Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

Ето така постъпват разумните политици.

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

преди 1 час, Мойра написа:

Ще ви обясня, защо разделих изказванията.

Защото се чудиш как да изкривиш че президента е солидарен с международната общност в осъждането на простотиите на  любимата  ти Рашистан .

Да, като избор на Решетников  и рашистките служби, той се опитва максимално меко да говори , особенно неща които не са в интерес на менторите му.

Миро, поведението ти е на жалък нещастник, засрами се!

преди 1 час, by_chechi написа:

Пак питам , кой е агресора ?

рашисткия режим , заради който страдат всички обикновенни руснаци нежелаещи война.

преди 1 минута, Мойра написа:

Ами няма да казвам какво е твоето поведение,  от космоса се виждат лигите ти по пРезидента  и симпатиите ти към рашисткия режим, за което нямам никакво намерение да те квалифицирам  по какъвто и да е начин.

Който сам си го прави, никой друг не може по добре да го обиди ... :)

преди 12 минути, miro20 написа:

рашисткия режим

Глупости, агресорът са САЩ, които помогнаха на мафиотите прасенко и яйценюк, да сделат кървав майдан и да заграбят властта, за да придобият и Украйна за колония на запада.

Ето така постъпват разумните политици.

Така постъпват разбира се политиците когато финансовите интереси влязат в конфликт с така наречение  "демократични ценности". Наскоро имаше подобен случай със "стожера на демоккрацията " САЩ . Те продължиха да подкрепят Саудитска Арабия въпреки че се доказа че в посолството им беше убит и разчленен журналист. Защо Франция да не си гледа интересите . Русия много добре знае че ще стане именно така и си прави каквото и харесва. Проблемът на този тип отношения е че в един момент историята от втората световна може да се повтори. И тогава СССР и Германия бяха приятелчета пък каква стана тя. 

преди 2 часа, Мойра написа:

а твоето на стар бот който от години не е ъпдейтван

преди 1 час, lsmurf написа:

Така постъпват разбира се политиците когато финансовите интереси влязат в конфликт с така наречение  "демократични ценности". Наскоро имаше подобен случай със "стожера на демоккрацията " САЩ . Те продължиха да подкрепят Саудитска Арабия въпреки че се доказа че в посолството им беше убит и разчленен журналист.

Наистина какво стана с този случай ? 

Мълчание из медиите, няма критики, няма санкции няма тамагочита ...ами представи си,че това беше станало в Сирия. Рев , рев и тамагочита.

преди 3 часа, Мойра написа:

Никой идиот не е в състояние дори да подозира нещастието си да е идиот !:nono:

преди 15 часа, sliderum написа:

Глупости, агресорът са САЩ, които помогнаха на мафиотите прасенко и яйценюк, да сделат кървав майдан и да заграбят властта, за да придобият и Украйна за колония на запада.

Забравяш "дребничкия" факт, по точно факти, че именно олигархичното управление на Янукович бе станало символ на корупцията, символ на кражбите, на самозабравило се урпавление. Освен и отказа от реформи  в тази насока, отказ от евроинтегация . Като "мерудия" можем да добавим и че бе проруска марионетка. Рашистката пропаганда обърна всичко наобратно разбира се. Изкара Майдана като антируски / а хората протестираха почти година именно за реформи и срещу корумпираната януковишка шайка/ , и изкараха че всичко се дирижирало от сАЩ и злия Запад. Те разбира се изказаха подкрепа, много ясно . Даже бе задължително !  Изкараха и една камара фейкове като онези 5 млрд дадени за Майдана,  и какво ли още не.

Това че не Украйна е нападала на някого , това че Путлер вкара войски в Крим и Донбас, това че развихриха абсолютно класическа дезинформационна пропаганда за бандеровци нацисти и фашистка хунта, които дори не са в парламаента им ,   остана на заден план, с рашисткото орпавдание " ние сме отишли там за да се защитаваме" . Пълен нонсенс, но за изпраните мозъци върши и до ден днешен работа.

