Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 12 минути, Звяра! написа:

По принцип, ти мен забавляваш! D

Нямам намерение да заема твоето място....

Даже и опит нямаше от твоя страна да защитиш незащитимото. Вече дори за клоун не ставаш getout

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

току-що, ivottoshev написа:

Даже и опит нямаше да защитиш незащитимото. Вече дори за клоун не ставаш getout

🖕

преди 1 час, ivottoshev написа:

Декларацията е изявление на украинският народ, което е нарушено от престъпният режим в Киев.

Мунчо, за пореден път:

Да нарушиш собствената си Декларация за независимост не е никакво престъпление, защото декларациоята не е закон. Документи като Декларацията за независимост са политически декларации, а не правно-обвързващи кодекси.

Питай Чатчо да ти отговори:

Престъпление ли е за една страна да наруши собствената си декларация за независимост?

От юридическа и историческа гледна точка, отговорът е не, не е престъпление.

За да разберем защо, трябва да разгледаме какво точно представлява една Декларация за независимост и как функционира правото.

1. Какъв е правният статут на Декларацията за независимост?

Декларацията за независимост е политически и учредителен документ, а не Наказателен кодекс или международен договор.

• Едностранен акт: Тя провъзгласява пред света волята на дадена нация да бъде суверенна.

• Основа за конституцията: Обикновено декларацията легитимира създаването на новата държава, след което се приема Конституция, която вече има реална юридическа сила и дефинира какво е престъпление.

Тъй като декларацията е върховен израз на суверенитета на една държава, самата държава (или нейният суверен – народът/парламентът) има теоретичното право да променя политическия си курс, без това да се счита за „престъпление“.

2. Защо не е "престъпление"?

• Липса на по-висш съд: За да има престъпление, трябва да има закон, който го дефинира, и съд, който да го накаже. Международното право (например ООН) признава правото на самоопределение и суверенитет, но не съществува международен трибунал, който да съди държава за това, че е погазила собствените си основополагащи принципи.

• Суверенитет: Ако една държава реши да се откаже от независимостта си (например чрез вливане в друга държава, създаване на федерация или уния), тя просто упражнява своя суверенитет по нов начин.

Накратко:

Една държава не може да извърши престъпление спрямо собствената си декларация, тъй като тя самата е източникът на правото в границите си.

преди 5 часа, Звяра! написа:

🖕

Айде бастисвай и тоя профил, че резила ти все по-голям става! Лъжец и фантазьор!

И пак ВИП се направи, че да си триеш постовете - излагации!

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Значи коментираш по тема от която абсолютно нищо не разбираш. Това е типично за тролололове, на които само им се спускат материали които да постват. Знаех си getout

Така де, но като гледам в твое лице разбиращите и се радвам, че си нямам идея. Очевидно и ти не знаеш какво е, след като не можеш да отговориш. Използваш модерни туми като трол - но дали знаеш и това какво е, също е под въпрос 😄То при теб всичко е смешно, но ти така си се окопал в лъжи, че приемаш всичко което си съчинил за вярно. Безнадежден случай, който може ни забавлява. Покажи кой материал са ми спуснали уважаеми, поне един можеш ли да покажеш ?

Между другото типично за този тип хора като теб, винаги избират малка част от казаното и почват да се фокусират там, умишлено изрязвайки останалото. Както и в този случай, уж говорихме за диктатура, изведнъж удобно избяга от темата. Винаги едно и също при теб, но хубавото е, че си вярваш сам в съчиненията :

image.png

преди 1 час, Gencho 123 написа:

Така де, но като гледам в твое лице разбиращите и се радвам, че си нямам идея.

Само идиоти се радват че не разбират това, което коментират.

преди 13 минути, ivottoshev написа:

Само идиоти се радват че не разбират това, което коментират.

Тоест, визираш себе си! 😂

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не ти е дадено да разбереш, чадо.

