Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, communismatic написа:

Ми след като до преди няколко часа ми твърдеше, че МВФ се "вълнува" от макроикономика, а вече се оказа, че се "вълнува" и от микроикономика, та започнахме вече, да "дискутираме", колко се "вълнува" и от микроикономика... В смисъл, не знам, дали осъзнаваш, че си тотално несъстоятелен тип, ама... Особено с тезата, че ще ме "учиш". Ти не можеш, да "учиш" дори и циганите, камо ли някой, дето е 30000 пъти по-умен от теб.

Между другото, що така рязко избяга от останалите теми? И там беше супер наясно с нещата... Още малко и от тая ще избягаш, натам вървят нещата. :)

Уча те, разбира се - що е то "макроикономика", що е то "микроикономика", що е то БВП, защо МВФ се вълнува главно от макроикономика, защо Путин е по-важна фигура от Медведев в Русия при все каква табелка имат на вратите на кабинетите си, защо Вучич коли и беси в Сърбия, независимо, че уж е просто държач на печати и прочее.

Не поддаваш лесно, но аз не се отказвам. Кажи сега разбра ли кой дял на икономическата теория вълнува международните институции и кой - националните агенции?

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 849,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Кажи сега разбра ли кой дял на икономическата теория вълнува международните институции и кой - националните агенции?

Ми не, до снощи мантрата беше, че МВФ се "вълнували" от макроикономическите показатели, вече взехме, да въртим гъзицата... Кое е вярно последно? 😆

преди 36 минути, lebel написа:

Не е възможно да си толкова наивен, на тази иначе чудесна възраст. Херолдът (ЦИК) вече възвести (96.41%) - Олигархията е мъртва! Да живее олигархията.

А най-важното е това, че при тези резултати (това мнозинство и възможност за самостоятелно правителство) ще трябва и да се прави нещо.

Че съм наивен ,такъв съм но не и този път. Мисля ,че едно беше сигурно от няколко години до вчера и то е че неможе да продължава така това което беше в държавата ни.

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми не, до снощи мантрата беше, че МВФ се "вълнували" от макроикономическите показатели

Браво!!! Супер, момче! Дотук добре! Сега какво следва? МВФ се вълнуват от макроикономическите показатели, а кой се вълнува от микроикономически? 🙂

току-що, kaldata1 написа:

Браво!!! Супер, момче! Дотук добре! Сега какво следва? МВФ се вълнуват от макроикономическите показатели, а кой се вълнува от микроикономически? 🙂

Кое "супер"? Аз коментирам твоите глупости и как през пет минути си променяш тезата, че и ми вика "Браво!". 😆

преди 8 минути, communismatic написа:

Кое "супер"? Аз коментирам твоите глупости и как през пет минути си променяш тезата, че и ми вика "Браво!". 😆

Браво, схванал си едно от нещата, които ти обясних. Дай нататък - от кой се ползват микроикономическите показатели?

току-що, kaldata1 написа:

Браво, схванал си едно от нещата, които ти обясних. Дай нататък - от кой се ползват микроикономическите показатели?

Това ли е новата ти тактика. Отбягваш глупостите си, за да избършеш оср*ното? 😆

току-що, communismatic написа:

Това ли е новата ти тактика. Отбягваш глупостите си, за да избършеш оср*ното? 😆

Не, опитвам се да ти налея малко знания. :) Казвай за микроикономиката какво схвана досега? Кой я ползва основно и с какво се различава от макрото-?

Да, кажи за микроикономиката. Последно МВФ "вълнува" ли се от нея или не? И ако да, що твърдеше, че не се вълнува. И ако не, ти идиот ли си? Ако може без избягване пак на въпросите. Искам просто още мъничко, да ти се похиля на малоумщините.

току-що, communismatic написа:

Да, кажи за микроикономиката. Последно МВФ "вълнува" ли се от нея или не? И ако да, що твърдеше, че не се вълнува. И ако не, ти идиот ли си? Ако може без избягване пак на въпросите. Искам просто още мъничко, да ти се похиля на малоумщините.

Аз вече казах, че МВФ се вълнува от макроикономиката, защото това е дяла от икономическата теория, към който МВФ има отношение. Няколко пъти ти го написах. Видях, че и ти вече явно си го схванал. Дай да минем към микрото, барем до седмица съм те поограмотил малко.

Аха, сега вече се вълнува от "макроикономиката". ОК... А в данните за "БВП по ППП", не се ли включват заплатите, индивидуалното потребление и прочее? Кажи, тая година, ще напишеш ли нещо вярно изобщо? 😆

преди 2 часа, miro20 написа:

8 ч  ·

Да приключим с позитивни новини:

- няма БСП. НЯМА БСП! Вярно, изборите ги спечели истинската БКП, но все пак няма БСП. Да беше жив дядо ми Димчо, да го види!

