Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

...Някога, някой да е казал Църквата се извинява? Папата се извинява?...

Папата да се извинява за какво? За деянията на предишните папи? Та нали току що се съгласихме, че всеки човек е персонално отговорен (пред човешките закони и пред Господ) само за своите лични дела? М?

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хубаво е да се етикетираме кой какво знае, но това не променя действителността.

Не се етикетираме, а констатираме проверими факти.Аз съм изучавал и изучавам Шариа, като познавам основните и по-големите други школи във Фъкха, до мен са се допитвали и се допитват хора и то за дълбоко лични и семейни въпроси свързани с ислямските канони.

Жени са ме питали дали може да абортират. Семейства са ме питали дали са женени след 20г съвместен живот и деца, след като не са извършили религиозния ритуал.........Ти имаш ли представа каква огромна отговорност и смазваща тежест е това.

Ето защо мога да твърдя, че знам какво е Шариа.А ти дори не знаеш произход и значението на думата, но пък имаш мнение.

Това е действителността - .Невежият има мнение, не може да го обоснове, но драпа  с всички сили за това "мнение". 

Темата не е за атеистите и псевдо атеистите по време на социалистическия строй не са извършвали своите действия в името на религията. Това е разликата - никой не вика "Джихад", никой не пледира за "Шериат", никой не убива жени с камъни, само защото искат малко повече свобода за себе си. Да се подсетим ли сега, че ако не друго по времето на соца мъжете и жените са били равни, с равни права? И трябва някоя държава като Пакистан да ми направи добро впечатление, така ли?

Не бих нарекъл комунистите псевдоатеисти.Аз пък мисля, че са си баш атеисти и са възпитали и теб като такъв.Ти как стана атеист в псевдоатеистична страна? Или и ти си псевдоатеист? Ето заради това  нарекох твърденията ти нескопосани.А те стават още по нелепи нататък.

От теб разбираме, че важната и принципна разлика е в чие име са извършвали своите действия псевдоатеистите.

Това съждение е, съвсем деликатно казано, откровен тъпизъм.

Ликвидрани са били хора, борещи за своето достойнство, възгледи, идеали и дори случайно попаднали младежи.С тях са хранени прасета.Това е нечувано кощунство, но според теб, след като това не е вършено в името на религията значи няма нищо лошо.ДА! Те не са ликвидрани в името на религията.

Ако днес, те накарат да вземеш таргата и да знаеш, че до довечера ще бъдеш убит с тояги??  Много ли ще те успокои, че това ще е заради светлото бъдеще?Това е ставало тук,  в светска България.Няма нужда да ходим до пакистан.

Пишеш и за жени убивани с камъни, защото искали малко повече свобода за себе си.

Вярвам няма да се затрудниш да посочиш пример, както аз ти посочих примера с Мартин Лутър Кинг.Ликвидиран защото е черен.

В светска страна.Същата тази светска страна взриви атомни бомби над мирно население.Светска Франция избиваше виетнамци.Тази светска дейност продължи и САЩ.Преди няколко години, не в името на религията, а  в името на човешките права бе нападнат Ирак, пак заради правата на Либийците( да не си помислиш че е заради нефта ) те бяха нападнати от демократичния  ЕС и САЩ.

Все светски държави с как беше? А, да, утвърдени човешки права.

Важното е че това не е ставало заради религията.Това е важното.

Можеш много информация да намериш за положението в много от ислямските държави и едва ли догмите в тях ги подкрепяш и ти, ако се смяташ за напредничав човек. Факт е, че такива безпрецедентни ограничения на жените например съществуват само в ислямският свят.

Аз разполагам с много информация за положението в ислямските държави, но положението там  е такова поради неспазването на  ислямските закони.

За напредничав човек не държа да ме смята никой.Можеш да ме смяташ за неук и глупав, и каквото там ти хрумне още.Абсолютно никакъв проблем няма да имаш по този повод..

Папата да се извинява за какво? За деянията на предишните папи? Та нали току що се съгласихме, че всеки човек е персонално отговорен (пред човешките закони и пред Господ) само за своите лични дела? М?

Не разбирам за каква персонална отговорност говориш, опитвам се да обясня доводите си защо не вярвам в това и защо няма да повярвам в него,

А колкото до папата може да говори от името на цялата им общност като цяло (говоря за католиците) той е лицето на тази религия независимо дали това е направено от предишни папи или не, с голямата власт идва и голямата отговорност.От чисто човешка гледна точка можеше да го направи НО това би означавало светата църква (католическата) да си признае че не са били прави.
И не става дума за това дали ще се извинява или не гледай по мащабно над нещата, идеата ми не беше такава, а фактът че тези престъпления не се натрапват така както Хитлеровите например.

