Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Негладък пърформънс при висок ФПС.

Featured Replies

преди 18 минути, Радослав Матев написа:

Подкарай например GTA 5 с какъвто искаш процесор на 1080p, така че да товари постоянно видеото на 100%. Или пробвай една стара игра Cryostasis - там с каквото и видео/процесор да комбинираш, няма да достигнеш хубави кадри и товарене на видеото на макс - просто си е супер неоптимизирана игра (като изключим едно демо, което се ползва за бенчове в сайта на Nvidia).

Cryostasis  използва PhisX,  а аз имам и втора видеокарта за целта ;) Не бъркай нещата, щото ще ти натоваря на 100% видеокартата.  Същата работа и за така оплюваната Batman AK, която при мен върви супер гладко с втора видеокарта за физика и с твърди 60  fps. Това още при излизането на играта, без никакви пачове и преди да бъде изтеглена от производителя за ремонт. 

Примерно тоя момент, където се вижда, как GPU 2  почва да изислява PhisX при стрелба:

Същата работа е и при Cryostasis, където се изчислява и PhisX.

Относно GTA5...стига с тая игра, че я нямам инсталирана и все някой се хваща за нея. Ама ей сега ще я изтегля, че вече си осигурих доста място с 6 ТБ-вия си HDD  и ще ти покажа, как видеото се товари на 99-100%

• Отговори 136
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Автора защо не се опита да свали настойките?Така като гледам играта е набичена на макс.За неоптимизация при дотата, не мисля, че може да става въпрос.Тя е повече процесорно зависима.

ПС - Опитах се да ти направя клипче на League of Legends, но явно не се получава.На клипа е мазно, в игра е насечено.Та ситуацията е следната.На локнати 60 кадъра, при 60 херцов монитор има Screen Tearing, но все пак е гладка картината.При локнати 80 има освен тиъринг и насичаща картина.При локване на 144 кадъра тиъринга е много малък, но лаг няма.При ънлокване на кадрите е същото като при 144.Вертикалната синхронизация маха тиъринга, но пък има лаг.Но определено на локнати 80 кадъра е доста гадно да се играе.На клипчето не се вижда, най-вероятно заради настройките на ShadowPlay-а.

Редактирано от Pamlea (преглед на промените)

преди 1 час, Pamlea написа:

Автора защо не се опита да свали настойките?Така като гледам играта е набичена на макс.За неоптимизация при дотата, не мисля, че може да става въпрос.Тя е повече процесорно зависима.

ПС - Опитах се да ти направя клипче на League of Legends, но явно не се получава.На клипа е мазно, в игра е насечено.Та ситуацията е следната.На локнати 60 кадъра, при 60 херцов монитор има Screen Tearing, но все пак е гладка картината.При локнати 80 има освен тиъринг и насичаща картина.При локване на 144 кадъра тиъринга е много малък, но лаг няма.При ънлокване на кадрите е същото като при 144.Вертикалната синхронизация маха тиъринга, но пък има лаг.Но определено на локнати 80 кадъра е доста гадно да се играе.На клипчето не се вижда, най-вероятно заради настройките на ShadowPlay-а.

Това, че кадрите са заключени на 60 не означава, че са точно заключени на 60. Няма синхронизация при запис. Освен това важни са не кадрите за секунда, а времената им за изобразяване. Може времената да са различни и кадрите да са си средно 60, но това означава много калпава картина, която и не може да запишеш нормално с Shadow play. Освен това при качване в You Tube  има последващи оптимизации. Там също се губи качество или картината се замазва. 

За избягване на лага, аз казах две опции, които трябва задължително да се включат, ако едновременно с това се цели и гладка картина. Първо, това е maximum pre-rendered frames =1 при NVIDIA. Второ, това е fast sync, чиято цел е точно тая, макар че там трябва кадрите да са над 100, дори над 300 ако питаш мен. Едва тогава напълно изчезва лекото накъсване на картината. Най-добре е +400-500  fps, които при някои игри са постижими с бързи видеокарти и минимално качество на графиката. Например ето при тая игра, която играя само с fast sync:

Когато си включил fast sync, няма как при запис картината да изглежда накъсана. Поне не и по-накъсана отколкото е. Освен това винаги записвай на 60 fps,  а не на 30. 