- няма славитнкукутошковци. Това бяха най-смрадливите, отровни, гнусни ла'на в българското публично пространство. По-добре рак или чума от тия нищожества. Да вървят по дяволите;

- няма Ахмед Доган! НЯМА АХМЕД ДОГАН! Благословена да е тая минута! Доган беше проклятие. Оставаме без него, за щастие;

- ГЕРБ са в миманса и клонят към залез. Да се разпадат. Отдавна беше казано, че това не е партия, а власт. Далавера. Майната им;

- Margarita ме подсеща, че няма и "Възраждане". Къде си бе, копейка? Друг ли ти отне вкусния руски шнур?

И Радев няма да е вечен. Дано направим така, че дори да не е траен.

Аз съм умерен опитимст, защото оптимизмът ми винаги е бил за лоши моменти, а не за лигави. Сега е лош момент. Но Радев не е Костов и ще изпорти победата си, защото е идиот. Или ще издъни финансовата политика, или инфраструктурата ще изгърми, или ще се опита да ни извади от ЕС, НАТО, еврозоната... каквото там му измислят от Москва. Всичко това е лошо, но то ще изнерви София и Пловдив, а това е достатъчно за нещата, които отдавна искам. Не вярвам Радев да изкара нито пълен мандат, нито България от цивилизацията.

И да, каквата и да е победата на Радев и хората му, Украйна продължава да парализира руската икономика. Връзката на Радев с кораба-матушка е нарушавана от смущения.

България е на над хиляда и триста години. Преживяла е скапани царе, чуждо иго, даже комунизъм и мутри. Ще надживее и сегашното унижение. От нас зависи дали пак ще се издигне високо над днешната кал.

Дишай дълбоко миро, България ще я има и след тъпунгери като теб!

И между другото ти не си умерен оптимист а дълбок, десен, невменяем русофоб! Най много от всички тук четеш руска(анти-руска) пропаганда и най много се вълнуваш от тъпотиите на Русия.

Направо излиза, че повече време следиш Русия отколкото България!

току-що, Belefor написа:

Радев не е Костов и ще изпорти победата си, защото е идиот. Или ще издъни финансовата политика, или инфраструктурата ще изгърми, или ще се опита да ни извади от ЕС, НАТО, еврозоната... каквото там му измислят от Москва. Всичко това е лошо, но то ще изнерви София и Пловдив, а това е достатъчно за нещата, които отдавна искам. Не вярвам Радев да изкара нито пълен мандат, нито България от цивилизацията.

Хапчетата пи ли си днес?

Преди бач време Костов беше Командира, ся радеффф е Генерал-командира и темата от Новия Президент на Бъхлгария върви към Новия Преммиер на България и новите Прогресивни смърфове.😁

преди 10 минути, Belefor написа:

Дишай дълбоко миро, България ще я има и след тъпунгери като теб!

И между другото ти не си умерен оптимист а дълбок, десен, невменяем русофоб! Най много от всички тук четеш руска(анти-руска) пропаганда и най много се вълнуваш от тъпотиите на Русия.

Направо излиза, че повече време следиш Русия отколкото България!

Хапчетата пи ли си днес?

Нещо си объркал, този, втория цитат пише, че е твой, не е възможно, по-скоро на най-стария ми изтрит потребител, тартора на всички троли, властелинът на идиотите, както и да е, нека им е вътрешно. След 25 години мутренско управление (приблизително) най-после се намери Човекът да ги отстрани, чаках го отдавна, мислех, че е закъснял, оказа се добре премерен ход и направо ги размаза. За съжаление за промени в конституцията ще му трябват и пъпъдебейците, а те трябват за да изхвърли съдебния гнилоч в ... там, откъдето е дошъл, същото и за телевизията, която още се води национална, другите са частни и лижат чужди газове, тях не може да ги пипне, но тази ... Не ми се мисли колко лйна трябва да изрине, всичко е осрано, като започнем с полицията, ще си позволя да перифразирам великия филм: Роднина, мутра, роднина, мутра и т.н. Путин 25 години след петнистия и пиянистия не може да си очисти държавата, тук ще бъде същото, раковите клетки на тези амеби са навсякъде, в историята, в културата, в общуването, каквото и да си помислиш, чистенето ще е дълго и трудно, поне 16 години, нали БГ Орбан, ха.

Още съм в еуфория, отивам да се почерпя. Наздраве за Победата!

преди 2 часа, AAUUXX написа:

САЩ това което правят сега в Иран ,са го правили преди в Ирак, Сирия, Либия и още много, кое те изненадва в тях?

Същото може да се каже и за Русия - това, което сега прави в Украйна, го е правила и в Чечня, и в Грузия, ако включим и предсоциалистическата история на Русия също така и в Полша и т.н. и т.н. Нищо ново под слънцето, дет се вика. Но ние трябваше да гледаме собствения си интерес, а не интереса на братския ни руски народ и съответно да изберем политици, които да ни приближават към по-силните в икономическо отношение, а не към по-слабите, защото с когото се събереш, такъв ставаш и много по-добре е да си последен в ЕС, отколкото първи в БРИКС, но това за много хора е трудно да го стоплят уви. Иначи няма добри и лоши, всички са лоши, когато иде реч за ресурси. 😢

https://www.facebook.com/reel/1862862241041005?locale=bg_BG

преди 1 час, The Lone Star написа:

Хубаво, лошо, това е волята на народа. И дано да няма повече спасители...

