Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПОМОЩ! Точат пари от телефона

Featured Replies

Здравейте! Чудя се как ще се възприеме ако Ви предложа безплатно съдействие за връщане на парите, платени на операторите за подони смс-и - можете да се свържете на @ddmediatori.

• Отговори 330
  • Прегледи 182,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Stoichev - един Тарикат(илюминат) дава съвет на група Балъци - случайност? едва ли . Децата ни са виновни?...ти май не си чак такъв тарикат за какъвто се мислиш -по скоро си балък с амбиции да ст

• Добре е да четеш, првди да генерираш бисери. Това е неконтролиран чат!

• Здравейте. При мен измамата е още по тарикатска . Имам карта данни на м-тел която стои в USB модем ( флашка )която пък стои в рутер и не е вадена от там . съответно от карта данни не може да изпраща с

Публикувани изображения

DCB разплащанията, ако се осъществяват чрез изпращането на СМС съобщение към платен номер, то тогава остава блокиране на изходящи СМС, малко метода е хард, понеже няма да можете да пращате въобще СМС, но към днешна дата не се сещам за друго решение...пиша ви двата кода за блокиране на изходящите СМС и обратното разблокиране на блокирането . Би трябвало да работят и с трите оператора /пробвате да видите дали става/

Код за блокиране на изходящите СМС   *33*0000*16#зелена слушалка

Код за отмяна на блокирането на изходящи СМС  #33*0000*16#зелена слушалка

интересно...някакви  акули дават съвети ,предлгат помощ на проблем който е решен преди година .Надали е случайно ,можеби си спомнят добрите стари времена когато безнаказано лапаха безнаказано от и без това бедната софра на Българския народ .Ще дам жокер -въпросните плъхове със сигурност за изпълзяли от блатата на частните софтуерни компании които се занимават с интернет разплащанията.

Интересно господин Маймунски за кого е решен проблемът,  на вашата лична палма ли е решен ,за ваш познат или за всички хора генерално ...или май  по-скоро измамите от този сорт си продължават и нищо не е решено ....(актуален репортаж)

https://nova.bg/news/view/2019/02/28/242064/колко-набъбва-сметката-ни-за-телефон-от-нежелани-абонаменти

И какво предлагате точно - като вас да пишат няколко писма до оператора си и да отидат до офис на оператор  няколко пъти ли, не се разбира какво е вашето решение, ако искате споделете .... ;)

sss11 отговора ти е показателен за повърхносттното отношение на много хора към проблема .Дори не си правят труда да прочетат цялата тема а задават въпроси, предлагат  решения които многократно подробно са описани в темата(в която не е писано от година) ,можеби с цял да я разводнят и да стане безполезна  .

Темата, ако ти се струва разводнена, някоя мяймуна ще  е най-виновна с голямо количество безмислени мнения ;)

Сигурно си  чел много повърхностно, щом не си забелязал, че никъде не е написано как сам да си спреш изходящите съобщения и след това сам да си ги пуснеш, което е един начин за превенция въобще да не попадаш в тази измама:) (единият код го има преди 9-10 страници, но не и другия) Иначе много хора поискали спиране на изходящи СМС от оператора се оплакват, че въобще оператора не им ги е спрял, така че не разбирам какво мрънкаш като мармозетка :D

Аз лично за смс-сите разбрах доста рано но съвсем съзнателно избрах да не споделям с подробности а само да загатна че има решение и по отчаяните бях сигурен че ще открият начина щом са насочени правилно макар и с оскъдна информация  ,Целта ми беше да се съберат повече хора с този проблем и да притиснем КЗП- да си свърши работата адекватно .Просто КЗП  може да бъде накарана да работи по злоупотреба само ако има голям брой жалби .Както и да е ,не заслужаваш повече внимание -от тебе полза никаква .

Значи ти си напълно безползен по темата. Ако при теб дойде някой дядо, чичо, дете и ти каже "Помогни ми, точат ми пари по телефона" и ти ще бъдеш напълно непотребен да направиш каквото и да е било за помощ, ами ще го препратиш към оператора, комисията, премиера, ватикана и да се помоли на Исус Христос ;)

Даже сам признаваш, че умишлено само си пързалял хората към някакви шибани комисии, които и те  са толкова безполезни като теб. Отколко години мислиш са тези платени СМС абонаменти и че там не знаят за тях ли, та им трябват нови върволици хора да им кажат  хиляди пъти едно и също нещо :)

Значи ти наводняваш темата с непотребни коментари, които са изгодни за измамниците, защото не помагат с нищо а сам обвиняваш хора с 2 мнения, че едва ли не ей сега ще наводнят форума и той ще се счупи, тук местните да почват да си строят ноев ковчег :D 

Накрая ти се оказа един мошенник Дарк IT маймуна ;)

Ти за много умен ли си се взел ? ;)

Да лъжеш и препращаш хората към някаква си там държавна комисия, на която всичките тия измами и са ясни, обаче работи с отрицателната ефективност, понеже тия абонаменти продължават и до ден днешен.