преди 12 часа, nikssi написа:

Наистина какво стана с този случай ? 

Мълчание из медиите, няма критики, няма санкции няма тамагочита ...ами представи си,че това беше станало в Сирия. Рев , рев и тамагочита.

Е как бе ? къса памет пак ? то бе станало подобен случай . Когато Турция свали руски изтребтел . Помпозно се скараха , и още помена по костите на летеца не бе минал... пак се сдобриха.

Ами разстреляния  от турски офицер от техните спецслужби в Анкара  пак руски посланник   ??

Ех че къса памет ех.... :)

преди 12 часа, by_chechi написа:

Никой идиот не е в състояние дори да подозира нещастието си да е идиот !:nono:

Видеото ти показва пак обяснения на рашистката страна за "нарушаване на територията на РФ" , и говорят за въоръжено украинско нападение. Все едно са влезли по р.Москва и са нападнали Кремъл :) :) :)

Всичкото хубаво, но точно тук е проблема. че те си преминават по известен маршрут, към свои , а не към руски портове. И те са обстреляни "на поражение" , а не за сплашване.  Обстрел, таран, пленяване. Класика в морския тероризъм от страна на рашистите.

По всякакви договори и споразумения, всякакви украински  кораби със всякакво въоръжение могат да си  преминават керченския пролив.

Би трябвало режима на преминаване да е уведомителен.

Незнайно защо рашистите са решили че това е тяхна граница и спират и проверяват всеки украински кораб когато и както си искат.

Но .. прекалено много е говорено за това.

преди 19 минути, miro20 написа:

Забравяш "дребничкия" факт, по точно факти, че именно олигархичното управление на Янукович

Глупости. Опитваш се да оправдаваш намеса във вътрешните работи на суверенна страна. При това направена по начин, да промениш и външната й политика в своя полза.

Радев сезира КС заради Закона за корпоративното подоходно облагане

Цитат

Президентът Румен Радев сезира днес Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни и за несъответстващи на международни договори отделни разпоредби от Закона за  изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Конституционно неприемливо е предвиденото прекратяване на правоотношенията с висши държавни служители без предизвестие по преценка на директора на Агенция „Митници“. Така се ликвидира стабилитетът, който е основен принцип на държавната служба съгласно чл. 116, ал. 1 от Конституцията, и се създават условия за политически зависимости. Уволнените се лишават от пълноценна съдебна защита, което не съответства на чл. 56 от Конституцията, на чл. 8 от Всеобщата декларация за правата на човека и на чл. 6, параграф 1 от Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. В противоречие с чл. 6, ал. 2 от Конституцията се създава неравенство по признак обществено положение. Освобождаването „по преценка“ е предпоставка за административен произвол, който е несъвместим с правовата държава.

В искането се оспорва въвеждането на по-високи данъци за имоти в населени места от Списъка на курортите в България. Така се нарушават изискванията на чл. 60 от Конституцията за законоустановеност на данъците и за съобразяването им с доходите и имуществата на данъкоплатците. Поставянето на размера на данъчната ставка в зависимост от списък, приет от Министерския съвет, означава, че не само Народното събрание, както предвижда Конституцията, а и правителството със свой акт ще участва в определянето на размера на данъка. Обвързването на размера на данъка с използването на имота смесва по конституционно недопустим начин подоходни и имуществени данъци. Затова лицата, които не получават наеми от своите имоти, ще дължат по-висок данък за имота си в сравнение с лицата, които не само притежават имот, но и получават доходи от него.

Според държавния глава незачитането на граждански права и вменени задължения води до нарушаване на конституционно установени принципи, които са особено важни при взаимоотношения с властнически характер, каквито имаме в сферата на данъците и държавната служба. С тези аргументи на 13 ноември 2018 г. държавният глава наложи вето на ЗИД ЗКПО. Сезирайки Конституционния съд, президентът отстоява тази своя позиция по отношение на отделни разпоредби от повторно приетия от Народното събрание закон.

