Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Негладък пърформънс при висок ФПС.

Featured Replies

преди 10 минути, Светозар написа:

SSHD, 8gb SSD, 1tb hdd

Тъй, значи пробвай това: http://tunecomp.net/win10-page-file-disable/

Спираш pagefile и го рестартираш. После тествай пак дали лагва в играта, обаче гледай да не заемаш повече РАМ отколкото има лаптопа.

• Отговори 136
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
току-що, Julius Decimus написа:

Тъй, значи пробвай това: http://tunecomp.net/win10-page-file-disable/

Спираш pagefile и го рестартираш. После тествай пак дали лагва в играта, обаче гледай да не заемаш повече РАМ отколкото има лаптопа.

Еми да ама уиндоуса се прай на да не казвам какво....
bich.png.ff37f92021deae79c90111eb98398861.png

Ще го чакам, какво да правя....

преди 7 минути, Светозар написа:

Ще го чакам, какво да правя....

Добре, ама пробвай това да го спреш като горе на линка и тествай в играта. Ама задължително трябва рестарт.

преди 1 час, Светозар написа:

Пуснах malwarebytes, нищо кой знае какво, няма промяна.
Други процеси не се включват да товарят.
Това DSR го пуснах на 4х, 100% смуутнес, никаква промяна, не знам как да го накарам да работи.
В дота 2 процесора е по-равномерно натоварен. По 50-70% има няколко тред-а. Видеото така и не достигна 100%. И ЛоЛ-а беше на макс и Дотата на макс.

Така. И още една проба да направиш след това. Отиваш в контролния панел и намираш опцията maximum pre-rendered frames. Даваш я на 1 глобално, а може и за всяка игра поотделно. Пробвай и с други стойности. При 1 обаче лагът е минимален и няма изчакване на процесора.  

2017-08-09%2011%2035%2012.jpg

Пробвай и други стойности, но ми се струва, че ще стане по-зле или поне ще се появи по-голям лаг. Стандартно тая стойност се определя от всяка игра, но мисля, че това изобщо не е добър вариант и аз винаги поставям стойността на 1, която намалява лага дори при включена вертикална синхронизация. Точно сега си играх да правя едно клипче и ще го публикувам след малко в темата за игри, където ясно се вижда, как лага се увеличава при автоматична настройка на maximum pre-rendered frames. Макар това да е по-различно от твоя проблем, все пак това влияе и на картината. Пробвай, ще ти отнеме една минута да настроиш стойността в контролния панел на NVIDIA. 

• Автор

Тя самата игра си е риспонсив, но картината не е smooth. Тествах след pagefile-а и няма промяна (или има поне минимална). Това за настройката в NVCP - тя си е така отдавна. Пробвах като цяло всичко от там да човъркам без резултат. :(

преди 11 минути, Светозар написа:

Тя самата игра си е риспонсив, но картината не е smooth.

Горе избери генерално ей това да е на NVIDIA Processor:

c03735151.jpg

После ей това пробвай да спреш от контрол панела:

23921d1239387338-nvidia-geforce-185-68-b

И това го направи на максимум перфомънс, не Quality:

Skyrim-NVCPL-AF-2.png

• Автор

Не разпознава втора видеокарта ( вградената ) и нямам първото нещо.
Всички там fancy настройки са изключени и всичко е на high performance.

преди 15 минути, Светозар написа:

Всички там fancy настройки са изключени и всичко е на high performance.

А ей това, shader cache ? Спри го ако е пуснато.

nvidia-geforce-337-88-whql-game-ready-wa

преди 5 минути, Светозар написа:

Същата работа.. :( 

Добре, а защо така не ти се появява да избереш и Интел вградената карта ? Ако не я засича сигурно драйвера на Интела не е точен. Като пуснеш компютъра, пуска ли се и Интел контрол панела долу при трей иконите ?

• Автор

Добре, а защо така не ти се появява да избереш и Интел вградената карта ? Ако не я засича сигурно драйвера на Интела не е точен. Като пуснеш компютъра, пуска ли се и Интел контрол панела долу при трей иконите ?

Фабрично е спряна видеокартата и няма как да се пусне каквото и да правиш. Така са направени тази серия лаптопи.. За 3ти път го пиша колега.. :D 

преди 12 минути, Светозар написа:

Фабрично е спряна видеокартата и няма как да се пусне каквото и да правиш. Така са направени тази серия лаптопи.. За 3ти път го пиша колега.. :D 

Ами моя съвет е да пробваш с друг Ундоус. Изтриваш всичко на харда (не рестор, не каквото и там друго да е), после като е готово, отиваш на сайта на лаптопа и теглиш и инсталираш ръчно всичките му драйвери. Не ползваш програми да ти ги слагат имам предвид.

• Автор

Няма разгадаване тази мистерия.. Май май да го продам пък да се надявам, че новият му собственик няма да играе дота, че там по се забелязва и ще играе ЛоЛ с ънлимитед фреймс пък ще вземе да мине. Аз съм вече butthurt от тоя лаптоп. То не че е кой знае какъв проблем, преживява се, но аз лично не мога да го преживея.. :D

преди 26 минути, Julius Decimus написа:

А ей това, shader cache ? Спри го ако е пуснато.