Относно тиъринга или това, което разбираме под "тиъринг", той няма как да не съществува при LCD мониторите, но колкото кадрите са повече и колкото кадрите са по-близки до число, кратно на честотата на монитора, толкова тиъринга е по-незабележим. Значи, ако имаш 5 пъти повече кадри от честотата на монитора ( или 5х60=300, ако монитора ти е 60 херца), тиъринг няма да забелязваш, но само при условие, че и играта е написана добре. При лошо написана игра няма как да стане. Дадох пример с H.A.W.X., която и с 500  fps  да играеш, картината е накъсана при определени ситуации. Същата работа и с GRID 1  и там само синхронизацията оправя нещата. Без синхронизация се появяват кадри на талази(вълни) и въпреки че примерно имаш 200  fps, картината е много гадна, защото и кадрите не са равномерно показани във времето. 

МИсля GTA5  се изтегли, ей сега ще видя, дали ще се инсталира, че това някаква repack  версия. 

Ставаше въпрос, че на клипчето(не е качвано в youtube)картината си е гладка.Няма го лага и тиъринга.Аз поне не мисля, че монитора и рефрешрейта му имат нещо общо с това което се записва.Но тука може и да пиша пълните глупости.ShadowPlay е настроен при мен да записва на 60fps и може би заради това да няма тиъринг на клипа.Дори и в клипчетата на цс дето качвах преди време, картината беше сравнително по-гладка отколкото в игра.Не мисля, че програмите записват това, което се изобразява на монитора, мотамо.Може и да бъркам, извинявам се за което.Автора нека да си почисти лаптопа, да му направи тестове за стабилност, защото найстина проблема може да е в много неща.

Дотата ако имаше някакъв проблем с кадрите, отдавня трябваше да бъде отстранен.Все пак я играят бая хора.Аз доскоро я имах, но заради тия асасини къде дърпах я махнах, че ми трябваше памет.

• Автор

Абе оказва се, че проблема е малко по-сериозен. Таман се прибирам и сядам да изиграя една лига след 6 часов път и що да видя там лаги още по-зле. Когато е с ънлокнат фреймрейт пак насича играта ( абе стабилно си насича, не лаг от интернет, не скрийн теъринг ). Отделно, че стига до 120 фрейма което не е нормално при положение, че тая игра тръгва и на калкулатор. Локвам на 6 фрейма и си върви гладко 5 секунди и после за половин секунда върви с 20 фрейма и пак 5 секунди с 60 и пак спадат..... Защо така става???

Едит : на лигата видеото работеше на 30% което пък е още по странно...

Редактирано от Светозар (преглед на промените)

преди 2 часа, Pamlea написа:

Ставаше въпрос, че на клипчето(не е качвано в youtube)картината си е гладка.Няма го лага и тиъринга.Аз поне не мисля, че монитора и рефрешрейта му имат нещо общо с това което се записва.Но тука може и да пиша пълните глупости.ShadowPlay е настроен при мен да записва на 60fps и може би заради това да няма тиъринг на клипа.Дори и в клипчетата на цс дето качвах преди време, картината беше сравнително по-гладка отколкото в игра.Не мисля, че програмите записват това, което се изобразява на монитора, мотамо.Може и да бъркам, извинявам се за което.Автора нека да си почисти лаптопа, да му направи тестове за стабилност, защото найстина проблема може да е в много неща.

Дотата ако имаше някакъв проблем с кадрите, отдавня трябваше да бъде отстранен.Все пак я играят бая хора.Аз доскоро я имах, но заради тия асасини къде дърпах я махнах, че ми трябваше памет.

Да, тук си прав. Записът няма нищо общо нито с монитора, нито дори с изхода на видеокартата към монитора. Доста по-рано се вземат кадрите.

преди 10 минути, Светозар написа:

Е по 60 градуса държат... Не е от прегряване...

Но се вижда от графиките, че видеото почва да не се товари. Аз мисля попитах защо така, но май не получих отговор. 

Ако не е от температурите, остава това, да се включва някакво енергоспестяване.  Дай да видим точните честоти при работа на видеокартата и процесора, че тои може натоварването да е голямо, ама ако честотите са ниски, естествено е да има и ниски температури и малък fps. 