преди 14 часа, sliderum написа:

Опитваш се да оправдаваш намеса във вътрешните работи на суверенна страна

Не, Аз не оправдавам, а директно визирам кой се меси във вътрешните работи на чужда суверенна страна. И това е РФ . С военни и подмолни дезинформационни и деструктивни методи, в целия си арсенал с който разполагат.

Радев: България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката

Цитат

България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката и ще работи за запазването на социалните права на работещите в сектора. Това е написал държавният глава Румен Радев в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“, цитиран от "Епицентър".

„На 3-4 декември 2018г. в Катовице, Полша, ще представя позицията на страната ни на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата“, пише президентът и добавя, че България подкрепя Споразумението от Париж 2015 г. и споделя решението, че мерките за борба с климатичните промени са необходими и неотложни.

„В същото време тези мерки следва да се запазят в рамките на постигнатите вече договорености, без допълнително повишаване на изискванията и при отчитане на състоянието и перспективите за развитие на националните енергийни системи. България не може да допусне загуба на конкурентоспособност в енергетиката и ще работи за запазването на социалните права на работещите в сектора“, подчертава президентът.

„Отстоявам тази позиция от встъпването си в длъжност като президент и я представих на заседанията на Европейския съвет в началото на 2017 г., още преди сформирането на настоящото правителство. По мое указание служебният министър Костова я постави на заседанието на Съвета на министрите по околна среда на ЕС, на което страната ни призова за постигане на укрепена схема за търговия с емисии, с ясни и предвидими правила и защита на конкурентоспособността на индустрията“, допълва Радев.

По думите му още тогава България не е приела възможността за ревизия на вече определената цел за намаляване на емисиите. „Заявих категорично тази позиция и на пресконференцията след срещата ми с президента на Полша Анджей Дуда преди няколко дни“, добавя държавният глава.

„Утре, 30 ноември, предстои да приема представители на КНСБ и КТ „Подкрепа“ по тяхна молба, за да чуя мнението на синдикатите, което, убеден съм, ще бъде в съзвучие с вече изразената от мен позиция“, е написал още президентът.

преди 3 часа, Мойра написа:

само пак ни опява, пак ли муу е дошъл цикала - да каже как да се справим с увеличението на цената на квотите на CO

България подкрепя Споразумението от Париж 2015 г. и споделя решението / България не е приела възможността за ревизия на вече определената цел за намаляване на емисиите

какво иска даа каже, това са две противоположни мнения - но все пак е нормално за жена като Радев, особено като е в цикъл

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

но все пак е нормално за жена като Радев, особено като е в цикъл

По себе си ли съдиш ? Жена ли си , мъж ли си...май си просто педал! Намерил се кой да дращи!

преди 6 минути, nikssi написа:

По себе си ли съдиш ? Жена ли си , мъж ли си...май си просто педал! Намерил се кой да дращи!

мисля че ясно пише ЖЕНА, ти много навътре взимаш каквото кажа за Радев, да не би нещо ........................

преди 9 минути, nikssi написа:

Не знам точно какво е, ама плюе само срещу правилните хора и позиции. Тези, които ГРОБ няма и не може да заеме.

преди 54 минути, sliderum написа:

Не знам точно какво е, ама плюе само срещу правилните хора и позиции. Тези, които ГРОБ няма и не може да заеме.

ОФЦЪ ко да го правиш такова. Ни вълна , ни млеко само дърдонки!

преди 1 час, sliderum написа:

Тези, които ГРОБ няма и не може да заеме.

е това вече е от твоя опит

преди 7 минути, nikssi написа:

ОФЦЪ ко да го правиш такова. Ни вълна , ни млеко само дърдонки!

насекомоядо като теб ли да съм, те около Радев се въртят доста мухички, нали знаеш по какво ходят мухите

Радев: Категорично ще защитим в Катовице българския въгледобив и ТЕЦ-овете

Цитат

От Министерски съвет ми изпратиха предложение за изказване на форума в Катовице, но сме разработили друго с много по-категорична национална позиция. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с представители на синдикатите на миньорите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Радев обясни, че има координация с Министерски съвет относно позицията, която ще изкаже на форума в Катовице.

