Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Антихрист

Featured Replies

Здравейте! Попаднах в този форум и то конкретно в тази тема чрез Google, търсейки нещо съвсем друго. Но понеже съм любопитно създание се зачетох. Е, не съм чела всичките 24 страници, но началото и последните мяколко мнения - да. Истината е, че в началото реакцията ми беше "Да бе, кой ще е толкова тъп да се навие да му инсталират подкожен чип". И то без никакви религиозни причини - от съвсем човешка и несвързана с християнството или която и да било друга религия гледна точка е най-малкото гнусно да ти пъхат някакви машини в тялото, освен ако разбира се не става въпрос за такива, които да ти спасяват живота, както е с пейсмейкърите или каквото там се слагаше на болните сърца.

Затова излязох от форума и може би нямаше да вляза пак, ако вчера не ми се наложи солидно да се напътувам из центъра на София, дейност, включваща висене по не една и две спирки. На повечето имаше разлепени листа с текст от сорта на "Не участвайте в театъра на Антихриста", "Четете Откровение, Исая.. " и др. Бре, казах си, много пора взеха да вярват, че Антихриста е тук и Апокалипсисът е надвиснал над нас. Какво ли им е внушило тази мисъл? Когато видях нещо подобно и в един-два блога, пуснах израза "подкожни чипове" в любимия ми Google.

И се върнах тук.

Статия на вестник Новинар за британски професор, инсталирал си чип и предлагащ го на хората? В ръката, но обмисля и начин за инсталиране в мозъка като опит за сосигуряване на телепатична възможност на хората. Ръката и главата.

Статия с технически термини в някакъв сайт, но май е на БСП.

Кредитните карти - с чип, например тук итук, и тук

Май е било планирано до средата на годината и транспорта да е с карти с чипове, добре че нашите се туткат.

Според вестник "Стандарт" пък в личните карти ще има чип с биометрични данни и данни за религия (!?). За документите за самоличност в БГ намерих инфо и в Калдата.

Освен това получих по пощата (не електронната, нормалната) обява за заменяне на старндартната клрючалка с електронна, отваряща се с чип. С дълги технически обяснения колко по-сигурно е, които като непрофесионалист в областта не разбрах.

Колко по-лесно би било да си с един чип за лична карта, разплащане (без портмоне, което да ти свият), транспорт (край на досадните билетчета), ключалка (край на откраднатите или изгубени ключове) и прочее - много хора ще си помислят това.

Май това, което в началото ми се стори доста нереално, не еч ак толкова далеч.

Уплашена съм, за първи път от много време. И да няма Антихрист и Апокалипсис, определено има подготовка за властване на света чрез чипове. И дори и да решим, че това с челото и дясната ръка е съвпадение... пак нямаме поводи за радост.

Редактирано от Тамара (преглед на промените)

• Отговори 976
  • Прегледи 110,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Признавам ,много е удобно да намериш на кого да прехвърлиш отговорността за всичките си грешки.Ако бяхте прочели само тази статия ,щяхте ли да се тормозите.

О-о-о, да, и още как. Една такава история с чипове е апокалипсис за свободата на човека сама по себе си - и без намесата на тъмни сили. И мен лично тази история доста ме тормози. Как мислите, до колко далеч може да стигне?

Антихристът в Исляма го наричаме ад-Даджал. Мохамед (с.а.с) ни е оставил много подробна информация за него и събитията, които ще се случат преди да дойде, като дойде и след като бъде убит. Ако има желание, ще разкажа.

Антихристът в Исляма го наричаме ад-Даджал. Мохамед (с.а.с) ни е оставил много подробна информация за него и събитията, които ще се случат преди да дойде, като дойде и след като бъде убит. Ако има желание, ще разкажа.

Моля, разкажи ни.

