Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Включвам новините вчера и чувам за въвеждане на лични карти с чип, съдържащ цялата лична информация + пръстов отпечатък. Включвам ги днес и чувам за италианската полиция, която прави специално звено за борба със сатанизма, защото постоянно имало сатанистски убийства.

Версията, че папата е Антихриста е... откачена. Поне по мое мнение.

Последният папа ще ръкоположи антихриста, но кога ще стане това нам не е дадено да знаем.

със Здраве :clap:

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Включвам новините вчера и чувам за въвеждане на лични карти с чип, съдържащ цялата лична информация + пръстов отпечатък. Включвам ги днес и чувам за италианската полиция, която прави специално звено за борба със сатанизма, защото постоянно имало сатанистски убийства.

Версията, че папата е Антихриста е... откачена. Поне по мое мнение.

Здравей, Селин!

Аз няма да те убеждавам, че папата е Антихриста. Не е това моя работа. Библията го казва, а историята го доказва. Дали ще го приемеш, ти решаваш. Но тъй като ви разказах всички пророчества, които са дадени в "Даниил" и "Откровение" по отношенние на империите и и това, което ще се случи с тях(от гледна точка на времето отпреди 2600 години), както и историческото потвърждение на това, сега остава само да запитам дали знаете не какво е белегът на звяра, а какъв е Божият печат. Защото когато се търси нещо "анти", трябва да се търси най-напред истинското. Както например на бялото "анти" е черното.

Тук мнозина вярват, че чипове ще бъдат белегът на Сатана. Да приемем ,че е така. Но това означава, че чипът е "анти"-Бог. Тогава Бог с какви чипове ще бележи? Не виждаш ли, че изпадате в безизходно положение? Ето защо най-напред трябва да се намери това, с което Бог ще бележи Своите, а след това да се потърси обратното като белег на Сатана.

Но за да не ви затруднявам този път, ще съкратя малко процедурата и ще ви насоча към една заповед, която хората с течение на времето са я отхвърлили и смятат, че тя е за евреите. И така:

Изход 20:8-11 8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.

9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

10. а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Ще се радвам, ако се замислиш върху думите на тази заповед, а след това да коментираш. Не подхождай с предубеждение, защото именно в нея се намира Божият печат.

Поздрави!

Айде сега-захвана и Съботата......

От закона на Мойсей нищо не се изменило и ако някой смята да го спазва, значи трябва да го спазва целия, не само Изх. 20 гл.

Що се отнася до нас - християните, ние не сме под закона, а под благодатта (Рим. 6: 14). Нека да говорим с езика на Новия Завет, все пак.Защото законът е за робите, а на приятелите и синовете - благодатта, вярата и дързновението.

OCHAKVANE ,ние,православните пазим съботата като служим литургия и почитаме Сътворението, а пазим неделята като служим литургия и я почитаме като ден на Възкресението.

След като си буквалист, то според теб аз съм нарушител на четвъртата заповед, защото нямам ни роб и робиня, ни вол, ни осел на които да им запретя да работят -така ли излиза? :clap: :

[5:12] Пази съботния ден, за да го светиш, както ти е заповядал Господ, Бог твой;

[5:13] шест дена работи и върши всичките си работи,

[5:14] а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: не върши (в него) никаква работа, ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни волът ти, ни оселът ти, нито някой твой добитък, нито пришълецът ти, който е у тебе, за да си почине робът ти и робинята ти (и оселът ти), както и ти;

Нали разбираш промисълът Божий свързан с историческото време ? И какво е да пазиш духа и да пазиш буквата?

Защото буквата убива, а духът животвори..............

Здравейте!

Следя тази тема от известно време, но бях решила да не се обаждам, просто ми беше любопитно. Но ми се искаше все повече и все повече, а след обаждането на г-н Очакване просто не се сдържах. Аз разбирам омразата на някои от православните християни към католическата църква, но да се нарече Папата Антихрист, а Католическата църква да бъде представена като оръжието, с което се завладява севта от злото и се докарва Апоскалипсиса е меко казано смешно. Аз не мога да си представя чий болен мозък би измислил това.

