Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слави Tрифонов с политически проект .

Featured Replies

преди 10 минути, M.Николов написа:

То бива да лъжеш, ама ти не само лъжеш, ами и мажеш гнусно!

Шефа на НАП го проверява вашия главен прокурор Гешеф и за момента няма никаква информация за извършени нарушения от негова  страна.     Финансовия министър никога не е имал кухи фалирали фирми в България, дори напротив платил е сериозни данъци в България и не само това, ами и е дарил половин милион лева на държавно учреждение!

Та какво казваше за хората?

Я ми посочи един такъв от Герб, който е дарил половин милион лв. лични средства на държавата?

Няма, а!:hush:

И защо не цитира направо изказването на Йорданов, а цитира изказване на Борисов, като си искала да ни покажеш нещо за интелекта на първия?Нещо логиката ти пак се губи.

А иначе изказването му ми говори много неща, все неприятни за теб.:)

Ей добре, че не било престъпление, защото според думите на един бивш служител на НСО от 44-то НС(не това последното, а предното) само двама депутати не са ходили в офиса на Божков!:wub:

Ти, можеш ли да дадеш линк към достоверен и официален източник, който да потвърди, че министърът е дарил на държавата половин милион суха пара? Ама линк с истинска информация- кога, как, колко, на чия смета са изпратени парите?

Що се отнася до мерака ти да не споменавам Борисов или ако го направя, то задължително да го прокълна, няма как да стане- не си падам по обсесиите. В случая, моя работа е колко материала и в каква последователност ще ги публикувам, за да докажа тезата си.

И последно- тоя номер, като посоча нещо, което е неприемливо да се върши от сегашните, /които претендират да изстържат системата/, веднага да скачаш и обясняваш как предишните също го били правили е силно непечеливш, особено за протестър- изчегъртвач. Във всеки пост показваш, че никаква смяна на системата не искате- протестърите, а само "който и да е, ама не този". Или накратко- кот доди.

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 124k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Да загубиш почти 30% гласове за 4 години при положение, че държиш администрация, корпоративен вот и директно платени гласове и да се радваш, че печелиш  Явно бавно сгряваш накъде духа вятъра. 

• Мойра
    Мойра

Позволи ми да не се съглася напълно с теб. Глупав човек не е в състояние да направи такова шоу, което да е популярно 20 години и да носи добри доходи на собственика си.   П.П. Мнозина х

• Слави обяви екипа за изборите. В него са доц. Андрей Чорбанов и Мика Зайкова и българи експерти от чужбина /видео/

Публикувани изображения

преди 22 минути, absurt написа:

Ти, можеш ли да дадеш линк към достоверен и официален източник, който да потвърди, че министърът е дарил на държавата половин милион суха пара? Ама линк с истинска информация- кога, как, колко, на чия смета са изпратени парите?

Свободна си да провериш информацията.След 47мин.30сек.

преди 18 минути, M.Николов написа:

Свободна си да провериш информацията.След 47мин.30сек.

Благодаря. Ето това е за пример.

Сега се сещам за нещо от времето на пандемията- в най- тежката й част. Даренията, които Пеевски направи- за над 5 милиона.https://bg-voice.com/пеевски-депутатът-който-прави-лични-д/

"

Сред дарените от Пеевски са големи и малки лечебни заведения в различни райони на България. Преди месец „Пирогов“ получи респиратори, защитни облекла и 500 000 лв. На „Александровска“ болница депутатът дари анестезиологичен апарат за 115 000 лева, 200 предпазни облекла за медицинския персонал заедно с 1000 защитни маски и 300 предпазни шлема. Във вторник респиратори за 144 000 лв. получи и „Света Анна“ в столицата. В края на април бе съобщено, че няколко болници във Видин, Кюстендил и София са получили от Пеевски дарения за 184 000 лева. На цялото село Паничерево депутатът дари бързи тестове, когато жителите му бяха под карантина.