А мащабът им е почи същият да не кажа и по голям :)

Аз нося откговорност пред себе си и законите на обществото в което живея и пред никой друг Господ за мен лично е голословна дума както и всяко друго наименование квалифициращо даден образ като БОГ или БОЖЕСТВО.

Не ме разбирайте пак казвам погрешно това кой в какво вярва е едно религията е друго,
за мен да вярваш като вяра като дейност е едно, а религията, някой който да ми казва в какво да вярвам няма как да се случи.

Освен това светата инквизиция не е водена само персонално от един двама :) тя се води мащабно из почти цялата католическа европа в името на вярата и гонението на слугите на сатаната (или неговите леки жени (вещици)) или за какви ли не още глупости, къде видя персонална отговорност незнам.

Желая ви Всичко най хубаво!

Редактирано от MONSTER Beats (преглед на промените)

Не се етикетираме, а констатираме проверими факти...

Достатъчно ми е да знам, че религиозното право в комплект с традиции няма място в светска държава и практически никоя държава от подобен тип не го е прокопсала. Въобще не ме вълнува, ако ще да си религиозно светило, религията значи практически нищо за мен, обаче наблюдавам масово "религиозните хора" и в "религиозните държави" какво се прави - не е нещо хубаво. Правата на хората никакви ги няма, върлува един фундаментализъм и фанатизъм. Единственият пример за напредваща ислямска държава, който мога да дам е нова Турция, но то там "демокрацията" и светското се крепи на армията едва ли не... Що иде за Мартин Лутър Кинг - в новото съществуване на България, а и Русия след промените на Александър II робство не съществува. Робството и дискриминацията от този тип е политика, не религиозна доктрина. САЩ им е било доста изгодно по оно време да имат безплатна работна ръка, която да експлоатират - показва си отличителните черти на дивият капитализъм между другото това. В нито една социалистическа държава не е имало робство от подобен тип следва да добавя. Онези колонизаторите - те могат да се похвалят с подобната политика. От друга страна в ислямските държави се забелязва толкова радикално, изкривено и закостеняло мислене, такава нетърпимост към хора, които търсят нормални светски права...Но в не светски държави какво да очакваме... Положението в ислямските държави е такова поради неспазването на ислямските закони? Да, но тия държави са се обявили като ислямски, следващи такива принципи. Същото е като Средновековната църква и Инквизицията, където ми беше началната теза. Разликата е, че в Европа отдавна сме унищожили това, а в "ислямският" свят още го има. Защо не ги накараш да спазват прословутите ислямски закони, да не се репресират жените, да им се позволят равни права за образование и все принципи, които в реалността стоят по съвсем друг начин от писаното на хартия? И после как да имам положително мнение за последователите на религията от тези държави, щом изглежда сами те не вярват и си я интерпретират както им е угодно, да се изкривява и преинчава отново като Църквата през Средновековието. А що иде реч до псевдоатеистите - хубава работа, но те не са обявявали нищо в името на Аллах, а причините са били съвсем други политически и идеологически. Но не са се крили като мишки зад паравана на религията и това какво повелявал "Бог". Масово използвани са религиите за манипулации и прикриване на зловредни действия, изглежда и без тях може да има такива, но когато такива се прикриват с религия, какво да си помисли човек за последователите й, какво да си помисли човек за самата нея? п.п Между другото уважавам научните постижения на арабите от оно по-старо време. Обаче арабите и онези вандали османските турци седят все под клеймото на едната религия. И не само те... Страшно много се изкривяват нещата. Като атеисти и религиозно безпристрастен, като последовател на никоя религия мога да имам по-реален поглед върху този аспект на нещата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не разбирам за каква персонална отговорност говориш, опитвам се да обясня доводите си защо не вярвам в това и защо няма да повярвам в него,

А колкото до папата може да говори от името на цялата им общност като цяло (говоря за католиците) той е лицето на тази религия независимо дали това е направено от предишни папи или не, с голямата власт идва и голямата отговорност.От чисто човешка гледна точка можеше да го направи НО това би означавало светата църква (католическата) да си признае че не са били прави.
И не става дума за това дали ще се извинява или не гледай по мащабно над нещата, идеата ми не беше такава, а фактът че тези престъпления не се натрапват така както Хитлеровите например.
...

Точно защото отговорността е много голяма, едно такова изявление е немислимо! Защото папата може да отговаря само за своите дела, но не и за делата на тези преди него. Той е представител/заместник на свети Петър на земята, а не е представител на предшествениците си по длъжност, следователно няма нито морално, нито правно основание да говори и да се извинява от тяхно име.

П.П. Като не става дума за това, дали ще се извинява или не, защо го спомена в поста си?

