Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Генерал Румен Радев - новият президент на България

Featured Replies

преди 5 часа, Мойра написа:

а сега кажи защо една седмица си пъчеше зърната на гърдите и се правеше на мъж какъвто не е

• Отговори 20,8k
  • Прегледи 848,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• communismatic
    communismatic

Между другото, тоя @Борил е пак акаунт на тира. Веднъж се обърнах към него, а след 10 минути ми отговори @ДзВяРа!. Беше се объркало момчето пак...

• Успех на генерала! Според мен ще е много по-добър президент от американската подлога Плевню.

• Госпожо или госпожице, добре че в постулатите на сериозната политика "симпатията" не стои на дневен ред. Не сме на първа среща, не сме на банкет, не сме на дискотечка. Нормално е да мислите прека

Публикувани изображения

След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа.

Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

преди 4 часа, Нел написа:

:D Вярно, че беше друго. Не беше от "вашите". :D 

Аз се въздържам от адмирации, защото: 1. Не познавам закона(както всички вас); 2. Повече ми прилича на елементарно заяждане от селска вечеринка(упрекът ми не е само към Радев, а и към ББ); 3. Постоянно съм с усещането, че президентът Радев се опитва да надскочи правомощията си(би трябвало встъпвайки в длъжност да е бил наясно докъде стигат)...

В крайна сметка... буря в чаша вода, представена ни като ураган. Указът е подписан.

За това ли си се борила @Нел? Премиерът от СИК, а вътрешният министър от ВИС? :D

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

а сега кажи защо една седмица си пъчеше зърната на гърдите и се правеше на мъж какъвто не е

Абе ти верно си кьорав. С какви букви и какъв цвят да ти го постна пак бе офцо ненагледна? Човека каза,че не е спазена законовата процедура и затова не е подписал. Съгласен съм,че можеше да се реши въпроса по-лесно ама така са си послали от ГЕРБ. Отделно този стар главен секретар и нов бъдещ министър на МВР няма как да не е отговорен за това, което се случи напоследък. Дори ако щеш вместо министъра на МВР трябваше той да подаде оставка.

Ако утре излезе някакъв проблем с казуса на уж задържаните ама незадържани и уж незадържани ама държани 2 часа с белезници журналисти тогава ко прайм?

преди 30 минути, nikssi написа:

Абе ти верно си кьорав. С какви букви и какъв цвят да ти го постна пак бе офцо ненагледна? Човека каза,че не е спазена законовата процедура и затова не е подписал. Съгласен съм,че можеше да се реши въпроса по-лесно ама така са си послали от ГЕРБ. Отделно този стар главен секретар и нов бъдещ министър на МВР няма как да не е отговорен за това, което се случи напоследък. Дори ако щеш вместо министъра на МВР трябваше той да подаде оставка.

Ако утре излезе някакъв проблем с казуса на уж задържаните ама незадържани и уж незадържани ама държани 2 часа с белезници журналисти тогава ко прайм?

Според мен Радев си е военен - слушам и изпълнявам  каквото каже жената

никакъв казус няма да излезе кълвачо пъстър - до 24 часа могат да те задържат за съмнение, а при тея се е разбрало за 2 часа че не сая опасни - бивол се правят просто на жертви, закона е спазен - според мен това е просто поръчка да правят шум, но незнам от кой и защо

па живеем у видим

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

Според мен Радев си е военен - слушам и изпълнявам  каквото каже жената

никакъв казус няма да излезе кълвачо пъстър - до 24 часа могат да те задържат за съмнение, а при тея се е разбрало за 2 часа че не сая опасни - бивол се правят просто на жертви, закона е спазен - според мен това е просто поръчка да правят шум, но незнам от кой и защо

па живеем у видим

Заблеяло ми агънце, как всичко е наред. Журналистите подават сигнал в полицията , уведомен е и премиера и кого арестува полицията? Подалия сигнал. В това време едни чувалчета вместо да ги разкарат оттам и на тяхно място да поставят ненужна хартия без да искат с тях отново разпалват огъня...типично по пожарникарски. :D Толкова гафове и всичко е наред. Ти остави Бивола ама 

Цитат

Разследването е част от проекта “Exposing fraud in EU-funded projects in Romania and Bulgaria” на Биволъ и Rise Romania финансиран от фонда IJ4EU на Европейската комисия и Европейския център за медийна свобода European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF).

