Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безшумен компютър до 3000 лв без ДДС

Featured Replies

• Автор
преди 24 минути, plamen_petrov_80 написа:

За графично ядро прецени след като се спреш на две карти с подобно охлаждане. Нали не мислиш, че след като твоя избор на 1070 е с една перка то тя ще е по-малко шумна от моя избор на 1070Ti с две перки? Нали все пак гоним и тишина. А на сегашния ти монитор и пасивна 1050Ti ти е много :)

Цялата конфигурация е нахвърляна на бързо - не казвам, че е идеалния избор. Прегледай, изчакай и други предложения и накрая ще го измислиш.

Може дори да се замислиш за някой 21,5" FullHD монитор.

Видеокартата ще бъде MSI GTX1070 GAMING 8G и ще купувам и монитор, но заради монитора хард диска го отнесе, ще карам със сегашния.

• Отговори 50
  • Прегледи 3,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, elpresidente написа:

От Мост са частите, защото имам познат с фирма, който ще ги поръча. Може дори да излезе по-евтино от това което съм написал.

Виж сега, ако имаш познат, що търсиш мнения? Обикновено познатите, дето пазаруват от Мост, си имат и собствено мнение!

преди 1 час, elpresidente написа:

Сегашния компютър е Core 2 duo E6750 със стоков охладител, кутията е Еnermax, не знам точно модела, с 2 броя 120 мм вентилатори, но я държа със смъкнат панел, заради температурите. Захранването е куча марка, за 40 лв. Не бих казал че вие чак, но си е шумно.

Оле божке, търсиш безшумно спрямо това?  Всичко ще ти се стори безшумно! Поне първите дни. След това шума си се появява, колкото и безшумна да е системата!

Само един пример ще ти дам. Работя при шум около 100 db  и нагоре понякога. Слагам антифони, дето намаляват шума с 25 децибела и ми се струва рай. След час почвамн да се чудя, дали нещо антифоните не са се прецакали. Махам ги и разбирам, че не са!

Айде и още един пример. С щайга като твоята чувам главно видеокарта и захранване. Вземам безшумно захранване и безшумна видеокарта. Почват веднага да се чуват вентилаторите и хард дисковете! Хард дисковетъе особено дразнят, но и вентилаторите на кутията не са за "изхвърляне". Спирам ги, ама няма как да спра хард дисковете. Взех си един 6 TB  и си чатка. Спор няма. Дразни. Колкото по-безшумно наоколо, толкова повече дразни. И да спре да чатка, почва да ме дразни като цяло фоновия шум. Все има шум и колкото по-безшумно, толкова повече дразни! Дразнят съвсем дребните шумове. 

Ако си чел мнения за елетромобилите ще занеш, че те са безшумни, но...почват да се появяват шумове от вятъра в огледалата, от окачването, от тракането на панелите от недобрата сглобка... Ти кво предпочиташ? Лично аз силен шум от 8 или 5 цилиндров мотор, елиминиращ шумове от табло, вятар, окачване и така нататък!

Редактирано от BG-Team-DRIFT (преглед на промените)

• Автор
преди 26 минути, BG-Team-DRIFT написа:

Виж сега, ако имаш познат, що търсиш мнения? Обикновено познатите, дето пазаруват от Мост, си имат и собствено мнение!

Оле божке, търсиш безшумно спрямо това?  Всичко ще ти се стори безшумно! Поне първите дни. След това шума си се появява, колкото и безшумна да е системата!

Само един пример ще ти дам. Работя при шум около 100 db  и нагоре понякога. Слагам антифони, дето намаляват шума с 25 децибела и ми се струва рай. След час почвамн да се чудя, дали нещо антифоните не са се прецакали. Махам ги и разбирам, че не са!

Айде и още един пример. С щайга като твоята чувам главно видеокарта и захранване. Вземам безшумно захранване и безшумна видеокарта. Почват веднага да се чуват вентилаторите и хард дисковете! Хард дисковетъе особено дразнят, но и вентилаторите на кутията не са за "изхвърляне". Спирам ги, ама няма как да спра хард дисковете. Взех си един 6 TB  и си чатка. Спор няма. Дразни. Колкото по-безшумно наоколо, толкова повече дразни. И да спре да чатка, почва да ме дразни като цяло фоновия шум. Все има шум и колкото по-безшумно, толкова повече дразни! Дразнят съвсем дребните шумове. 

Ако си чел мнения за елетромобилите ще занеш, че те са безшумни, но...почват да се появяват шумове от вятъра в огледалата, от окачването, от тракането на панелите от недобрата сглобка... Ти кво предпочиташ? Лично аз силен шум от 8 или 5 цилиндров мотор, елиминиращ шумове от табло, вятар, окачване и така нататък!