Точно защото отговорността е много голяма, едно такова изявление е немислимо! Защото папата може да отговаря само за своите дела, но не и за делата на тези преди него. Той е представител/заместник на свети Петър на земята, а не е представител на предшествениците си по длъжност, следователно няма нито морално, нито правно основание да говори и да се извинява от тяхно име.

П.П. Като не става дума за това, дали ще се извинява или не, защо го спомена в поста си?

Ти или наистина много повърхностно гледаш на нещата или чисто и просто си от типа хора дървен философ.
Как да неможе да каже подобно нещо значи утре папата може да изпозастреля 299 човека с пушка и никой нищо се едно не е било това е твоята логика.

Църквата е едно цяло недей да делиш нещата както ти е удобно! 
Лицето на църквата винаги е бил папата дали един или друг.
Какво значи той не носи отговорност за предните папи нали пак е лице на тази една и съща религия която изповядва и в името на която са загинали толкова хора без значение кои папи са били!! Значи когато е за добро папата дудне от балкончето и всички ахват когато обаче е за лошо той не носи отговорност моля те! Това е просто смехотворно!
Религията е една без значение на това кой е на нейно владичество, и отново ще ти напомня колко повърхностно гледаш като приемаш думите ми направо и буквално, ако папата излезе и каже да църквата згафи това не прави него лично отговорен той просто ще признае една стара НО ОЧЕВИДНА грешка на тази религия и църква като такава, а не на самият него!! 

Просто нямам думи :|

Достатъчно ми е да знам, че религиозното право в комплект с традиции няма място в светска държава и практически никоя държава от подобен тип не го е прокопсала.

Както вече се разбрахме, това че имаш мнение по тези не значи нищо.

Има нещо, което се нарича наука.Вярно, ти не искаш да имаш нищо общо с нея, затова  ти е такова мнението.Религиозното право не само, че има място, ами без него не може.Във всяка страна по света, задължителна част от обучението по право е именно шариатското право.

Това е защото оттам се взаимстват всички човешки права.

Както казах.

"Всеки е невинен до доказване на противното" е базова  правна норма на Исляма, а не норма възникнала в светска страна.

"Аз съм пророк, но и моите права свършват там където започват правата на другите." отново фундаментална правна норма на шариата, а не на светската държава.

"Дори ако  дъщерята на Муххамад  открадне трябва да и се отреже ръката.В справедливото възмездие за всеки според  закона е вашето спасение"

Отново основа правна норма, която не е възникнала в светска държава..Толкова за религиозното право.

Най-висок БВП на глава от населението в света има Катар.Представи си прокопсала е със 100 - 110 000$ на глава от населението.Много е прокопсала, но това е статистика, сиреч наука, а ти не я долюбваш.Ти обичаш фразеологията.Ако искаш мога да продължа списъка с много добре прокопсали държави.Като  от първите в света ще са ислямски.

Ти пишеш за свободата, но статистиката казва съвсем друго..Съществува едно такова понятие..Ден на свобода от правителството.То изразява колко дни в годината човек работи за държавата.

жокерче - В СА и Кувейт, този ден е на 10 януари, в Катар, Бруней е на първи януари.Емирствата и Оман са на един от двата дни.

в никоя статистика изработена от "светски държави" ти няма да ги намериш включени по този най-важен показател, защото за сравнение не може да става и дума.

В така наречените от теб светски държави този ден идва от април до септември.В тези държави поне 1/3 от живота ти минава да работиш за държавата.Например в България този ден 1.05.Ти си напълно "свободен" да работиш в полза на крадливо-измекярска сган наречена правителство.

Сам можеш да провериш.Има си търсачки.Заповядай и провери.Та нали и аз може и да греша.

Това е хубавото на научните методи.Позволяват лесна проверка.

Въобще не ме вълнува, ако ще да си религиозно светило, религията значи практически нищо за мен, обаче наблюдавам масово "религиозните хора" и в "религиозните държави" какво се прави - не е нещо хубаво.

Ти си достатъчно самостоятелен за да определяш кръга на своите интереси.Очевидно религията не е сред тях.

Но тук коментираш конкретна религия и термин, на който не знаеш значението и който дори не можеш да изпишеш.И макар да не съм религиозно светило, то ясно е че по отношение предмета на разговор аз имам компетентно мнение, а твоето мнение е на напълно неук човек в тази област.

Това е нещото с/у което възразявам.Коментирай неща, които разбираш.В противен случай разговора става махленско - комбайнеро-интилигентен.Така дискутират чалгаджиите. Прощавай, но с това не съм съгласен.

Правата на хората никакви ги няма, върлува един фундаментализъм и фанатизъм. Единственият пример за напредваща ислямска държава, който мога да дам е нова Турция, но то там "демокрацията" и светското се крепи на армията едва ли не...

Все пак ти какво можеш надали ще трогне някого.По горе ти посочих някои от тях.