И аз като Лоренцо Едно се чудя защо всички толкова много искате да повярваме, че Апокалипсиса наближава тъй рязко. Защо от години плашите наивниците с Апокалипсиса, дебнещ зад съседния ъгъл, неоставящ нищо повече от няколко месеца-години до неизбежния край. Деца, разберете,ч е Апокалипсиса не е дошъл и дори не е близо. Изборените признаци са се струпвали и друг път, времето, в окето живеем не е с нищо по-страшно от предходните. Намерете си друга страшна приказка, която да четете преди лягане.

За г-н Очакване и всички, които търсят в Библията отговори, благоговеят пред всеки нейн ред и намират във всяка дума ново знамение и нов признак на идващия край. Тази книга е преработвана солидно стотици пъти от добро количество духовници и надали е останало много от първоначалния й вид.

За боготворящите Библията:

Публикувано изображение

Пийте една студена вода и със здраве!

И какво казва г-нът в края на всеки свой пост:

Поздрави!

Здравейте,Alexandraa!

Ще позная ли, ако предположа, че сте католичка? Никой не би така реагирал от изказването ми, че Католическата църква е Вавилон, а папата е Антихриста. Ще се чудите много, но аз не съм православен. Нито пък имам желание да нападам католиците. Нямам намерение да ви обиждам и да ви карам да настръхвате, сякаш говоря против вас. Когато говоря, аз просто показвам това, което Бог е пророкувал в Словото Си, а всичко се е изпълнило исторически. Или искате да спорим по въпроса какво означава заповедта "Не убивай", след като Римокатолическата църква е виновна за смъртта на над 50 милиона души? Вероятно не знаете какво значи Светата инквизиция? Или факта, че сегашният папа Бенедикт 16, бившият кардинал Ратцингер , е бил почти 25 години ръководител на тази институция, която сега се нарича(вероятно за благозвучие) Конгрегация за защита на вярата?

Отново ви казвам: не ми е целта да дразня католиците, както и който и да било друг от която и да е деноминация. Но всеки трябва да помни едно: ние сме християни. Ако сме такива на дело, а не само на думи, то трябва да слушаме това, което казва Христос, а не която и да е църква. Иначе изпълнявайки църковни нареждания, накрая можем да чуем:

Матей 15:9 9. Обаче напразно Ми се кланят,

Като преподават за поучения човешки заповеди".

Ще се радвам да обърнете внимание на думите ми и да не сравнявате в мислите си папата с Христос, защото никой човек не може да заема мястото Му, въпреки, че се е кръстил "VICARIUS FILII DEI". Христос ясно каза Кой ще е Неговият Заместник - и това не е папата, а Светия Дух. Вижте сама :

"Йоан" 14:16. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

17. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде.

Поздрави!

ПП. Впрочем, ако желаете, пишете ми на лични. Ще можем да поговорим по-свободно и ще ви дам и друга информация, а не само тази, която четете тук.

С оглед на това което е писала и снимката която е показала бих казал че изобщо не е християнка но това си е мое мнение :)

С оглед на това което е писала и снимката която е показала бих казал че изобщо не е християнка но това си е мое мнение :)

Не е гаранция, че не е вярваща, защото в Католическата църква много не се обича Библията. За нея се казва, че е "попска" работа.

Heb 4:4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";

Heb 4:5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка".

Heb 4:6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които по-напред се благовести, не са влезли поради неверието ( Или: Непокорството ) си,

Heb 4:7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърдцата си".

Heb 4:8 Защото, ако Исус Навиев беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден.

Heb 4:9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. ( Виж. ст. 4. )

Heb 4:10 Защото оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си.

