Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Негладък пърформънс при висок ФПС.

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, bildera_ написа:

Трябваше да се види натоварването на всички нишки на процесора. Така нищо не се вижда, защото си дал общото натоварване на процесора, което при игри не е важно, защото там ограничението идва от производителността на едно ядро. 

Еми пак ще тествам да му се невиди... :D 

• Отговори 136
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, Светозар написа:

Еми пак ще тествам да му се невиди... :D 

Добре, ама пусни каквото има там за слледене.

• Автор

HardwareMonitoring3.hml

Това което ми направи впечатление е, че Cpu-тата седят на по <20%, обаче CPU5 седи на 80-100% (Не го видях да качва баш 100%, но видях 97%). GPU-то седеше на 10-20% -.-'. CPU Frequency-то постоянно подскачаше между 3300 и 3400 което сигурно не е редно.

Тест 1 - ънлимитед фпс
Тест 2 - 60фпс - вместо да седи на 16.7мс Фрейм тайм се вижда, че подскача и средното е 18мс и затова се усеща нацепена малко. Това важи и за другите фреймрейтове.
Тест 3 - 80фпс

Уау, човече на едното ядро ти подпира процесора до 98-100%. Останалите седят на 25% макс. А и картата ти не минава 25% натоварване. Ти да не играеш с вградената графика на процесора???

Виж си хубаво плановете за спестяване на енергия , да не ти е изключена графичната карта. Дори и с Vsynch и лок на кадрите 25% е нищо натоварване. Или поне ако я ограничава процесора трябва да подскача нагоре като хване порция данни от процесора. После пак надолу докато го чака и така. А твоята си седи на почти права черта и толкова...От друга страна рам паметта ти е на около 6 гб заети. Не ми се търси нагоре ,но мисля че имаш 8. И ако наистина е включена вградената карта, тя ще лапа ,колкото и е зададено и де факто нямаш рам. Това са и най-грозните дропове по принцип.

• Автор
преди 1 час, Tommygun написа:

Уау, човече на едното ядро ти подпира процесора до 98-100%. Останалите седят на 25% макс. А и картата ти не минава 25% натоварване. Ти да не играеш с вградената графика на процесора???

Виж си хубаво плановете за спестяване на енергия , да не ти е изключена графичната карта. Дори и с Vsynch и лок на кадрите 25% е нищо натоварване. Или поне ако я ограничава процесора трябва да подскача нагоре като хване порция данни от процесора. После пак надолу докато го чака и така. А твоята си седи на почти права черта и толкова...От друга страна рам паметта ти е на около 6 гб заети. Не ми се търси нагоре ,но мисля че имаш 8. И ако наистина е включена вградената карта, тя ще лапа ,колкото и е зададено и де факто нямаш рам. Това са и най-грозните дропове по принцип.

Е проверявах го плана, няма му нищо. Пък вграденото видео не съм виждал и следа от него така че надали работи то. А относно рам паметта - държа по 10-20 таб-а на хроум отворени попринцип, но не е от там проблема.

Да, едното ядро удря 100%, както и предполагах. Причината обаче може да е някой друг процес, който товари или постоянно едното ядро или само по време на игра. имал съм такива случаи със софтуер за монитора ми Филипс, който като включех някоя игра, почваше да товари едно от ядрата. Гледам, че и с 60фпс ограничение имаш пак 100% товарене на едното ядро. То при тия процесори над 80% вече се смята за пълно натоварване, защото едно ядро се разделя на две нишки. Погледни за други процеси, които работят по време на игра и които товарят. 

Е проверявах го плана, няма му нищо. Пък вграденото видео не съм виждал и следа от него така че надали работи то. А относно рам паметта - държа по 10-20 таб-а на хроум отворени попринцип, но не е от там проблема.

Е как тестваш с 20 отворени таба и то при Хрома? Че това товари процесора малко или много. То тест се прави без пуснати други програми.

преди 9 минути, Светозар написа:

Автора, това като крайна мярка, но помисли и за преинсталация на Ундоуса. Това ако не се намери решение.

Може да е от 1000 работи, включително от Ривата и прочие. При мене преди 2 години например ми гасеше лаптопа без причина (Рива Тунера, да).

• Автор

Е той не товари толкова много, пък и толкова тестове направих, че надали не е имало някои път в който са били отворени само 4-5 или е бил затворен хроума изцяло. Пък и машината е повече от способна да го понесе това натоварване (или би трябвало да бъде). Опитах се да спра каквито и процеси имах и сметнах, че не са проблемни за затваряне. Като цяло затворих всичко което не ми е познато и не е в категория "SYSTEM". Не е от там проблема.

Автора, това като крайна мярка, но помисли и за преинсталация на Ундоуса. Това ако не се намери решение.

Може да е от 1000 работи, включително от Ривата и прочие. При мене преди 2 години например ми гасеше лаптопа без причина (Рива Тунера, да).

Лаптопа го купих миналата събота и още тогава му направих "Windows Reset" който го преинсталира и отделно трие всичко.

