Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

вацев казва ли нещо за пРезидента ?

Ах да... то от де да знаеш.. ти сам не си ги гледаш видеотата... :)

• Отговори 19,3k
  • Прегледи 792,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

Радев за Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

Цитат

Безконтролната власт ражда цинизъм. Това каза пред журналисти в Пловдив държавният глава Румен Радев във връзка с изказването на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, предаде радио „Фокус“ – Пловдив.

Държавният глава заяви, че с цинизъм не може да имаме ефективно управление и не може да се мисли за проблемите на хората.

„Това, което виждаме в момента е, че цялата енергия сега ще се фокусира върху личността на Валери Симеонов, а това не решава проблема с липсата на контрол и цинизъм“, добави президентът Румен Радев.

Казаното от президента важи не само за Валери Симеонов, но и за всички, преяли с власт.

Румен Радев: Радикалната промяна е единственият изход от блатото, в което сме затънали

Цитат

Ще подкрепя всяко политическо движение, което работи за възстановяването на демократическите принципи и модернизацията на България“. Това каза държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос на студенти от Пловдивския университет дали смята да направи своя партия. „Партия може да създавате вие, защото вие трябва да решавате вашето бъдеще. Днес то е в ръцете на партиите, за които вие трябва да прецените дали те чуват вашите въпроси“, поясни държавният глава. Запитан дали е дошло времето за президентска република Радев каза, че това ще проличи от това дали сегашната политическа класа, в рамките на сегашната конституция решава проблемите на България.

"Без наличието на адекватна политическа среда не може да се постигне промяна в икономическата ситуация и решаване на важните проблеми на обществото. Радикалната промяна, според мен, е единственият изход от блатото, в което сме затънали от години. Необходима ни е политическа среда, която да осигурява широка, реална и ефективна представителност на гражданите в управлението и да налага необходимите ограничения върху управляващия елит", каза още президентът. И допълни:

"Този елит е призван да осигури ускорен икономически растеж и социално развитие. Но това няма как да се случи, ако не се реши въпросът със субектността на властта." 

Според него в институциите у нас трябва да влязат високо образовани и достойни хора, а не "послушните". 

"Както виждате днес ние имаме проблем не просто с опростачването на политическия живот. Това не само ни връща назад в икономическото и социално развитие, но то покварява нашия обществен морал и ни отдалечава от цивилизования свят и всякакви надежди да изградим едно просветено, съпричастно и достойно общество", каза още президентът.

На среща със студенти от ПУ "Паисий Хилендарски" президентът Румен Радев отправи апел към тях: "България има нужда от интелигентни млади хора, бъдете свободни". В лекцията си пред тях "Ценности, лидерство, образование в демократичното общество" държавният глава подчерта, че е тук, за да сподели с тях свои мисли, да чуе тях и да обменят взаимно мнения. Той добави: "Гласът на вас, младите, е най-важното в борбата за бъдещето на България".  

"Когато говорим за бъдещето обаче, трябва да сме наясно каква е нашата отправна точка, от която тръгваме за това пътешествие в бъдещето и затова е изключително важно да си отговорим къде сме ние спрямо нашето минало в регионален и европейски формат? Къде сме спрямо водещите световни тенденции с изграждане на конкурентноспособни икономики и проспериращи общества", каза Радев.

Според него е много важно да сме изключително обективни, когато отговаряме на този въпрос, защото, по думите му: "Ако се сравним с България от преди 30 години ще откроим много успехи - имаме демократична конституция, имаме европейски тип институции, пазарна икономика, интеграция в международни организации. Ежедневно слушате за стабилност, икономически ръст и усвоени евросредства. В същото време обаче виждате, че неудовлетвореността в обществото расте, а протестите вече стават ежедневие. И каквито и успехи да се изтъкват, от отсрещната страна са унизително ниски пенсии, ниски доходи и хиляди бедни и неграмотни."