Едва ли ще се замете просто така този случай. 

Цитат

В процеса на разследване на това унищожаване на документи, Димитър Стоянов от Биволъ и Атила Биро от партньорския Rise Moldova бяха задържани край Радомир от полицията, оковани с белезници и освободени няколко часа по-късно след намеса на румънския консул. Това предизвика международен скандал, възмущение от правозащитни организации, публикации в най-големите световни медии и същевременно вкара темата за корупционната афера в българските медии, които преди това я игнорираха.

В червено да го видиш. 

преди 27 минути, nikssi написа:

кълвача си е намерил гниещо дръвче с доста червейчета

като те задържат за съмнение че правиш нещо нередно - естествено че ще ти щракнат белезниците, докато се установи дали си безобиден, според теб за какво са белезниците

скандала да не би да е само в румънските медии които се тресат с протести за корупция - повече от нас

а право защитните организации да не са НПО-та които така обичаш да казваш че са платени от СОРС

преди 15 часа, Тoни написа:

За това ли си се борила @Нел? Премиерът от СИК, а вътрешният министър от ВИС? :D

Все комунистически издънки, Тони. От твоите хора са. :D 

А тези, за които аз се боря, съвсем не са по вкуса ти. 

Радев: Оказа се, че България има две позиции за Унгария - едната за у нас, другата за пред ЕС

Цитат

По думите му министър-председателят е оторизиран да изрази позицията на страната ни по темата за Унгария.

"Той представлява България в Съвета на ЕС, но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция“, заяви Радев. Той заяви, че не може да тълкува амбивалентно поведение.  „При всички случаи запушването на устата не са европейски принципи. Те работят против самия Европейски съюз“, допълни държавният глава. Според него въпросът за Унгария е комплексен и трябва да се разглежда в цялата му всеобхватност.

Президентът заяви, че не може да даде предварителна оценка за бъдещите трима министри в кабинета. Според него обаче е парадоксално за министър на вътрешните работи да се предлага сегашният главен секретар в министерството, при положение че досегашният министър си отива заради „мърлява работа” на полицията.

„Просто е парадоксално. Премиерът маха министъра на вътрешните работи заради „мърлявата работа” на полицията, а по закон тази мърлява работа се координира, ръководи и планира от главния секретар на МВР, който се предлага за министър”, отбеляза Радев.

По отношение на изказването на Цветан Цветанов от вчера, държавният глава заяви, че е престанал отдавна да го слуша. “Самият факт, че правителството изпълни съгласувателната процедура, е малка, но важна крачка в битката за законност“, подчерта президентът. Обсъждам номинации за конституционен съдия, каза още държавният глава.

„Разбира се, че проучвам различни варианти. За мен са важни не само високите професионални, но и високи морални качества и възможностите и умението да отстояваш своята позиция“, заяви Радев. На въпрос дали има готова номинация, държавният глава отговори, че обсъжда такава.

Попитан дали би предложил главния прокурор Сотир Цацаров, президентът отново отговори: „Както ви казах, обсъждам. Не искам към този момент да хвърлям ей така в пространството, каквито и да са имена“, допълни той.

Подкрепям дейността на Инициативния комитет за единение, защото обществото има нужда да се отвори тази тема, каза още държавният. „Всяко едно общество, което не проумява смисъла на единението, е обречено“, каза още държавният глава. Във връзка със съмненията за негов политически проект, държавният глава се пошегува: „Толкова много са членовете на този комитет, че няма да стигнат всички министерски кресла“.

