви се умира,  не и без сигурна слава, почести и държавно погребение! Е, тези неща няма да се случат. Народът иска с Русия, а вас не ви възприема като герои, а като гнусни долни предатели, предали страната за пари на американското посолство. Такива у нас не получават уважение, а презрение, омраза, а в нормални случаи затвор и репресии над предателите и семействата им.

Цитат

Пука му на някой какво е личното мнение на Радев.

На народа му пука. Народът е фактор, не ония с лъскавите костюми в Народното събрание! Вземете го проумейте!

Цитат

П.С. между другото пред ВСВ САЩ наливат милиард в Британия, без да очакват те да се връщат под някаква форма

Някой е бягал от часовете по история. Тази помощ всъщност не е безвъзмездна - САЩ дават пари срещу летища, пристанища и земи за военни казарми на американците. Сега са уж бази на НАТО но са американски и са американска собственост. Земеделци са изгубили земи, защото правителството тогава, без тяхно знание, ги харизва на САЩ. Сега англичаните не могат да си върнат тези изконно британски земи. Това се нарича ОКУПАЦИЯ!

Цитат

Ако всички бяха толкова загрижени за България, колкото за Украйна, ехееее... и само си викам дано....
Да вземем да си оправим нашия батак, преди да се заемем  с чуждия, викам.
Някой спомена популизъм. Непрестанното дъвчене на Украйна и противопоставянето на хората по тази ос е точно това.

ТОЧНО И ЯСНО!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Ако дойде Тръмп на власт ще видим колко ще продължи още тази война. Говори се за руско предложение за мир. Понякога реалностите трябва да се приемат. Гледайте в Кипър как е разделен на три и не съм чула някой да повдига въпроса "Чий е Кипър?"

Гледайте какво се случва във Франция, как минават изборите във Великобритания. Хората се интересуват от това, което се случва в техните държави, а не в Украйна. България е лоялен член на съюзите и би трябвало да дава това, което може да си позволи, а не да се натягаме. Няма какво да доказваме - от първия ден на войната тя е наричана такава, Русия е наричана агресор. И някак е цинично да се радваме, че нашите оръжейни предприятия печелят, че и не смогват да отварят нови и нови производства. Става въпрос за живот, за икономика, за инфраструктура. Някъде се потриват ръце от милиардите, които ще се изсипят за възстановяване. За мен това е цинично.

Цитат

Когато имаш две ризи, може да дадеш едната на нуждаещ се. Но, когато ризата ти е само една и нямаш пари да си купиш друга е малоумно да я дадеш и да ходиш гол. Толко по темата за позицията на Радев. Ако някой е склонен да даде последното, което има за Украйна е свободен да го направи. В България има доста украинци - да си хареса някое семейство и да го вземе под крилото си. До помага, да дава пари, да купува дрехи за децата, да им плаща сметките и т.н.  - всеки може да помогне с каквото може, ако наистина иска да го прави. Но България е малка, бедна държава - да даде всичко за Украйна, която така или иначе е наливана отвсякъде и с пари, и с оръжие е малоумно - поне за мен. Затова напълно подкрепям позицията на Радев.

Цитат

Още малко и ще повярваме, че войната е нещо хубаво защото печелим. Икономиката на една държава не е само военно промишления комплекс.

Явно у нас има идиоти, възприели американското мислене за икономика. И същите тези грам не ценят човешкия живот. Трябвна да си изключителен урод, за да го мислиш и кажеш това горното.

Аз се срамувам. Срамувам се от такива сънародници и управленци. Аз не искам държавата ни да печели по този начин. Аз не искам да градим щастието си върху чуждото нещастие - убийството на цивилни руснаци. Аз не желая да имаме военнопромишшлен комплекс. Не желая да ме управляват политици, които мислят само за пари. Аз искам да печелим от честни и почтени неща - здравеопазване, образование, култура, наука, изкуство, туризъм, спорт. Можем да печелим много от туризъм, от различни видове туризъм - здравен, образователен, културен, научен, летен, зимен, религиозен, спортен.