Heb 4:11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Ние Християните сме призовани да влезнем в Божията почивка веднъж и завинаги, за това се казва че новият ден е "днес".

Ако Бог в старият завет е искал от народа си да пази само един съботен ден а в другите те са можели да си вършат всичките дела, то вече в новият завет Бог иска от нас целият ни живот всичките ни дни, а не само един защото и обещанията на които стои новият завет са огромни.

Исус работеше в съботен ден, това е факт, но не вършеше своите си дела а тези на Отец, беше си починал от своите и винаги правеше това което Отец искаше независимо кой ден е, това е истинското пазене на съботата, нищо по малко.

Joh 5:16 И затова юдеите гонеха Исуса, защото вършеше тия неща в събота.

Joh 5:17 А Исус им отговори: Отец Ми работи до сега, и Аз работя.

Col 2:16 И тъй, никой да не ви осъжда за това, което ядете, или което пиете, или за нещо относно някой празник, или новомесечие, или СЪБОТА;

Col 2:17 които са сянка на онова, което ще дойде, в тялото Христово.

Ние трябва цял живот да сме в духовна съботна почивка, но ако някой иска да пази и ден за да си почива и физически словото не го осъжда

Rom 14:5 Някой уважава един ден повече от друг ден; а друг човек уважава всеки ден еднакво. Всеки да бъде напълно уверен в своя ум.

Rom 14:6 Който пази деня, за Господа го пази; [а който не пази деня, за Господа не го пази]; който яде, за Господа яде, защото благодари на Бога; и който не яде, за Господа не яде, и благодари на Бога.

Rom 14:7 Защото никой от нас не живее за себе си, и никой не умира за себе си.

Rom 14:8 Понеже, ако живеем, за Господа живеем, и ако умираме, за Господа умираме: и тъй живеем ли, умираме ли, Господни сме.

Rom 14:9 Защото Христос затова умря и оживя - да господствува и над мъртвите и над живите.

Мисля че тези пасажи са достатъчно ясни.

Интересното е че Христос царува и над живите и над мъртвите ма нали мъртвите не съществуваха според нашите другари адвентистите кво става тука? хммм, абе както и да е това е за друга тема...

Редактирано от Sithrow (преглед на промените)

Защо не си направите нова тема със заглавие "Моите любими пасажи от Библията" и там да си доказвате един на друг каквото си искате? Моята гледна точка е следната - няма Антихрист,няма Дявол,няма рай,няма ад,няма добро,няма зло,няма библия. Има една действителност,която е тук и сега,и абсолютно всичко е част от нея. Всички сме част от Бога - аз,ти,той, всеки един човек на тази планета,дори и убийците и тираните. Всяко едно камъче,всяко едно дърво,всяка тревичка,всичко,което виждаме - всичко е едно цяло,всичко е произлязло от един първоизточник - как ще го наречете,е ваша работа. Думата "Бог" също става... Но тези празни брътвежи за Антихристи и т.н. ме карат да се смея. Поздрави! p.s. Надявам се,че постът ми няма да изчезне мистериозно,както се случи с 1-2 преди това... :rolleyes:

А аз така е не разбрах личното мнение на така обичащите да читират Библията-как според ТЯХ ще изглежда Антихристът и какво ще прави.......

А аз така е не разбрах личното мнение на така обичащите да читират Библията-как според ТЯХ ще изглежда Антихристът и какво ще прави.......