Що иде за Мартин Лутър Кинг - в новото съществуване на България, а и Русия след промените на Александър II робство не съществува. Робството и дискриминацията от този тип е политика, не религиозна доктрина. САЩ им е било доста изгодно по оно време да имат безплатна работна ръка, която да експлоатират - показва си отличителните черти на дивият капитализъм между другото това. В нито една социалистическа държава не е имало робство от подобен тип следва да добавя. Онези колонизаторите - те могат да се похвалят с подобната политика.

Ти си интересен събеседник.Пишеш едни такива интересни неща, които сам ти е трудно да осмислиш.

Нека ти обърна внимание на една малка подробност. Представи си само за миг, че в светската социалистическа държава  България са избивани хора и с тях са хранени прасета.

Нали  умрелите не са по-малко умрели, защото са убити за политическа доктрина, а не за религиозна.

Сигурно в твоите очи е дребна работа, че светските държави са полагали и полагат "грижи" за регионите в света които посочих в предния си пост.Особено са загрижени за регионите с нефтени находища.

Но щом там хората биват избивани по политически причини, то това не е проблем.Важно е да не бъде заради религиозна доктрина.Това е най-важното за теб.

Ако  утре те изправят на разстрел, за теб, ще е приоритено да бъдеш ликвидиран по политически причини. 

От друга страна в ислямските държави се забелязва толкова радикално, изкривено и закостеняло мислене, такава нетърпимост към хора, които търсят нормални светски права...Но в не светски държави какво да очакваме...

Положението в ислямските държави е такова поради неспазването на ислямските закони? Да, но тия държави са се обявили като ислямски, следващи такива принципи. Същото е като Средновековната църква и Инквизицията, където ми беше началната теза. Разликата е, че в Европа отдавна сме унищожили това, а в "ислямският" свят още го има.

Както ти казах, светска Франция и ЕС нападна суверенна държава и избиваше населението и за да заграби ресурсите и.Какво приказваш ти за унищожение.Това става сега, а не отдавна.

Това е защото "великата" светска Франция е потънала в дългове, а "пропадналата" Либия имаше 200 млрд актив и нито цент дълг.

Сега Либийците се сдобиват с нормални светски права, основното от които е да те крадат отрепки и боклуци.

Да сега "изкривената" практика на Кадафи гарантираше конституционно право на всяко новосъздадено семейство на  безплатно жилище и електроенергия + 50 000$ при сключване на брак, безплатно образование и ред други неща.

Дойдоха обаче светски държави и решиха, че тази практика е твърде порочна и трябва да я прекратят.

Такива са делата на светските държави.

Защо не ги накараш да спазват прословутите ислямски закони, да не се репресират жените, да им се позволят равни права за образование и все принципи, които в реалността стоят по съвсем друг начин от писаното на хартия? И после как да имам положително мнение за последователите на религията от тези държави, щом изглежда сами те не вярват и си я интерпретират както им е угодно, отново като Църквата през Средновековието.

Ах, на теб ли да обръщам внимание.На тези  фрази изпразнени от съдържание.Разбира се, че и в ислямските държави има какво да се желае, но на теб не ти стиска разговора да бъде конкретен и принципен, като се посочат данни, а не празни приказки.

Къде ли по света насилието с/у жените е най-голямо съгласно статистическите данни? А? Да не би случайно да е в САЩ. А кои ли са следващите след тях? А тези статистика дали не са точно от министерство на правосъдие, прокуратура, полиция и т,н официално публикувани данни.

Каква ли е завидната преднина на "братята" американци пред ислямските държави? Дали не е над 5-6 пъти?

Защо не ти стиска да водим дискусия с релевантни факти, а сервираш клишета и заклинания, които не издържат елементарна проверка.

А що иде реч до псевдоатеистите - хубава работа, но те не са обявявали нищо в името на Аллах, а причините са били съвсем други политически и идеологически. Но не са се крили като мишки зад паравана на религията и това какво повелявал "Бог".

Никой не е обявявал нищо в името на Аллах, ти вече фантазираш наедро.И  пак повтаряш тоя рефрен какви били мотивите.Абе няма значение с какъв мотив ще те очистят.Толкова ли е непонятно.Ти няма да си по-малко умрял, ако те ликвидират в името на светлото бъдеще.Това бе паравана и зад който се криеха атеистите.

Масово използвани са религиите за манипулации и прикриване на зловредни действия, изглежда и без тях може да има такива, но когато такива се прикриват с религия, какво да си помисли човек за последователите й, какво да си помисли човек за самата нея?

Правилно. Най-примамливо могат представени подмолни и нечисти действия маскирани като следване на справедливостта, на обичта, на любовта.

Но от това  не следва компрометирането на тези идеали.Няма да се откажем от тях, за да не могат да се възползват от притегателнта им сила разни мерзавци.

