Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Негладък пърформънс при висок ФПС.

Featured Replies

Ще се вижда като върви графиката отдолу. Ако не си в час с shadowplay @bildera_ може да ти обясни кое как. Само че снимано с телефона не е опция. и колкото по-добро качеството на клипа толкова по-добре ще се вижда в youtube. Освен ако нямаш стойка и да го слоци пред монитора и телефона ти не поддържа видео с висок fps, примерно 120/240.

преди 8 минути, Julius Decimus написа:

По принцип тоя лаг както го описваш може да е твърдия диск. Но, няма как да съм сигурен, само предположение. А и до сега такъв диск дефектен/развален не съм видял. Но класическо HDD на лаптоп да.

Другия вариант е дето казва човека отгоре да прегрява. Подложки достатъчно добри няма, затова трябва направиш нещо самоделно с някое старо захранване и 2 вентилатора по 1400+ оборота да речем. Това ако мислиш, че е от загряването. Теоретично може да е от загряването, да, нищо че не дава големи максимални температури. Направи така, пусни мониторинга на Афтербърнера, ама ъпдейт спийда да е много голям, демек да ти показва стойностите в рамките на 0.5 секунди да речем. Тогава докато играеш виж дали има дроп в честотите на Гепеуто и ЦПУ-то. И гледай и температурите

Hwinfo му показва че няма термалтротлинг...

Но това е идея за мониторинга. Добави и температурите като текст само, няма нужда от графика.

• Отговори 136
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

https://www.youtube.com/watch?v=wRVp_CHRfKw

Ето го клипчето. Първо е на 60 фрейма и се забелязва на моменти как дропва. Като цяло на клипа се вижда доста по различно от в играта, най-малкото го няма адския скрийн теъринг. Основната разлика която се вижда в клипа е как 80фпс започващ от 2:00 е сравнително по насечен от 60фпс. На клипа пак не е толкова видимо колкото си е в истинско време, но определено се забелязва, че не е така плавно на 80фпс както на 60 което определено не е нормално.

Ще направя и на дота, че там си личи повече.

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

преди 31 минути, Светозар написа:

Ето го клипчето.

Батюх, не виждам да има изкарани и Гепеу честотите. Иначе от това което виждам, според мене това нали, ЦПУ-то си държи честота и не мърда. Даже изглежда перфекто почти.

• Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Батюх, не виждам да има изкарани и Гепеу честотите. Иначе от това което виждам, според мене това нали, ЦПУ-то си държи честота и не мърда. Даже изглежда перфекто почти.

Те не мърдат попринцип и не ги вкарах, но в другия клип ще ги вкарам. 

преди 1 час, Светозар написа:

https://www.youtube.com/watch?v=wRVp_CHRfKw

Ето го клипчето. Първо е на 60 фрейма и се забелязва на моменти как дропва. Като цяло на клипа се вижда доста по различно от в играта, най-малкото го няма адския скрийн теъринг. Основната разлика която се вижда в клипа е как 80фпс започващ от 2:00 е сравнително по насечен от 60фпс. На клипа пак не е толкова видимо колкото си е в истинско време, но определено се забелязва, че не е така плавно на 80фпс както на 60 което определено не е нормално.

Ще направя и на дота, че там си личи повече.

Няма как да няма насичания. Ти не ползваш вертикална синхронизация. Дори и при 60  fps ползваш само лимитирането на кадри.  Ако искаш да избегнеш нестабилната вертикална синхронизация, пусни си адаптивна вертикална синхронизация от контролния панел.  То ако всичко си вървеше гладко, хората нямаше да купуват скъп хардуер, за да хванат 60, 120, 144 или там колкото искат fps. Дай да видим и колко RAM  се ползва. Насичането се вижда при забавена скорост на възпроизвеждане и то е при движение на цялата картина. Иначе няма никакво насичане, ако камерата стои в една точка. Дай пусни и с чиста вертикална синхронизация, да видим при ниска скорост на възпроизвеждане, дали ще има пак насечена картина.

преди 11 часа, Светозар написа:

Ами щом е тъй, според мене виж дали може смениш твърдия диск и да пробваш с друг как ще е. Не да купуваш нов, ако има някой да ти даде. Ама ще трябва да си отвориш лаптопа, поне единия от капаците.

Естествено и другите да кажат какво мислят, че така. Но аз така като гледам честотите са стабилни и не би трябвало да лаги. А защо не и екрана нещо. Но така като гледам аз изключвам да е от процесора или гепеуто. Рамта и тя няма да е. Значи остават тия другите работи.

А има и вариант адаптера за тока дето ползваш и той нещо да не е наред. И него може провериш. Пусни на батерия само и провери, после махни и батерията изцяло, да е само на ток и провери пак.

преди 11 часа, Светозар написа:

Ама май по-добре да не сменяш диск, че нали Ундоуса може да загуби лицензията.