На въпрос дали при него е постъпвало предложението министър Цецка Цачева да стане посланик, държавният глава отрече и каза, че са постъпвали други имена.

Източник: "Епицентър"

то и Радев е на едно мнение а управляващите на друго, но ти откланяш вниманието към Унгарие

преди 7 часа, Нел написа:

Все комунистически издънки, Тони. От твоите хора са. :D 

А тези, за които аз се боря, съвсем не са по вкуса ти. 

Благодаря за отговора!  :D :D :D

преди 3 часа, M.Николов написа:

Отивай да пасеш!

Ами ако препасе се надуе? :speak:

преди 6 минути, nikssi написа:

Викат снайперистите! 

много обичате да говорите за мен, извратено пернато

явно завиждаш за къдриците ми - гледай си правите пера

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

много обичате да говорите за мен, извратено пернато

явно завиждаш за къдриците ми - гледай си правите пера

Загрижени сме за тебе, не сме извратени. Загрижени. 

преди 7 минути, nikssi написа:

като си загрижен за мен дай някоя снимка от улицата пред вас и околните да сравня с нашите

виш аз как слагам всеки сам да си преценя

преди 15 минути, nikssi написа:

кълваче все пак Бургас е голям град и ние си имаме неоправени улици

DSC_0734.jpg

Радев: Прокламацията на Независимостта е триумф на българската държавност

Цитат

Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани нации. Това заявява президентът Румен Радев в свой адрес по повод тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от обявяването на българската Независимост, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Прокламацията на Независимостта през 1908 г. бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани държави.

Този мащабен акт не бе случайна стъпка. Със самочувствие и достойнство, с дипломатическа мъдрост и историческа дързост българската нация само за три десетилетия измина трудния път от Освобождението през Съединението на Княжество България и Източна Румелия до извоюването на пълния и безспорен суверенитет на страната ни.

Вярвам, че успехът на предците ни е нагледен пример как с единение и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си.

Честит празник!

на 19.09.2018 г. в 18:39, Без умствен капацитет написа:

това не оправдава Радев че се държи като по жена и от жена си

Интересен паралел можем да направим с проокремълския Додон /Молдова/

https://www.rbc.ru/politics/24/09/2018/5ba8ac4e9a79478d38d57d98?utm_source=tw_rbc

Там оня за пореден път  играе на контра с правителството, и за пореден 4-ти път временно го отстраняват от правомощия

Разликата е че нашия прави буря в чаша вода , а оня съвсем отказал да подпише за две кандидатури на министри.

Не знам защо ми се струва че и зад двамата президенти стоят едни и същи сценаристи.

:lol6:

Някой трябва да ти обясни, че президентът не е придатък към правителството, защото явно не знаеш. 

преди 1 час, Тoни написа:

Някой трябва да ти обясни, че президентът не е придатък към правителството, защото явно не знаеш. 

да де придатък е на БСП

Именно. Партиен червен президент, с изразени външни прокремълски зависимости.

Доказвано многократно от началото на темата.

Доказано? Този президент е коректив на корумпираното правителство. Именно за това му се лепят етикети, понеже не е като предишния. Явно сме свикнали президента да си върви в комплект с управляващите и в момента преживяваме определен шок. 

Нищо не е доказано и престани да словоблудстваш. 

преди 8 минути, Тoни написа:

Доказано? Този президент е коректив на корумпираното правителство. Именно за това му се лепят етикети, понеже не е като предишния. Явно сме свикнали президента да си върви в комплект с управляващите и в момента преживяваме определен шок. 

Нищо не е доказано и престани да словоблудстваш. 

Няма смисъл да си губиш времето и да обясняваш на тролове очевадни неща.

Най-ефикасното средство против тролове е да не се отговаря на мненията им.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.