Ти или наистина много повърхностно гледаш на нещата или чисто и просто си от типа хора дървен философ. ...

Ти гледаш повърхностно на нещата и гледаш да ги нагласиш към своя малък свят. Няма лошо. Но не очаквай светът да е наистина толкова просто и логично (според твоята представа за логика) устроен.

... Как да неможе да каже подобно нещо значи утре папата може да изпозастреля 299 човека с пушка и никой нищо се едно не е било това е твоята логика. ...

Тук, за да мога да ти отговоря, първо трябва да се постараеш да изложиш въпроса си в смислен вид.

... Църквата е едно цяло недей да делиш нещата както ти е удобно! ...

Блажени за верующите... Църквата (християнската) отдавна не е едно цяло и думички като деноминация, секта, орден дават много ясна представа за това.

... Лицето на църквата винаги е бил папата дали един или друг. ...

Тц! Папата е само наместник на свети Петър на земята. Титлата му е понтифекс максимус и се занимава стриктно с религиозни въпроси. С политическите въпроси се занимават цял отбор кардинали. Това що се отнася до католическата. Да не забравяме, че има православна и цял отбор протестантски църкви... Те си имат свои лица...

... Какво значи той не носи отговорност за предните папи нали пак е лице на тази една и съща религия която изповядва и в името на която са загинали толкова хора без значение кои папи са били!! Значи когато е за добро папата дудне от балкончето и всички ахват когато обаче е за лошо той не носи отговорност моля те! Това е просто смехотворно! ...

Това и означава - не носи отговорност. Той не може да се извинява от тяхно име. Така както сегашният президент на Германия не носи отговорност за делата на Хитлер и не се извинява за тях!

... Религията е една без значение на това кой е на нейно владичество ...

Липсва ти поглед върху нещата. Религията не може да бъде владичество. Пък и не е само една...

... и отново ще ти напомня колко повърхностно гледаш като приемаш думите ми направо и буквално, ако папата излезе и каже да църквата згафи това не прави него лично отговорен той просто ще признае една стара НО ОЧЕВИДНА грешка на тази религия и църква като такава, а не на самият него!! ...

Изясни си концепциите първо момче! Църквата е институция, тя няма как да сгафи! Може да сгафи някой, който я е управлявал. Но както се разбрахме, човешката вина е пер-со-нал-на!

Както вече се разбрахме, това че имаш мнение по тези не значи нищо.

...

Но от това  не следва компрометирането на тези идеали.Няма да се откажем от тях, за да не могат да се възползват от притегателнта им сила разни мерзавци.

Нещо с голяма смелост и безочливост приписваш на исляма заслугите за всичко по света? Нормата Homo praesumitur bonus donec probetur malus не е с произход исляма, а го предхожда с едно няколкостотин години поне и идва от времето на Римската империя. Тогава Мохамед въобще не е бил роден, когато това е било казано.

Даваш ми пример с Катар? Има много залежи на фосилни горива там, както и относително стабилно управление.

Даваш пример с времето, през което работиш за себе си и държавата? По случайност някои от ислямските държави попадат в райони с богати залежи на горива, а други като България не попадат. Ако Катар има манна небесна като природни горива, тук държавата трябва да вземе парите за издръжката от другаде. Проблемът не са толкова парите, а как се използват тези пари. Алчни измекяри няма само в западните държави, ами и в ислямският свят.

В светската социалистическа държава България са избивани хора поради несъгласие с диктатурният режим на комунистическата партия. Това няма общо със светската част, а изкривеният социализъм.

Либия имала 200милиарда актив? Хмм, Либия нямаше ли находища на фосилни горива? Видяхме ги Либийските болници какви са покрай процеса с медиците ни в Либия. Изказванията на Кадафи също ги видяхме - как ислямът щял да завладее Европа след 20-30години. Да, но ще има да взема - хора като мен няма да го допуснат. Аз лично много държа на светските права и свободи и не е нормално за една карикатура на Мохамед да започне практичеки война. И това само по себе си не говори хубаво.

Искаш конкретни факти? Ето тук в линка има един факт Пакистан - 15-годишна убита от родителите си с киселина – загледала се в младеж на мотор Имало още какво да се желае!? Сериозно!?

Чисти идеали, които били компрометирани, така ли? Последователите на тези религии от Близкият изток сами говорят за себе си, като онези с киселината.. и т.н и т.н. Това нещо никога не би станало в цивилизована държава!

Тези хора тук пак са заблудени? Демонстрации против "религиозното право" в Лондон

Я също така да ми преведеш в снимката по-долу какво означава Islam will dominate the world, Freedom can go to hell Ако искаш аз да преведа какво казва любящият ни брат мюсюлманин - Ислямът ще доминира на света, свободата може да върви по дяволите! Не знам за религията, но ако съдим по подобни "последователи" определено нещо не е наред.