Благотворителността не свършва дотук. Преди дни народният представител от ДПС разшири обхвата на даренията си и дари 700 000 лева на община Пазарджик, за да предотврати продажбата на гора край село Црънча, за спасяването на която хората от селото излязоха на протест преди дни."

Интересно, че е имало журналистическо  разследване и въпроси към прокуратурата, на които никъде не намерих отговор. 

Сама разбираш, че разликата между двамата е огромна.

Единия е олигарх, който с едната ръка дава, а с другата взема х10 от държавата, а другия дребен бизнесмен.

преди 10 минути, M.Николов написа:

Сама разбираш, че разликата между двамата е огромна.

Единия е олигарх, който с едната ръка дава, а с другата взема х10 от държавата, а другия дребен бизнесмен.

Да, разбирам, но не това ми прави впечатление.

В световен мащаб, богаташите правят дарения и така си намаляват данъците чувствително. Не знам как е при нас.

При Пеевски имаме големи дарения, първо от лично име, после от фирмата му.Има подаден сигнал към прокуратурата от разследваща журналистка, а никакъв отговор, нито дори обсъждане в медиите няма. А, все пак, имаме жабите и разни други, които се пишат опозиция на правителството. Но, на Пеевски не, явно.

преди 7 часа, absurt написа:

При Пеевски имаме големи дарения, първо от лично име, после от фирмата му.Има подаден сигнал към прокуратурата от разследваща журналистка, а никакъв отговор, нито дори обсъждане в медиите няма. А, все пак, имаме жабите и разни други, които се пишат опозиция на правителството. Но, на Пеевски не, явно.

Ти пак ли питаш за същото? Нещо забива процесора ли или има недостиг на оперативна памет? 

Кога прокуратурата ще почне да разследва кръга около Пеевски ?

- никога , докато не се изчисти кочината.

преди 14 часа, miro20 написа:

А Боко имал ли е служебно правителство , при което да е "изстъргвал" опонентите си ???

Припомни ми де :)

Е какво да ти припомня? Говориш за комунистите и мутрите,  бойко е и от двете, това ти напомням. Кой имал служебно,  кой редовно, кой купено правителство на мен не ми дреме,  комуниста си е комунист и мутрата си е мутра.  

С такива хора в управлението не само че кмет ще дава на брат си , но и така ще е замазано че ти никога няма да разбереш. Защото  професионалисти  като гореописаните, далавераджии ще правят това.

Е да де, ама 12 години не те бяха в управлението нали? 

И да не се правим на ясновидци, какво ще стане ако са. 

Примери много , но я ми кажи - по добри ли са далавераджиите с кухите фалирали фирми  да са... шеф на НАП, икономически и финансови министри ?

Шеф на нап не знам даже кой е. За финансовия министър нищо не мога да кажа.  Но икономическия го бива, поне на теория е един от малкото ни министри, на който мисълта му тече в правилна посока, поне на думи естествено,  ако е в управление за цял мандат не знам как би действал.  Но при всички положения не повтаря мантрите за чужди инвестиции,  на които се наслушахме,  а повтаря за необходимостта от износоориентирана икономика,  нещо което и аз повтарям в тоя форум повече от година.  Защото ако нямаш икономика на практика не можеш да имаш стабилна държавност.  Та, един читав ще има,  па ще бързате да плюете по него 🤣

Ама тоя министър,  и оная на регианалното развитие,  Трифонов ако ги придума да поемат министерствата при (евентуално) правителство на ИТН,  много сериозно ще ви подхлъзне,  и не само първато място ще хване,  ами и с преднина ще е 😉

Ето още едно обещание, което Слави изпълни:

Слави Трифонов: Преценете партиите по взетите субсидии

Цитат

Министерството на правосъдието публикува информация за това какви пари са получили партиите от държавни субсидии след проведените избори на 4 април.
Още преди изборите казах, че “Има такъв народ” няма да вземе субсидия от 8 лева, а ще вземе само 1 лев на глас, защото такава е волята на българите, изразена на национален референдум. След влизането ни в 45-ото Народно събрание ние подадохме и нужното заявление това наше желание да бъде изпълнено от държавата.
И така, за периода от 4 април до 30 юни, видно от информацията в сайта на Министерството на правосъдието, “Има такъв народ” получи субсидия в размер на 136 223 лв. Тоест по 1 лев на глас, защото така е правилно и така е морално.
Всички останали партии обаче смятат, че това нито е правилно, нито е морално. Всички те са прибрали субсидия от по 8 лева на глас. Защото им е супер.
И така, за същия период от 4 април до 30 юни, са се получили следните интересни суми:
Коалицията “ГЕРБ-СДС” е получила, забележете - 1 615 742 лв. държавна субсидия! От тези пари партия СДС е взела 43 086 лв., а ГЕРБ е взела 1 572 656 лв.! И това е сума за по-малко от три месеца. ГЕРБ е получила и допълнително 75 438 лева само за три дни - от 1 април до 3 април.
Коалицията “БСП за България” е получила 926 089 лв., от които 894 089 лв. са изцяло за БСП.
Партия ДПС е получила 648 656 лв.
Партия ВМРО е получила 224 574 лв.
Коалицията “Демократична България” е получила 215 936 лв. Цялата сума е отишла в партия ДСБ.
Коалицията “Изправи се! Мутри, вън!” е получила 197 551 лв. “Движение 21" е взела 41 590 лв., “Движение България на гражданите” е взела 20 795 лв., "Единна народна партия" е взела 135 166 лв.
БНО, с която се яви Васил Божков, е получила 182 297 лв.
Партия “Възраждане” е получила 151 242 лв.
В крайна сметка, заради нашето решение да постъпим честно и морално, имаме един парадокс - партии, които са получили значително по-малко гласове на изборите от “Има такъв народ” са прибрали значително повече държавни пари от “Има такъв народ”.
Ще отбележа и още един парадокс - партия ДСБ, която е част от “Демократична България”, е получила 215 936 лева, но още не е върнала надвзетата от нея субсидия в размер на 47 078 лв. Същият проблем имаме и с “Движение 21” на Татяна Дончева. Нейното движение е получило 41 590 лева от субсидиите, но не е последвало никакво движение по погасяването на дължимите 16 324 лв. от надвзетите субсидии.
Поне така е видно от информацията, публикувана в сайта на Министерството на финансите. Там е посочено, че НАП е успяла да си прибере дължимото само от партия
“Евророма”, но не и от "Движение 21" и ДСБ.
Накрая ви припомням, че в 45-ото Народно събрание беше гласувано субсидията да стане 1 лев на получен глас. Тогава изцяло “за” гласуваха само депутатите на “Има такъв народ”. Заради всички останали партии субсидията остана 8 лева на глас. Защото така им харесва.
А какво ви харесва на вас - преценете сами.

преди 33 минути, Michigan111 написа:

Е какво да ти припомня? Говориш за комунистите и мутрите,  бойко е и от двете, това ти напомням.

:D

Е как бе?

Бойко ни пази от комунистите и мутрите!:D

И това популистко изхвърляне, трябва да осигури още гласове на Славчо?

Дали мислещите хора няма да се запитат, кой допълва оставалите 7 лева на човек при ИТН, за да могат да си плащат офисите и другите разходи по кампанията? 

Божков и без това го спрягат като близък на Славчо, с когото си говорят за бъдещето на държавата, и можеше той да е заподозряния спонсор, ако не се беше притеснил, че Слави вече не е собственик на партията си.....

Що се отнася до това, че ГЕРБ бил взел най- голямата сума, обяснението е елементарно. Той имаше най- много гласове- 840 000. 

