Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 1 час, nikssi написа:

Алооооууууу офсЪТа! Това какво е?

За мисленето знаем, ама и да не можеш да четеш...

да си каже доводите защо не е съгласен с  " министър-председател и ресорен министър "

сега така излиза че някой му е казал така - кой ли му дърпа конците

и между другото качих снимки и те каня да ги видиш и да кажеш какво не ти харесва и как трябва да е според теб, ако изобщо смяташ че може да стане по добре

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Президентът не трябва да подписва нищо. Първо да убедят него и обществото, че шофьорът на Мето Илиенски може да е вътрешен министър.

преди 2 минути, Тoни написа:

Президентът не трябва да подписва нищо. Първо да убедят него и обществото, че шофьорът на Мето Илиенски може да е вътрешен министър.

а за какво му плащаме заплата, да седи като препикано мушкато

Да добавя само, че кандидата за транспортен го хванаха в Костинброд, ГЕРБ го отърваха от съда през 2015-та , а в момента се говори че е гадже на Бъчварова. Баси държавата с тия министри.

@Без умствен капацитет, теб те игнорирам с презрение. Каквото има да казвам, съм ти го казал. Ти за мен си съвсем посредствен човек, който не си заслужава усилията изобщо. Под достойнството ми е да споря с умствено изостанал.

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 37 минути, Без умствен капацитет написа:

да си каже доводите защо не е съгласен с  " министър-председател и ресорен министър "

сега така излиза че някой му е казал така - кой ли му дърпа конците

Ами казал ги е. Цитирал съм ги в поста, но ти явно и него не си прочел. Чети бре! 

Цитат

Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено, а именно съгласуването на това предложение за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР", каза още той. 

Причината за решението на президента да не подпише документа е, че не е проведена съгласувателна процедура, каквато се изисква в такива случаи.

преди 42 минути, Без умствен капацитет написа:

и между другото качих снимки и те каня да ги видиш и да кажеш какво не ти харесва и как трябва да е според теб, ако изобщо смяташ че може да стане по добре

Благодаря за поканата ама нещо май се опитваш да ми даваш наклон какво и кога да чета? Не всички сме с офчи души.

Как изобщо имаш нерви да се занимаваш с този човек? Не може да чете, не може да пише и задава неадекватни въпроси. Не разбира, не възприема, просто е неспасяем. Дори нещо да е написано ясно той пак си пита някакви негови си неща. Вярно, че трябва да проявяваме разбиране, но няма смисъл да се напрягаме сами.

преди 2 минути, Тoни написа:

Как изобщо имаш нерви да се занимаваш с този човек? Не може да чете, не може да пише и задава неадекватни въпроси. Не разбира, не възприема, просто е неспасяем. Дори нещо да е написано ясно той пак си пита някакви негови си неща. Вярно, че трябва да проявяваме разбиране, но няма смисъл да се напрягаме сами.

Нали знаеш лафа: "роди ме мамо тъпа , аз сама ще се изруся" ! 

преди 24 минути, Тoни написа:

се говори че е гадже на Бъчварова.

ами ако кажа говори се че е гадже на Нинова

преди 19 минути, nikssi написа:

Ами казал ги е. Цитирал съм ги в поста, но ти явно и него не си прочел. Чети бре! 

Благодаря за поканата ама нещо май се опитваш да ми даваш наклон какво и кога да чета? Не всички сме с офчи души.

исках ти мнението по снимките да видим може ли да направим промени, но явно така става

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

да иде да каже това същото, аз се съмнявам че е казал тези думи - това може да е казано от някое журналистче и другите копи пейст, а може и да е мнение на някоя партия която и харесват това да е казал

да излезе да го каже като мъж а не да се държи като страхлив мишок

преди 15 минути, Без умствен капацитет написа:

да излезе да го каже като мъж а не да се държи като страхлив мишок

Ми звънни му като мъж и го разкритикувай, кво се криеш зад офчи аватар! Пиши му ако искаш , запиши си час да му се скараш...що се криеш като мишок?

преди 17 минути, Без умствен капацитет написа:

исках ти мнението по снимките

Ми ако реша ще пиша, ама нещо ми се струва тая тема,че освен ти никой не пише в нея. Що тъй ве? 

преди 8 часа, nikssi написа:

Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено, а именно съгласуването на това предложение за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР", каза още той. 