Моля, не ми унищожавай мечтата. Нека се порадвам поне една седмица.:helpwanted4: Наясно съм с феномена който описваш, но все пак сегашния шум идва малко в повече като прекараш цял ден край него.

Може да се сложи по-голям охладител на процесора и да се вземе някой fan controller - при по-тежка работа на компютъра да се включват ръчно вентилаторите по кутията и процесора, вентилаторите на видеото се включват сами при товар/температури, през останалото време ще са неактивни. Също и към някои захранвания има софтуер за контрол на оборотите на вентилатора - аз съм с Themraltake Smart DPS G 750w и имам опция за Zero fan, при другите незнам как е.

преди 9 часа, elpresidente написа:

Видеокартата ще бъде MSI GTX1070 GAMING 8G и ще купувам и монитор, но заради монитора хард диска го отнесе, ще карам със сегашния.

Не ти разбирам логиката.

Твоята 1070 е по-скъпа от моята 1070Ti (да не казвам, че е по-бързата карта) и ти пак избираш твоята.

Процесор - i7-8700 - 670лв

Дънна платка - Asrock Z370 pro4 - 246лв.

Памет - Crucial ballistix tactical 16gb,3000mhz,CL 15 - 380 лв.

Кутия - FD Define S - 158лв.

Захранване - Corsair RM750x - 230лв.

Монитор - Acer XF270HUA - 1050лв IPS,2560x1440,144hz само че е freesyng, g-syng варианта е с 320лв. отгоре Acer XB271HU.Прецени си дали ти трябва g-syng за игрите който играеш.

Видео - Evga gtx 1080 FTW - 1200лв. или Msi gtx 1080 Gaming X+ - 1249лв.Има и по-евтини варианти на Palit - 1130лв. и Gainward 1110лв. но са с една година гаранция по-малко.

Охладител - DeepCool GAMMAXX 400 - 40лв.

Оптично устройство - 25-30лв. но няма място направено за него на предния панел.Но ако си като мен и го използваш един път на година-две махаш страничния капак свързваш го вършиш си работа и го прибираш в шкафа.Но ако го използваш по-често си избираш друга кутия.

Общо около - 3950-4000лв.

Без ддс около 3300лв.

Редактирано от Lpool (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Не ти разбирам логиката.

Твоята 1070 е по-скъпа от моята 1070Ti (да не казвам, че е по-бързата карта) и ти пак избираш твоята.

Как ще е по-скъпа като е 969 лв. без ДДС, отделно има и отстъпка моя познат който реално ще поръчва частите. Малко е по-мощна, но не са ми необходими 10 фрейма отгоре.

Сравняваш цена без ДДС с цена с ДДС!

Говорим различни неща явно.

Щом си с връзки искай крайна цена като за теб и на двете карти 1070 и 1070Ti и тогава им сравнявай разликите както и колко процента разлика е цената на две еднакви карти от два различни магазина.

Само да не стане като с промоциите - вземаш го с 30% отстъпка, пък ти ляга с 5% по-скъпо от друго място без отстъпка.

Ще си позволя да задам едни тъпи въпроси към питащия:

1. Какви игри ще се играят на този компютър? Какви филми ще се гледат (качество, резолюция)? Ще се подава ли видео сигнал към телевизор?

2. За какво ще се ползва през останалото време?

3. Колко часа на ден ще работи средно?

4. Какво се гони със закупуването на новия компютър (не вярвам да е само тишината - това можеш и сега да си го оправиш с много по-малко пари)?

5. Ще се ъпгрейдва ли и кога и за каква сума?

6. Колко време искаш да е актуален?

7. Сумата от 3000 лв. без ДДС искаш максимално да я усвоиш  или може и по-малко да вложиш? Ако имаш само 3000 лв. и си харесаш система, но е с ДДС би ли я закупил?

преди 14 часа, plamen_petrov_80 написа:

Много си далеч от безшумен компютър! Забрави тази мисъл от сега, защото няма да ти се получи.

Паметта ти трябва да е поне DDR4-2666.

Захранването най-добре да е активно с регулиране на перката.

Не съм го ползвал точно този HDD 4TB WD Black, но да го сложиш в проект за безшумен компютър е малко несериозно.

на аптеката тапи за уши са 50 стотинки, за безшумност макс. 3 вентилатора : cpu, psu и vga (тоест трябва да е с горно захранване и махаш вентилатора, който идва с кутията, той на intel i7-8700 не е необходим, понеже с долно има още един вентилатор горе, който хич няма да е безшумен, освен това всички кутии с долно захранване са "змиярници от кабели", колкото и да са подредени кабелите)... или с 2 ако cpu и vga са на водно с общ вентилатор, за диск слага се ssd а hdd-to в един NAS в килера на LAN

преди 13 часа, vstoitsov написа:

То е ясно, че под товар ще мялчи, а какво толко си ги харесал тез AsRock..аз лично бягам от тях.