Всъщност, тая опция бе добавена точно, за да стане по-гладка картината. Това подейства много добре на предната ми GTX460 при DIRT Showdown  без вертикална синхронизация. Кадрите станаха по-гладки и равномерни и насичанията изчезнаха като играя с 40-50  fps. 

преди 22 минути, Julius Decimus написа:

Ами явно това е нещо като Ксеонче без видеокарта ;) Те тия си правят каквото искат за по-малко пари. Дефектните процесорчета бам, за лаптопи. 

преди 10 минути, Светозар написа:

Няма разгадаване тази мистерия.. Май май да го продам пък да се надявам, че новият му собственик няма да играе дота, че там по се забелязва и ще играе ЛоЛ с ънлимитед фреймс пък ще вземе да мине. Аз съм вече butthurt от тоя лаптоп. То не че е кой знае какъв проблем, преживява се, но аз лично не мога да го преживея.. :D

Сигурно има разгадаване. А с ВС нали каза че е добре или нещо не ти се играе така?

преди 10 минути, Julius Decimus написа:

Ами моя съвет е да пробваш с друг Ундоус. Изтриваш всичко на харда (не рестор, не каквото и там друго да е), после като е готово, отиваш на сайта на лаптопа и теглиш и инсталираш ръчно всичките му драйвери. Не ползваш програми да ти ги слагат имам предвид.

Да и това е вариант, стига проблемът да е софтуерен. Само да не стане като при мен с хард диска - преинсталирах Windows  за да разбера, че проблема изчезна, но след това се появи с пускането на HWiNFO64 ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 7 минути, Светозар написа:

То не че е кой знае какъв проблем, преживява се, но аз лично не мога да го преживея..

Няма какво да се преживява, пробваш различни Ундоуси, като вече си сигурен че не е от това (стига само още един да пробваш да речем), тогава може пробваш и друг драйвер на видеокартата.

Плюс това, тази РАМ една плочка ли е ? Или са 2 по 4.

• Автор

Ами всъщност забравих, че е добре. Като цяло не е много smooth. Товари ме, твърде сензитивен съм към тези глупости.

Едит : Мисля, че е една плочка, но не съм го отварял.
Едит 2 : Не ми се иска да слагам друг уиндоус защото този е с платен лиценз.
Едит 3 : Еб*ти лаптопа, дигна над 300фпс в цс... то настолната ми не вдига толкоз... ама те там частите ми са толкова Low performance спямо същите, но на други хора, че....

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

преди 21 минути, Светозар написа:

Ами всъщност забравих, че е добре. Като цяло не е много smooth. Товари ме, твърде сензитивен съм към тези глупости.

Не си единствен. Мен също ме товари, особено като знам, че не трябва да е така. Затова и ти описах горните си начини, с които пооправям нещата. Не винаги, ама доста често. В момента нямам игра дето играя и дето да ме дразни с картината си, щото съм си настроил всичко. 

преди 59 минути, Светозар написа:

Едит 2 : Не ми се иска да слагам друг уиндоус защото този е с платен лиценз.

Е щом е тъй....

преди 1 час, Светозар написа:

Едит 3 : Еб*ти лаптопа, дигна над 300фпс в цс... то настолната ми не вдига толкоз... ама те там частите ми са толкова Low performance спямо същите, но на други хора, че....

Добре, като има 300 кадъра пак ли лаги така видимо ?

• Автор

Е щом е тъй....

Добре, като има 300 кадъра пак ли лаги така видимо ?

Ами има нещо такова, да. Те и фреймовете от време на време спадат по рязко и се усеща допълнително. Но не е така както е при по ниските фреймове, със сигурност може да се играе нормално.

преди 18 минути, Светозар написа:

Ами има нещо такова, да. Те и фреймовете от време на време спадат по рязко и се усеща допълнително. Но не е така както е при по ниските фреймове, със сигурност може да се играе нормално.

При LGA 1151 процесорнозависимите игри си искат и двуканален режим на RAM, иначе дропи.  Ако си с една плочка RAM, нищо чудно едното ядро да те ограничава много. Провери с колко RAM си.   

Казаха ти да пробваш с чиста инсталация на Win 10. Е нали имаш ключ? Ако нямаш, може да го видиш. Предполагам е OEM.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

На native 1080p. Ще пробвам и с чиста инсталация от сайта на майкрософт теглена, аз даже имам една подготвена флашка ама ми е в София, пък аз не съм там сега.

Ето:

преди 1 час, bildera_ написа:

Е нали имаш ключ? Ако нямаш, може да го видиш. Предполагам е OEM.

преди 16 минути, Светозар написа:

Ще пробвам и с чиста инсталация от сайта на майкрософт теглена

Ама не, трябва имаш ключа, дето казва Билдера, иначе после като го иска какво правим ?

• Автор

Ами нямам ключа, но активацията на уиндоус би трябвало да се е вързала с дъното и като запиша наново същия уиндоус да се усети. Дойде си с активиран уин просто. Освен ако не е някъде в наръчниците към лаптопа тоя код...

преди 9 минути, Светозар написа:

Освен ако не е някъде в наръчниците към лаптопа тоя код...

Според това дето чета трябва да е отзад на табелката, където е и серийния номер на лаптопа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.