Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как си помпате самочувствието?

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, _sirena_ написа:

Ако можеш да проследиш обективно как стоят при теб ще можеш и да "тръгнеш " отнякъде за да отвориш Поглед как да продължиш и да постъпиш.

Светът е такъв , какъвто сами си го Направим .

Всеки Гради Собственият си Свят .

Всяко нещо , което ти пречи , което не ти харесва , което не Вибрира със Твоите Вибрации - Прави му Игнор .

Не ти е Нужно !  

Можеш и да го "смачкаш" , но ще се "Замърсиш" .

Игнорът е по-подходящ и щадящ .

Има и 3-ти Път -  Взривяваш Гнева във себе си и се Издигаш над Всичко .

Ами ... Избирай .. 

Много освежаващ коментар, но няма как да се приложат на практика тези съвети. Не искам да съм крайна, но не мисля, че има човек, способен на такова вътрешно самоубийство(този 3-ти Път) на Его-то, същността, себеусещането и светоусещането си, без да се свърши генерално. 
Чела съм подобни книги преди години, вярвах им, опитвах се да спазвам написаното... но разбрах, че нямат практически приложения тези неща. Тези книги са писани само за приятно четиво и за печелене на пари. Нещата в тях са неприложими.

Хубава песен, благодаря! :)

• Отговори 358
  • Прегледи 29,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Soviet Soldier
    Soviet Soldier

Самочувствието е въпрос преди всичко на характер. Аз обаче ще задам въпрос: Защо е нужно човек сам да си "помпа самочувствието"? Доста по-ефективно е да се захване с нещо ползотворно ,тогава другите щ

• Yvan Sergeev
    Yvan Sergeev

има 2 варианта да се съглаш че е истина и поправиш нещата или пак да се съглаш  наужким за пред другите  и вътре в себи си да кажеш аз се харесвам какво пък разбират тея  тъпанари и  тнт

• bornofash ..^(OvO)^..
    bornofash ..^(OvO)^..

А те защо са го направили това – за да вдигнат собственото си самочувствие. Тоест?

преди 18 часа, Elaine написа:

...Нещата в тях са неприложими.

Защото само отчиташ постъпилите отговори като факт , без да ги обмисляш . И толкова . Ако ги обмислиш , макар и трудно в началото , са приложими !.....

Гневът обикновено се появява от приета несправедливост . Най-лесният начин , за който много Ум не се иска , е да отвърнеш подобно , освобождавайки гнева - иначе пътят е пряк към лудницата . А известни , уместни начини има - чрез спорт примерно ...."отмъщаваш си" на боксова круша или изтощително бягане да кажем....

Другият , по-смислен начин е да се научиш да управляваш гнева си (емоциите) , опознавайки себе си - в случая не приемаш несправедливостта , т.е. я игнорираш....Да игнорираш обаче никак не значи да пренебрегваш . Това не решава проблема ! Само отлага решението за по-добри времена ...Гневът е емоция , чиято функция е да покаже , че се случва нещо необичайно . Нищо повече . Неговият израз не е решение ! Как да се справяме с него ?

В същност какво е несправедливост ? Предлагам да обмислиш следните два въпроса :

1. Справедливо ли е вълкът да изяжда агнето ?(предизвиква гняв в агнето)

2.  Е какво , вълкът да мре от глад ли ?(предизвиква гняв във вълка)

Т.е. несправедливостта е въпрос на гледна точка ! Когато това се проумее , гневът изчезва - няма какво да го предизвика . Сега вече , "на трезва глава" следва да се търси вярно решение......между агнето и вълкът...

Тренирай...мислене по проблемите ! А не да търсиш готови шаблони за решение . Защото светът е безкрайно разнообразен и готови шаблони не винаги има....

Да припомня и оня виц за двамата шопи - " Оти ручааме жабета ?..."  :lol6:

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Аз лично гледам да не се пъна да се правя на такъв, какъвто не съм и ми е окей. Преди все имах комплекс и ми пукаше от всяко нещо, вече ми е все тая за много неща. 

преди 10 часа, Glenarvan написа:

Аз лично гледам да не се пъна да се правя на такъв, какъвто не съм и ми е окей. Преди все имах комплекс и ми пукаше от всяко нещо, вече ми е все тая за много неща. 

Да можеш да не ти пука си е хубаво нещо , но :

При доктора :

- Докторе помагай ! Насирам се...

Изписал доктора лекарство и след време среща пациента :

- Как си ? Оправи ли се...?

- Страхотен си докторе ! Пак се насирам , ама вече не ми пука....:lol6:

преди 1 час, Glenarvan написа:

Правилно! Ше ми разправят, че нямало универсално лекарство...

dhynedhudhdhnfnedhdh.jpg

преди 5 часа, by_chechi написа:

Гневът обикновено се появява от приета несправедливост .

Или от незадоволени очаквания/желания, които човек е взел прекалено насериозно. Номерът е да не пожелаваш нищо толкова силно, че да искаш да го имаш/постигнеш на всяка цена. Само така остава пространство за непринуденост и хумор. Най-много страдат от гнева си онези, които държат да получават и побеждават на всяка цена. Което е инфантилно.