ПП: Така и не разбрах при теста с AIDA64,  каква е максималната температура на процесора. Може да се види лесно. Като гледам графиката, май удря 90 градуса или?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 8 минути, Светозар написа:

При натоварване процесора си се вдига на 3.5, а видеото е уж default 1000/2500

Добре, но аз виждам от теста на AIDA  едни 90 градуса преди да го прекратиш. Тогава каква е честотата на процесора?

Освен това честотите са динамични, особено при лаптопите.

Видеото е добре. Остава да видиш температурите на процесора, както и моментната честота. Относно ДОТА, дето си дал на клипа...ВС работи добре само, когато кадрите са доста над 60. освен това не всички игри могат да ползват добре ВС. Сещам се за една игра от po-миналата година - WRC 5, където всички ъпдейти бяха насочени към някакво уж подобрение на вертикалната синхронизация и накрая осраха тотално всичко. 

Значи, за да има спад на fps  след известно време, трябва да има и някаква причина. Ако причината не е видеокартата, остава процесора. Но за целта трябва да се проследи от-до честотата на процесора, щото температурата колкото и да я следиш, важна в крайна сметка е честотата, на която ще работи процесора. просто трябва да се проследят всички натоварвания, честоти и температури и то на момента. Това може да стане най-добре с MSI Afterbnurner+RTSS+HWinfo64( предпоалгам си с 64 битов Windows). Пускаш играта, гледаш в реално време стойностите и си правиш изводите. Ето примерно някакъв такъв мониторинг трябва да направиш:

Гледаш в реално време честотата на ядрата, температурите, честотата на паметта, натоварване и температури на видеокарта и така нататък. Когато ти спаднат fps,  гледаш какво се променя. Няма начин да не се промени нещо! Повече не мога да помогна, освен сам да си помогнеш с мониторинга.

преди 1 час, Светозар написа:

Е по 60 градуса държат... Не е от прегряване...

Искаш да ти се помогне, а не даваш т'ва коет трябва. Този софтуер, който ползваш за температурите е пълна боза и НЕ разчита всички датчици.

• Автор
преди 8 часа, Stoyannnov написа:

Искаш да ти се помогне, а не даваш т'ва коет трябва. Този софтуер, който ползваш за температурите е пълна боза и НЕ разчита всички датчици.

Самия фърмарк показваше 70-72 градуса на видеото със стабилен фпс ок. 42 на 1080п. Айда64 показваше 80 градуса на процесора като не "thermal throttle"-ваше, т.е. стоеше си на 100%. И двата резултата са от 3 минутни тестове. Ще пробвам и това което колегата написа

Честно казано изобщо не разбрах как се ползват тези пограми ама някак си подкарах някакви статистики в играта на честотите на процесора. Варират между 3300 и 3500, но насичането не се проявява при промяна на честотата. Може да изгуби там 20 фрейма наведнъж, но не е продължително за 0.5 секунди. Видеото пък в MSI hwm варира супер много при лигата и качва максимум 50% и подскача от 20 до 30%.....

Честно казано изобщо не разбрах как се ползват тези пограми ама някак си подкарах някакви статистики в играта на честотите на процесора. Варират между 3300 и 3500, но насичането не се проявява при промяна на честотата. Може да изгуби там 20 фрейма наведнъж, но не е продължително за 0.5 секунди. Видеото пък в MSI hwm варира супер много при лигата и качва максимум 50% и подскача от 20 до 30%.....

Това само за Лигата ли? При загубата на кадри светодиода на хард диска свети ли постоянно?  И ако е само за лигата, какви са настройките?  

И да попитам пак, кое точно те притеснява. Защото за десети път сигурно прочетох уводния ти пост и там ти казваш, че при включване на вертикалната синхронизация се оправя. Защо тогава искаш да играеш със 70-100 фпс? Заради лага ли? Ако е така, аз казах как може хем да се намали лага, хем картината да е гладка. Включваш ограничение на 60  fps   с RTSS  или от играта, включваш fast sync  за играта, нагласяш maximum pre-rendered frames=1  и това трябва да ти даде минимален лаг с гладка картина на 60 фпс. Е, няма да изчезне лага, щото си го имаш ограничението на 60, но качеството на картината трябва да е по-добро спрямо стандартната опция за вертикална синхронизация, която включваш от настройките на игрите. 