България не само заседна на дъното на Европа, но ние значително изостанахме от бившите социалистически държави, с които преди години споделяхме сходни условия, каза още Румен Радев. Той добави, че "по ключови показатели, като доходи, смъртност, бедност, престъпност, корупция, неравенства, свобода на словото България се нарежда до редици държави от субсахарска Африка и все по-трудно се вписва в европейския пейзаж". Според него на практика България е проиграла голяма част от възможностите, които предоставяше членството в ЕС. Така че, каза държавният глава, ако търсим някаква работеща формула на нашето бъдеще ние преди всичко трябва да си дадем отговор на въпроса "защо и как стигнахме до тук".  

По отношение на изявленията на вицепремиера Валери Симеонов и пред студентите Радев каза: "Безконтролната власт ражда цинизъм, а с цинизъм не може да има ефективно управление и не може да мислим за проблемите." Той добави обаче, че "Симеонов сътвори скандала преди няколко дни, майките протестират от месеци, а проблемът е от дълги години". Този проблем, смята държавният глава, се задълбочава и от факта, че много от политиците в България станаха нечувствителни към социалните проблеми у нас.  

На въпрос на студентите дали ще създаде партия Румен Радев отговори: "Партия може да създавате вие, защото вие трябва да решавате вашето бъдеще. Днес то е в ръцете на партиите, за които вие трябва да прецените дали те чуват вашият глас. Аз вече заявих, че ще подкрепя всяко политическо движение, което работи за възстановяването на демократическите принципи и модернизацията на България".

Запитан дали е дошло времето за президентска република Радев каза, че това ще проличи от това дали сегашната политическа класа, в рамките на сегашната конституция решава проблемите на България. Ако тя е неспособна, българите могат да потърсят и конституционна промяна, а тя може да придобие различна форма и ще зависи от гражданите.  

Останалите въпроси бяха свързани с единението на нацията, за което президентът отговори: "Единението не е индулгенция за извършени престъпления или за погазванията на закона. То не трябва да отнема от нашата обществена енергия, да решаваме проблемите на миналото, вместо да гледаме напред и не е отказ на плурализъм, а напротив - единението е търсене на консенсус по национално значими теми при един демократичен дебат".

Според него единението има своите принципи и това по думите на Радев са законността, свободата на словото, суверенитетът.  

Той каза още, че е намерил своята мотивация, за да остане в България. За мен тя имаше трансформации във времето - в началото исках да бъда много добър в своята професия, след това исках да направя така, че тези около мен да ги науча да бъдат добри, а след това цяла една голяма организация - Българските ВВС да се трансформира по такъв начин, че да бъде ефективна и способна и обръщайки се назад, мога да бъда горд с постигнатото, обобщи Румен Радев.

По време на лекцията студенти и президент обмениха мнения по отношение на това какво трябва да се направи, за да се постигне промяната, за значението на европейските фондове, за държавното устройство, за контрола върху управляващите, за справедливостта и безнаказаността, която се вихри в България по отношение на битовата престъпност.

Източник: БТА

!!!

Президентът е пращал сигнал за ДАБЧ в прокуратурата

Цитат

"Цифрите, които са жизненоважни за българските граждани, не са в полза на управляващите. Мисля, че самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за отправения призив от българския министър-председател критиците на управлението в страната да говорят с конкретни данни и цифри.

„Преди да развява своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники, да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качество на живот в ЕС", посочи държавният глава. Радев отбеляза, че такъв прочит ще покаже, че и най-изостаналите държави от ЕС са далеч от България.

Помолен да коментира скандала с Държавната агенция за българите в чужбина /ДАБЧ/ и задържането на нейното ръководство, президентът посочи, че е рано да се дават оценки.

„Вижте, акции - много, но присъди малко в България. Оценки можем да направим след като обвинението бъде успешно защитено в съда. При всички положения разследването и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи публичния ресурс, е задължително условие за оздравяване на държавността,“ добави Румен Радев.

Президентът посочи, че сигнали за злоупотреби в ДАБЧ са постъпвали и в президентската институция и са били предадени в прокуратурата.