Ако ни спаси този, няма да има, ама аз съм дълбоко скептична - така ще ни спаси, че все спасени ще си ходим. 😢

преди 1 час, AAUUXX написа:

Че съм наивен ,такъв съм но не и този път. Мисля ,че едно беше сигурно от няколко години до вчера и то е че неможе да продължава така това което беше в държавата ни.

O, че не можеше да продължава, не можеше, спор няма.

Това, което имах предвид е... гледай сега... някога, когато ми се случваше да преподавам... силно казано, нека да е обяснявам... разни неща, обикновено, от учтивост, използвах формулировката - както сигурно си спомняте... макар да бях (сега също) сигурен, че няма как да си спомниш нещо, което никога не си знаел. Знаеш, че не е вярно, но все пак е приятно... Та, в тоя ред на мисли, няма как да си върнеш нещо, което никога не си имал... бих добавил - няма и да имаш, но нека да не е в тоя празничен ден.

преди 13 минути, crazy katon написа:

Нещо си объркал, този, втория цитат пише, че е твой, не е възможно, по-скоро на най-стария ми изтрит потребител, тартора на всички троли, властелинът на идиотите, както и да е, нека им е вътрешно. След 25 години мутренско управление (приблизително) най-после се намери Човекът да ги отстрани, чаках го отдавна, мислех, че е закъснял, оказа се добре премерен ход и направо ги размаза. За съжаление за промени в конституцията ще му трябват и пъпъдебейците, а те трябват за да изхвърли съдебния гнилоч в ... там, откъдето е дошъл, същото и за телевизията, която още се води национална, другите са частни и лижат чужди газове, тях не може да ги пипне, но тази ... Не ми се мисли колко лйна трябва да изрине, всичко е осрано, като започнем с полицията, ще си позволя да перифразирам великия филм: Роднина, мутра, роднина, мутра и т.н. Путин 25 години след петнистия и пиянистия не може да си очисти държавата, тук ще бъде същото, раковите клетки на тези амеби са навсякъде, в историята, в културата, в общуването, каквото и да си помислиш, чистенето ще е дълго и трудно, поне 16 години, нали БГ Орбан, ха.

Още съм в еуфория, отивам да се почерпя. Наздраве за Победата!

Не бързай, не се знае колко дълго ще трае тази хм... Победа. Почне ли Радефф да прави сечено на ЕС, дълго няма да изтрае, ще бъде изринат и той като Орбан, не се съмнявай в това.

преди 3 часа, Мери) написа:

Къде си я върнахте държавата - в Средновековието или в прегръдките на майка Русия? Брикс ни чака с разперени обятия, готови ли сте? 🙄 Там ще бъдем първи - последни в ЕС, първи в БРИКС, вечни донори на Русия, баси и съдбата! 😭

Много прибързвате с изказванията.

току-що, ДзВяРа! написа:

Много прибързвате с изказванията.

Дай боже да си прав и да не стане това, което си мисля, че ще стане!

преди 4 минути, Мери) написа:

Винаги съм прав! 😉

преди 5 минути, Мери) написа:

С много пропаганда си се нагълтала.

преди 4 минути, The Lone Star написа:

С много пропаганда си се нагълтала.

Ти забележи, как тира рязко е обърнал гъзицата. Станал е привърженик на Радев вече... 😆

преди 14 минути, Мери) написа:

Демонтаж на олигархичния модел и укрепване на държавността

• Отстраняване на олигархията от достъпа до политическата власт

• Отстраняване на олигархията от достъп до публичния ресурс

• Укрепване на върховенството на правото

• AI контрол върху обществените поръчки

Ускорено и устойчиво икономическо развитие и финансова стабилност

• Икономика с висока добавена стойност

• Стабилна и предвидима фискална политика

• По-малко регулации за бизнеса

• Инвестиции в иновации и технологии

Модерна инфраструктура и свързаност

• Магистрали, железници, бъдеще

• Модерна инфраструктура за всеки регион

• Дигитална трансформация за икономически растеж

• Качествени ВиК услуги на справедливи цени

Бъдеще за младите

• Младите остават, България просперира

• Първа работа, реална перспектива

• Подкрепа за младежко предприемачество

• Активно гражданско участие и младежки диалог

Чиста околна среда и опазване на българската природа

• Право на чист въздух и вода

• Интегрирани политики за околна среда

• Баланс между икономика и природа

• Стриктен контрол на екологичните норми

Обществен ред и сигурност

• Ясни правила, законност и ред

• Засилена борба с престъпността и разпространението на наркотици

• Сигурност в дома и на улицата

• Противодействие на нелегалната миграция

Достойна и активна България в ЕС и пред света

• Сигурност, стабилност и международен авторитет

• Силен български глас в ЕС

• България - ключов регионален фактор

• Грижа за българите в чужбина

Vesti.bg
        No image preview

"Прогресивна България" триумфира: Вижте мащабния план, ко...

Коалицията &quotПрогресивна България&quot излиза като първа политическа сила при последните обобщени данни от парламентарния вот, като същевремен... Прочетете цялата новина тук на Vesti.bg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.