Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

:cantbelieve::speak:  Пост след пост, тъпотия след тъпотия ... докъде ли ще стигне горката!

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 8 минути, nikssi написа:

:cantbelieve::speak:  Пост след пост, тъпотия след тъпотия ... докъде ли ще стигне горката!

зад теб съм - внимавай да не кажеш ОХ

на 5.10.2018 г. в 21:29, miro20 написа:

Соца фалира. тотално и безвъзвратно.

Да де. Сега е ред на капитализЪма да фалира. И по-точно на либералния капитализъм и да се върне индустриалния капитализъм и социалната демокрация:D

преди 16 часа, miro20 написа:

хейтърите и платените простаци са във вашия червен лагер. :)

Някой друг пише от профила на Мирко. Той не обижда и най-вече не лъже:D А ако е той, не дай си Боже,  значи все пак е излъгал, като каза, че той не обижда:D

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

зад теб съм - внимавай да не кажеш ОХ

Ох ! Е и сега кво  безмозъчни? Много голем го вадиш ама да не тръгна аз след тебе ! Поне малко инфо посъбери бре тъпоумнико!

преди 8 часа, Тoни написа:

Най-смешното е, че Радев ще ходи точно в Англия. :ass:

Помолих те да сравниш двете визити и поканите. Срещите и значимоста също.Ако можеш.

Е .. очевидно не можеш. Както винаги 

Нали затова повтаряш папагалски  нещо , за което пак да повторя , наакания ще излезеш ти :laughing5:

До вчера разправя за изолацията на Радев, а днес ми се моли. Иди го разбери.

преди 14 часа, nikssi написа:

Ох ! Е и сега кво  безмозъчни? Много голем го вадиш ама да не тръгна аз след тебе ! Поне малко инфо посъбери бре тъпоумнико!

нали си пред мен по ум сега по тъп ли от мен искаш да станех за да си след мен по акъл:laughing5:

преди 7 часа, Тoни написа:

да изолиран е като кака мойра, която я е срам да си признае

преди 8 часа, Тoни написа:

Не бе.. Чакам да сравниш двете покани - на премиера и пРезидента, , значимостта на срещите, важността  и обема на свършената работа.

Много ти е трудно , знам :)

Ама гърчи се... като си толкова "умен"  няколко пъти тролски да копираш едно и също мое изказване, бъди така добър да не се изнизваш като радева пръцня :)

А да.. и не говоря за  изолация. Това кога го измисли ? То само твоа ни липсваше и изолация да ни натресат заради пРезидента и неговите гафове и излагации :)

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

нали си пред мен по ум сега по тъп ли от мен искаш да станех за да си след мен по акъл:laughing5:

Акъл се налива , ама простащина не се лекува! 

преди 15 минути, nikssi написа:

Акъл се налива , ама простащина не се лекува! 

Не зам дали осъзнаваш каква глупост каза :)

Акъл не се налива.

По скоро бих казал... - Акъллията може да се прави на простак, докато протака на умен не.Винаги му личи че е простак.

Тук е пълно с такива "умници" :)

преди 1 час, miro20 написа:

Не зам дали осъзнаваш каква глупост каза :)

Акъл не се налива.

По скоро бих казал... - Акъллията може да се прави на простак, докато протака на умен не.Винаги му личи че е простак.

Тук е пълно с такива "умници" :)

Не знам ти дали схвана ама явно не си. Също като оная с токчетата в оФЧА кожа. 

Схванах схванах ... ама ти не схвана че ... "акъл и ...... не ти ли дойдат навреме, не ги чакай"

:)

Така че не се надявай някой да"ти налива акъл"  и да има ефект.

Като си казал някаква простотия като това за акъла, поне не се гърчи. .че само затъваш повече :)

преди 3 минути, miro20 написа:

Схванах схванах ... ама ти не схвана че ... "акъл и ...... не ти ли дойдат навреме, не ги чакай"

:)

Така че не се надявай някой да"ти налива акъл"  и да има ефект.

Като си казал някаква простотия като това за акъла, поне не се гърчи. .че само затъваш повече :)

Явно нищо не си и няма да разбереш. :D  Погледни под кревата , огледай се сред хората и помисли дали някой друг нормално изглеждащ си мисли за фейкове или хората мислят съвсем за друго. Живота не е само пропаганда Мирко, сега дано разбра ... ама надали.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ква пропаганда бе.. кефя ти се на простотиите за "акъла" :)

За трети път иносказателно да ти го кажа  - Всичко друго можеш да наливаш , но акъл - не.

преди 2 минути, miro20 написа:

Ква пропаганда бе.. кефя ти се на простотиите за "акъла" :)

За трети път иносказателно да ти го кажа  - Всичко друго можеш да наливаш , но акъл - не.

Добре де няма да наливам. Безсмислено е ! Явно толкова си можеш и за това живееш - фейкове, пропаганда и прочие...лайна.

Ами живейте си във .. как  го каза обобщено - "лайната" .  Въпреки че не това бе акцента в последните постове,  аз не мога да преча на някой който си е решил да живее в тези лайна, че  и да ги защитава.

Не осъзнаваш ли че именно това прави моята позиция във всички теми толкова лесна. Защото именно на такива като теб е трудно да защитават фейкове и лъжи, особенно когато много добре осъзнават че са лъжи, но понеже трябва да се спори с Миро... и си ревем до откат :)

Проблема не е мой .