А защо някой трябва да ги допълва?

И защо точно до 8?

Кой и как реши, че партиите трябва да получават по 8лв. за получен глас?

В Германия ако не се лъжа получават по 1 евро на глас

За Германия обясниха, че партиите имат разни други облекчения и подпомагания. За тук, ясно е, че с 1 лев нищо не може да направи една формация, защото няма начин да се афишира дори. Офиси, реклама- много пари са и ако държавата не ги даде, ще ги дадат олигарсите и ще си имат партии. Както ще стане ако се въведе мажоритарния вот. Ще си купят депутати в брой.

преди 25 минути, M.Николов написа:

Да си чула нещо за членски внос?

Да, само че, колко ли ще останат членовете, ако трябва да се ръсят всеки месец, та да издържат офиси и персонал, че и шефовете си, както беше при ДБ, които плащаха заплата на ХИ от членския внос? 

преди 31 минути, M.Николов написа:

Да си чула нещо за членски внос?

Членският внос не е проблем да го плати Слави, прави милиони от концерти, ама например как един обикновен гражданин (като пак е над средната класа) може да реши да създаде партия и да привлече хора да се включат, ако ще трябва години наред да живеят в мизерия ? Вече дали точно 8лв. трябва да е, да се направи изследване и да се реши, може и да не се раздават по равно парите, а дъртите утвърдени партии да получават по-малко. 

преди 9 часа, Michigan111 написа:

Шеф на нап не знам даже кой е. За финансовия министър нищо не мога да кажа.  Но икономическия го бива, поне на теория е един от малкото ни министри, на който мисълта му тече в правилна посока, поне на думи естествено,  ако е в управление за цял мандат не знам как би действал.  Но при всички положения не повтаря мантрите за чужди инвестиции,  на които се наслушахме,  а повтаря за необходимостта от износоориентирана икономика,  нещо което и аз повтарям в тоя форум повече от година.  Защото ако нямаш икономика на практика не можеш да имаш стабилна държавност.  Та, един читав ще има,  па ще бързате да плюете по него 🤣

Ама тоя министър,  и оная на регианалното развитие,  Трифонов ако ги придума да поемат министерствата при (евентуално) правителство на ИТН,  много сериозно ще ви подхлъзне,  и не само първато място ще хване,  ами и с преднина ще е 😉

Ами вече ги хванаха че са незапознати  и неграмотни . Например с язовирите дето източиха да си направи Петканов видеото, само дето не знаеха че има автоматична система дето мери и води лог за нивото и др.  Ами дето си продал акции  за милиони за 4500 лв ? Ами странните връзки с финансовия министър  който пък преди години фалирал фирма за милиони също :

https://tribune.bg/bg/mrezhata/zhurnalist-kak-dvama-ministri-se-okazaha-nedosegaemi-i-neproveryaemi/

Ами примера с  "Автомагистрали"  ?

https://zonanews.bg/bulgaria/avtomagistrali-ulichiha-v-nedopustimo-neznanie-ministara-na-finansite-asen-vasilev

"новите юпита" са нищо повече от далавераджии с хубава визия и лексика. Такива вече видяхме и при царя ако се сещаш .

преди 9 часа, Michigan111 написа:

Кой имал служебно,  кой редовно, кой купено правителство на мен не ми дреме,  комуниста си е комунист и мутрата си е мутра.  

Да, знаех си че нищо не можеш да кажеш  по това че служебно правителство няма никакво право да се знаимава с ревизии отпреди  десетилетия, да уволнява ключови структури и т.н. и т.н.

Виждам обаче че не само не ти дреме кой какво правителство има, а и това че нямаш нищо против комунетата и мутрите които сега събарят държавата и са озверели за власт. :)

Браво на теб. Виждам колко си "антикомунист" :)

преди 8 часа, absurt написа:

Дали мислещите хора няма да се запитат, кой допълва оставалите 7 лева на човек при ИТН, за да могат да си плащат офисите и другите разходи по кампанията? 