Мммми те не знаят вероятно. :)

Веселяшка тема Публикувано изображение Съжалявам, че съм я изпуснала в началото прочетох първите две страници и се отказах от останалите 8, не ми се сърдете едва ли ще съм пропуснала нещо съществено. Някой ако държи да прочета неговата гениалност убеждаваийки ме, че "ТОЙ" идва да заповяда на ЛС. Та дотук с оправданията,че не съм ви чела писанията Публикувано изображение Та на въпроса омръзна ми, писна ми, втръсна ми да го чакам този край на света. Апокалипсиси, атихристи и дъра бъра то през 1999г. ли не ги чакахме после 2000г., тази година заради трите шестици абе направо ви казвам, че ако се сбъдваше това, което тези фантазьори драскотят наляво и надясно говоря предимно за пресата и другата там специализирана литература отдавна света да е сдал багажа. Ама на...ние си стоим все още тук и сега...Светът по - скоро би се загубил поради екологична катастрофа, някакво природно бедствие отколкото от Атихрист и дъра бъра простотии. Мен не ме е страх дайте го насам... Публикувано изображение

Очакване, мислих, мислих и нищо не измислих. Освен, че най-вероятно за теб печата на Бога е пазенето на Съботата и, естествено, че си съботянин. В крайна сметка, най-умният от нас се оказа Sithrow, който се сети пръв:

Предполагам имаш предвид не пазенето на съботата нали?

:whist:

Прочитайки поста на Alexandraa и гледайки картинката, и аз не мисля, че би могла да изповядва какъвто и да било вид християнска религия. А на нея ще й кажа да си задържи студената вода за себе си. Нормално е хора, изповядващи християнството да търсят отговори в Библията, както мюсюлманите ги търсят в Корана и прочее. Че е преработвана, преработвана е, но не можем да я задраскаме, колкото и да ти се струва на теб, че така е правилно.

Очакване, прав си за едно: за да видим какъв е белега на звяра, трябва първо да видим Печата на Бога и те наистина би трябвало да са противоположни. Ако приемем идеята за чиповете за вярна (не казвам, че вярвам в това напълно, просто едно предположение като за пример, все още и аз не съм сигурна за това), то те са нещо материално, нещо, което може да се пипне, нали? В такъв случай печата на Бога би трябвало да бъде нещо нематериално, нещо в сърцата. Но така подхождаме обратно - от белега към печата, а не от печата към белега. И ако за теб печата е нещо, свързано със събота (самата събота или може би, че би бил сложен в съботен ден), то какво ще кажеш за белега на звяра. Моля те, поясни се тук, а не по ЛС. Не обичам, когато взимам участие (макар и не много дейно, защото не се чувствам съвсем уверена в това, което пиша) в дискусия, тя да продължи пред всички, а не на ЛС-та. Благодаря ти.

Trichocephalus, моето виждане за Антихриста е като някой, в когото масите ще повярват - било то политик на много висок пост или нещо от сорта, някой, който ще внуши, че върши добро и всички ще му се поклонят, вярвайки че най-сетне е дошъл честният управник, който работи за хората, а не за себе си. Което, разбира се, ще се окаже грешна представа, защото той ще работи за заблудата им и за белязването им. Все го виждам като политик, но това е защото принципно не обичам политиците - така че не е нещо, на което можеш да разчиташ особено. Стане ли дума за политици, всичките ми се виждат нечисти. Публикувано изображение

dindi, изпуснала си версията как Католическата църква ще ръкоположи Антихриста и един куп дискусии, ако ти е интересно върни се назад, но съдейки по мнението ти, няма да те заинтересува особено. :)

Очакване, мислих, мислих и нищо не измислих. Освен, че най-вероятно за теб печата на Бога е пазенето на Съботата и, естествено, че си съботянин. В крайна сметка, най-умният от нас се оказа Sithrow, който се сети пръв:

:whist:

Прочитайки поста на Alexandraa и гледайки картинката, и аз не мисля, че би могла да изповядва какъвто и да било вид християнска религия. А на нея ще й кажа да си задържи студената вода за себе си. Нормално е хора, изповядващи християнството да търсят отговори в Библията, както мюсюлманите ги търсят в Корана и прочее. Че е преработвана, преработвана е, но не можем да я задраскаме, колкото и да ти се струва на теб, че така е правилно.