Трябва ли да ти се казва, че тия само ще тупнат топката два три пъти и ще хвърлят горещтия картоф и вината към някоя друга институция, толкова ли ти е нивото на дебилност за да не си разбрал как действат тия посрани дръжавни органи.... :D

Да вземя и теб да препратя към МЕНСА да им станеш член или направо да ти издадат сертификат за пълен  глупак ? ;)

По скоро, напишете има ли приложение, което да блокира смс-ите, към избрани номера. А, ако някой ги знае да ги напише.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

въпросните проблемни смс- си се изпращат без знанието на притежателя на устройство , не остава следа в телефона че е изпратен смс .Дори и да има някакво приложение надали ще  върши работа в случай като този  ,когатостава въпрос за хакерска атака .Въпросните кодове за които споменаваме са адресирани към сим картата и нейната операциона система   .Дори  устройството да иска да изпрати смс ,сим картата няма да изпълни заявката .Все пак има много лесен начин да се вкара всичко в релси  ако държавата го пожелае .Даречем теленор искат задължителна повторно изпращане на смс- с код  за потвраждение на покупката   -самата компания е решила да защити клиентите си въпреки че дъжавата не изисква това от нея в много държави тази или подобна защитна мярка е задължителна за телекомите .Един обикновен човек трудно ще се справи с опитни програмисти които са решили да грабят , не се ли намеси държавата битката е обречена .

• 1 месец по-късно...
на 24.02.2018 г. в 22:17, Nikolay Penev написа:

Ще ви помоля да изчетете внимателно цялата тема и да спрете да се заблуждавате, че в България само изпратените от вас СМС-и се таксуват. Аз лично изчетох над сто такива теми и това, което разбрах е:
1. Чужди компании ползват изключително слабото ни законодателство и реализират огромни печалби с тази схема.
2. Ползват неясните канали, липса на следи и всички форми на  възприятия от типа "ти нещо си цъкнал"
3. У нас всеки гледа сеир докато не е на гърба му и вика "е що не на мен, а на вас?!"
4. Мобилните оператори участват дружно и ползват схемата с огромни комисионни, иначе щяха да имат отговорно поведение и адекватно становище
5. Мобилните оператори мънкат и сумтят и се чудят как да откажат информация, разпечатка, справка, информация за разходите и формирането на задължението, както и неговия произход
6. Някои от компаниите прилагащи схемата доброзорно връщат парите, когато стигнете до тях, с идеята това да продължи докато е възможно
7. Специален отдел на измамниците обслужва вежливо клиента за да не търси отговорност и омаян да каже "Е, супер...аз спасих кожата!"
8. 90% от писалите смятат, че това е законно и плащат, защото законът не го коментира. Е не е, на ръба на закона е и далеч от морално-етичните норми и добрите бизнес практики.
9. Всички, на които им се случи при техен възрастен роднина или дете обвиняват него, че нещо е натиснало или "цъкнало" и затова. 
10. Ако всичко посочено по-горе беше така както го мислите нямаше да има бели скандинавски държави регламентирали такива сделки и формите за отказ.
11. Всички входящи СМС-и от тези компании се таксуват и генерират изходящи от телефоните ви СМС-и със знанието и ползата за операторите. В противен случай нямаше да са защитени корпоративните клиенти, нямаше да отказват информация, нямаше да отхвърлят масово жалби, нямаше да превишават уж случайно и многократно кредитният ви лимит, нямаше да продължавате да получавате смс-и веднага след отказ от други номера.

Намерили са си невероятно стадо без пастир и историята е същата от 2011-та година, когато са регистрирани тези фирми у нас. А ние още обсъждаме на кого да се жалваме...

Уви - много мноого вярно!

Клиент съм на А1 и след поредното съмнително начисляване чух името на Теравойс.

касае дузина редове като долния правещи сума около 15лв без ДДС:

07.03.19 11:02:27

018484

Изходящ разговор Допълнителни услуги, нормална тарифа

184

1.00

като сумите са от лев до 7-8 според секундите. Та от Теравойс ми отговориха че им се струвало странно, защото този номер бил за безплатни обаждания към кол центъра на Уникредит банк! И толкова!

Схемата е подрбно описана в този форум .За съжаление управляващите по някаква причина не предприемат нужните действия за прекратяване на измамата и са оставили бизнесмените по тяхно усмотрение да определят дали да мамят или не .Теленор по някава причина взеха решение да не участват в тази схема и я прекратиха, във  форума е описано как са го направили .Ипращам ти снимка която я има тук във форума за да добиеш представа кои са Теравойс.

111.png

• 1 месец по-късно...

ако телефонния номер не е свързан към фейсбук/viber или друго приложение, няма риск от такива набутвания... щото няма как да ви научат номера... затова достъп до номера и контактите  и смс се дава само на приложенията контакти и телефон...

друг вариант ако вече сте се набутали - смяна на номера...

• 1 година по-късно...

Явно схемата пак тръгна, понеже получих СМС, че съм абониран за услугата Rapidworkouts на цена 6.01 лв. В крайна сметка има ли някакво решение на проблема...? 