преди 21 часа, Любомир Ико написа:

просто разбирам колко ценнен цвят в палитрата си получавам

Този израз си го откраднах.

преди 2 часа, Мо_хи_ни написа:

които държат да получават и побеждават на всяка цена. Което е инфантилно.

ако не си победител в битка защо ще влизаш 

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

ако не си победител в битка защо ще влизаш 

Защо пък да е битка с другия ? Защо да не е постигане на съгласие ? Съгласие постигнато на по-широка основа и разбиране . Съчетаване на две (и повече) различни гледни точки в едно цяло...

Най-напред овладей собственото си " АЗ Искам ! ".....Искай това което трябва и може !

В случая с агнето и вълкът каква битка ? Агнето без вълка залинява , изражда се , деградира . А вълкът без агнето от глад умира......

И защо все за вълк се вземаме....? :lol6:

преди 5 часа, Мо_хи_ни написа:

...Най-много страдат от гнева си онези, които държат да получават и побеждават на всяка цена....

Което ако не се случи се приема за несправедливо.....Return на по-предния пост ! :)

преди 10 часа, язе написа:

Правилно! Ше ми разправят, че нямало универсално лекарство...

dhynedhudhdhnfnedhdh.jpg

ми да, ти като вземеш много много да го мислиш и умуваш и се твариш още повече... мани таз работа..

съгласието е отстъпление 

агнето не е съгласно да се яде ама какво да се прави

не мога да кажа от вълча гледна точка дали вълната е вкусна .

сравняването с вълк и овца  ми идва малко нелепо те нямат палци .

АЗ искам това което трябва и може

преди 8 часа, Мо_хи_ни написа:

Този израз си го откраднах.

Поне аз тука съм на проучвателно-изпитателно-еспериментална мисия от Октарион 5. :indian: Събирам сведения, проби - всичко.

Колкото повече успея да гледам така на света - толкова по-смислен става.

Не че намаляват всички щуротии, емоции и травми - всичко си е пълен набор - но ако се случат - поне ще има данни за препращане после към центъра :wub:

Един приятел е още по-краен - Казва: "Нямам търпение да умра" :D

Той си пада малко безпожник и тотален рационалист - обожава математиката и науките. Преведено на негов език това означава "Нямам търпение да проуча има ли нещо отвъд."

Предполагам, ако умира и дано да е никога :D - ще му е много много интересен процеса.

преди 21 часа, Elaine написа:

Много освежаващ коментар, но няма как да се приложат на практика тези съвети. Не искам да съм крайна, но не мисля, че има човек, способен на такова вътрешно самоубийство(този 3-ти Път) на Его-то, същността, себеусещането и светоусещането си, без да се свърши генерално. 
Чела съм подобни книги преди години, вярвах им, опитвах се да спазвам написаното... но разбрах, че нямат практически приложения тези неща. Тези книги са писани само за приятно четиво и за печелене на пари. Нещата в тях са неприложими.

Хубава песен, благодаря! :)

Е , 3-ят Път е Най-Труден .. :)

Останалите 2 са "ИНСТИНКТИ" .

За 3-ят се изисква доста тренировки , заякване , "Порастване" .

Когато нещо е Трудно достижимо не означава - неприложимо .

Сега сигурно ще попиташ къде да тренираш ? :)

Ами ето във Виртуалната матрица е много "удобно и подходящо " .

Ако не издържиш - хикса горе и свършва "напрежението" .

Пробвай се да издържиш на гамени и имбецили , в нета е пълно с тях .

Поемай обидите им незаслужени , Преработвай ги в себе си и ги извеждай в Позитив .

Ето подавам ти първата стъпчица .  Към "онова " ... Неприложимото .

Не обещавам да е лесно . :)

Но е Безопасно ! 

Можеш да пробваш .. ще падаш , ще ставаш .. Всичко зависи от Волята ти в началото .

Ако успееш ще ти предложа и 2 - ра стъпчица . 

..............................

Ха ха ама съвети и чудо...няма нужда от виртуани помпи и забатачване...само реално постигнатите цели и надграждането на нивото могат да те накара да вървиш доволно с изправена глава...мярнах и нещо за някакви завистници и отрицателни енергии ...за мен това са пълни глупости. ..не нужно да се вторачва човек в околните нещастници ...те са само част от пейзажа....

на 7/7/2017 в 23:44, _sirena_ написа:

Има и 3-ти Път -  Взривяваш Гнева във себе си и се Издигаш над Всичко .

и какво значи това, обясни го нагледно с  реални глаголи 

преди 1 час, Любомир Ико написа:

Поне аз тука съм на проучвателно-изпитателно-еспериментална мисия от Октарион 5. :indian: Събирам сведения, проби - всичко.

Колкото повече успея да гледам така на света - толкова по-смислен става.