Очакване, прав си за едно: за да видим какъв е белега на звяра, трябва първо да видим Печата на Бога и те наистина би трябвало да са противоположни. Ако приемем идеята за чиповете за вярна (не казвам, че вярвам в това напълно, просто едно предположение като за пример, все още и аз не съм сигурна за това), то те са нещо материално, нещо, което може да се пипне, нали? В такъв случай печата на Бога би трябвало да бъде нещо нематериално, нещо в сърцата. Но така подхождаме обратно - от белега към печата, а не от печата към белега. И ако за теб печата е нещо, свързано със събота (самата събота или може би, че би бил сложен в съботен ден), то какво ще кажеш за белега на звяра. Моля те, поясни се тук, а не по ЛС. Не обичам, когато взимам участие (макар и не много дейно, защото не се чувствам съвсем уверена в това, което пиша) в дискусия, тя да продължи пред всички, а не на ЛС-та. Благодаря ти.

Trichocephalus, моето виждане за Антихриста е като някой, в когото масите ще повярват - било то политик на много висок пост или нещо от сорта, някой, който ще внуши, че върши добро и всички ще му се поклонят, вярвайки че най-сетне е дошъл честният управник, който работи за хората, а не за себе си. Което, разбира се, ще се окаже грешна представа, защото той ще работи за заблудата им и за белязването им. Все го виждам като политик, но това е защото принципно не обичам политиците - така че не е нещо, на което можеш да разчиташ особено. Стане ли дума за политици, всичките ми се виждат нечисти. Публикувано изображение

dindi, изпуснала си версията как Католическата църква ще ръкоположи Антихриста и един куп дискусии, ако ти е интересно върни се назад, но съдейки по мнението ти, няма да те заинтересува особено. :)

Здравей, Селин!

За съжаление Sithrow ме позна не защото разгада думите ми, а защото е бил адвентист и много добре му е известно какъв е белегът на звяра. Казвам "за съжаление", защото самият той се е отдалечил от истината и сега пише разни неща, които доста се отклоняват от Божието слово. Няма да обяснявам в какво се състои сега неговото разбиране.

Сега ще ти отговоря поред на написаното.

Библията не е преработвана. Може да ти е чудно това, но е така. Първо, до Христос Писанията са били напълно запазени, защото Сам Той би казал, че има изменение. Не е нормално техният Автор да не знае това. Освен това евреите са особено педантични по отношение на Словото. Те не биха допуснали дори една буква да се промени. Вярно е, че са се опитали да въведат неканонични книги и такива има в Православната Библия, но това не означава, че каноничните книги са променени. Правени са опити и за вкарване на други апокрифни книги, но и те са извън Библията. такива са "Евангелие от Тома", "Евангелие от Петър", "Евангелие от Юда" и така нататък. Но е достатъчно човек да сравни написаното в тях и да види, че това, което пише в тях, противоречи на Библейските учения в Стария завет. Истините се разминават. Например в Стария завет се казва, че починалите не знаят нищо и след смъртта си са като в сън без сънища. И чак при възкресението ще започнат да съществуват отново. А тези неканонични книги говорят за задгробен живот. Но по тази тема - "в темата" :)

Сега относно Божия печат.

Аз все още не съм погледнал дали има някакви отговори, затова ще кажа само накратко какво исках всеки да открие в четвъртата заповед при малко обмисляне.

Ето какво казва заповедта:

Изход 20:8-11 8. Помни съботния ден, за да го освещаваш.

9. Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела;

10. а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти;

11. защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Сега нека да помислим какво се съдържа в един печат. Когато се подпечатва един документ, това става чрез печата на собственика, а на този печат се съдържа Името и титлата му ,и територията на която действа този печат. Например на печата на нашия президент пише:

1. ИМЕ - Георги Първанов

2.ТИТЛА- Президент

3.ТЕРИТОРИЯ - Република България

Може ли друг да ползва този печат? Не. Може ли да се ползва от премиери или търговци? Не. Важи ли под документи на други президенти? Не.