щото толкова разбираш (аз се занимавам с компютри от 98г. и работя в сервиз от 2005) - при тях цената съответства точно на качеството, пък имат съпорт - на мен са ми пращали биоси за няма и седмица, от гигадръв само ще ти напишат някакакви тъпи препоръки, а от асус и отговор няма да получиш...тия 2 марки марки са over-priced, a msi правят боклуци, но поне са евтини...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

1. Какви игри ще се играят на този компютър? Какви филми ще се гледат (качество, резолюция)? Ще се подава ли видео сигнал към телевизор?

2. За какво ще се ползва през останалото време?

3. Колко часа на ден ще работи средно?

4. Какво се гони със закупуването на новия компютър (не вярвам да е само тишината - това можеш и сега да си го оправиш с много по-малко пари)?

5. Ще се ъпгрейдва ли и кога и за каква сума?

6. Колко време искаш да е актуален?

7. Сумата от 3000 лв. без ДДС искаш максимално да я усвоиш  или може и по-малко да вложиш? Ако имаш само 3000 лв. и си харесаш система, но е с ДДС би ли я закупил?

Всички нови игри които играе средностатистическия геймър. Надявам се картата да е актуална поне за следващите 3 години. Относно филмите, имам Full HD 3D  проектор, гледам филми с 1080p както и блу-рей филми. Сегашния компютър се справя  добре, но ако процесора върши нещо друго, започва да насича.

Ще работи между 4 до 8 часа дневно. Целта със закупуването е да да имам нормален компютър поне за следващите 2-3 години ако искам да играя нещо на най-добрите настройки. Като ще давам пари поне да е за нещо качествено, защо да давам 1000 лева по-малко за доста по-слаб компютър?

След 4-5 години ако има игри за които картата е слаба и които си струва да се играят, може би ще ъпгрейдвам.

3000 лева е груба преценка, мога и повече да отделя, но няма смисъл според игрите които искам да играя. Ако излезе крайната сума по-малко ще е добре, все пак тези пари съм ги спестявал доста време.

Система с ДДС не бих купил, след като имам възможност да го спестя.

Редактирано от elpresidente (преглед на промените)

• Автор
преди 4 часа, Lpool написа:

Монитор - Acer XF270HUA - 1050лв IPS,2560x1440,144hz само че е freesyng, g-syng варианта е с 320лв. отгоре Acer XB271HU.Прецени си дали ти трябва g-syng за игрите който играеш.

Видео - Evga gtx 1080 FTW - 1200лв. или Msi gtx 1080 Gaming X+ - 1249лв.Има и по-евтини варианти на Palit - 1130лв. и Gainward 1110лв. но са с една година гаранция по-малко.

Благодаря за мнението, но не ми е нужно да играя на резолюции по-големи от 1920x1080. Gtx 1070 e предостатъчна.

Ако аз бях на твое място щях да си харесам конфигурацията първо и тогава бих отправил питания към няколко търговеца дали могат и за колко да ми изпълнят поръчката.

Казваш, че си цениш парите и искаш да изкараш дълго с машината и сегашната като цяло ти върши работа.

За игри най-важна е видео картата - но ти от нея опитваш да спестиш въпреки, че парите не са проблема.

Процесор-а - да готин е, но трябват ли ти 12 нишки наистина? За тази платформа ти казаха, че в момента дъната са скъпи, но това не е проблем както по-горе за видеото.

И като говоря за процесора погледни му цената (крайната с ДДС) от там от където искаш да го вземеш и погледни другата цена - виждаш ли разликата?

• Автор
преди 47 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако аз бях на твое място щях да си харесам конфигурацията първо и тогава бих отправил питания към няколко търговеца дали могат и за колко да ми изпълнят поръчката.

Казваш, че си цениш парите и искаш да изкараш дълго с машината и сегашната като цяло ти върши работа.

За игри най-важна е видео картата - но ти от нея опитваш да спестиш въпреки, че парите не са проблема.

Процесор-а - да готин е, но трябват ли ти 12 нишки наистина? За тази платформа ти казаха, че в момента дъната са скъпи, но това не е проблем както по-горе за видеото.

И като говоря за процесора погледни му цената (крайната с ДДС) от там от където искаш да го вземеш и погледни другата цена - виждаш ли разликата?

1070 Ti харчи повече ток и отделя повече топлина от 1070. Повече топлина не ми трябва, срещу 5-10 FPS в повече, в по-изискващите игри. Дъното е скъпо с около сто лева повече да речем, и след 3-4 месеца ще има по-евтини. Не ми се чака толкова. Парите са проблем, затова и искам съвет от хората тук, за да избера най-добрия вариант и да се вместя горе-долу в бюджета. Все пак има и други неща които искам да купя освен нов компютър.

