Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 34 минути, kaldata1 написа:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31666050.html

Къде в Минските споразумения е написано Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Хърватия, Словения, България, Румъния, БЮРМ, Черна гора и Албания да напуснат НАТО?

Тъпчо, пак нищо не си разбрал! Сефте!

Не става въпрос за напускане на НАТО, Русия не иска това, а изтегляне на определен вид чужди оръжия и войски, но тези държави си остават под чадъра на НАТО.

Русия иска буфер, който да гарантира нейната сигурност, а не разширяване на военната машина на НАТО точно до нейните граници. Жалко за горките глуповати хохли, ако НАТО не беше толкова инатлив да обгражда Русия, тази война в Украйна никога нямаше да се случи.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 849,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 6 минути, Gencho 123 написа:

Та значи казваш, че запада е бил по-напред от изтока към 1989 година, такъв ли е извода ?

Извода е, че четенето с разбиране ти куца. Обясних ти като за бавноразвиващ, явно още не си ме разбрал. Смятам сериозно, да спра... Не виждам особено голям смисъл вече.

преди 4 минути, Flashback написа:

Не става въпрос за напускане на НАТО, Русия не иска това, а изтегляне на определен вид чужди оръжия и войски, но тези държави си остават под чадъра на НАТО.

Русия иска буфер, който да гарантира нейната сигурност, а не разширяване на военната машина на НАТО точно до нейните граници. Жалко за горките глуповати хохли, ако НАТО не беше толкова инатлив да обгражда Русия, тази война в Украйна никога нямаше да се случи.

Значи Русия иска буфер между нея и НАТО, затова окупира нови територии от Украйна, за да не стига НАТО до нейните граници 😄Ами в резултат на този страхотен ход, тя сухопътната граница на НАТО с Русия се удвои от 1300 км на 2600. Сега какво следва и Финландия ли ще освобождава (Русия) ? Значи днес Русия има по-голяма обща граница с врага, а пък целта е да има Буфер, та 4 години атакува Украйна - гениално.

преди 15 минути, Flashback написа:

Ако не беше руското нападение срещу Украйна - Финландия и Швеция нямаше да са в НАТО!

преди 12 минути, communismatic написа:

Извода е, че четенето с разбиране ти куца. Обясних ти като за бавноразвиващ, явно още не си ме разбрал. Смятам сериозно, да спра... Не виждам особено голям смисъл вече.

Ясно, избягваш за пореден път да отговориш. Напомням ти като на бързоразвиващ се твоите проникновения :

Малоумен ли си? Да питам пак? Малоумен ли си? Идиот ли си? Идиот ли си? Идиот ли си? Тъпунгер ли си? Тъпунгер ли си? Тъпунгер ли си? Бавноразвиващ ли си? Бавноразвиващ ли си?

преди 41 минути, kaldata1 написа:

Между другото цената на бензина в Русия отдавна е пълен абсурд.

И едва 15% по-ниска от тази ... в Япония.

Пак чел-недочел, разбрал-недоразбрал, ама плещи ли, плещи глупости!

Бензинът в Япония е субсидиран, затова е около 1 евро. В този ред на мисли да вметна, че Япония е една от най-задлъжнелите държави в света, та не виждам какво ми я даваш за пример. Към края на 2025 г. публичният дълг на Япония достигна рекордно високо ниво, надхвърляйки 200% от БВП. Общият размер на задълженията е около 1,342 квадрилиона йени (приблизително 8,6 трилиона долара), което затвърждава позицията на страната с най-високо съотношение на дълг към БВП в света. Размерът на дълга е над два пъти по-голям от годишния брутен вътрешен продукт на страната. Япония е втора в света по абсолютна стойност на държавния дълг, отговорен за около 17% от глобалния дълг.

Сега погледнах цените на бензина в Русия. Евроатлантикът Ганьо може само да си мечтае за такива цени:

68 рубли А95 или 0,76 евроцента за литър

78 рубли дизела или 0,87 евроцента за литър

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Ясно, избягваш за пореден път да отговориш.

На кой въпрос не съм отговорил, би ли обяснил?

преди 1 минута, Flashback написа:

Сега погледнах цените на бензина в Русия. Евроатлантикът Ганьо може само да си мечтае за такива цени:

До оня ден Путин беше спрял интернета на руснаците, новата мантра е, че имало интернет, ама той цензурирал свободата на словото там. Даже не се и разбират, какво да твърдят.