Публикувано изображение

Мога да дам още колкото искаш снимки или статии, от които лъхат идеи за любов, обич и справедливост, искаш ли? И след всичко това как човек да пожелае това толкова обичащо хората и справедливо религиозно право от същите тези хора?

И да се потретя - религиозно право, религиозни традиции, религия нямат доминантно място в светското управление на една държава. Абсолютно недопустимо е и още повече когато се качи някой с грешни тълкувания на религията, като религиите имат доста голяма вариация от тълкувания от различните хора може да бъдат нарушавани права и свободи.

Социалистически, робовладелчески и всякакви други държави нямат особено място в обсъждането, факт е че лоши неща са ставали. Това обаче никак не оправдава хората от по-горната картинка, нито действията на хора с такова мислене, които казват, че го правят в "Името на Аллах". А колко атентатори-самоубийци го правят с думи в устата "Аллах акбар!" Зад подобни мисля не заставаш. Повече от няколко подобни петна и асоциации с исляма има и те не са създадени от демагози като моята особа, нито са дело на световна конспирация или са напълно изфабрикувани. Ето поради по-горното стабилна етика трябва да стои в дъното на управлението на държавите, а не Шериат, не религиозно право и не разбиранията на религията за правилно и грешно, защото те могат да се разминават със светските или с индивидуалната етика.

Поради по-горното, но не само изпитвам презрение към практически която и да е религия. Е, може би не към Пастафарианството, никой не е убивал в името на Великото Спагетено Чудовище все още... :)

Пич е какво да мисля. Имах надежда, че е Б.Б., но на отказа се да ни анти-христова и покръства, нема "оправия" за туй народ, и това си е! Намасте. :)

Една от проявите на Антихриста: ООН

"ООН препоръчва децата още на 5 годишна възраст да преминават през задължително сексуално образование,което включва и мастурбация!
При доброволното сексуално обучение на децата от 5 до 8 годишна възраст,ще бъдат информирани,че триенето и докосването на интимните части се нарича мастурбация и,че интимните части могат да се чувстват добре при допир!"

Световните кукловоди знаят какво правят - превръщайки насила децата ни в лъстиви животни за удоволствие на чичковците с дебели портмонета, те едновременно с това разрушават и детските души, като ги покваряват от най-ранна възраст. Да учиш малко дете на сексуални удоволствия, е като да дадеш в ръцете му остър боен меч, с който то не може да борави, но със сигурност ще се нарани - и себе си, и други!

http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=475396242533293&set=a.440096002729984.103893.438021249604126&type=1&theater

Една от проявите на Антихриста: ООН...

Добре, а последните случаи за бременност на под 10годишна възраст къде ги слагаш? Факт е, че в днешно време повечето започват сексуалният живот толкова рано, колкото 13години, но повечето особено неподготвени и с липса на елементарни познания относно полово предаваните болести и методите за контрацепция. Колкото и неудобна да изглежда тази тема, макар и не на 5години, а поне на 2 пъти по толкова, въпросът трябва да бъде повдиган.

Децата нямат проблем със сексуалността – тя не е проблем за най-малките просто защото децата са си деца и преди да започнат да имат проблем с нещо, те трябва първо да го придобият.

Виж обаче сексуалността е проблем за лъстивите чичковци, които бързат да проектират собствената си перверзност върху децата – и в резултат на това има и 10 годишни дечица забременели. Както и се появяват недомислиците на ООН, които са чисто и просто проекции на перверзни богати мъже с мераци върху малките деца.  

Всеки RFID чип се слага на дясната ръка точно както е предсказано в Библията и точно както там пише скоро няма да може да се живее без него и наистина в сащ започват масово да чипират хората по закон. Всеки такъв чип е числото 666 и идва точно от сащ които са замесени в най - големите конспирации и убиват милиони хора!

Ти гледаш повърхностно на нещата и гледаш да ги нагласиш към своя малък свят. Няма лошо. Но не очаквай светът да е наистина толкова просто и логично (според твоята представа за логика) устроен.Тук, за да мога да ти отговоря, първо трябва да се постараеш да изложиш въпроса си в смислен вид.Блажени за верующите... Църквата (християнската) отдавна не е едно цяло и думички като деноминация, секта, орден дават много ясна представа за това.Тц! Папата е само наместник на свети Петър на земята. Титлата му е понтифекс максимус и се занимава стриктно с религиозни въпроси. С политическите въпроси се занимават цял отбор кардинали. Това що се отнася до католическата. Да не забравяме, че има православна и цял отбор протестантски църкви... Те си имат свои лица...Това и означава - не носи отговорност. Той не може да се извинява от тяхно име. Така както сегашният президент на Германия не носи отговорност за делата на Хитлер и не се извинява за тях!Липсва ти поглед върху нещата. Религията не може да бъде владичество. Пък и не е само една...Изясни си концепциите първо момче! Църквата е институция, тя няма как да сгафи! Може да сгафи някой, който я е управлявал. Но както се разбрахме, човешката вина е пер-со-нал-на!