Не че намаляват всички щуротии, емоции и травми - всичко си е пълен набор - но ако се случат - поне ще има данни за препращане после към центъра :wub:

Ти си още младо момче и ти е интересно. Ний, брадясалите, белобради философи, с вода в коляното, ишиаз, ревматизъм, косопад, дългогледство и пърхот, често само си поглаждаме брадите и с отегчителна прозявка установяваме поредното дежа ву, докато си чоплиме пърхота от брадата…

е поне имаш хубави неща в деколтето като гледам .

• Автор

Не, престъплението срещу личността не може да бъде заличено с някакви тренировки за духовно израстване.
Съжалявам, но само щастието и многото пари, евентуално, биха заличили всякакви престъпления извършени срещу твоята личност в изграждащите години.
Иначе, тези хора не изчезват, тях си ги има около теб. Няма как да ги изключиш, освен ако не станеш безмерно щастлив и не заминеш много далеч от тях.

преди 7 минути, Elaine написа:

и не заминеш много далеч от тях.

какво ти пречи ?

казвал съм го и пак ще  го кажа -хубаво е човек да сменя обстановката на 10-20-30-40 години  кой колкото нерви има да стои на едно място .

преди 12 минути, Elaine написа:

Съжалявам, но само щастието и многото пари, евентуално, биха заличили всякакви престъпления извършени срещу твоята личност в изграждащите години

аха сега разбирам

приеми че са били деца .

децата са палави и несъобразителни

а и боя им е малко през  демокрацията 

• Автор
преди 9 минути, Yvan Sergeev написа:

какво ти пречи ?

Първото условие също трябва да е налице. Но и дори само да занимеш, ти трябват солидни средства. Не говоря за друг град в България, а за друга държава. Но пак няма да станеш щастлив. 

месля че в китай при будистите ги приемат без  пари 

абе не че те подстрекавам ама минаваш границата унищожаваш си документите и се пишеш бежанка .

ама научи езика където ще ходиш малко  и заучи алах акбар  как се пише на арабски 

• Автор

Няма да мина за бежанка - нито цвят, нито нищо.
Не съм като Реджеп Иведик, той не знам защо още не е занимал да се бие за Ислямска държава. Много българи вече заминаха.

Редактирано от Elaine (преглед на промените)

Щастие и Пари ! 

Да беше си пожелала Любов щеше да имаш Всичко .

Щастието е Състояние на Духа .

Пари и да имаш можеш да си купиш здраве понякога , но без Любов пак ще се чувстваш Празна , където и да заминеш.

Където и да отидеш не можеш да избягаш от Себе си и Призраците , които живеят в теб и усещането за Самотност .

Това са Сенките , които ще пътуват с теб , където и да отидеш .

Не се ли Пренаредиш Сама , никой няма да те Пренареди.

Нали си чувала : ' Ако човек сам не иска да си  помогне и Господ не може да го направи "?

Никой не е на почивка Тук на тази планета .

Трагедиите и Драмите са за Всички ! Всеки колкото може да носи ! 

На никой не му се дава Повече , отколкото може да понесе .

Няма друг Път , освен да се Пребориш . Да се Изправиш и да Продължиш.

Може да се търкаляш и по "надолнището" , ама Урока ще ти Остане и после пак ще ти се даде .

Кога ще си "вземеш Изпита" е Твой Избор .

С какви Инструменти ще се Извайваш също .

Личността , което смяташ , че градиш не е Една ! Била си много личности и продължаваш да Бъдеш.

Сменя се само Физическият Носител и Продължаваш .

Как ще си "Изиграеш" Нивото и какво ще успееш да Развиеш и Излекуваш е твоя Воля и Избор .

Няма "не мога и не искам" .

Искаш , не искаш - Програмата си Върви !

Така , че Изтривай "сълзите" и Поемай Напред .

Везните Винаги се Изравняват !

Всяка пролята сълза ще се Уравновеси във съответна доза Позитив .

Така , че нищо няма да Изгубиш .  Ставай и Продължавай и Нека Силата бъде с теб !

преди 10 часа, Yvan Sergeev написа:

съгласието е отстъпление 

сравняването с вълк и овца  ми идва малко нелепо .

Най-вероятно не си разбрал за какво иде реч .....

Да пробваме по-напред с по-прост пример , решение между субект и обект - трън в петата . Може да му се гневиш , да го ругаеш колкото си искаш без да отстъпваш , или може да го игнорираш все едно че го няма (съвсем по будистки :)).....

Докато не извадиш тръна , почистиш раната и превържеш , работата няма оправяне ! По-зле става...!  :D

Постигането на съгласие не е отстъпление , а е решение между субект и субект ! За това ти се вижда нелепо...не търсиш решение за агнето и вълка . Търсиш ответна реакция , без значение решава ли или не решава проблема . Проблемът си остава !

В случая Природата му е "намерила" решение - агнето бяга по скалите , макар там сочна трева да няма....Т.е. постига се съгласие , решение се намира - " Ти ще ме ядеш , ама аз бягам ! Ако искаш , двамата от глад ще мрем ! " , кой колкото е способен и държи на глад евентуално , но оцелява...Следва Великата Игра наречена Живот !....:D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.