преди 3 часа, parmobil написа:

Най-лесно е да проверим какви са цените на горивата в Унгария и Сърбия, които не са "недружествени" като нас. Не виждам да е по-евтино.

Ето затова те упрекват в алогичност.Аз твърдя, че имахме дългосрочни договори, които евроизмета наречен еврокомисия, принуди България и Газпром да развалят и ние почнахме да плащаме пазарни цени.Това е лесно проверим факт, а ти ми сочиш Унгария и Сърбия, сякаш това има отношение към нашите договори с Русия. Каква е връзката на цената в Унгария и констатацията, че имахме изгодни дългосрочни договори с Русия, които ЕК ни накара да развалим.

току-що, communismatic написа:

На кой въпрос не съм отговорил, би ли обяснил?

Към 1989 година беше ли източна Европа по-изостанала от западна ?

преди 23 минути, Flashback написа:

Пак питам: Къде в Минските споразумение пише такова нещо и що за наглост Русия да казва на почти 15 държави в какви съюзи да участват?

Иначе да, руснаците поне не настояват от държавите след 1997г. да си тръгнат и собствените им войски ... направо да им благодарим, какво благородство!

преди 14 минути, Gencho 123 написа:

Значи Русия иска буфер между нея и НАТО, затова окупира нови територии от Украйна, за да не стига НАТО до нейните граници 😄Ами в резултат на този страхотен ход, тя сухопътната граница на НАТО с Русия се удвои от 1300 км на 2600. Сега какво следва и Финландия ли ще освобождава (Русия) ? Значи днес Русия има по-голяма обща граница с врага, а пък целта е да има Буфер, та 4 години атакува Украйна - гениално.

След тази война самото съществуване на НАТО и ролята на САЩ в него е под огромна въпросителна!

Което напълно удовлетворява Русия. Ако си въобразяваш, че след всичко случило се в Украйна Чичо Сам ще воюва с Русия заради Европа - то си в дълбока заблуда.

Та не знам на какво се радваш, защото без САЩ - НАТО е една кръгла нула!

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Към 1989 година беше ли източна Европа по-изостанала от западна ?

Какво разбра от тезата, която изписах? Щото тоя дето бяга от темата си ти, а не аз. Аз не съм твърдял никога обратното. Това, че на теб акъла ти стига до там, да стигнеш до подобен извод... пак да повторя, си е лично твой проблем. Просто толкова можеш.

преди 5 минути, badr написа:

Ето затова те упрекват в алогичност.Аз твърдя, че имахме дългосрочни договори, които евроизмета наречен еврокомисия, принуди България и Газпром да развалят и ние почнахме да плащаме пазарни цени.Това е лесно проверим факт, а ти ми сочиш Унгария и Сърбия, сякаш това има отношение към нашите договори с Русия. Каква е връзката на цената в Унгария и констатацията, че имахме изгодни дългосрочни договори с Русия, които ЕК ни накара да развалим.

Как каква? Нали бяхме дружествена страна преди? И те питам каква е цената на горивата в страните, които не са си развалили дослука с РФ? Някави предимства да изтъкнеш?

преди 1 минута, communismatic написа:

Какво разбра от тезата, която изписах? Щото тоя дето бяга от темата си ти, а не аз. Аз не съм твърдял никога обратното. Това, че на теб акъла ти стига до там, да стигнеш до подобен извод... пак да повторя, си е лично твой проблем. Просто толкова можеш.

Значи след като изписахме 10 безмислени поста най-накрая се съгласи на това което ти написах от самото начало - че запада беше много по-напред от източна Европа водена от СССР към 1989.

Но все пак ние трябва да им благодарим (на СССР), че за 45 години много дръпнахме покрай тях, макар и да поизостанахме реално спрямо загниващия запад. Тогава (преди 89-та) това беше мантрата - запада загнива, а при нас е бъдещето.. ами видя се, че бъдещето всъшност беше назад във всяко едно отношение. 45 години тези хора закопаха не само нас, ами цялата източна Европа с нещо наречено социализъм. Здраве да е, хубаво е да се помни, за да не се повтори.

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Значи след като изписахме 10 безмислени поста най-накрая се съгласи на това което ти написах от самото начало - че запада беше много по-напред от източна Европа водена от СССР към 1989.