Пробвай с батерията, редактирах горния пост и се извинявам.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Значи от това клипче аз лично и на забавен кадър не виждам проблем. Да, на 80 кадъра картината е леко лагава(субективно), но няма  дропове още по-малко пък тиъринг. Аз не успях даже и на 0,25% скорост да хвана и един отрязан кадър където да мога да го спра и да снимам за да се види. Фреймтайма не мърда освен първия кадър след смяната на лимита или махането му. Насечена картина изглежда по много по различен начин в тази графика.

ЩЕ го кажа за пореден път - Според мен ти играеш с вградената карта на процесора!!! Видеокартата даже и при 160фпс не минава 30% натоварване и то без процесора да има и едно ядро на 50%. Колкото и да е лека тая игра, без процесорен лимит и картата ще стои на 20-30%. Че е извънземна карта 970-та извънземна е ама чак пък толкова...А с лимита от играта стои на 15%. Това на 1080 и макс графика малко станно. Тя на филм да пуснеш сигурно ще се натовари повече...

Има ли игра в която картата е на 100% натоварена. И това с DSR дето го написа че си сложил  на 4х и 100% smoothness какво точно значеше. То първо смутнеса не се пипа освен ако си много претенциозен и вече навътре в настройките и второ като пуснеш това от драйвъра, трябва после и в играта да сложиш съответната резолюция. Примерно 2560х1440 или 3840х2160...

На мен ми е малко трудно да се опитам да помагам за проблем, който не мога да видя. И знаем,че тубата глади клипчетата - затова са графите. Дори и да е изгладено ако дропне ще се види как подскача графиката. А при теб са се опънали едни черти като слънце...

на 8/10/2017 в 19:38, Светозар написа:

Провери ли как е само на батерия батка ? И само на ток с батерия напълно извадена ?

преди 9 минути, Tommygun написа:

Според мен ти играеш с вградената карта на процесора!!!

По принцип нали имаше опция в Афтербърнера да се направи да показва модела на Гепеуто пред процентите натоварване ? Или друга програма за мониторинг съм гледал. Ако я пусне можем да видим.

преди 31 минути, Tommygun написа:

Значи от това клипче аз лично и на забавен кадър не виждам проблем. Да, на 80 кадъра картината е леко лагава(субективно), но няма  дропове още по-малко пък тиъринг. Аз не успях даже и на 0,25% скорост да хвана и един отрязан кадър където да мога да го спра и да снимам за да се види. Фреймтайма не мърда освен първия кадър след смяната на лимита или махането му. Насечена картина изглежда по много по различен начин в тази графика.

Забележи, как като мести мишката, цялата картина прескача. Така беше при мен като играех H.A.W.X. Уж 150  fps,  а картината на талази. Според мен точно това го притеснява - мърда мишката и картината прескача.  Освен това не е пуснал ВС, а няма как с ограничение на кадрите да има идеална картина. Там всякакви кадри попадат. Вече ако и с ВС има проблеми, значи има проблем. Затова аз казах да пробва и с адаптивна ВС.

преди 31 минути, Tommygun написа:

ЩЕ го кажа за пореден път - Според мен ти играеш с вградената карта на процесора!!!

То лесно може да се разбере, ако автора желае. Има настолна машина с HD7950. Пуска играта и сравнява fps. Ако са много попвече, значи е с вградената. То ще погледнем рейтингите на двете карти и ще преценим, дали наистина е вградената на Интел. Макар че ако и там не се товари видеото му...

преди 32 минути, Tommygun написа:

Че е извънземна карта 970-та извънземна е ама чак пък толкова...

Това по-скоро отговаря някъде на 960, хаха.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Току що се прибрах от Габрово в София и ми е уморено. Хайде утре ще си играя и ще се мъча да обяснявам пак какво ме тревожи мен. За жалост не съм сигурен колко добре ще мога да обясня, нито колко добре ще мога да демонстрирам не на живо. Ще си играя с петте вида синхронизация от NVCP-то, ще си играя с ингейм синхронизацията и т.н. На 80фрейма ясно се вижда, че е малко по-нацепено от 60. Това не е нормално и това забавяне е същото като при другите фреймрейтове, но там е най-ескалирано. Ще видя в дота как ще се получи клипа, че и там го има същия проблем, защото там average фпс-а е 80-90. На тея клипове им нямам доверие не заради заглаждането на ютуб, ами защото самото заснемане не може да покаже много много проблема. Не защото не може да се види проблем при output-а на GPU-то, ами защото самото заснемане минава през някакви бързи компресации, за да изглежда окей видеото, а то проблема е точно такъв, че и с 60 фрейма да върви и да не мърда - пак е едно такова начупено, пък на клипа излиза гладко кат бебешко дупе. Правя сравнения с настолната която наистина е доста сходна по пърформънс. От там се сдобивам с реалната си представа за нормално поведение, граници на нормален теъринг и т.н. Утре ще видя какво ще правя. Сутринта съм на оглед (Софийска боза) и после ще да е.

Процесора грее.

• Автор

Не съм изоставил темата, просто изпит наближава и така... (Да, учим и лятото). Ще преинсталирам уиндоуса, най-вероятно върху друг диск (ССД) и ще видя тогава какво ще стане. Не е процесора тъй като не thermal throttle-ва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.