РФ наруши ли договорът подписан 2003 г. и ратифициран 2004 г. или да? Там и граници са посочени. Спри да се гърчиш с декларации и посочи кой двустранен договор е нарушила Украѝна.

Защото обратното е факт.

преди 4 минути, parmobil написа:

РФ наруши ли договорът подписан 2003 г. и ратифициран 2004 г. или да? Там и граници са посочени. Спри да се гърчиш с декларации и посочи кой двустранен договор е нарушила Украѝна.

Защото обратното е факт.

Украйна наруши договора да не се разполагат натовски бази на нейна територия. Ако кажеш че няма, ще ти кажа че Русия няма да чака да построят.

Най-важния договор е какво се разбраха Запада, САЩ и Горбачов. На мъжка дума! Но Горбачов не е знаел че са меки китки и лъжци Запада и САЩ.

От там нататък тръгва всичко досега.

преди 7 минути, Miusuka написа:

Украйна наруши договора да не се разполагат натовски бази на нейна територия. Ако кажеш че няма, ще ти кажа че Русия няма да чака да построят.

Най-важния договор е какво се разбраха Запада, САЩ и Горбачов. На мъжка дума! Но Горбачов не е знаел че са меки китки и лъжци Запада и САЩ.

От там нататък тръгва всичко досега.

Къде го този договор? Дай да го прочетем!

Още чакам да ми покажеш къда прочета как Финландия и Швеция се молят на РФ.

преди 11 часа, Мери) написа:

Ама то и самолети не ни трябват, и Бош не ни трябва, само Боташ ни трябва: https://webcafe.bg/vlast/pravitelstvoto-na-radev-veche-izpuska-topkata.html

Спокойно, не се отчайвайте, замразяването на договора с Боташ не означава спиране, тия петнадесет месеца ще се добавят към останалите и така ще си имаме нашето Боташче да му се радаваме на воля. Такъв хубав премиер, с такива хубави решения, никога досега не сме имали, скоро ще развиваме икономическо сътрудничество със Северна Корея, убедена съм, щото Китай е висока топка, няма да ни огрее с такъв премиер. 🙄

Фейса падна и почна да цитираш глупости от webcafe хахахаха!

преди 7 минути, parmobil написа:

Къде го този договор? Дай да го прочетем!

Няма договор. Всичко е било на мъжка дума. Затова ти писах че откъде да знае Горбачов че запада и САЩ не са мъже.

преди 6 минути, Belefor написа:

Фейса падна

И при мен...

преди 10 минути, parmobil написа:

Още чакам да ми покажеш къда прочета как Финландия и Швеция се молят на РФ.

Сега ще го намеря специално за теб. Така е като не четеш всичко, а само което хвали украине и запада.

Сетих се че за да се измъкнеш ще кажеш че източника на информация не ти харесва.

Сега докато търся отново изникна въпроса за търсачките за който спорихме с някой. Гугъл е инструктиран да показва всичко срещу Русия и нищо лошо за Запада и САЩ. Превключих на DuckDuckGo и резултатите станаха вече по-"шарени". И против и срещу. Гугъла тотално го махам!

преди 15 часа, Miusuka написа:

Елементарната логика е че Путин НЕ завладява територия от Украйна, защото Украйна няма територия.

Пример за да разбереш - Добруджа няма територия за превземане от България, Мизия няма територия за превземане от България, Тракия няма територия за превземане от България...

И България нямаше територия за превземане от Османската империя, ама на, дойде Русия и насила образува страната ни, сега на Русия й се връща с Украйна, САЩ ще измъкне Украйна от Русия. Всичко се връща на този свят, всичко се връща и довчерашните Освободители се сблъскват с други Освободители. Карма, какво да правиш! Тъй се извива съдбата, че каквото си сторил другиму след мнооого лета ще ти се случат и на теб. 😉

преди 27 минути, Miusuka написа:

Няма договор. Всичко е било на мъжка дума. Затова ти писах че откъде да знае Горбачов че запада и САЩ не са мъже.

И при мен...