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

И още нещо. С каква Операционна система си на настолния и с каква тук? Натоварването на само едно ядро е характерно за стари игри или за такива под Win 7. При Win 10  натоварванията са по-равномерно разпределени и това често подобрява гладкостта на картината. Представи си следната ситуация. Играта ползва една нишка, натоварена почти максимално. В тоя момент браузера ти ползва същата нишка за момент и отнема тая нишйка от играта, която се бави и се получава насичане. 

Пък и машината е повече от способна да го понесе това натоварване (или би трябвало да бъде). Опитах се да спра каквито и процеси имах и сметнах, че не са проблемни за затваряне. Като цяло затворих всичко което не ми е познато и не е в категория "SYSTEM". Не е от там проблема.

Я, антивирусната каква е, ако си слагал като цяло ?

преди 9 минути, Светозар написа:

Е той не товари толкова много, пък и толкова тестове направих, че надали не е имало някои път в който са били отворени само 4-5 или е бил затворен хроума изцяло. Пък и машината е повече от способна да го понесе това натоварване (или би трябвало да бъде). Опитах се да спра каквито и процеси имах и сметнах, че не са проблемни за затваряне. Като цяло затворих всичко което не ми е познато и не е в категория "SYSTEM". Не е от там проблема.

Аз ти казах, че съм имал случаи със софтуер на Филипс, който натоварва едно от ядрата или по-точно една от нишките. Пробвал съм го и с Пентиум  и с i3 и  с 8 нишков Xeon  и със сегашния си клокнат до 4.6 GHz  i7 6700К.  натоари ли се една от нишките, това винаги води до насичане на играта, колкото и бърз да е процесора. Още повече, че тук говорим и за HT, което допълнително влошава нещата, щото едно ядро се ползва от два процеса. При чист 4 ядрен вероятността е по-малка. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор
току-що, bildera_ написа:

И още нещо. С каква Операционна система си на настолния и с каква тук? Натоварването на само едно ядро е характерно за стари игри или за такива под Win 7. При Win 10  натоварванията са по-равномерно разпределени и това често подобрява гладкостта на картината. Представи си следната ситуация. Играта ползва една нишка, натоварена почти максимално. В тоя момент браузера ти ползва същата нишка за момент и отнема тая нишйка от играта, която се бави и се получава насичане. 

Windows 10 Pro 64bit на лаптопа, а на настолния пак е някой от десятките ама взет на заем от маймунда... :D no shame. (пак 64бита)

Я, антивирусната каква е, ако си слагал като цяло ?

Няма антивирусна, аз не съм фен на антивирусни - имам си достатъчно добри познания какво да отварям и какво не, че да имам нужда от такава. Не съм и голяма цел за хакерите така че прекарвам и без такава, и без това са неземно дразнещи.

Това натоварване при LoL  ли е? Може ли да пуснеш друга игра за проба и да видиш, дали и там едно от ядрата е натоварено много?

• Автор

Еми мога, ама айде утре да е че и без това е късно.. :D 

Аз сега спрях някакви интелски л*йна от биос-а, пък ще видим. То много ограничен биос да му се невиди. то има 3 настройки на кръст...

преди 5 минути, Светозар написа:

Еми мога, ама айде утре да е че и без това е късно.. :D 

Драйвери, всичко по тая част сложено ли е ? И си проверил че са точните и така нататък ? В сайта на лаптопе се влиза и се слагат нали....

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Драйвери, всичко по тая част сложено ли е ? И си проверил че са точните и така нататък ? В сайта на лаптопе се влиза и се слагат нали....

Еми сложено е, даже записах една програмка Driver Booster 4, която ми проверява девайсовете и проверява драйвърите и там ми показва какво има за ъпдейтване. Уж всичко ъпдейтнах, нищо че си ги бях инстаирал и преди тези които са ми нужни.

преди 8 минути, Светозар написа:

Еми сложено е, даже записах една програмка Driver Booster 4, която ми проверява девайсовете и проверява драйвърите и там ми показва какво има за ъпдейтване. Уж всичко ъпдейтнах, нищо че си ги бях инстаирал и преди тези които са ми нужни.

Добре, ако ти се занимава пробвай проверка и с ей това: https://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php

Това 1 път като ги обновиш, ако има за обновяване според него, после може да я махаш.

преди 22 минути, Светозар написа:

Лаптопа го купих миналата събота и още тогава му направих "Windows Reset" който го преинсталира и отделно трие всичко.

Ама не, сложи направо нов на флашка и трии всичко което има сега с форматиране през инсталацията на Уиндоуса нали. Това като крайна мярка.

От Замуда ако е, гледай да има повече чертички рейтинг. А иначе гледам няма сийдъри, но у пирата има един чичко "murphy78". Тоя като напишеш в търсачката и излиза. Ундоус от него виж. Няма грешка.

Meжду другото като гледам фреймтайма, чак такива дропове не се виждат освен на някои места но по веднъж на лог.