Печеленето от войни е срамно и престъпно. То значи цял един народ да се изцапа с кръв. Не желая това. Не желая кървави пари в икономиката ни. Войната е нещо срамно и долно. Русия воюва, защото и се налага да защитава с оръжие подложените на геноцид украинци с руско самосъзнание, да защитава от терор православни украинци и евреи. Приемам само защитната война. Ние не сме във война и отказвам да се замесим в тази. Тя не е наша война. Аз не припознавам Степан Бандера за герой, а за военнопрестъпник, получил си заслуженото.

Военнолюбците за мен са противни долни хора. Дано да ви се връща тъпкано за желанието за кръв и печелене на пари от войни. Дано ви намразят близките ви, дано се отвратят от вас и никога да не ви проговорят! Вие сте измет, долна утайка! Безродници и безморалници!:vomit::vomit::vomit:

Цитат

Няма какво да ни повтарят като папагали, че няма да се изпращат наши войски там. Това се знае, но така заглушават наистина какво се договаря за наша сметка. Имаше даже проучване за нагласите на европейските граждани как да се уреди конфликта, жалко, че не го запазих. Изненадващо у нас повечето хора не са за война до край, но политиците се държат така сякаш тези хора не съществуват и Радев е единствен.

Като излезе народът, да видим дали самовлюбеният Главчев още ще мисли така!!!! Едни тълпи от гневни хора ще му подействат супер отрезвяващо. Все пак и той има семейство, нали?

Цитат

Големия ни проблем е че се въртят някакви далавери за много милиарди.
Аз също подкрепям, че трябва на първо място да мислим за нас си. На Украйна и помагат много, много по богати от нас. Г7 се събират редовно да помагат, а това са най богатите от богатите.
Как нашите два блока от Белене не били подходящи за нас, а толкова много ги искат от Украйна на която и обещават да влиза в ЕС.
Как ще става част от ЕС с руски реактори ...
Ние се очаква да вземем 1.5 милиарда от нашите които са произведени и налични и да дадем 15 за нови , демократични които ще ни ги произведат някога си.

Кървави пари. Кой нормален ги иска? Аз - не.  Съвсем сериозно. Предпочитам да сме бедни, но честни, почтени и морални.

Цитат
Само това липсва,да ни направи бели и на международно ниво този нашия президент. За щастие има топки само на местно ниво да се прави на мъж, пред бабичките по тв.

Болни бълнувания. Подкрепят го и много млади хора и хора на средна възраст. Помните протестите, след като Гешев нахлу в президентството, нали? Е, на протестите не бяха само бабички. Пуснете си видеата от тогава и ще видите каква разнородна група хора го подкрепят. :popcorn2:

Цитат

От кои всички сме мразени и на кои сме подозрителни?
Повечето европейски граждани не искат да се помага безконтролно на Украйна и да се продължава войната.
Че и от българите сме мразени, кои българи? Мнозинството е на мнението на Радев. Така че тия дето бърборят за разделение всъщност са едно малцинство, баш сме си обединени, вижте колко харесвания имат публикациите на Радев във фейса и колко - Лена, Кирил, Козилата и Демократична България.
Изобщо... напълно сме си в тренда и сме обединени, за разделение говори една миниатюрна, но много гласовита група.

Цитат

Оценката за Макрон и Сунак е показателна, че хората не харесват действията на най големите приятели на Зеленски. Те бяха най яростните в доставката на оръжия, че чак и да се пращали войници там.
И какво стана на изборите в Лондон и Париж ...
Европейците защо не ги харесват, като са толкова загрижени за Украйна.