И ако се притесняваш, че за всяка игра трябва да си играеш, то така като гледам, си споменал за 4-5 игри, които вероятно играеш. Един път настроиш ли нещата, нищо не пипаш. 

Ясно е, че от това което казваш за температури и честоти при тестове, няма проблеми. Но това натоварване на видеокартата при лигата е странно, освен ако не е получено при много намалени детайли на графиката или ако не е включена някаква синхрониазция на кадрите.  

Но така както го обясняваш ми се струва, че има някакво четене от хард диска, което забавя видеокарта и процесор, от там и големия спад в кадрите. Но все пак провери, светодиода на хард диска светва постоянно при тия насичания. 

Бях споменал по-горе да провериш и за гадинки. Тук има човек от HJT Team и той да каже, възможно ли е някакъв процес на заден план да прави тия магарии.  По принцип да, но казваш, си с чисто нов Windows. Освен варианта е да си лепнал нещо при инсталиране на пиратски копия. 

• Автор

Ами аз използвам настолна машина. Този конкретен лаптоп не го използвам, но пътувах малко и сега съм си в родния град от където се изнесох и ползвам лаптопа. Не съм имал възможноста да играя на него освен тестове и освен едночасова игра на Оувъруотч. Ресет на уиндоус 10ката направих, теглил съм само драйвъри, игри директно от стийм и близард и ЛоЛ. Нямам пиратски неща като цяло. Та вчера играх една игра на лигата и при локнати 60 фрейма както казах фреймрейта падаше видимо на 20 през 10 секунди примерно (то се виждаше, самия фреймрейт не го отчиташе или то просто като го приравнява до среден фреймрейт за секунда и не ми го показва). Това е по различно от в дота. Там дефакто не съм играл игра само съм си играл с камерата с цел тест, възможно е и там да го има. И аз се досетих да проверя хард диска, даже го дефрагнах. Малко трудно ще гледам за лампичката тъй като процепа от време в който трябва да гледам е много малък а тя е далеч от дисплея ама ще пробвам. Притеснява ме факта, че поведението не е нормално, но дори да трябва да се примиря с това, като цяло ако се държи нормално и на 60 фрейма, ще съм окей да кажем, но то пък и там излязоха някакви проблеми -.-. Като цяло се интересувам от комютри, но не съм трабълшуутвал нещо толкова конкретно и странно. То в крайна сметка да не излезе, че нещо на дъното е изгоряло и това ме притеснява ама... Продавалник братле... 

П.П.: Лигата трябва да вдига 300фпс независимо от настройките, тя е лека игра, но не знам защо видеото е било на 30%. А тези програми как да ги обвържа които спомена, ще ми е нужно малко повече обяснение, че нещо не се оправих  (ако е нужен допълнително тестване де...)

Едит : Не че не го използвам, просто буквално го имам от 2 седмици и от тогава не съм го ползвал кой знае колко.

преди 16 минути, Светозар написа:

Ами аз използвам настолна машина. Този конкретен лаптоп не го използвам, но пътувах малко и сега съм си в родния град от където се изнесох и ползвам лаптопа. Не съм имал възможноста да играя на него освен тестове и освен едночасова игра на Оувъруотч. Ресет на уиндоус 10ката направих, теглил съм само драйвъри, игри директно от стийм и близард и ЛоЛ. Нямам пиратски неща като цяло. Та вчера играх една игра на лигата и при локнати 60 фрейма както казах фреймрейта падаше видимо на 20 през 10 секунди примерно (то се виждаше, самия фреймрейт не го отчиташе или то просто като го приравнява до среден фреймрейт за секунда и не ми го показва). Това е по различно от в дота. Там дефакто не съм играл игра само съм си играл с камерата с цел тест, възможно е и там да го има. И аз се досетих да проверя хард диска, даже го дефрагнах. Малко трудно ще гледам за лампичката тъй като процепа от време в който трябва да гледам е много малък а тя е далеч от дисплея ама ще пробвам. Притеснява ме факта, че поведението не е нормално, но дори да трябва да се примиря с това, като цяло ако се държи нормално и на 60 фрейма, ще съм окей да кажем, но то пък и там излязоха някакви проблеми -.-. Като цяло се интересувам от комютри, но не съм трабълшуутвал нещо толкова конкретно и странно. То в крайна сметка да не излезе, че нещо на дъното е изгоряло и това ме притеснява ама... Продавалник братле... 