Антихристът, така наречен, е едно от безкрайните имена на Сатаната, чийто образ пък предизвиква у мен бурен смях. Да са живи и здрави протестантските богослови, които са го измислили като понятие, за страх и ужас на простите селски чада. Иначе, от митологическа гледна точка, това е типичния героичен епос за Героя (в случая Христос) и Поборника (Антихристос). Борбата между СвръхАза и Несъзнаваното. Общо взето, психоаналитичен проблем, не толкова есхатологически.

Редактирано от Ада (преглед на промените)

Не знам кой ще те анатемоса, нямаме наоколо дори архонти (хи-хи). Обаче рискът е, примерно, да не съм съвсем съглаен с теб. Няма смисъл да затъваме в митологичността на сътворения и грехопадения, но спрямо Новия завет бих могъл да кажа, че Иисус е именно Йоан без Сатана (вероятно не е същото като Сатанаил), а Христос е Иисус без Луцифер, или можем да кажем - един друг Луцифер, нов. Относно следващото мнение. Мисля, че си напълно права, но вероятно виждам друг смисъл. В този свят Луцифер е всичко и е облякъл латентния зародиш на Христос.

Еднакво мислим. За същото говоря, но не желая да изпадам в крайности.

С риск да ме анатемосат окончателно тук ще кажа, че Сатанаил и Иисус са едно...

Съгласен съм, само че ще заменя Иисус в мнението ти с Христос.

Така вече е муци.

Какво е Христос?

Отговора на този въпрос ще покаже кой е Противника Христов.

С риск да ме анатемосат окончателно тук ще кажа, че Сатанаил и Иисус са едно...

Съгласен съм, само че ще заменя Иисус в мнението ти с Христос.

Така вече е муци.

И така стигнахме до следните изводи :

1.)Христос и Антихрист са едно

2.)С идването си на света Христос е изпълнил едновременно и Първото, и Второто си пришествие

3.)Светът е свършил още тогава и няма какво да чакаме да свършва още един път

4.)Живеем в света на Антихриста и се кланяме нему (както mecholari беше забелязал по-горе с едни снимки от църква)

5.)Свети Йоан е прекалил с яденето на гъби и така е написал "Отровение" ....

Моля, разкажи ни.

Това, което ще разкажа, е синтез на хадисите за ад-Даджал и последния период, разказани от Мохамед (с.а.с) и извадени от Шестте основни колекции от хадиси.

Ад-Даджал означава Лъжемесия, т.е. противник на Месията - Исус (мир нему). Описван е като най-голямото зло, което ще се случи между раждането на Адам и Последния ден.

Според ислямските учени, ад-Даджал има три аспекта:

1. Личност

2. Световен социален и културен феномен

3. Невидима сила

Първо ще говоря за номер 2 и 3. За да има успех появата на един Антихрист, то трябва да са налице някои условия. Не може той да се появи във време на мир, любов, благоденствие и спокойствие и да има успех. Казано е, че той ще се появи във време на нерелигиозност, войни, нечестивост и разврат. Дори и в светините на Исляма ще се извършват открити прелюбодеяния по улиците. Ще има страдание за много народи и ад-Даджал ще съблазнява със своята сила.

Невидимата сила се състои в това, че ад-Даджал ще може да прави чудеса. Ще се представя за Бог или поне за негов пратеник и за да повярват в него хората, ще съживява отдавна мъртвите им родители, но всъщност това ще са само джинове. Той ще има контрол над джиновете и ще може да прави други необикновени неща.

Самият ад-Даджал ще бъде космат и сляп в дясното му око. Според хадисите, всеки правоверен, дори и да е неграмотен, ще може да отличи буквите КФР на челото му, идващи от арабското "кяфир", което означава неверник. Той ще бива гледан и чуван по цял свят едновременно. По времето на Мохамед (с.а.с) това се е считало за невероятно, но днес при наличието на радиото, телевизията и интернет не е трудно да си го представим. Ад-Даджал ще обикаля, за да набира последователи и ще влезе във всяко населено място, освен в градовете Мека и Медина. На входовете на тези два града има ангели, които никога няма да го допуснат вътре. Но все пак ад–Даджал ще отиде в покрайнините им и много хора ще излязат, ушким само за да го видят и ще повярват в него.