Добър въпрос, военнолюбците, защо не си го зададете? А, да, сетих се - Русия се е намесила в изборите и ги е фалшифицирала!:giggle1::lol6::popcorn2:

Цитат

Мисля, че на всичики е ясна разликата между продаване и даване на оръжия. За пари пък да не говорим - заринали сме се в заеми, ама на Украйна пари ще даваме. На тях достатъчно им дават. И уж е на заем, ама май хич няма и да ги връщат. А у нас и внуците ще връщат заемите, които наредихме. Айде всеки всеки да помага според възможностите си. Произвеждаме оръжие - като искат, да си купят.

ТОЧНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Радев няма тази смелост, за жалост. На мен ми е твърде много натовец и евроатлантик, страхлив е и иска да е добре с всички и да балансира. Но пак е по-добре от някой като Макрон, Шолц или Мелони.

Аз пък имам чувството, че е решил да се държи като Борис ІІІ. Не е зле да си спомни този германски цар как свършва!

Цитат

Борисов се прави и той на много информиран...
Точно него го търсят за да му съобщят какво искали и не искали. До вчера всички като папагали повтаряха, че трябвало да се воюва до победа на Украйна, само не казаха това докога е и какво значи победа над ядрена сила.
Радев е напълно прав , а Борисов пак шикалкави. Чул , че Орбан ходи преди два дена в Киев и днес отива в Москва и вече говори, че се преговаряло ...

Идиотите си вярват по подобие на германците преди, че е лесно да се победи Русия. Не знам на какви опиати са, но са в жестока грешка.

Цитат

Защо този с топките, Главчев, се гърчеше и не искаше да поеме отговорност и да отиде в САЩ на срещата в НАТО и да потвърди това, което е написало правителството?

Във Великобритания и във Франция хората искат да се занимават с техните проблеми, а не само с тези на Украйна. Мрежите са пълни с това, което вършат мигрантите в страните, как подпалват църкви, как нападат обикновени хора в автобуси и т.н. Това е голям проблем, но ЕС се събира и обсъжда само войната, колко още да се даде. В САЩ се "шегуват", че се срутват мостове и се късат язориви, но хей, чакай да дадем 55 млрд. на Украйна.

Щото е страхлив боклук и знае как ще реагира народа, като накрая изтъпани, че ще пращаме войски. И той има семейство.

Цитат

Малко бяха тези дето говореха като Орбан, че трябват преговори и че това не е електронна игра. За оръжията трябват хора, а да пращаш в окопите такива от улицата ,които не са обучени си е да ги пращаш на смърт.

Радев беше един от тези политици , въпреки че знаеше, че всеки с по трезва преценка веднага го обвиняват като кремълски слуга.
Утре обаче , ако от Вашингтон и Брюксел кажат , че е добре да се преговаря и да се сложи край на конфликта, всички ще запеят тази песен начело с Пеевски, Борисов, Митов, Киро ...

Цитат
Може , даже преди много месеци преди да загинат стотици хиляди млади славяни , почти бяха стигнали до споразумение в Истанбул.
Тогава спешно се намеси Борис Джонсън, естествено със знанието на Вашингтон и делегацията на Украйна избяга , нищо , че дооточняваха точките с руската делегация.

Борис Джонсън, който написал книга за Уинстън Чърчил, вживял се в книгата си и повярвал, че е като самия него.:giggle1::lol6::popcorn2:

Цитат

Никой от великите европейски отворковци не се е срещал с Путин, ама тук се държи сметка на Радев. 😂
Мен по ме интересува някой да свие сармите на западните съседи, че много нагъл език взеха да използват и всеки ден бълват нови глупости.

Цитат
Борисов и той дава назад от евроатлантизма нещо.
https://www.vesti.bg/bulgaria/borisov-bylgariia-niama-da-dava-ke … a-ukrajna-6202908
Върти се като обран евреин. Кеш нямало да даваме, ама за безкешовите плащания нищо не казва...https://www.bg-mamma.com/img/emojis/faces/bowtie.png

:lol6::yanim::popcorn2:

Цитат

Е, ама защо бе, досега им се получаваше. Цели 2 пъти с Мински споразумения, които никой да не спазва. Меркелица с целия си акъл нали точно това каза - никой нямаше намерение да спазва нищо, просто трябваше време да въоръжим Украйна. Поне да си беше затраяла. И сега си мислят, че може така до безкрай. Еми, какъв идиот трябва да стои срещу тях, че ПАК да им мине номера, не знам.