Тази тема се изчерпа :D явно на някои хора просто не им харесва чуждото мнение за факта че някой не вярва в нещо!  Аз приятелю не преиначавам нещата от желание да те убеждавам теб или някой друг в моите разсъждения или идея за света просто споделих своите виждания и никой не го прие навътре тъй като темата е такава НО очевидно Ти дори не можеш да приемеш чуждо мнение или виждане за нещата различно от твоето такова.

"Ти гледаш повърхностно на нещата и гледаш да ги нагласиш към своя малък свят. Няма лошо. Но не очаквай светът да е наистина толкова просто и логично (според твоята представа за логика) устроен" -?

-"Изясни си концепциите първо момче!"-

ОК МОМЧЕ-(За това бих те посъветвал да имаш малко уважение към хората които пишеш от гледна точка на това, че ще получаваш обратно такова.Не си ми строил къщата нито сме пили и яли заедно, а и кой знае колко си "Възрастен" щом имаш така изградена система за социален контакт с околните. Все пак не мисля, че съм си позволил неуважение към теб като човек, нали?Ако все пак имаш дадената възраст Жалко, наистина жалко!Може и представата ми наистина да е грешна и да говоря глупости знае ли човек, но МОМЧЕ поне имам някакъв вид социална грамотност за разлика от теб.)

Явно много държиш на признание, а аз се отегчих да обменям безцелно дадена писмена информация с теб, така че ще ти кажа това което искаш да чуеш толкова отчаяно!

- Да ти си прав! Ти промени моят свят и възгледите ми за него! Благодаря ти изключително МНОГО :)  Ти беше абсолютно прав, аз изопачих чистата истина за Господа и неговият свят Син Исус ! АМИН! :D

-

Докато сме коне с капаци и винаги смятаме че знаем много и сме много Ентелегентни ще си кибичим във форума и ще си мрънкаме като стари баби на кой логиката му куца и на кой не! :D

С много уважение и хубави чувства Ви желая един страхотен ден! 

Редактирано от MONSTER Beats (преглед на промените)

Децата нямат проблем със сексуалността – тя не е проблем за най-малките просто защото децата са си деца и преди да започнат да имат проблем с нещо, те трябва първо да го придобият. Виж обаче сексуалността е проблем за лъстивите чичковци, които бързат да проектират собствената си перверзност върху децата – и в резултат на това има и 10 годишни дечица забременели. Както и се появяват недомислиците на ООН, които са чисто и просто проекции на перверзни богати мъже с мераци върху малките деца.

Ти да не си от онези, които си мислят, че хората трябва да правят секс чак като се оженят и то не по-рано от 30години? Действителността е видна - долната граница на започване на полов живот е някъде около 12-13години - предпочиташ т.нар "безпроблемни деца" да са подготвени как да си удържат пубертетският нагон или да имаме нови случаи на заболяване от СПИН и още изоставени деца от непълнолетни и малолетни? Почне ли пубертета детето вече не е съвсем дете, освен само на хартия и тези етапи са ги определили учените. Сигурно ще бъде потресаващо за теб, но децата от съвсем малки започват да се самоизучават и рано или късно се натъкват на този аспект, та по-добре е да останат с впечатлението че правят нещо нередно и мръсно, което впоследствие да доведе до по-горните заболявания от СПИН и изоставени бебета от непълнолетни и малолетни? Разбира се, според мен 5годишна възраст не е подходяща за подобни уроци, но всъщност темата е неудобна и на каквато и да е възраст, но колкото повече се чака и проточва, толкова повече се стига до по-горните бременности на малолетни и непълнолетни и заболявания от венерически болести.

Тази тема се изчерпа :D явно на някои хора просто не им харесва чуждото мнение за факта че някой не вярва в нещо!  Аз приятелю не преиначавам нещата от желание да те убеждавам теб или някой друг в моите разсъждения или идея за света просто споделих своите виждания и никой не го прие навътре тъй като темата е такава НО очевидно Ти дори не можеш да приемеш чуждо мнение или виждане за нещата различно от твоето такова.

"Ти гледаш повърхностно на нещата и гледаш да ги нагласиш към своя малък свят. Няма лошо. Но не очаквай светът да е наистина толкова просто и логично (според твоята представа за логика) устроен" -?