Ад-Даджал ще кара своеобразен рай и ад с него. Но тези, които влязат в неговия рай, всъщност влизат в ада и тези, които влязат в неговия ад, всъщност влизат в рая. Пратеникът (с.а.с) ни е казал, че рецитирането на първите десет и последните десет знамения на сура Кахф предпазват от Лъжемесията. Ад-Даджал, посредством скритата сила, ще причинява суша и глад за регионите, където не му вярват, а хората, които живеят там, ще казват "Ля иля хаиллалла" (Няма друг Бог, освен Единствения Бог) и "Субханеллах" (Пречист е Единственият Бог) и това ще ги пази да не умрат от жажда и глад.

Казано е, че ад-Даджал ще остане на Земята 40 дни, от които първият ще е дълъг колкото една година, вторият колкото месец, третият колкото седмица, а останалите ще са нормални.

След като не успее да влезе в Мека и Медина, ад-Даджал ще се насочи към Сирия, където ще се срещне с имам Махди (махди означава "напътен"). Махди ще е най-добрият или един от най-добрите мюсюлмани на света. За него мога да разкажа отделно ако искате. В Сирия ще има жестоко сражение между доброто и злото. Махди ще се изправи срещу ад-Даджал и ще му каже: "Аз не вярвам в теб. Ти си Лъжемесията - ад-Даджал." Тогава ад-Даджал ще отвърне: "Сега ще те разцепя на две и пак ще те събера и ще те съживя." След като ад-Даджал направи това, ще каже: "Не се ли убеди, че аз съм Бог?" Махди ще отвърне: "Сега вече наистина се убедих, че ти си Лъжемесията". От този момент нататък ад-Даджал няма да може да навреди на Махди със своята сила.

По същото време в Дамаск на връх Афик, на източното бяло минаре на джамията (Уммаяд) ще бъде низпослан Исус (мир нему) по време на сутрешната молитва. Исус (м.н.) и Махди ще обединят сили и ще победят ад-Даджал, като Исус (м.н.) ще убие Лъжемесията.

След това всички ще повярват на Исус (м.н.), ще последва мир и обединение.

Още за ад-Даджал:

- той ще е от еврейски произход

- евреите ще го смятат за Последния пророк и масово ще му вярват

- голяма част от жените също ще му вярват

- който прояви интерес към него и към чудесата му, дори да е вярващ, пак ще се подлъже и ще го последва

- той ще бъде заловен и убит в град Лида (на иврит Лод)

Може да пропускам нещо, тъй като за ад-Даджал са известни много подробности.

Trax, мерси. Звучи като приказка... Преди години един студент отпечата своите разработки по тълкуване на Курана под заглавия Шифрите на Курана и Тайните в Курана. Две книжки са, и там добре са разтълкувани именно тези символи. Нищо не е буквално, довечера ще ти напиша имената на автора и можеш да ги потърсиш за обща култура.

Я разкажи каквото си спомняш, на мен ми стана интересно...

Какво да разказвам, има две книги, прочети ги.

Автора е Юмер Челякъл/Ömer Çelakıl/

Това на български го няма, пък аз говоря точно толкова турски, колкото всеки средностатистически българин.

Тълкуването на Корана се нарича Тафсир. Тафсир ибн Катир е най-известният такъв труд. Ако някой се интересува, ето тафсира по сура: http://www.qtafsir.com/index.php?option=co...&Itemid=731 а за търсене тълкуването само на определени аяти (знамения) вижте тук: http://www.qtafsir.com/index.php?option=co...&Itemid=738

Това на български го няма, пък аз говоря точно толкова турски, колкото всеки средностатистически българин.

Тълкуването на Корана се нарича Тафсир. Тафсир ибн Катир е най-известният такъв труд. Ако някой се интересува, ето тафсира по сура: http://www.qtafsir.com/index.php?option=co...&Itemid=731 а за търсене тълкуването само на определени аяти (знамения) вижте тук: http://www.qtafsir.com/index.php?option=co...&Itemid=738

Помислих че четеш арабски.