Причината за решението на президента да не подпише документа е, че не е проведена съгласувателна процедура, каквато се изисква в такива случаи.

В сутрешния блок бе обяснено че това въобще не е вярно като изискване.

За освобождфаването не са били нужни никакви съгласувателна процедура и когато ББ бе освободен като гл. секретар от Гоце, и вътрешния министър Костов, и дори самия пРезидент Радев от военните сили .

Никой президент - нито Гоце, нито Плевню са правили подобни спънки.

Защо Радев прави такава конфронтация и абсолютно безсмислени спънки, мисля лесно можем да се досетим.

Вместо "обединител на нацията" се изявява абсолютно недостойно и просташки в услуга отново на тези червенокафяви сили , които са задкулисието зад него.

За посещението в ООН бе споменато също - какво ще говори за политиката спрямо Западните Балкани, след като за разлика от всички западни партньори, той оцени председателството ни като неудовлетворително ??

И какво ще си говори с Порошенко, след като постоянноговори за отмяна на санкциите ? Това отделно от стария му гаф дето обяви Крим "деюре е украински, ама дефакто бил руски" .

С такъв партиен пРезидент на чужди интереси и служби, освен за смях пред света , друго няма да постигне...

Президентът сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за АПК

Цитат

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни и за несъответстващи на международни договори отделни разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс (ЗИД АПК), съобщава пресцентърът на президентството. Според държавния глава "законността не е услуга, която правовата държава предоставя на гражданите, а необходимо условие за нейното съществуване".

Публичността на съдебните заседания е толкова съществен принцип на правораздаването, че е прогласен в чл. 121, ал. 3 от Конституцията. Правото на всеки човек на публично разглеждане на неговото дело е изрично посочено във Всеобщата декларация за правата на човека, в Международния пакт за граждански и политически права, в Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. С предложените промени този основен принцип за публичност и прозрачност се превръща в изключение. Поради това § 55 ЗИД АПК, който въвежда принципа на закрити заседания по дела, подсъдни на тричленни състави на Върховния административен съд като втора инстанция, не съответства на Конституцията и на посочените международни договори.

Държавният глава оспорва въведените правила за родовата и местната подсъдност по административни дела. Тези правила създават препятствия пред правораздаването за гражданите и организациите и не осигуряват по-лесен, по-бърз и по-евтин достъп до правосъдие. Поради това те не съответстват на принципа на правовата държава и на правото на защита.

В искането се подчертава, че видът и размерът на съдебните такси са част от гаранциите за достъп до правосъдие и за пълноценно реализиране на правото на защита. Размерите на таксите по § 57, 61 и 67 ЗИД АПК не са съобразени с чл. 60, ал.1 от Конституцията, тъй като не съответстват на социално-икономическите условия, на равнището на доходите и на инфлационните процеси в страната. При съпоставка на размера на простите такси до и след приемането на ЗИД АПК се установява, че увеличението им е 14 пъти за физически и юридически лица и 74 пъти за юридическите лица с нестопанска цел. Те ще затруднят обжалването на административните актове от гражданите и юридическите лица, а оттам и конституционно прогласеното право на защита.

Въвеждането с § 57 ЗИД АПК на пропорционални такси върху „определяем материален интерес“ в касационното производство по административни дела не държи сметка за спецификата на тези дела. В административното правосъдие на преден план е пряката защита на нарушената законност при осъществяване на държавното управление, а не материалният интерес. Законността не е услуга, която една правова държава предоставя на гражданите, а необходимо условие за нейното съществуване.

Правото на оспорване на административен акт, както и правото на касационно оспорване на първоинстанционно съдебно решение, са средства за защита на гражданите и юридическите лица срещу порочен държавен юридически акт. Премахването на касационната инстанция в съдебните производства по административни дела отслабва тази защита, което е недопустимо, когато става въпрос за конституционно прогласени права. По тези съображения в искането се оспорва премахването на касационната инстанция в Закона за достъп до обществена информация, Закона за социалното подпомагане, Закона за семейните помощи за деца, Кодекса за социално осигуряване, Закона за правната помощ, Закона за опазване на земеделските земи и в Данъчно-осигурителния и процесуален кодекс.

Президентът отрече да има война между институциите

Цитат

Президентът Румен Радев отрече да има война между институциите. Повод за коментара му е отказът да подпише указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов.