Чест и прави, че си призна истината!:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Въобще не ме вълнува дали ми вярваш или не.
Радев на всички социологии е политикът с най-висок рейтинг от доста време насам.
И като гледам, още по-голямо одобрение има сега.
Пък всеки е свободен да отрича реалността колкото си иска.

Отричащите истината живеят в измислен свят. Да се лекуват.

Цитат
Започнаха да се въртят, защото Радев си отвори устата, обясни пред всички защо е отказал да отиде и хората го подкрепиха. А те искаха да направят глупостите тайничко, без да се изнася информация точно за какво иде реч. Затова и до последно се мрънкаше за причините за отказа, и никой нищо не казваше. Много добре знаят какви са нагласите на хората по тези теми. Ако бяха толкова сигурни, че това би се харесало,  от сутрин до вечер щяха да се обясняват по всички телевизии. А сега се чудят как да извъртят нещата, за да излезе, че не е точно така, както Радев го е казал.

Късно, президентът ги изпревари!:yanim::yanim::yanim:

Сега знаят какво ще ги чака, ако направят някоя глупост в ущърб на България. И те имат семейства.

Цитат

Хората така или иначе ще умират, с или без нашата подкрепа. Все някой ще продава тези оръжия, поне ние да печелим нещо то това.

Отвратена съм колко сънародници имам, които мислят така. Пълни боклуци!

От детската градина ни учеха да ценим мира и да му се радваме. Сега сигурно учат децата да рецитират стихчета и песнички за САЩ и НАТО - отврат!:vomit::vomit::vomit:

Цитат

Редно е да мислим така, би трябвало да е така, но дали наистина е така. Не е тайна, как може всеки да стане депутат, да бъде издигнат за лидер .... Зависимостта от народа е сведена до минимум, затова и хората се обезвериха и станаха безразлични.
За да има партия като Възраждане и не само, има причини, появата не е безпричинна. И миналото, и настоящето, а и бъдещето ще имат положителни и отрицателни страни. Не мога да кажа, че съм живяла зле преди демокрацията, но баба ми казваше друго, а майка ми нямаше база за сравнение, тя просто харесваше някои неща, но други не одобряваше, та мнение показващо обективната истина е относително, особено пък, когато се сочи само лошото на миналото и само доброто на настоящето или обратното.

При една революция няма да е точно така. Помним какво стана, когато Гешев еднолично реши да влезе в президентството, нали? Огромното море от протестиращи..........Сега си ги представете същия брой хора, но въоръжени с каквото имат, когато чуят, че България ще праща войници - явно или тайно.

преди 7 часа, Anneliese написа:

като гледам още бойкотираш руската медицина - браво на теб, само запада, русия да мре:)

на 5.07.2024 г. в 10:48, maxthon написа:
на 5.07.2024 г. в 10:43, miro20 написа:

Майдана е катализаторът.

Катализатор на какво ??

"нас ни принудиха да нападнем " , нали ? :)

"ние сме тук да се защитаваме" , нали ? :)

То и Хитлер така започна ВСВ. Къса памет .. или напротив.. "можем повторить" същото ...

Тотални малоумщини говориш, ама си знаеш.

.

преди 3 минути, miro20 написа:

Катализатор на какво ??

На всички събития станали в Украйна след него.

преди 2 минути, maxthon написа:

На всички събития станали в Украйна след него.

блабла бла ....

Майдана бе едногодишни протести на украинците за демократични промени, евроинтеграция, законови промени, борба с корупцията и т.н.