Има трудове на Харун Яхя, в които са споменати тези книги на Челякъл и същността им. На български език... макар техните тълкувания да се различават доста.

Мисля в нета също има.

Казано е, че той ще се появи във време на нерелигиозност, войни, нечестивост и разврат.

Като прочетох това,първото за което се сетих бе следното:

Много градове и селища ще се разрушат от земетресения и наводнения, природни катаклизми ще разтърсват земята, ще надделяват лошите хора, а крадците, пияниците, доносниците и блудниците няма да имат брой. Между хората ще се създават нетрайни, съмнителни връзки и ще се разпадат още в началото. Чувствата силно ще се обезценят и само лъжливата страст, по-точно амбицията и егоизмът, ще са стимули за отношения."

След като не успее да влезе в Мека и Медина, ад-Даджал ще се насочи към Сирия

"След 2000 година от земята първо ще изчезне една арабска държава, а после ще потъне един голям град. Няма да е скоро."

"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: "Скоро ли ще дойде това време?" Не, не е скоро. Още Сирия не е паднала!"

Ванга.

Изглежда говорят за едно и също нещо и времето май настъпва.

"Онова, което е написано в Библията, ще се сбъдне!. Апокалипсисът ще дойде!. Вие не, но децата ви ще го преживеят!"

Държавата, която ще изчезне е Йемен. Това е един от големите признаци на Часа. Ще изчезне в следствие на страхотно избухване на вулкан. Забравих да спомена, че ад-Даджал няма да дойде, докато една държава не упражнява власт върху целия свят. Мюсюлманите по това време няма да имат сигурно убежище никъде - навсякъде ще ги гледат накриво или ще ги преследват. И когато и последната капка надежда изчезне, ще се появят Махди и Исус (м.н.).

Че Луцифер е повече от Христа е повече от ясно. Lux, Първата проявена светлина, Първият син Божии роден от Хаоса, запратен от църквата в бездните на Геена или където и да е там, само и само да освободят място на един национален гении.

Темата за Антихриста се превърна в тема за ислямска пропаганда. Публикувано изображение

Каква ислямска пропаганда, къде я видя пък ти? Хората посочват източници, от които да се чете. Някой да ти казва "стани мохамеданин!"?. А книгие, да ти кажа, нямат религия... За който е любознателен и непредубеден.

Антихриста сме ние, не разбирате ли това?!

E... сама си се причислила към АНТИХРИСТА. Публикувано изображение

Затова има неща които не виждаш.

Драги Всевиждащ, а може би не си разбрал че антихристичния принцип отъждествен с човека е иненно материания аспект, присъщ на нашето същество.Противостоянието материя-дух е тъждествена на Христа и Антихриста.А над кое трепери човек, едва ли е над чистотата на духа си.Все още сме само бъца пръст лъхаща на нефеш.

Редактирано от Gothica (преглед на промените)

Че Луцифер е повече от Христа е повече от ясно.

Lux, Първата проявена светлина, Първият син Божии роден от Хаоса, запратен от църквата в бездните на Геена или където и да е там, само и само да освободят място на един национален гении.

Господарят на земята,повелителят на светлината,принцът на мрака иии мисля,че беше владел на четвъртия ринг на Ада,ама не съм сигурен...Аз лично доста се интересувам от луциферианизма,ноо няма много места от където да се прочете за него Публикувано изображение

Драги Всевиждащ, а може би не си разбрал че антихристичния принцип отъждествен с човека е иненно материания аспект, присъщ на нашето същество.Противостоянието материя-дух е тъждествена на Христа и Антихриста.А над кое трепери човек, едва ли е над чистотата на духа си.Все още сме само бъца пръст лъхаща на нефеш.

Драги Многознайко и Всичко Разбиращ наредил помпозни думи които нищо не значат и с тях правиш опит да вмениш нещо което по никъкъв начин не можеш да докажеш.

Т.е бла-бла. Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.