„За да имаме успешна борба с олигархията, трябва да имаме първо охранителни органи, които да не се влияят от политическата конюнктура, те да бъдат подвластни единствено на закона и да навлизат и в икономическия, и в политическия периметър на управляващите“, заяви още президентът Румен Радев в отговор на въпрос за показните арести през последните седмици.

Радев: Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата

Цитат
За да си будител, интелектуалният авторитет не стига. Трябва да имаш добавена стойност от доблест, кураж и посветеност. Това каза президентът Румен Радев в обръщение в Деня на народните будители, съобщава БНТ.

Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата, каза държавният глава. Той напомни, че преди година на тази дата е казал, че будителят не е интелектуалец по европейски образец, а българска духовна категория.

Преди срещата на държавния глава с ръководители на културни институции, общественици и дейци в областта на науката, образованието, културата и изкуството, пред сградата на президентската институция се състоя традиционната церемония по издигане на националното знаме. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на Националната гвардейска част и поздрави гвардейците с празника.

Президентът: Не трябва да се допуска външна намеса в дейността на традиционните вероизповедания

Цитат

Регламентирането на дейността на вероизповеданията в България трябва да доведе до създаването на стабилна социална среда за духовниците и поемането на ясен ангажимент от институциите за осигуряването на тяхното достойно заплащане. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес на "Дондуков" 2 с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещата, която се е състояла по инициатива на Главното мюфтийство, е било подчертано, че поемането на заплатите на духовенството от българската държава е важна стъпка за недопускането на външни влияния в дейността на традиционните вероизповедания у нас.

"Изготвянето на законопроектите за дейността на вероизповеданията в България следва да бъде в конструктивен диалог с представителите на традиционните религиозни общности", е заявил още президентът Радев. Мустафа Хаджи е подчертал, че Главното мюфтийство и Българската православна църква споделят общи позиции в този диалог. "За нас е от изключително значение да имаме връзка с държавните институции при решаването на тези въпроси", е подчертал още Хаджи.

По време на срещата държавният глава е изразил подкрепата си за дейността на Главното мюфтийство мюсюлманското вероизповедание в България да се развива на основата на собствените си традиции. Президентът е бил категоричен, че не трябва да се допуска политизирането на което и да е вероизповедание, а обучението на мюсюлмански духовници следва да бъде в собствена материална база в съответствие с установените у нас образователни стандарти.

(БТА)

рр.jpg

преди 6 минути, M.Николов написа:

Такъв е и интелектуалния ти потенциал - "Пик".

Така става, когато човек се поболее от злоба...:(

П.П. Става въпрос за този, чийсто пост си коментирал.

Безнадежден е!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Защо нападате мен? Вие цитирате едни неща, аз , без да кажа и дума за вас, цитирам нещо друго. Аз, например, никъде не съм написал, че зарад такива като въпросната "Мойра" , с нейните жалки манипулативни опити, ще докарате вашата любима БСП да не може да събере един файтон хора на следващите избори. Пак ще си говорим кой е безнадежден...

иии.PNG

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Защо нападате мен?

Добре, нека ти задам въпроса така - с кое от казаното от президента за блатото не си съгласен?

преди 15 минути, B3M2W0 написа:

Защо нападате мен? Вие цитирате едни неща, аз , без да кажа и дума за вас, цитирам нещо друго. Аз, например, никъде не съм написал, че зарад такива като въпросната "Мойра" , с нейните жалки манипулативни опити, ще докарате вашата любима БСП да не може да събере един файтон хора на следващите избори. Пак ще си говорим кой е безнадежден...

Въпросната "Мойра" я нападаш не за пръв път кой знае защо.

Ако си беше дал труда да прочетеш постовете ми, щеше да знаеш, че не съм фен на БСП, както навярно ти е казал шефа ти.

Ти си трол!

Блокирам мненията ти.

преди 48 минути, Мойра написа:

Въпросната "Мойра" я нападаш не за пръв път кой знае защо.

Ако си беше дал труда да прочетеш постовете ми, щеше да знаеш, че не съм фен на БСП, както навярно ти е казал шефа ти.