Сега ще го намеря специално за теб. Така е като не четеш всичко, а само което хвали украине и запада.

Сетих се че за да се измъкнеш ще кажеш че източника на информация не ти харесва.

Сега докато търся отново изникна въпроса за търсачките за който спорихме с някой. Гугъл е инструктиран да показва всичко срещу Русия и нищо лошо за Запада и САЩ. Превключих на DuckDuckGo и резултатите станаха вече по-"шарени". И против и срещу. Гугъла тотално го махам!

Друже, аз съм с DuckDuckGo от момента на излизането. Не ми минавай с тези глупости. Освен това чета ежедневно руски сайтове, а ти явно - не.

И това не трябва да ли да си го пишем в друга тема? Защото тази е за Радев.

преди 51 минути, parmobil написа:

Защото обратното е факт.

Режимът в Киев поруга написаното в Декларацията за Независимост и по този начин не зачете волята на украинският народ. Това превърна този режим в престъпен! Според Международното право, всеки може да наказва престъпни режими както и когато реши. Справка: Милошевич, Садам, Кадафи, Аятоласите...

преди 9 минути, Мери) написа:

И България нямаше територия за превземане от Османската империя, ама на, дойде Русия и насила образува страната ни, сега на Русия й се връща с Украйна, САЩ ще измъкне Украйна от Русия. Всичко се връща на този свят, всичко се връща и довчерашните Освободители се сблъскват с други Освободители. Карма, какво да правиш! Тъй се извива съдбата, че каквото си сторил другиму след мнооого лета ще ти се случат и на теб. 😉

Стрина Мери била фенка на Османската империя.speak

Дали не си мечтае за харема?

току-що, ivottoshev написа:

Режимът в Киев поруга написаното в Декларацията за Независимост и по този начин не зачете волята на украинският народ. Това превърна този режим в престъпен! Според Международното право, всеки може да наказва престъпни режими както и когато реши. Справка: Милошевич, Садам, Кадафи, Аятоласите...

Стига с тази демагогия! Както и да клинчиш, РФ наруши ДОГОВОР, който е подписала с Украѝна. И от десет места вода да донесеш, фактът си е факт.

преди 24 минути, Мери) написа:

Ба'си глупостите. Сравнява Русия с Османската империя. Отивай да се лекуваш Мерче.

преди 20 минути, parmobil написа:

Друже, аз съм с DuckDuckGo от момента на излизането. Не ми минавай с тези глупости. Освен това чета ежедневно руски сайтове, а ти явно - не.

И това не трябва да ли да си го пишем в друга тема? Защото тази е за Радев.

Тогава защо лъжеш че Швеция и Финландия станали много добре като влезли в НАТО? Цъфнали та вързали.

@laplandetza кажи нещо за Финландия от първа ръка.

преди 6 минути, Miusuka написа:

Ба'си глупостите. Сравнява Русия с Османската империя. Отивай да се лекуваш Мерче.

Тогава защо лъжеш че Швеция и Финландия станали много добре като влезли в НАТО? Цъфнали та вързали.

@laplandetza кажи нещо за Финландия от първа ръка.

Аз написах, че благодарение на гросмайсторските ходове на Путин са в НАТО. Ти какво си съчини? Не лъжеш ли ти?

А чакам да ми покажеш къде и как ще подкрепиш твърдението си, че се молели на РФ. Продължавам да чакам.

И пак казвам, че тази тема е за Радев.

преди 13 минути, parmobil написа:

Стига с тази демагогия! Както и да клинчиш, РФ наруши ДОГОВОР, който е подписала с Украѝна. И от десет места вода да донесеш, фактът си е факт.

Подписала е договор с Украйна, който е сключен според написаното в Декларацията. Снощи нали ти показах как завършва тя? Ето ти го пак в случай че си пропуснал:

Декларацията е основа за новата Конституция, законите на Украйна и определя позициите на Републиката при сключване на международни споразумения. Принципите на Декларацията за суверенитета на Украйна се използват за сключване на съюзен договор.