Тъй ли? Я дай да видя, къде съм твърдял обратното? Нали съм се "съгласил", че и "най-накрая"... Чакам да ми покажеш.

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Но все пак ние трябва да им благодарим (на СССР), че за 45 години много дръпнахме покрай тях, макар и да поизостанахме реално спрямо загниващия запад.

Радвам се, че бързичко си вдянал написаното от мен. Имаш ли изобщо някакво образование?

преди 19 минути, jhoro написа:

Ако не беше руското нападение срещу Украйна - Финландия и Швеция нямаше да са в НАТО!

А Украйна кога ... на куково лято!

Зорът на Чичо Сам беше Украйна в НАТО, това е основната причина за цялата война.

Финландия и Швеция си бяха де факто членове на НАТО, Байдън ги прие де юре от яд, че затъна в укропското блато и прокси войната на САЩ срещу Русия претърпя тотално фиаско без да бъде изпълнена нито една от поставените цели.

преди 12 минути, Flashback написа:

След тази война самото съществуване на НАТО и ролята на САЩ в него е под огромна въпросителна!

Което напълно удовлетворява Русия. Ако си въобразяваш, че след всичко случило се в Украйна Чичо Сам ще воюва с Русия заради Европа - то си в дълбока заблуда.

Та не знам на какво се радваш, защото без САЩ НАТО е една кръгла нула!

Аз съм последния човек който ще се радва на войната която Русия води в Украйна. Смешно ми е, че това което намираш за причина за войната не се връзва с логиката и това което се случи реално. Ако някой си мисли, че НАТО планира да воюва с Русия, значи няма какво да коментираме. Има си форум за приказки, за конспирации където е по-подходящо такива свободни съчинения да се обсъждат. А факта е, че сега Русия има двойна по-голяма граница с НАТО и не виждам какъв буфер ще измислят на тия 1300 км с Финландия 😄

преди 1 минута, Flashback написа:

А Украйна кога ... на куково лято!

Зорът на Чичо Сам беше Украйна в НАТО, това е основната причина за цялата война.

Финландия и Швеция си бяха де факто членове на НАТО, Байдън ги прие де юре от яд, че затъна в укропското блато и прокси войната на САЩ срещу Русия претърпя тотално фиаско без да бъде изпълнена нито една от поставените цели.

Верно? А Казахстан де юре ли са в НАТО, дето провеждат съвместни учения?

преди 21 минути, Flashback написа:

Пак чел-недочел, разбрал-недоразбрал, ама плещи ли, плещи глупости!

Бензинът в Япония е субсидиран, затова е около 1 евро. В този ред на мисли да вметна, че Япония е една от най-задлъжнелите държави в света, та не виждам какво ми я даваш за пример. Към края на 2025 г. публичният дълг на Япония достигна рекордно високо ниво, надхвърляйки 200% от БВП. Общият размер на задълженията е около 1,342 квадрилиона йени (приблизително 8,6 трилиона долара), което затвърждава позицията на страната с най-високо съотношение на дълг към БВП в света. Размерът на дълга е над два пъти по-голям от годишния брутен вътрешен продукт на страната. Япония е втора в света по абсолютна стойност на държавния дълг, отговорен за около 17% от глобалния дълг.

Не е ли малко високичко за държава, която ПРОИЗВЕЖДА нефт?

И бензинът в Япония е субсидиран от два месеца. Преди това е бил 20% над цената на руският.

Какво ли мислят руснаците, които газят нефт, но се налага да плащат 76 евроцента за литър, а в Иран - 3 (три!) евроцента?

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

НАТО сега обмислят да създадът буферна зона 200 километра навътре в Русия!

Ъхъ, Тръмп дето е затънал в Омруз, му е точно до буферна зона в Русия! 🤣🤣🤣

Освен да изпратим вас от дружинката "Зрада" да я създавате тази буферна зона, вместо да плещите глупости по социалките.

Укропите също не стават за тази работа, щом не могат четвърта година да стигнат до Крим.

Перемогите ви са само по форумите!

преди 9 минути, ДзВяРа! написа:

НАТО сега обмислят да създадът

Кво да направят? 😆

току-що, communismatic написа:

Кво да направят? 😆

Неграмотно е момчето!

Нека бъдем снизходителни - толкова си може!

Господ когато е раздавал акъл - наш Дзверо се е крил, ама много добре се е крил!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.