На тези едногодишни протести нямаше нито едно анмерение или намек за рускоезични в Крим или Донбас.

"Катализатор" бе от рашистка страна , когато на 20 февруари 2014 г станаха размирици и стрелби с убити хора на Майдана от януковичките беркутовци.

После тези беркутовци и Янукович бяха изтеглени в Москва да избегнат съд и правосъдие, с предварително планирана операция през Крим.

Чак след това нахлуха и анексираха  Крим, чак след това нахлуха и отцепиха част от Донбас.

А путлю раздаде награди  и медали не с дата анексията на крим, а по предишната дата - 20 февруари.

Случаеност ? а ? :)

Та, затова аз поне смятам тази дата за начало на войната и рашистката агресия.

А вие , рашистите не можете да ми посочите нито една жертва в Крим или Донбас, която да сметнем за основание и причина рашистктие войски да нахлуят там с орпавданието "ние сме тук да се защитаваме" .

Припомням че тогава това бе "опорката" .

Чак сега, когато никой не ви вЕрва  на алоумщините и лъжите за украинска "хунта" , бандеровци, укриофашисти и т.н. , започнахте да лансирате опорката " НАТО подготвяло всичко" .

Е, и това няма да мине, другари рашистонацисти.

преди 1 час, miro20 написа:

Майдана бе едногодишни протести на украинците за демократични промени, евроинтеграция, законови промени, борба с корупцията и т.н.

Което само по себе си е оксиморон. Демократични промени не се случват с преврат. А каква е била истинската причина за провеждането му ще питаш спонсорите му. Тоест тези, които след това инсталираха поредица от управници на територията.

преди 3 часа, maxthon написа:

Което само по себе си е оксиморон. Демократични промени не се случват с преврат. А каква е била истинската причина за провеждането му ще питаш спонсорите му. Тоест тези, които след това инсталираха поредица от управници на територията.

Протести и смяна на властта и то предсрочно, стават навсякъде по света след протести и т.н.

Включително и в България. И то МНОГО пъти .

Никой идиот по света обаче, не нарича това "преврат" . Или "хунта" .

Това само рашистката дезинформационна фейк машина, която ти ретранслираш, го правите.

Акцентирам само разликите с това у нас. Че не се случиха разстрели и убити хора на протестите, каквито имаше на Майдана.

И познай, пак да ти напомня... Това се случи от беркутовците, хората на прорашисткия Янукович, който изтеглихте заедно с тях в Москва за да избегнат съда заради убитите хора.

Така чеда обобщя

- Протестите в Украйна на Майдана нямаха нищо общо с антируски настроения. ФАКТ. За една година нито еди антируски лозунг не е имало !

- Рашистката пропаганда изпозлва момента да нагнети истерия с фек новини за преврат и бандеровска хунта.

- Пак рашистите ръководехте ескалацията на Майдана. От мирни протести, благодарение на прорашистктие сили, прерастнаха в разстрели и убити хора.с дата 20 февруари 2014 г.

- Виновните бяха изтеглени в Москва.

- Москва вкарва войски от всякакви служби и военни в Крим и го анексира с мащабна операция.

- Вкарват войски и в Донбас  да цепят територии.

- Путлер награждава с медали на които е изографисана датата не на вторжението  и анексията, а когато ескалираха Майдана  с разстрели на хора - 20 февруари 2014 г.

- Какви НАТО , какви западняци казваш, имат роля в това ?

:)

Ах да... все забравям.. като говорим кой е подготвял ескалацията и то от мнооого години, дори преди Майдана, да цитирам отново за домашно :

https://ru.krymr.com/a/krym-2014-rossiya-okkupatsiya/31111879.html

Нима има съмнения кой е виновен за всичките трагедии в Украйна ?

Това също ще ти е нтересно :

https://chr.bg/istorii/dosieta/hibridnata-vojna-v-krim-se-prevarna-v-osnova-za-vojnata-v-ukrajna-dnes/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.