П.П.: Лигата трябва да вдига 300фпс независимо от настройките, тя е лека игра, но не знам защо видеото е било на 30%. А тези програми как да ги обвържа които спомена, ще ми е нужно малко повече обяснение, че нещо не се оправих  (ако е нужен допълнително тестване де...)

Лигата сравнена с повечето останали игри е доста лека, но си в грешка.300 фпс са ужасно много.Да не кажа, че е невъзможно да имаш 300 фрейма в мелетата.Дори и на линията, когато сте 2/4 героя и крийповете, пак няма да имаш 300.Аз съм с I5 4460 + GTX950 и имам средно около 120/140 кадъра.Когато се съберат повече герой и почнат да се пускат магиики и под 100 пада.При това не е на макс. настройки.Като гледам клипчето ти с дотата, там си я набичил на макс.А тя не е много лека.Понамали настройките и виж как ще се държи.В лигата ако ти дропва до 20 кадъра с тоя лаптоп, според мен проблема е хардуерен.Играл съм я със G1840 и вграденото видео, чак до 20 кадъра не е дропвало никога.Тя не е много лакома на рам, но с новия клиент, при пускане на игра, той остава включен.Можеш след като свърши champion select да спреш клиента(точно преди да ти отвори самата игра).Гарантирам ти, че ще имаш подобрение.Но след като свърши играта, ще трябва да се логнеш отново.

преди 26 минути, Светозар написа:

Лигата трябва да вдига 300фпс независимо от настройките, тя е лека игра, но не знам защо видеото е било на 30%. А тези програми как да ги обвържа които спомена, ще ми е нужно малко повече обяснение, че нещо не се оправих  (ако е нужен допълнително тестване де...)

Не, аз имах друго предвид за лигата. Когато играта е лека, нормално ограничението по някое време да не е от видеокартата. Може да не е и от процесора, а примерно от RAM. Горе де дадох клип, изследвах влиянието на RAM  паметта при тая игра и се оказа, че е нужен двуканален режим и леко клокната DDR4,  за да товаря GTX970  на почти 100%. Та мисълта ми е, че натоварването на видеото може да не е от някакъв проблем ( нали каза, че е около 50% и надолу), а от това, имаш някакво друго ограничение в интерфейса. Аз споменах за FCLK  шината, която при лаптопите е застопорена на 800MHz,  което леко ограничава видеокартата допълнително. Не знам дали лаптопа ти има опция да погледнеш как е FCLK, но производителя умишлено я поставя на 800 mHz. При настолните машини пак е така за тая платформа, но след някои ъпдейти, вече може да се промени честотата на тая шина. Тя трябва да бъде 1000 mHz  за по-добра работа на видеокарта+процесор. Може и това да оказва някакво влияние при лаптопите, не знам, само споменавам тоя факт.  

Затова попитах, какви са настройките на LoL. Пробвай всичко на максимум + максимална антиалайзинг.  Нали все пак търсим де е проблема. Пробвай да вдигнеш и резолюцията с DSR,  ако има тая опция в драйверите на NVIDIA. Целта е да видиш, дали видеото ще почне да се товари повече. Нямам тая игра LoL  инсталирана и не мога да дам по-точно мнение,  дали натоварването на видеокартата е нормално или не. 

И пак казвам, ако искаш да си поиграеш, пробвай нещата, дето написах по-горе в няколко мои отговора. Знам, че е занимавка и не всеки му е приятно да го прави. В краен случай просто пусни Adaptive VSync от драйверите за LoL. 