Когато даден режим се изсере на написаното в основополагащият за държавата му документ, този режим се превръща в престъпен. Според Международното право всеки може да наказва престъпни режими както и когато пожелае. Справка: Мосадък, Милошевич, Садам, Пиночет, Кадафи, Мануел Нориега, Мадуро, Аятоласите...

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

преди 4 минути, parmobil написа:

Аз написах, че благодарение на гросмайсторските ходове на Путин са в НАТО. Ти какво си съчини? Не лъжеш ли ти?

А чакам да ми покажеш къде и как ще подкрепиш твърдението си, че се молели на РФ. Продължавам да чакам.

И пак казвам, че тази тема е за Радев.

Какво значение има че са в НАТО, след като техните ракети и до сега бяха насочени към Москва, а не към Лондон? Какво точно се промени с тяхното членство, след като те винаги са провеждали съвместни учения и мисии. Примерно Япония, Австралия и Ю. Корея не са членове. Какво би се променило ако сложат подпис върху хартийка и станат официално членове?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Подписала е договор с Украйна, който е сключен според написаното в Декларацията. Снощи нали ти показах как завършва тя? Ето ти го пак в случай че си пропуснал:

Декларацията е основа за новата Конституция, законите на Украйна и определя позициите на Републиката при сключване на международни споразумения. Принципите на Декларацията за суверенитета на Украйна се използват за сключване на съюзен договор.

Когато даден режим се изсере на написаното в основополагащият за държавата му документ, този режим се превръща в престъпен. Според Международното право всеки може да наказва престъпни режими както и когато пожелае. Справка: Мосадък, Милошевич, Садам, Пиночет, Кадафи, Мануел Нориега, Мадуро, Аятоласите...

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---

Какво значение има че са в НАТО, след като техните ракети и до сега бяха насочени към Москва, а не към Лондон? Какво точно се промени с тяхното членство, след като те винаги са провеждали съвместни учения и мисии. Примерно Япония, Австралия и Ю. Корея не са членове. Какво би се променило ако сложат подпис върху хартийка и станат официално членове?

Не ми излизай с AI, а ми кажи кой наруши доворът от 2003 г. (ратифициран 2004 г.)

преди 1 минута, parmobil написа:

Не ми излизай с AI, а ми кажи кой наруши доворът от 2003 г. (ратифициран 2004 г.)

Какво АI, какви три лева на цяло? Мразя AI, не ползвам AI, не чета постове написани с AI...

Още снощи ти покaзах как завършва Декларацията.

Режимът в Киев наруши основополагащият за държавата му документ. Това превърна този режим в престъпен. Според Международното право всеки може да наказва такива режими както и когато реши. Справка: Милошевич, Мадуро, Аятоласите, Садам, Кадафи, Нориега, Пиночет, Мосадък

преди 35 минути, Miusuka написа:

Че що да не я сравня? Русия по-малка ли е или е по-голяма от Османската империя? 🙄 И двете са колели и бесели наред - прочети малко историята на централноевропейските страни и ще разбереш защо те не виждат в Русия освободител, а похитител. Само хората, които си нямат грам понятие от история могат да говорят врели некипели за освободители - няма освободители има само страни, които имат интереси тук и там и се намесват заради собствената си национална изгода. Да, освободили са ни, но освобождението не е било водещият мотив, то е било вторично, имали са си чисто икономически подбуди,за да предприемат тази война, също както е и със САЩ в случая Украйна, руснаците не са наивни будали, за каквито се опитвате да ни ги представяте, нито американците, никой не би тръгнал да умира просто ей така, за да му е добре на някой друг, вие също не бихте го направили. 😉 Това, което БКП пропагандно ви е набивала в главите цял живот, не е вярно. Съжалявам да го кажа, но вашето поколение в голяма част е идеологически осакатено от управлявалите по онова време, затова ни поднасяте такива вредни смешки като Радефф - да се чудим как да спасяваме страната си от него. 😭

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.