Пробва ли да пуснеш мониторинга както ти казах? И в бета 12 съвсем определено има мониторинг с графика

Spoiler

VHcT6lXhAYSZWk6vwRYcwjR6S9AQVebu-Max01dK

Я цъкни с дясно копче на иконата на лигата(или играта ,която тестваш и даваш логовете) и където имаш опция с коя графична карта да я стартира виж какво ти е избрано. Няма как играта да върви със 150 фпс а картата ти да не мърда от 20% натоварване. В клипчето от подписа ми се вижда когато играта подпре в процесора как играе натоварването на картата, твоята не мърда. Опънала е една права черта а пък фреймтайма ти играе както и кадрите движат между 130 и 160.На 126 кадъра картата е натоварена на 25% на 162 кадъра на 27%, на 145 кадъра пак е на 25%...Някакси не излиза сметката.

• Автор

Да да, в последствие видях къде е това. Пуснах и не забелязах нещо особено (освен това което написах де, то си е достатъчно особено :( ). Колкото до фреймтайма, той трябва да си варира със вариращ фреймрейт, но при стабилен 60фпс, трябва да е локнат на 16.66 и да не мърда или нещо от сорта.

преди 5 часа, Tommygun написа:

Я цъкни с дясно копче на иконата на лигата(или играта ,която тестваш и даваш логовете) и където имаш опция с коя графична карта да я стартира виж какво ти е избрано. 

Това пък как да стане? :Д Нямам такова не съм и виждал такова. Ама пък вграденото видео трябва да има един Intel Graphics Control Panel на дясното копче на десктопа, самоче го няма изобщо, и в биоса го няма.

Едит: Даже прочетох, че фабрично го дисейбълвали вграденото видео и нямало как да се пусне. И в dxdiag я няма.
Едит 2: Тъй като фреймрейта е локнат, трябва фрейм тайма да е стабилен, защото за 1 секунда изкарва 60 фрейма и следователно като ги разположиш равномерно 60 фрейма върху 1 секунда, се получава 1 фрейм на 16.66ms и ако варира, и картината играе. То някак си, ако лагваше, щеше и user input-а да лагва, а то си е responsive, просто се чувства нацепено, и то доста в зависимост. Както казах, на 80 фрейма е все едно играя с 40. Мисля, че просто вариращите фреймтаймове нацепват картината и отсичат много кадри и то ако излезе един кадър на 18мс и друг на 16мс след него, то ще го теърне и ще зареже тоя първия и ще рендърне втория и така се получава висок фреймрейт ама изглежда като 2 пъти по нисък фреймрейт, защото то дефакто теърва всеки втори кадър и не го дисплей-ва.
Едит 3: Когато пусна фърмарк-а гпу-то стига 100%, обаче единия cpu thread пак качва ~90%.... И всеки път изглежда, че натоварения тред е различен, не е винаги един и същ.

преди 1 час, Светозар написа:

Едит 3: Когато пусна фърмарк-а гпу-то стига 100%, обаче единия cpu thread пак качва ~90%.... И всеки път изглежда, че натоварения тред е различен, не е винаги един и същ.

Затова поисках да провериш, дали не се включва и някой друг процес. Отвори таскмениджъра, подреди процесите по използване на процесора и гледай по време на теста, след като си забелязал, че и при furmark  е така. Това, че се включва различна нишка не означава нищо. 

И да, може да не ползваш антивирусни, но все пак пусни един malwarebytes.

ПП: Да, забелязах, че и при мен едно ядро почва да се товари на 80% средно с furmark и явно при furmark е необходимо това. Сигурно и за LoL  е така - ползва се главно едно ядро, но все пак пусни и други игри за по-сигурно, дали проблемът е някъде в процесора или просто при LoL  е само така. Имаш друга шайга. Може да сравниш и как са там натоварванията. Така като гледам, и лаптопа и настолния са на кантар като производителност. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 1 час, Светозар написа:

Това пък как да стане? :Д Нямам такова не съм и виждал такова. Ама пък вграденото видео трябва да има един Intel Graphics Control Panel на дясното копче на десктопа, самоче го няма изобщо, и в биоса го няма.

Аз нещо не разбрах за тестовете. Това е LoL, нали? Графиката на максимум ли е? Може ли да пуснеш DSR  и да промениш резолюцията примерно на 4K? 

• Автор
току-що, bildera_ написа:

Пуснах malwarebytes, нищо кой знае какво, няма промяна.
Други процеси не се включват да товарят.
Това DSR го пуснах на 4х, 100% смуутнес, никаква промяна, не знам как да го накарам да работи.
В дота 2 процесора е по-равномерно натоварен. По 50-70% има няколко тред-а. Видеото така и не достигна 100%. И ЛоЛ-а беше на макс и Дотата на макс.

току-що, Tommygun написа:

Няма как да се смени на вграденото видео, то е изключено от самият чип

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Автора, лаптопа със SSD ли е, или с класическо HDD, или е хибриден ?

SSHD, 8gb SSD, 1tb hdd

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.