Не разбирам много какво искаш да кажеш с това за крайната цена на процесора. Вече обясних хиляда пъти, че цената ще е дори под обявената в ДДС, защото моят познат ползва отстъпки в most.bg

ДДС то ще го спестиш защото ще го купуваш от твоя познат или защото ще минава през фирма?

Ако искаш да спестяваш защо не вземеш Intel Core i5-8600K за игрите малко клок след време няма да е излишен, а ти така или иначе купуваш клокващо дъно.

• Автор
преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

ДДС то ще го спестиш защото ще го купуваш от твоя познат или защото ще минава през фирма?

Ако искаш да спестяваш защо не вземеш Intel Core i5-8600K за игрите малко клок след време няма да е излишен, а ти така или иначе купуваш клокващо дъно.

Да ще минава през фирма, не знам подробности, не разбирам от ДДС. Не искам да овърклоквам нищо, температура, шум, повече ток и т.н.

Извинявай, но теб яко те гони параноята!

След като ще минава през фирма това значи, че не си обвързан с конкретен магазин.

В този ред на мисли колкото по-ниска е цената на даден компонент с ДДС - пропорционално ще е по-ниска и без ДДС - т.е. търсиш първо най-евтиния търговец!

Да ама тоя дето ще го прекара през фирмата явно си има някви врътки "под-моста" и за това ще е от там.

п.с. elpresidente ти даваш стотина лева отгоре купувайки дъно за клок. Купуваш и охладител въпреки че целта е друга.

Тъй и тъй ще влизаш в тия два разхода направо си вземи и отключен процесор които принципно е на по-висока честота тоест по-добър.

• Автор
преди 40 минути, Roujin Z написа:

п.с. elpresidente ти даваш стотина лева отгоре купувайки дъно за клок. Купуваш и охладител въпреки че целта е друга.

Тъй и тъй ще влизаш в тия два разхода направо си вземи и отключен процесор които принципно е на по-висока честота тоест по-добър.

Може и така да направя, зависи каква ще е финалната цена.

A след като не ти е до 5-10 кадъра И искаш да имаш възможност за ъпгрейд като си оставяш опцията за евентуален клок, защо не си вземеш Ryzen базирана система. Вярно е,че като гледаш тестовете в кадрите и по лентичките в графиките изостава от новите Интели, но трябва да се вземе под внимание за какви абсолютни кадри говорим (най-вече над 100). И това предимно тествано с карта 50-60% по-бърза от това ,което ти искаш. При Интела това за след 4-5 години ъпгрейд го забравяш. Ъпгрейда озаначава и нова платформа. Ако днес си вземеш Ryzen 1600 примерно и ти умалее след 4 години, ще имаш опцията да си купиш чисто нов процесор на 7нм с по-високи честоти и по-нисък разход и да си го сложиш на дъното,което имаш вече. Също така тенденцията в игрите вече започна да бяга от нуждата от малко ядра на висока честота и започват да се използват по-пълноценно многонишковите процесори.

Според мен си спести по-добре едно 200-300 лева от процесора взимайки Ryzen 1600 с боксовия охладител(достатъчно тих за тиха система и предостатъчно бърз за нормален гейминг с 1070),вземи си дъно около цената на дъната за Интел с Х370 чипсет,не най-евтината памет и каквото остане като въздух от парите ги вкарай в хубава кутия,захранване евентуално монитор. Защото това са нещата ,които не сменяш всеки ден или година. И качествена кутия и захранване могат да ти избутат 2-3 нови конфигурации. Да не говорим за удобствата и тишината. Охладител може да добавиш винаги, но докато не решиш да клокваш няма да ти трябва след като боксовия за разлика от интелските на практика е безшумен. Tази препоръка предполага естествено,че търсиш красива картина около 60+ кадъра а не 144+ кадъра за турнирно ниво на игра. Аз също възнамерявам да чифтосам моя 1600 с 1080Тi и 4К монитор на 60 херца. Но това е до лично предпочитание а пък и аз нямам скрупули да клоквам :D

• Автор
преди 7 часа, Tommygun написа:

защо не си вземеш Ryzen базирана система.

Идеята е добра, но не мисля че след 5-6 години 8700 ще е толкова остарял, че да има нужда от смяна. Евентуално след 5-6 години ще сменя само видеокартата. Ако говорим за 4К монитори, да определено ще трябва и нов процесор, но засега 1080p ми е достатъчно.

преди 10 часа, Tommygun написа:

Ако днес си вземеш Ryzen 1600 примерно и ти умалее след 4 години, ще имаш опцията да си купиш чисто нов процесор на 7нм с по-високи честоти и по-нисък разход и да си го сложиш на дъното,което имаш вече.

А Дядо Мраз всяка година ще му...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.