Здравейте, имах същия проблем, бяха изтеглеле 2 пъти по 6,01 лв.

Обадих се на моят мобилен оператор и те забраниха бъдещи подобни тегления.

Вероятно това е начинът!

Успех

• 3 месеца по-късно...

Моля, ако някой е успял да откаже нежелания си абонамент от 6.01лв седмично от Coolland, да сподели на кой телефон, мейл или адрес трябва да сигнализирам.

• 1 месец по-късно...

Същият въпрос ме интересува и мен. Намерих тези координати, писах мейл. Не зная дали ще стане.

Ен Ти Ейч Медия България ЕООД -
02/492 83 70;
email: [email protected]

Продължавам по темата получих отговор на мейла:

Уважаеми,

Информираме Ви, че на номер ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ  нямате направен абонамент и не сте таксувани.

С уважение,

Драгомир Младенов

Грижа за клиента

Mail: [email protected]

***Моля, когато изпращате отговор, оставете непроменена цялата кореспонденция в електронната поща включително и заглавието. В противен случай няма да можем да обработим заявката ви правилно и своевременно. Най-лесният начин да запазите всичко това е да използвате автоматичната функция за отговор във вашата електронна поща.***

Това съобщение може да съдържа поверителна информация. Не трябва да го разпространявате, копирате, възпроизвеждате, променяте или по някакъв начин да публикувате. Ако съобщението не е предназначенo за вас, същото трябва да го изтриете от вашия компютър.

From: ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ
To: [email protected]
Sent date: 04.07.2021 01:47:08
Subject: [#1248040-TicketID] Спиране на непоискана услуга.
Желая веднага да бъде спряна непоисканата от мен услуга абонамент за "Coolland" на стойност 6,01 лв. седмично на телефонен номер ХХХХХХХХХХХХХ. В противен случай ще бъда принуден да се обърна към КЗП и българските правораздавателни органи. С настоящото писмо категорично заявявам, че не желая да се възползвам от услигите Ви под каквато и да е форма.

Не спрях до тук и се обадих на мобилния оператор Т-нор. От там ме посъветваха следното: 

Привет,

На 123 и 9 за връзка с оператор ще Ви кажат как да спрете услугата. В зависимост от услугата, понякога се спира от оператора или друг път със смс.

Поздрави,

Надявам се това да е всичко: 

• 5 месеца по-късно...

Здравейте, моя случай с тези не поискани абонаменти е пресен от преди 2 дена, та ако получите СМС от номер 14703 с текст: (Uspeshno platihte za uslugata ---- Tsena --- BGN. Info: 024928370) за деактивация на не поисканата услуга се обаждате на този ДЕВЕТ ЦИФРОВ номер и следвате инструкциите от автоматичен глас говорещ на БЪЛГАРСКИ, и при успешно де активириане ще получите уведомителен СМС. Дано съм бил полезен с тази си информация. Успех... 

• 5 месеца по-късно...
на 6.12.2021 г. в 13:59, hrist43 написа:

Здравейте, моя случай с тези не поискани абонаменти е пресен от преди 2 дена, та ако получите СМС от номер 14703 с текст: (Uspeshno platihte za uslugata ---- Tsena --- BGN. Info: 024928370) за деактивация на не поисканата услуга се обаждате на този ДЕВЕТ ЦИФРОВ номер и следвате инструкциите от автоматичен глас говорещ на БЪЛГАРСКИ, и при успешно де активириане ще получите уведомителен СМС. Дано съм бил полезен с тази си информация. Успех... 

всичко ли свърши с това, понеже аз получих вчера такъв смс, сега изпълних това условие, писах и на имейла, който бе посочен по горе/ той май вече е неактивен/....но сумата 6,01лв си стои в текущото ми потребление. та има ли начин да се спре това плащане и бъдещо ново автоматично активиране и таксуване ми е въпросът?

някъде има ли група, общ иск нещо .........реакция

според общите им условия:

3. Услугата е на база на седмичен абонамент и е на цена от 6,01 лв с ДДС за потребителите на Йеттел. Услугата е на база на месечен абонамент и е на цена от 6,01 лв с ДДС за потребителите на А1, плащане, което удържа сумата от вашата мобилна телефонна сметка

това означава ли, че виваком са се оправили и са спрели тези измамни смс си.

Редактирано от yordan1234567
допълнение (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Здравейте, 

Преди 2 дни , прехвърлихме 3 номера от Йетел към Виваком. На единия от тези номера започнаха да пристигат СМСи от номер 1974 със следния текст: Zakupikhte uslugata Game.Dot za 4,8 lv. 

Оттогава насам получаваме такива СМСи,всеки на стойност 4 лв без ДДС, опитах със текст STOP към 1974 да го спра, не се получи и вече сметката набъбна на 20 лв.Никакво съдействие от оператора, единствено даде кодове за блокиране на входящи и изходящи съобщения. Опитах да вляза в горепосочения сайт, но изписва INVALID TOKEN.Не намерих друт начин, а СМСте си продължават. Моля за съдействие!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.