преди 1 час, nikssi написа:

огледай се сред хората и помисли дали някой друг нормално изглеждащ си мисли за фейкове

аз дмес видях няколко големи ята косари (ама наистина много) и си казах колко много за ядене има, но като ги видиш така е хубаво да се скриеш че серат

Президентът: Убиецът на Виктория Маринова трябва да понесе цялата тежест на закона

Цитат

Президентът Румен Радев призова съдебната власт и полицията да реши бързо и справедливо случая с убитата Виктория Маринова.

Държавният глава е гост в Троян за 150-годишния юбилей на града. Радев е категоричен, че убиецът на Виктория трябва да понесе цялата тежест на закона. Според него международният отзвук е бил резлутат от кризата в доверието между институциите.

Президентът изказа съболезнования към семейството на загиналата.

От всяка несправедливост боли и това води до възмущение. Случаят разкри огромният дефицит на доверие между институциите както вътре в страната, така и навън. Очаквам органите на реда да покажат на света, че такива престъпления в България се наказват, заяви Радев, цитиран от Нова телевизия.

Той коментира още искането за вот на недоверие в сектора на здравеопазване. По думите му подобен вот не цели сваляне на правителството, а по-скоро трябва да инициира дебат за решаване на проблемите в сектора.

ВИДЕО

Радев: Убийството в Русе разкри двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот

Цитат

„Позволете ми преди всичко да изкажа своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на Виктория Маринова. От всяка несправедливост боли и тя е повод за възмущение. Този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот. Очаквам органите на реда и съда да покажат не само на българските граждани, но и на партньорите ни по света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона.“

Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в Троян, където бе гост по повод празника на града.

Държавният глава подчерта, че очаква ефективни действия и за разкриването на убийствата на бизнесмена Петър Христов и на данъчния служител Иво Стаменов, както и за десетките други посегателства срещу личността, защото техният живот е не по-малко значим.

Помолен да коментира необходимостта от обединение на нацията и дали това не означава „изчерпване на възможностите за еднопартийно управление“ президентът посочи, че общество, което не осъзнава смисъла на единението, е обречено.

„В днешно време от разделението на хората се хранят малцина, но бедата е обща“, заяви Румен Радев и допълни, че помирението ни с историята е важно, за да може политическият дебат днес да е фокусиран върху актуалните проблеми и бъдещето, а да не бъде подменян с изкуствено създадени проблеми и теми от миналото.

„Това не означава в никакъв случай индулгенция за извършени престъпления, но ние трябва да се обединим около това да се спазват законите днес, това е най-важното“, категоричен е държавният глава.

Радев подчерта също така, че обща трябва да бъде и борбата с бедността, с растящите неравенства и неграмотността, тъй като те продължават да раждат разединение, престъпност и корупция, а всичко това ни отдалечава от общо бъдеще.

Помолен да коментира здравната реформа, президентът заяви, че българското здравеопазване е с тежка диагноза:

„Най-важното за мен е фокусът на тази реформа, а той трябва да бъде върху пациента, защото в момента недоволни са и пациентите, и лекарското съсловие“, каза Румен Радев.

Президентът посочи, че се стига до ситуация, в която българските медици търсят своята реализация в чужбина, а пациентите също се стремят да осигурят своето лечение извън страната. „Така трябва да е организиран моделът, че крайната му цел да бъде лечението на пациента, а не запълването и калкулацията на всякакви клинични пътеки“, каза държавният глава.

В отговор на въпрос дали има необходимост от вот на недоверие по въпросите на здравеопазването Радев заяви, че това е решение на политическите партии. „Внасянето на вот на недоверие в парламента невинаги означава и има за основна цел сваляне на правителството“, добави държавният глава, според когото важно е да има дебат по обществено значими теми.

Помолен да коментира ситуацията с изваждането на „Джи Пи Груп“ от проектите, свързани с европейски средства, президентът Радев отбеляза, че очевидно това е показателно за наличието на сериозен проблем:

„От една страна са високите цени, от друга – безобразното качество по пътищата, а и в центъра на София“

Радев беше категоричен, че за решаването на този проблем е необходима политическа воля, но не само за изваждането на една фирма или недопускането ѝ до обществени поръчки при вече сключени договори.

„Такъв тип подход поражда и много други въпроси – къде са държавните и обществени институции, къде е съдебната система? Политическата воля трябва да показва прозрачност, отговорност и отчетност, които до бъдат в ежедневието на всяко едно управление, а не единствено накрая, когато се появи проблем“, заяви още президентът.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Президентът наложи вето върху промени в Закона за държавната собственост

Цитат
Президентът Румен Радев наложи вето върху част от Закона за изменение на Закона за държавната собственост, приет от 44-ото Народно събрание на 10 октомври 2018 г., съобщава прессекретариатът на държавния глава.

Справедливостта и честността на приватизационния процес обяснимо са във фокуса на обществото, защото чрез този процес в частни ръце преминават блага, създадени с труда на много поколения. Поради това законовите правила трябва ясно и точно да регулират разпореждането с държавната собственост, мотивира решението си президентът Радев.

Според него с приетия закон се създава възможност за скрита приватизация на дружества от забранителния списък по Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

Президентът налага вето с разбирането, че е недопустимо правната уредба да се превръща от средство за защита в законодателни решения, които увреждат обществения интерес, се посочва в съобщението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.