-"Изясни си концепциите първо момче!"-

ОК МОМЧЕ-(За това бих те посъветвал да имаш малко уважение към хората които пишеш от гледна точка на това, че ще получаваш обратно такова.Не си ми строил къщата нито сме пили и яли заедно, а и кой знае колко си "Възрастен" щом имаш така изградена система за социален контакт с околните. Все пак не мисля, че съм си позволил неуважение към теб като човек, нали?Ако все пак имаш дадената възраст Жалко, наистина жалко!Може и представата ми наистина да е грешна и да говоря глупости знае ли човек, но МОМЧЕ поне имам някакъв вид социална грамотност за разлика от теб.)

Явно много държиш на признание, а аз се отегчих да обменям безцелно дадена писмена информация с теб, така че ще ти кажа това което искаш да чуеш толкова отчаяно!

- Да ти си прав! Ти промени моят свят и възгледите ми за него! Благодаря ти изключително МНОГО :)  Ти беше абсолютно прав, аз изопачих чистата истина за Господа и неговият свят Син Исус ! АМИН! :D

-

Докато сме коне с капаци и винаги смятаме че знаем много и сме много Ентелегентни ще си кибичим във форума и ще си мрънкаме като стари баби на кой логиката му куца и на кой не! :D

С много уважение и хубави чувства Ви желая един страхотен ден! 

Чудесен ден желая и на теб.

Та така с "Какво мислите за антихриста" - просто и ясно Плод на човешките страхове и разум.

Или може би Антихристът си е чиста реалност - току под носа ни!? ;)

Две земетресения едно след друго, точно в района на иранската ядрена централа Бушер, която не се съгласява да допусне чужди "специалисти" за инспекции във връзка с нейната "безопасност" по подобие на "инспекциите" в Ирак! И то точно, когато... САЩ си търсят под дърво и камък повод, да нападнат Иран! Един предизвикан от земетресенията ядрен теч е много, ама много удобен повод за САЩ и съюзниците им да нахлуят в Иран под претекст, че ще "спасяват" човечеството от ядрена заплаха, наречена Иран!

Всички знаем вече, че новото, дори по-опасно от ядреното, оръжие се нарича ХААРП и воюва чрез причиняване на земетресения и климатични бедствия. Иран е под прицела на това демонично оръжие от доста месеци - земята на тази храбра страна не спира да се тресе в удобния за поръчителите момент за сплашване на иранските хора.

Така, както бяха сплашени и жителите на Япония със земетресението във Фукушима - за това, че не спряха навреме производството на прословутия си автомобил Z, разработен на принципа на свободната енергия.
http://bulgarian.ruvr.ru/2013_04_10/Novo-zemetresenie-v-Iran/

тъй, значи земетресението в Иран нема нищо общо с земетръсния разлом върху който седи Бушер.

А Хамериканците люшкат Лос Анжелис и Сан Франциско с HAARP ежедневно, и от време на време в повечко за припомняне, понеже не им харесва че точно там се разработват абтомобилите Тесла, и ай фоните, и Гугъла, и порно индустрията (въй!). Ем ай райт?

Редактирано от dMiro (преглед на промените)

Ама хора вие сериозно ли смятате тези бабини деветини за земетръсно оръжие???

И че то е плод на сатаната и антихриста го ползва?

И че дядо Коледа е в червено по антична традиция???

Моля ви тези теории за конспирацията звучат ааааадски невероятно налудничаво!

ОК Америка иска иран ливан бла бла ОК петрол.

Ама чак земетръсни оръжия и бластери които изпаряват хора, които са плод и оръжие на Антихриста моля ви!

И между другото АНТИ-Христа ?

Ама хора вие сериозно ли смятате тези бабини деветини за земетръсно оръжие???

И че то е плод на сатаната и антихриста го ползва?

И че дядо Коледа е в червено по антична традиция???

Моля ви тези теории за конспирацията звучат ааааадски невероятно налудничаво!

ОК Америка иска иран ливан бла бла ОК петрол.

Ама чак земетръсни оръжия и бластери които изпаряват хора, които са плод и оръжие на Антихриста моля ви!

И между другото АНТИ-Христа ?

Приятел, недей да се хабиш да спориш. Не можеш да убедиш никой в нищо. Всеки сам избира в какво да вярва и в какво - не. Щом намират някакво удовлетворение в това да вярват в разни антихристи и прочее  - ок, няма лошо. На мен лично това не ми пречи...

Аз примерно може да вярвам в голямото макаронено чудовище, но докато проявявам търпимост към вярата на другите, а и те към моята - всичко е ок... :)

...

Спекулации.

Спекулации.

Толкова е очевадно,кое му е спекулативното,какво повече искаш да видиш,за да разбереш,че не са спекулации,а истина!

От друга страна,щом мислиш (или може би ги знаеш нещата,а се правиш на глупав) така,то си е твой проблем! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.