„Благодаря на Министерски съвет, че ми предложиха и изказване на английски език, което да прочета от трибуната на този висок форум, но аз имам малко по-различно мнение. Считам, че това изказване е добро, но освен подкрепа за решенията от Парижкото споразумение, не виждам категорична позиция. Затова сме разработили друг вариант на моето изказване с една много по-категорична национална позиция и съм го изпратил за съгласуване в Министерски съвет“, заяви президентът.

Той посочи, че ще даде на синдикатите и двата варианта.

„И който изберете, съм готов да заявя него от позицията на този висок форум. И смятам, че въпросът е достатъчно сериозен и важен за страната от стратегическа гледна точка. Той изисква ясна визия, стратегия от дългосрочен хоризонт и честност от страна на управляващите по отношение на целия бранш. Иска ясен ангажимент и за развитие на въгледобива, и на нашите ТЕЦ-ове, и на начина за разпределяне на студения резерв. И за бъдещето по какъв начин може да стане преструктурирането на сектора“, каза още Радев.

Отговорих на президента на Австрия, че не се присъединявам към неговата декларация да се прекрати добивът на твърди изкопаеми, каза още Радев.

„Винаги съм отворен за диалог и смятам, че той е изключително важен, защото това е един стратегически отрасъл за България. Благодаря и за инициативата на синдикатите за срещата. Но искам да внеса само няколко уточнения – президентът не формира стратегията и визията за този сектор, това е ангажимент на Министерския съвет. Но, разбира се, това не означава, че президентът няма отношение и моето отношение го излагам в съответни документи, форуми и декларации“, заяви Радев.

Той посочи, че президентът ще представлява България на форума в Катовице, защото поканата е отправена към него. „Освен това президентът на Австрия изпрати декларация до всички държавни глави от ЕС с призив да се прекрати добивът на твърди изкопаеми. И този призив ще бъде отправен по време на форума в Катовице. Аз съм отговорил на неговата декларация, че не се присъединявам към нея и съм изложил съответните мотиви. Мога да кажа и че моята позиция по въпроса е ясна още от началото на моя мандат и с позициите и действията на служебното правителство. Ясно я заявих и на пресконференцията с президента на Полша“, заяви държавният глава.

Крайно време беше България за започне да защитава националните си интереси, а не да се съгласява с всичко, предложено от ЕС.

харесваш ли да дишаш мръсен въздух -- или пак ще се скриеш от въпроса ми, защото неможеш да си признаеш че Радев е изкукал като Тръмп

Явно следващия подобен протест Радев иска да е срещу него самия

Протест срещу мръсния въздух в 4 столични квартала, защитници на Пирин ще махат на министъра

на 27.11.2018 г. в 15:27, Мойра написа:

Румен Радев: България и Полша призовават за незабавно освобождаване на украинските кораби

Забравих, че има и тема за президента, затова първо писах в онази за укропитеците. Там постът ми се повтаря горе-долу с твоя тук. И макар полският гном да си пее неговата русофобска песен, не знам защо нашия трябва да се съгласява с него. Това не е гостоприемство, това е "навеждане". И както написах там: Този вече не е моят президент.

И понеже постовете ни доста се припокриват, затова цитирам само най-най-основното.

Радев: От МС ми предложеха да прочета изказване на английски език, но аз имам по-категорична позиция

Цитат

От Министерски съвет ми изпратиха предложение за изказване на форума в Катовице, но сме разработили друго с много по-категорична национална позиция. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с представители на синдикатите на миньорите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Радев обясни, че има координация с Министерски съвет относно позицията, която ще изкаже на форума в Катовице.

Става въпрос за позиция на България за форума на ООН за климатичните промени, който ще се проведе в Полша в понеделник.

