Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Негладък пърформънс при висок ФПС.

Featured Replies

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Според това дето чета трябва да е отзад на табелката, където е и серийния номер на лаптопа.

Ключа го има в MyPc > Properties

• Отговори 136
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, няма го там. Не ти трябва ключ. Ако сега ти е активиран (легално), след преинсталацията ще се активира сам автоматично. 

преди 5 минути, Светозар написа:

Ключа го има в MyPc > Properties

Не знам дали е нещото дето ти трябва, и дали ще го приеме. Не се наемам да казвам, тъй като лицензиран Ундоус никога не съм ползвал.

@bildera_ може каже дали ключа дето вижда като цъкнеш на моя компютър е същия който пише като го инсталира.

преди 24 минути, Петко К написа:

Не, няма го там. Не ти трябва ключ. Ако сега ти е активиран (легално), след преинсталацията ще се активира сам автоматично. 

Аз имам ОЕМ ключ, но това с автоматичната активация не съм пробвал. Въвеждам си го при инсталация. А ключа се вадеше с една програмка, която я имаше в темата за Windows, но аз не съм спец в тая област и в момента не се сещам за точното име на програмата за изваждане на ключ. Може и да стане автоматично, щом засича хардуера, но не мога да твърдя това. По-добре справка в темата за Windows 10. 

преди 24 минути, Julius Decimus написа:

Не знам дали е нещото дето ти трябва, и дали ще го приеме. Не се наемам да казвам, тъй като лицензиран Ундоус никога не съм ползвал.

Не, ключа няма как да се види толкова просто. Ключа е 25 знака, докато в Properties  се вижда идентификация на продукта с 20 знака. Вече не знам как Windows разпознава оригиналния си ключ. 

Ето какво казва Windows  за повторната активация след преинсталиране:

2017-08-09%2015%2055%2029.jpg

Аз доколкото разбирам, само с цифров лиценз се активира автоматично. С ключ трябва ръчна активация.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Най-лесно е с Майкрософт акаунт. Влизаш с него при инсталацията и ако не сменял хардуера си готов. Ако си сменял 5 клика по-късно си готов.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

преди 6 минути, Tommygun написа:

Най-лесно е с Майкрософт акаунт. Влизаш с него при инсталацията и ако не сменял хардуера си готов. Ако си сменял 5 клика по-късно си готов.

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk

Да и аз си мислех за нещо подобно. Стига да не е от тия, дето странят от новостите на Майкрософт ;)

ОЕМ версиите са вързани към хардуера така или иначе и си идват активирани. Скоро инсталирахме 80 компютъра с Windows 10. Те си дойдоха инсталирани и активирани, но за да не си играем един по един да им качваме едно и също, направих една инсталация с нужния софтуер, след това един sysprep, и тази инсталация  я размножихме (чрез Acronis) на всичките 80 компютъра. Това е все едно преинсталация, но никъде в целия процес не се въвеждаше ключ и всеки един Windows си се активираше сам, след като се включеше в интернет.

Купувал съм втора ръка дъна, на които преди това е имало качен Windows 10, и след като инсталирам компютъра, той се активира сам. Същото е и на компютрите в къщи - след първата активация, не ти трябва повече ключ, ако е на същия хардуер. Ако преместиш обаче диска на друг компютър, активацията в повечето случаи се прецаква. 

Между другото, днес пробвах ъпгрейд на една НР машина, от win 8 (OEM) към 10 и стана. В смисъл, десетката си беше акткивирана след обновяването. Та, ако имате подобни компютри със 8 (или 7), все още може да ги обновите безплатно до десетка. 

• Автор

Аууу, с 5 таба отворени, клиента на лигата, дискорд и Дота 2 ми затваря дотата защото няма рам. Ето това пък никога не ми се е случвало - да не ми стига рамта

преди 8 минути, Светозар написа:

Аууу, с 5 таба отворени, клиента на лигата, дискорд и Дота 2 ми затваря дотата защото няма рам. Ето това пък никога не ми се е случвало - да не ми стига рамта

Пусни си pagefile пак.