• Автор
преди 7 минути, Pamlea написа:

Лигата сравнена с повечето останали игри е доста лека, но си в грешка.300 фпс са ужасно много.Да не кажа, че е невъзможно да имаш 300 фрейма в мелетата.Дори и на линията, когато сте 2/4 героя и крийповете, пак няма да имаш 300.Аз съм с I5 4460 + GTX950 и имам средно около 120/140 кадъра.Когато се съберат повече герой и почнат да се пускат магиики и под 100 пада.При това не е на макс. настройки.Като гледам клипчето ти с дотата, там си я набичил на макс.А тя не е много лека.Понамали настройките и виж как ще се държи.В лигата ако ти дропва до 20 кадъра с тоя лаптоп, според мен проблема е хардуерен.Играл съм я със G1840 и вграденото видео, чак до 20 кадъра не е дропвало никога.Тя не е много лакома на рам, но с новия клиент, при пускане на игра, той остава включен.Можеш след като свърши champion select да спреш клиента(точно преди да ти отвори самата игра).Гарантирам ти, че ще имаш подобрение.Но след като свърши играта, ще трябва да се логнеш отново.

Ами аз преди като я пуснах след като я изтеглих да я видя как се държи ги качваше. Сега не е достигало 300 без да мръдне, но седеше между 240 и 280. Това е очаквано. А относно дотата и настройките и - дотата на най-ниската резолюция с всичко изключено и с обратните настройки фреймрейта е един и същ което е странно, но е така. Просто CPU-то ограничава. И при настолната ми е така

• Автор

Отделно открих, че фрейм таймовете ми са много бавни - между 20 и 40мс. По късно ще видя да кача пак hardware monitoring. (с изключена ненужна информация -.-') Сега се замислям, че самото зарядно може да издухва и да не може да му подава стабилно нужните ватове и от това да е...

Най-добре си свали afterburner 4.4.0 от beta 11 нагоре и си пусни графиките за fps, фреймтайм, натоварване на процесор, графична карта и колко видеорам е заета. Ще опъне 5 черти и като играеш ги гледаш кое като мръдне и ти дропи. За разлика от цифрите, графиките ловят всеки кадър и се вижда доста нагледно всеки дроп. Настройката е там където активираш отделните неща в мониторинга в afterburner и като врътнеш надолу има опция която е на text може да се сложи на graph  и text and graph. После правиш едно клипче в ситуация когато дропи и даваш да видим. Иначе като само записваш без мониторинг, при повече кадри shadowplay-a го изглажда като сваля на 60 кадъра и тубата го "оптимизира" и айде. Аз днес качих клипче обработено за 1080/60 за Youtube от изходен материал със 100мб/с и накрая пак го омаза след ъплоуда и изглежда отвратително. Едвам се чете мониторинга -добре че го увеличих...Лаптопа ти иначе е достатъчно мощен за тея смешни(хардуерно) игри, така че има нещо друго. И охлаждането му е добро по принцип.

• Автор

Hwmonitor.hml

Мисля, че и Вие можете да го отворите. Има 3 теста вътре, на 100мс рефреш рейт, по 3-4 минути. Първия е uncapped fps, втория 60fps, третия 80fps. На 80фпс се вижда най много насичането, но като цяло фрейм таймовете изглеждат доста зле. Пробвах да underclock-на видеото колкото ми позволява афтърбърнър-а - няма промяна. Отделно - видеата в ютуб имат страшен скрийн теъринг най-вероятно заради тези фрейм таймове. Опция text and graph няма в 4.4.0 бета 12.

Hwmonitor.hml

Мисля, че и Вие можете да го отворите. Има 3 теста вътре, на 100мс рефреш рейт, по 3-4 минути. Първия е uncapped fps, втория 60fps, третия 80fps. На 80фпс се вижда най много насичането, но като цяло фрейм таймовете изглеждат доста зле. Пробвах да underclock-на видеото колкото ми позволява афтърбърнър-а - няма промяна. Отделно - видеата в ютуб имат страшен скрийн теъринг най-вероятно заради тези фрейм таймове. Опция text and graph няма в 4.4.0 бета 12.

Трябваше да се види натоварването на всички нишки на процесора. Така нищо не се вижда, защото си дал общото натоварване на процесора, което при игри не е важно, защото там ограничението идва от производителността на едно ядро. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.