„Благодаря на Министерски съвет, че ми предложиха и изказване на английски език, което да прочета от трибуната на този висок форум, но аз имам малко по-различно мнение. Считам, че това изказване е добро, но освен подкрепа за решенията от Парижкото споразумение, не виждам категорична позиция. Затова сме разработили друг вариант на моето изказване с една много по-категорична национална позиция и съм го изпратил за съгласуване в Министерски съвет“, заяви президентът.

Той посочи, че ще даде на синдикатите и двата варианта.

„И който изберете, съм готов да заявя него от позицията на този висок форум. И смятам, че въпросът е достатъчно сериозен и важен за страната от стратегическа гледна точка. Той изисква ясна визия, стратегия от дългосрочен хоризонт и честност от страна на управляващите по отношение на целия бранш. Иска ясен ангажимент и за развитие на въгледобива, и на нашите ТЕЦ-ове, и на начина за разпределяне на студения резерв. И за бъдещето по какъв начин може да стане преструктурирането на сектора“, каза още Радев.

Отговорих на президента на Австрия, че не се присъединявам към неговата декларация да се прекрати добивът на твърди изкопаеми, каза още Радев.

„Винаги съм отворен за диалог и смятам, че той е изключително важен, защото това е един стратегически отрасъл за България. Благодаря и за инициативата на синдикатите за срещата. Но искам да внеса само няколко уточнения – президентът не формира стратегията и визията за този сектор, това е ангажимент на Министерския съвет. Но, разбира се, това не означава, че президентът няма отношение и моето отношение го излагам в съответни документи, форуми и декларации“, заяви Радев.

Той посочи, че президентът ще представлява България на форума в Катовице, защото поканата е отправена към него. „Освен това президентът на Австрия изпрати декларация до всички държавни глави от ЕС с призив да се прекрати добивът на твърди изкопаеми. И този призив ще бъде отправен по време на форума в Катовице. Аз съм отговорил на неговата декларация, че не се присъединявам към нея и съм изложил съответните мотиви. Мога да кажа и че моята позиция по въпроса е ясна още от началото на моя мандат и с позициите и действията на служебното правителство. Ясно я заявих и на пресконференцията с президента на Полша“, заяви държавният глава.

На среща с президента синдикатите заявиха, че искат ”двамата генерали да се разберат за въгледобива”. Румен Радев обсъди с КНСБ и КТ „Подкрепа” позиция на България за форума на ООН за климатичните промени, който ще се проведе в Полша в понеделник.

Президентът е представил позиция получена от Министерския съвет и проект на изказване на английски език. Радев е съобщил, че ще представи свой вариант с по-категорична позиция.

От Министерския съвет са заели позиция да няма допълнително завишаване на изискванията за въглеродните емисии от поетите ангажименти с подписването на Парижкото споразумение за климата през 2015г.

Президентът призова за ясна стратегия от страна на изпълнителната власт за бъдещето на въгледобива с оглед на стратегията на Европейската комисия, която предвижда спиране на добива на въглища до 2050.

„Въгледобивът е важен сектор за хиляди български миньори, с местен труд те осигуряват своята прехрана и енергетиката на България. Това е стратегически отрасъл за България”, посочва президентът.

„Организирахме две протестни акции да покажем на местната общественост в Раднево и на място пред институциите, че за нас разговорите, които водим с властта за бъдещето на сектора, са от загриженост и тревога. По тази тема двамата генерали да седнат заедно и да решат въпроса, защото знаем вашите правомощия, но и доверието, което има към вас защото има институции с правомощия, но не с такова доверие. Иска ми се да  вярвам, че ще има обща единна твърда позиция да не се увеличават емисиите към нас и ЕС като цяло. На национално ниво ние в нетно изражение ние не изпускаме емисии, ние сме отличници и спомагаме в момента независимо от всички оценки и санкции”, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Той увери президента, че синдикатите ще се запознаят с редактирания вариант на неговото изказване.

преди 2 часа, crazy katon написа:

Този вече не е моят президент.

То останали някой в държавата, който да одобряваш?

А позицията е президента е правилна!Русия трябва да освободи украинските моряци и кораби!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.