преди 24 минути, Светозар написа:

Вероятно не ти се е случвало, защото Windows има изискване за минимално количество памет по хард дисковете. Лично аз пък съм си задал 20 GB pagefile, защото съм наблюдавал, как някои нови игри освен много РАМ, заемат и много виртуална памет. SSD  ми е 250 GB, но съм го орязал малко и е около 200GB, Но имам проблем, ако празното място падне под 30 GB. Причината е, че имах игри ( които вече махнах), дето като тръгнат да се ъпдейтват в STEAM  им трябва по 25 GB празно място на C диска, където е инсталиран Steam и Windows. Тогава се получаваше едно безкрайно сваляне на ъпдейта, прекъсване и пак сваляне наново следващия път като стартирам Steam. Това да нямаш място е вредно за работата на Windows,  а както виждаш, вероятно и на DOTA. А може и това да е една от причините за тия насичания. Аз затова попитах по-горе, дали харда се вижда да зарежда по време на игра. За DOTA  не знам, но имаше една подобна игра ( има доста клипчета в тубата), която буквално насича заради фрагментиран хард диск и липса на SSD. Ти казваш, имаш и SSD  и SSHD, което изключва тоя проблем, но мисълта ми е, че играта може да чете от харда докато движиш мишката и това да е една от причините за насичанията. При всяко четене от харда се ползва и процесор. Само че се чудя, кой яде РАМ. Горе колегата забеляза, че имаш над 6 GB заета памет. Това само от хрома ли е? Съмнява ме, както ме и съмнява, че ДОТА има такова изискване за RAM. Че то там масово играят с вградени видеокарти и слаби системи.

• Автор

Хммм.. сега пък лаптопа крашна в лигата с артефакти на екрана.. Интересно.. Не е от прегряване защото в лигата по спомени видеото качваше 25% само.. :D 

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

преди 28 минути, Светозар написа:

Хммм.. сега пък лаптопа крашна в лигата с артефакти на екрана.. Интересно.. Не е от прегряване защото в лигата по спомени видеото качваше 25% само.. :D 

А честито. Да не е минало през печката дъното? То ще си проличи де. 

• Автор
току-що, bildera_ написа:

А честито. Да не е минало през печката дъното? То ще си проличи де. 

Айде нека да не изгарям с 1500 лева, че ще взема да науча някой урок... :D 

Едит:  Това нормално ли е при idle (chrome)?

Untitledig.png.e7e4bb53dfa4b4709e201e1c2806a6b6.png

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

Не е нормално. Ако ме беше послушал още в първия ми коментар. Щяхме досега да сме открили виновника. Всичко е от прегряване. Ако щеш вземи лаптоп за 10 бона все тая. Геймърски лаптоп не съществува. Всичко това е теория и е за да залъгва не опитните! 

• Автор
току-що, Stoyannnov написа:

Не е нормално. Ако ме беше послушал още в първия ми коментар. Щяхме досега да сме открили виновника. Всичко е от прегряване. Ако щеш вземи лаптоп за 10 бона все тая. Геймърски лаптоп не съществува. Всичко това е теория и е за да залъгва не опитните! 

Е затова основната ми машина е настолен компютър, а не лаптоп. Пък и тоя за 10 бона дето е (Acer Predator x21) ми се струва стабилярка, нищо, че е голям колкото настолния ми компютър.

преди 1 час, Светозар написа:

Айде нека да не изгарям с 1500 лева, че ще взема да науча някой урок... :D 

Едит:  Това нормално ли е при idle (chrome)?

Untitledig.png.e7e4bb53dfa4b4709e201e1c2806a6b6.png

Не бих се учудил, ако причината за недобрата графика е FCLK честотата, която се определя автоматично при лаптопите, а и стандартно при PC. Както бях писал, при лаптопите тя е 800 MHz  или се ползва х8 множител. Но има и x4 и x10  множители( за настолните дъна). Ако по някаква причина FCLK минава на 400 MHz,  може да предизвика тия накъсвания на картината заради по- ниската пропускателна способност между процесора и видеокартата. Това може да е във вид на различни времена на кадрите, както си забелязал. 

Ето една информация за проблема FCLK, Когато се появи LGA1151:  http://www.pcgamer.com/skylake-tweaks-improve-discrete-graphics-performance/

FCLK  може да я проследиш с програма за мониторинг HWiNFO64. Ето тая стойност:

2017-08-10%2018%2012%2016.jpg

Трябва да е 800 MHz  стандартно. Ако пада на 400 MHz по време на игра, значи има проблем.

преди 22 минути, Светозар написа:

Е то аз нямам такова даже... :D 

nig.thumb.png.0ef1b584035f1f0ad5fe3a2843e2db2d.png

Даааа...не виждам такава стойност. Нали това е нова версия на HWiNFO64? Няма как да се разбере тая честота, а и предполагам в BIOS  може да няма опция за FCLK. Но остава да провериш и това, дали ще намериш опция за FCLK. Предполагам не, защото в началото и моето дъно нямаше подобна опция. Появи се чак след някой друг ъпдейт на BIOS. Но това е една от причините fps  при лаптопите да са по-малко, което вероятно се дължи и на по-неравномерните времена на кадрите. Може би и затова виждаш по-гадна картина от лаптопа. Не мога да твърдя това де, щото в момента нямам такъв лаптоп до мен, за да направя сравнение. 