Следователно печатът е личен и удостоверява даден документ.

Нека погледнем сега заповедта.

В нея се казва Името на Издалия заповедта: Господа твоя Бог

Казва се и каква е титлата Му: НАПРАВИ /ТВОРЕЦ

И територията: небето и земята, морето и всичко що има в тях,

Следователно в четвъртата заповед се съдържа всичко, което има в един печат. Пазенето на Съботата не е някаква идея, а показва, че ние приемаме Бог за наш Създател. Ако отхвърлим тази заповед, ние отхвърляме факта, че сме сътворени и ставаме продукт на еволюция.

Повече ще обясня следващия път.

А относно белега на звяра, той наистина се явява обратното на Божия печат. Щом Бог ни запечатва тогава, когато пазим Неговия ден, то значи получаваме белег в противоположния случай. Кой? Ами нарушаването на Господния ден. Но и по този въпрос ще говоря следващия път.

Поздрави!

Защо на порции, хайде, довърши, дообясни за белега.

А само аз ли съм чувала, че евангелията от Новия завет са били пробирани от свещеници, че има загубени, унищожени и прочее?

Защо на порции, хайде, довърши, дообясни за белега.

А само аз ли съм чувала, че евангелията от Новия завет са били пробирани от свещеници, че има загубени, унищожени и прочее?

Достатъчно е да се поровиш и ще откриеш скрити, покрити, зарити евангелия, които не са част от Библията.

И са доста интересни... :whist:

Достатъчно е да се поровиш и ще откриеш скрити, покрити, зарити евангелия, които не са част от Библията.

И са доста интересни... :)

Не е нужно и голямо ровене - май вмомента издават Евангелието на Юда. ;)

Очакване, исках да кажа, има неща, които са били част от Новия завет, но са отпаднали благодарение на Църквата. Има преработени пак от Църквата неща. Исках да кажа, че Новия завет е доста пипан от свещениците и в действителност не знаем какво е променено и какво е оригинално. А за Стария завет - съгласна съм с теб.

Не е нужно и голямо ровене - май вмомента издават Евангелието на Юда. :)

Очакване, исках да кажа, има неща, които са били част от Новия завет, но са отпаднали благодарение на Църквата. Има преработени пак от Църквата неща. Исках да кажа, че Новия завет е доста пипан от свещениците и в действителност не знаем какво е променено и какво е оригинално. А за Стария завет - съгласна съм с теб.

Селин,виж ето тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry383906

Там съм дал отговор на твоето очакване на "Евангелието на Юда".

А в темата "Богомилство(за любопитни)",има и части от "Евангелието на Йоан" и др.

Дал съм достатъчно препратки,ако желаеш да прочетеш самите гностични евангелия и тяхната история.Защо всъщност не са включени в Новия завет,кой и как се е борил срещу раннохристиянските учения и секти.

Погледни също и темата за манихейството.Сама ще разбереш къде са корените на товят опонент и неговите събратя,които с трепет очакват появата на Антихриста за да му се поклонят ;)

Навлязох в този свят както човешкия вид - през вратите на плътта. Но това не ме прави част от този вид. Душата ми беше отгледана в най-тъмните дълбини на Ада и там бях подготвян за този миг. Ние - Апостолите на Сатаната сме тук във вашият свят и това е достатъчно доказателство, че Армагедон наближава.

Не е нужно и голямо ровене - май вмомента издават Евангелието на Юда. ;)

Здравей, Селин!

Не, това наистина е смешно :) Много пъти съм отговарял на този въпрос, а сега трябва да го направя отново. След отговора ми сама ще решиш дали е толкова нормално това "Евангелие от Юда".