Ти си трол!

Блокирам мненията ти.

Ти си знаеш, нали? И сто хиляди харесвания да имаш, това са само един куп кръгли нули... И да си мислиш, че можеш да манипулираш хора, дето са способни да анализират безкрайно по- сложни явления и да взимат правилни решения- та ти ги обиждаш ежедневно с всичко това. А чий фен си не е интересно. До сега не съм те нарекъл с нито едно определение, мери си приказките, аз не съм ти от ОФ-то .

преди 55 минути, M.Николов написа:

не си съгласен?

Не съм съгласен да служи на чужда държава, не съм съгласен да не може да говори като интелигентен човек, не съм съгласен да разделя нацията, не съм съгласен да се държи като партиен лидер. Още искаш ли? "Герб" на времето ви пуснаха президенството, като сложиха една неизбираема кандидатура, вие си помислихте, че сте спечелили... Идете вижте по супермаркети и молове пълните рафтове и щандове, и още по-интересно-пълните колички на пазаруващите хора и опашките по касите .Вижте, че няма къде да се паркира,защото семействата на умните и работещи хора вече имат по две и повече коли. България никога досега не е била толкова добре. Не беше толкова отдавна, когато купувахме по две сурови кебапчета от ресторанта, да сварим супичка на детето, барем то да хапне месце. България при социализма беше "яма , пълна с няма". Аз не съм член и фен на "Герб", но никой до сега не направи за моя град толкова. Това е положението-алтернативата е ДПС-БСП-разграбване-дългове-финансова криза -заробване към империята на злото. Ама тога ще мълчите, ще си мислите, че пак ще може да се върне времето, дето ви назначаваха на заплата, а не на работа, и то с връзки... Мислете си...

преди 5 минути, B3M2W0 написа:

Не съм съгласен да служи на чужда държава

Би ли посочил един пример?

преди 6 минути, B3M2W0 написа:

"Герб" на времето ви пуснаха президенството, като сложиха една неизбираема кандидатура, вие си помислихте, че сте спечелили...

Това е залъгалка за наивници.Така се отстъпва президентското място.Истината е много проста, Бойко си беше повярвал, че и магаре да посочи, магарето ще стане президент.Да, ама не.

току-що, M.Николов написа:

Веднага! Защо , мислиш той иска да се купят шведските изтребители "Грипен"? Ще ти кажа веднага-защото те не са съвместими със натовските стандарти и комуникации, и са най-лошият възможен избор, не защото са лоши самолети, а защото са непригодни. По заповед на щуката-да попречи поне с това на НАТО и да помогне на------сещаш се нали?

Вашата среда чете само това, което и отърва, вие гледате, но не виждате, слушате, но не чувате. Вие не знаете какво е да си свободен човек, съжалявам ви, та вие не обичате и децата си, щом ратувате за всичко това! За това не ви харесва ПИК, четете си "Работническо дело" и си мислите, че с това се изчерпват нещата...

преди 3 минути, B3M2W0 написа:

Веднага! Защо , мислиш той иска да се купят шведските изтребители "Грипен"? Ще ти кажа веднага-защото те не са съвместими със натовските стандарти и комуникации, и са най-лошият възможен избор, не защото са лоши самолети, а защото са непригодни. По заповед на щуката-да попречи поне с това на НАТО и да помогне на------сещаш се нали?

Нищо подобно, поинтересувай се повече!

преди 1 минута, M.Николов написа:

Нищо подобно, поинтересувай се повече!

Само тра-ла ла-. Ти се поинтересувай, аз , това дето го пиша, не си го измислям. Ей, момче, знаеш ли коя година, като старшина-школник бях изпратен да водя почетна рота на летище "Г Игнатиев" , за да посрещна един министър-председател на Тунис, вътре съм в нещата повече от колкото можеш да си представиш, не си и помисляй да ме баламосваш. Нали ти казах за свободния човек-разполага с всякаква информация.

Знаеш ли колко си елементарен?