Ти гледай да нямаш повече артефекти и рестарти, че язък за 1500-те лева. Сега,,,някой ще те съветва да не играеш, ама защо тогава си дал 1500 лева? Да си браузваш ли само? Да бе дал хилядарка за един нов лаптоп със SSD, дето пак ще ти подкара добре и DOTA  и LoL. 

ПП: Леле, не чета. Извинявай, заключенията ми са грешни, защото ми остана в акъла, че си с платформа LGA1151,  а ти всъщност си с по-стара. Да, там няма тая опция. 

@Светозар, ще пробвам още веднъж да се включа в темата ти, въпреки че като гледам не си фен да правиш някои неща.

По принцип когато има даден проблем,който не е очеваден е хубаво човек да е последователен в търсенето на проблема и решението. В твоя случай намирам за удачно първо да установим проблема. Защото ти казваш ,че ти лагва ,но на клипчето реално не може да се разбере какво става.

Затова моля те за пореден път, свали си най-новата версия на Afterburner  , настрой си графика и текст да ти показва за FPS,Frametime,всяко едно ядро на процесора, GPU load и примерно рам памет и графична рам без графика само текст. Направи после клипче със shadowplay докато върви мониторинга и в игра и ситуация ,където ти прави проблем и го пусни тук,като кажеш примерно на 1,21 минути ми насече или лагна или каквото там ти прави.

Имаше една друга тема за лаг където изписахме 30 станици и накрая човека пусна клипчета с абсолютно гладка картина. Затова

1.Има ли проблем изобщо

2.Какъв е проблема

3.Причината

4.Чак тогава можем да даваме адекватни мнения за решение

С това не искам да кажа ,че си въобразяваш или че не ти вярвам,че имаш някакъв проблем с машината. Но от човек до човек разликата във възприятието е огромна. Затова трябва да видим какво точно те дразни. Тиъринг ли е,дроп в кадрите ли е, инпут лаг от монитора ли е и прочие.

• Автор
току-що, Tommygun написа:

@Светозар, ще пробвам още веднъж да се включа в темата ти, въпреки че като гледам не си фен да правиш някои неща.

По принцип когато има даден проблем,който не е очеваден е хубаво човек да е последователен в търсенето на проблема и решението. В твоя случай намирам за удачно първо да установим проблема. Защото ти казваш ,че ти лагва ,но на клипчето реално не може да се разбере какво става.

Затова моля те за пореден път, свали си най-новата версия на Afterburner  , настрой си графика и текст да ти показва за FPS,Frametime,всяко едно ядро на процесора, GPU load и примерно рам памет и графична рам без графика само текст. Направи после клипче със shadowplay докато върви мониторинга и в игра и ситуация ,където ти прави проблем и го пусни тук,като кажеш примерно на 1,21 минути ми насече или лагна или каквото там ти прави.

Имаше една друга тема за лаг където изписахме 30 станици и накрая човека пусна клипчета с абсолютно гладка картина. Затова

1.Има ли проблем изобщо

2.Какъв е проблема

3.Причината

4.Чак тогава можем да даваме адекватни мнения за решение

С това не искам да кажа ,че си въобразяваш или че не ти вярвам,че имаш някакъв проблем с машината. Но от човек до човек разликата във възприятието е огромна. Затова трябва да видим какво точно те дразни. Тиъринг ли е,дроп в кадрите ли е, инпут лаг от монитора ли е и прочие.

От всичко предложено, май май само това не съм направил за което се извинявам, защото не целя да ви губя времето, а да постигнем нещо. Не знам колко ще се вижда на клип, но ще направя такъв.

преди 14 минути, Светозар написа:

Е аз имах друг преди този, който не ме устройваше и беше i5-6200U,16gbram,940m.

По принцип тоя лаг както го описваш може да е твърдия диск. Но, няма как да съм сигурен, само предположение. А и до сега такъв диск дефектен/развален не съм видял. Но класическо HDD на лаптоп да.

Другия вариант е дето казва човека отгоре да прегрява. Подложки достатъчно добри няма, затова трябва направиш нещо самоделно с някое старо захранване и 2 вентилатора по 1400+ оборота да речем. Това ако мислиш, че е от загряването. Теоретично може да е от загряването, да, нищо че не дава големи максимални температури. Направи така, пусни мониторинга на Афтербърнера, ама ъпдейт спийда да е много голям, демек да ти показва стойностите в рамките на 0.5 секунди да речем. Тогава докато играеш виж дали има дроп в честотите на Гепеуто и ЦПУ-то. И гледай и температурите.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.