И така един въпрос:

Юда кога е написал своето евангелие? Преди да се обеси ли или след това? Защото ако е писал преди да се обеси, то спира посредата, а ако го е написал след това, то по какъв начин го е направил?

Сега по призива ти да продължа със съботата. Нямам нищо против. Стига да съм бил разбран.

Поздрави!

Веселяшка тема Публикувано изображение Съжалявам, че съм я изпуснала в началото прочетох първите две страници и се отказах от останалите 8, не ми се сърдете едва ли ще съм пропуснала нещо съществено. Някой ако държи да прочета неговата гениалност убеждаваийки ме, че "ТОЙ" идва да заповяда на ЛС. Та дотук с оправданията,че не съм ви чела писанията Публикувано изображение Та на въпроса омръзна ми, писна ми, втръсна ми да го чакам този край на света. Апокалипсиси, атихристи и дъра бъра то през 1999г. ли не ги чакахме после 2000г., тази година заради трите шестици абе направо ви казвам, че ако се сбъдваше това, което тези фантазьори драскотят наляво и надясно говоря предимно за пресата и другата там специализирана литература отдавна света да е сдал багажа. Ама на...ние си стоим все още тук и сега...Светът по - скоро би се загубил поради екологична катастрофа, някакво природно бедствие отколкото от Атихрист и дъра бъра простотии. Мен не ме е страх дайте го насам... Публикувано изображение

Здравей, dindi !

Още апостол Петър е казал какво ще се говори в последните дни:

2 Петрово 3:3-9 3. Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:

4. Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието.

5. Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,

6. но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.

7. Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.

8. Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

9. Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.

А това, че казваш, че ти е писнало, само потвърждава в кое време живеем...

Поздрави!

Хора с чувство за хумор е имало, има и ще има. :rolleyes:

За съжаление има и хора без чувство за хумор,

можем обаче да ги гъделичкаме докато се усмихнат!

Публикувано изображение

Редактирано от Вало (преглед на промените)

Здравей, Селин!

За съжаление Sithrow ме позна не защото разгада думите ми, а защото е бил адвентист и много добре му е известно какъв е белегът на звяра.

Ще те помоля да не твърдиш на мен какво ми било известно, защото по тоя начин заблуждаваш хората от мое име. Думите ти както и цялото адвентно учение се базира върху лъжи и лъжепророци. АдвентизАма Яховизма и Мормонизма са се появили общо взето по едно и също време, което не вярвам да е просто съвпадение, предполагам се досещаш на къде бия...

Казвам "за съжаление", защото самият той се е отдалечил от истината и сега пише разни неща, които доста се отклоняват от Божието слово. Няма да обяснявам в какво се състои сега неговото разбиране.

С какво по точно се отклоняват нещата които съм писал от Божието слово, би ли уточнил и ако обичаш със словото? А да верно че ти изключваш половината пророчества в старият завет щото били условни... yeah whatever, няма какво да си губя времето повече, единствено се надявам под "истината" да нямаш в предвид адвентната църква.

Редактирано от Sithrow (преглед на промените)

Здравей, dindi !

Още апостол Петър е казал какво ще се говори в последните дни:

2 Петрово 3:3-9 3. Преди всичко знайте това, че в последните дни ще дойдат подиграватели, които с подигравките си ще ходят по своите страсти и ще казват:

4. Где е обещаното Му пришествие? защото, откак са се поминали бащите ни всичко си стои така както от началото на създанието.

5. Защото те своеволно не признават това, че чрез Божието слово от начало е имало небе и земя сплотена от водата, и всред водата,

6. но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.

7. Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.

8. Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

9. Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.

А това, че казваш, че ти е писнало, само потвърждава в кое време живеем...

Поздрави!

Така или иначе с теб и всички тук ще чакаме заедно...ще видим кой ще излезне разочарован и кой впечатлен от цялата работа...Чакайте си вие "последните дни" аз ще се радвам на настоящите...

П.П Оценявам добрия ти тон :whist:

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.