"Изобщо не става въпрос за война между институциите. Тук става въпрос за спазване на закона. Законът не се коментира, а се спазва. Изглежда за правителството е непосилна задача да спазят закона и това не е първият случай" коментира пред журналисти държавният глава.

"Елементарно е и е много лесно стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи", поясни президентът.

Радев уточни и че винаги е бил отворен и готов за конструктивни решения. "Трябва да се изпълни съгласувателна процедура писмена, която се дължи по закон", подчерта още той. 

Ама и нагъл ! :angry:

Мойра, по горните примери на освобождаване от длъжност които дадох за пример, където никой не е спъвал никого в тази ФОРМАЛНА процедура, включително и освобождаването на Радев като военен, не ти ли говори нещо ???

В момента ни занимават няколко дена с абсолютни глупости и процедури , нямащи никакво значение.

всъщност, ако бе подписал, нямаше и да е новина. Ама така сега няколко дена Радев влезе в новините. :) :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 16 часа, nikssi написа:

Ми звънни му като мъж и го разкритикувай, кво се криеш зад офчи аватар! Пиши му ако искаш , запиши си час да му се скараш...що се криеш като мишок?

ти му дай съвета - моята цел е да покажа какво безгръбначно е Радев

преди 16 часа, nikssi написа:

Ми ако реша ще пиша, ама нещо ми се струва тая тема,че освен ти никой не пише в нея. Що тъй ве? 

ти и аз

преди 4 часа, Мойра написа:

той се е съгласил и не е сложил вето, а сега съди закона - игати тъпотията

преди 1 час, Мойра написа:

а  пък каза че не се разбират - кой е по по ТЪП

Президентът си има свое виждане по въпроса и заслужава само адмирации. Едно време с роската беше друго.  

Цитат

той се е съгласил и не е сложил вето, а сега съди закона - игати тъпотията

Просто игнорирайте това същество. 

Така само се амбицира и си ръси тъпотията още повече. Много хора му обръщат внимание. Сега как да му обясним, че има вето? Ще зададе 1000 тъпи въпроса от неговите. На всичкото отгоре трудно му се разбира. 

преди 5 часа, M.Николов написа:

преди 5 часа, Тoни написа:

темата не е за мен - не го ли запомнихте

в всяка тема ме коментирате - и то не в един а в цяла поредица, като не искате да ме четете ме блокирайте, толкова е лесно, админите затова са направили функцията

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

темата не е за мен - не го ли запомнихте

те това го правят за да си начешат "крастата" и комплексите. Много влизат тук само за това.

Президентът е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов

Цитат

Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождаване на Младен Маринов от поста Главен секретар на МВР, съобщи bTV. Това означава, че вече няма причина да бъде блокирана процедурата по назначаването му за министър на вътрешните работи. Утре в Народното събрание ще бъдат гласувани и тримата нови министри.

До ситуацията се стигна, след като министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и министърът на транспорта Ивайло Московски подадоха оставки заради катастрофата със 17 жертви край Своге.

За постовете бяха номинирани съответно Младен Маринов, депутатът от ГЕРБ Петя Аврамова и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Манолев по-късно съобщи, че се отказва от номинацията заради масирана медийна атака срещу него. Предложен за министър на транспорта стана Росен Желязков.

Указът не беше подписан до този момент, защото според Радев не била спазена процедурата. Стигна се и до „сблъсък” през медиите между президентската институция и Министерския съвет.

Румен Радев беше поканен да присъства и на съвета на управляващата коалиция в понеделник, но той не отиде.

Вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че Младен Маринов не иска да е главен секретар , а министър, както командващият ВВС поиска да стане президент.

Утре май ни предстоят много емоции?...:)

преди 20 часа, Тoни написа:

резидентът си има свое виждане по въпроса и заслужава само адмирации. Едно време с роската беше друго. 

:D Вярно, че беше друго. Не беше от "вашите". :D 

Аз се въздържам от адмирации, защото: 1. Не познавам закона(както всички вас); 2. Повече ми прилича на елементарно заяждане от селска вечеринка(упрекът ми не е само към Радев, а и към ББ); 3. Постоянно съм с усещането, че президентът Радев се опитва да надскочи правомощията си(би трябвало встъпвайки в длъжност да е бил наясно докъде стигат)...

В крайна сметка... буря в чаша вода, представена ни като ураган. Указът е подписан.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.