При комунетата върви манттрата че Слави е супер честен с връщането на тези пари .

Това винаги върви при комунетата. :)  

А забравят че мярката е именно за да могат повече партии да развиват политика, да плащат за офиси и структури без да са зависими от задкулисни интереси ихора с много пари които да дирижират тези партии и проекти . При нас това леко се изроди като принцип, защото всякакви партийки се пръкнаха само и само да се закачат за субсидийка... и този момент го има.

Но виждам за никой не е проблем че Черепа именно по този начин събаря държавата, не им прави впечатление и обръщението на Черепа към Слави да си продължат разговора...

Наистина, з акакво му е на Слави субсидия, след като ще седне пак в офиса на Черепа ?

:giggle1:

преди 2 часа, miro20 написа:

Наистина, з акакво му е на Слави субсидия, след като ще седне пак в офиса на Черепа ?

:giggle1:

Гледам държиш се за думите на Черепа като удавник за сламка. Щом приемаш думите на една от най големите мутри за чиста монета, кога ще коментираме едни други негови думи че е давал подкупи на Боко, Менда и Горанов?

Защо, двуличен СПЕКУЛАНТЕ, едните думи вече ги папагалстваш ежедневно, а другите се правиш че не съществуват:hit: 

преди 4 часа, miro20 написа:

Браво на теб. Виждам колко си "антикомунист" 

Не, друже, не съм "антикомунист".

"Антикомунист" е термин, запазен за такива като бойко, петър стоянов,  росен плевналиев и цяла плеяда пребоядисани комунисти.  Моля,не ме нареждай редом до тях. 

да бе прочел нещо от останало преди "антикомунист" преди да коментираш с поредната си глупост ?

преди 15 часа, miro20 написа:

Да, знаех си че нищо не можеш да кажеш  по това че служебно правителство няма никакво право да се знаимава с ревизии отпреди  десетилетия, да уволнява ключови структури и т.н. и т.н.

Всъщност има това право.

Отново показваш, че не си запознат с материята, която коментираш.:hush:

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/06/24/4225257_konstitucionalist_slujebniiat_kabinet_ima/

То всъщност има ли нещо с което да си запознат?:giggle1:

преди 3 минути, M.Николов написа:

Всъщност има това право.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/06/24/4225257_konstitucionalist_slujebniiat_kabinet_ima/

то миро 20 е специалист по всичко на думи а в същност е пълна скръб по всички теми

преди 3 часа, miro20 написа:

да бе прочел нещо от останало преди "антикомунист" преди да коментираш с поредната си глупост ?

Можеш да си сигурен, че съм прочел всичко.  Но лично на теб вече съм писал какво мисля по тези въпроси.  Колко пъти смяташ, че е нужно да ти пиша едно и също? Или мислиш, че вече мнението ми е друго? 

Не, няма нужда. Правилно съм разбрал колко си "антикомунист" :) 

преди 30 минути, M.Николов написа:

Всъщност има това право.

Това прекрасно го знам. Сега плямпаш защото ти изнася когато ретроградни  комунета  от преди 30 г сега правят чистки и реваншизъм.

/ затварям си очите че ти по принцип нали уж не си комуне хаха / :)  

в  това няма грам логика такива които за домоуправител на входа не биха ги избрали, сега провеждат държавни политики .

Това никой не си го е позволявал, дори да има формално  по закон право .

Пак казвам - изключително съм доволен по глупостите които плямпаш и  че си личи колко не си комуне.

Комуне си та дрънкаш от всякъде бре...  а за парлама се пишеш фен на чалгарите.

И то пак защото в момента чалгарите напълно удовлетворяват желанията на червеното задкулисие и ДПС.

:)

С такива като вас ли ще правим "промяна" и ще "върви държавата напред" бре... :hit:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.