Не се ли сещаш, че ако "Грипен" не отговарят на необходимите условия никога не биха били допуснати до конкурса!

Хайде, сега бегом марш да четеш и другия път, когато се обръщаш към мен ще започваш с г-н Николов.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Знаеш ли колко си елементарен?

Не се ли сещаш, че ако "Грипен" не отговарят на необходимите условия никога не биха били допуснати до конкурса!

обори му думите, защото ще заприличаш на поредния трол с тези отговори без да посочваш факти

преди 19 минути, B3M2W0 написа:

той иска да се купят шведските изтребители "Грипен"? Ще ти кажа веднага-защото те не са съвместими със натовските стандарти и комуникации, и са най-лошият възможен избор, не защото са лоши самолети, а защото са непригодни.

преди 1 минута, M.Николов написа:

елементарен

Когато няма аргументи, почват обидите. На времето Джек Лондон написа-" Най-добрият индианец е застреляния", предлагам ти, като почнете да се гъбаркате във ложата, да използвате това като начало на играта за перефразиране...

Че България е на дъното сред всички държави от Източна Европа - пък и далеч не само от източна уви - е просто факт: опасен, неудобен, горчив, но факт. А, че майките са кресливи и децата уж болни е гавра граничеща с престъпление предвид позицията, от която се изказва.  Та дълбокия ти анализ на безкрайно сложното явление моллове и супермаркети, явно е недостатъчен, за да си отговориш на въпроса, защо няма възмущение срещу посочването на фактите и защо има срещу гаврата и злоупотребата с властта.

п.п. именно да търпим едните, за да не търпим другите е моркова, на който се хващате маса народ - не ви ли стигнаха 30 години повтаряне, преповтаряне и препреповтаряне на един и същи сценарий.  На капак и едните, и другите лапат ли лапат от общата баница - разбирам поне бесепето и депесето наистина да бяха избутани в миналото, че да кажа нещо положително за герб, ама де тоз късмет наистина да имаше разлика м/у едните и другите.

преди 1 минута, sound написа:

Че България е на дъното сред всички държави

На дъното е именно заради този червен воденичен камък, дето и тежи на шията от началото на промените и до днес. Даже и днес пак провалиха работата на парламента, поне с това да пречат. Филиал на империята на злото...

А герб ич не са червен воденичен камък - сол ташака на тато 10 от 30 години падишах, ма той видиш ли нито е червен, нито е камък, еле пък какво остава да ни тежи на шията, въобще даже, тъй че йок да не би да му провалим работата. Машала.

п.п. първия слънчев лъч за тази държава ще изгрее, когато си отиде и последния човек роден преди '90- е. Дотогава няма шанс, щото твърде много народ сте с твърде много сбъркано мислене - това е единствената добра новина на прехода и новото време: че постепенно всички родени през соца ще измрем.

преди 3 часа, M.Николов написа:

Такъв е и интелектуалния ти потенциал - "Пик".

Всъщност, става въпрос дали пРезидента говори за блато или не.

А това си е фАКТ. Коментирайте факта.

https://faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/anton-todorov-nyama-drug-prezident-v-sveta-koyto-da-naricha-stranata-si-blato

преди 1 час, M.Николов написа:

Ох мамин златен :) Не си ли научи урока , или пак да ти навирам хронологията на избирането на Радев ? - проучен предложен на БСП от чужда разузнавателно-лобистка служба, а след избирането  особено в изявления навън, защитава чужди държавни интереси , като например " Крим деюре е украински, но дефакто руски" , "санкциите срещу  РФ  /наложени заради военната агресия заради която са загинали десетки хиляди невинни хора/  са вредни" .

Утре  дали ще каже Кърджали деюре е български , но дефакто турски ? ?

Забрави ли и за СЕТА как бе гласувал ЗА , после се обяснява че бил против....

За разединението и конфронтацията на институцитие мисля е повече от очевидно.

Ко стана с меверето ? подписа ли , назначиха ли главен секретар ?

Не знам да  сме имали пРезидент с толкова много гафове и излагации.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.