Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Lumberman

Войната против семейството - минало, настояще и бъдеще

Препоръчан отговор


Бих искал да стартирам тази тема като изключително важна такава, и може би раздел "Политика" не е най-подходящото място за нея, но от друга страна атаките против дома и семейството (не само в България, а и в световен мащаб) използват политически средства. Според мен, ако враговете на един народ успеят да стартират процеси на разпад и развала отвътре, то няма нужда от големи армии, с които да го подчиняват и смачкват. А какво по-вътрешно нещо от дома и семейството, и от човешката душа, в които да вклиняваш разломи, противопоставяния, деструктивни идеологии. Ако семейството и домът не са неприкосновено и безопасно място (каквито мисля са били в по-голяма степен дори под турското робство, защото турците не са се занимавали с възпитанието на българските деца, макар и да са взимали еничари, изнасилвали момичета и прочие), то кое място ще бъде такова? Външни заплахи винаги има, но по-опасното според мен е когато бъдат посяти семена вътре, които да се развият и да превземат територия. Войнстващият феминизъм, хомосексуализъм, джендерни права, "права на детето", опростачването и чалга културата са само различни проявления на въпросната война, която по моему цели да отслаби семействата и народите, да ограби и мъже и жени, и да създаде потенциално една маса от разделени, объркани и насъскани едни против други хора и поколения, които на какво светло бъдеще могат да се надяват, ако въпросните процеси продължат безпрепятствено?

Тъй че свободни сте да публикувате размисли и материали по темата. Очаквам и контрасъпротива, защото определено статуквото има своите воини - SJW's ("воини за социална справедливост") и подобни.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

Войнстващият феминизъм, хомосексуализъм, джендерни права, "права на детето", опростачването и чалга културата са само различни проявления на въпросната война

Може ли малко разяснение върху тази извадка, за да не стане после така, че читателите не са разбрали - означава ли това, че опростачването и чалга културата се налага от вън; и второ - трябва ли да не се обръща внимание на спазването на правата на човека и на детето и всъщност какво точно трябва да означава това - да се мълчи, когато те тормозят и да се търпи в домашна обстановка, за да не се вдига шум и привидно да се запази някакво отвън изглеждащо лустро и имидж?! Наистина не разбрах смисъла и предпочитам да попитам. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

В началният коментар на долната цитирана тема ще намерите най- точния отговор, който Ви е необходим за настоящата тема. Историята има нещастието да се повтаря и тежко им на онези, който не я помнят или са я забравили.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Процесите на социална дезинтеграция не могат да бъдат спрени.Културата е била бутната в тази посока и сега не може да бъде спряна също както лавината , защото в постмодернизма човешкото същество е просто продукт на средата си , празен съд който пълниш с каквото си искаш.Отвъд това никакви стойности, ценности или концепции като "човешка природа" не биват взимани сериозно дори на най-високо академично ниво.Семейството като градивна социална единица се разлага за да улесни властта в нейната пълна и абсолютна консолидация , пък и семейството може да бъде единственото място където инакомислещите могат спокойно да изразяват мнение или да изграждат убеждения.Капитализма обаче няма пълното намерение да унищожи семейството тъй като е удобно то да бъде експлоатирано за нуждите на пазара отвъд това обаче членовете му трябва да бъдат разделени и вкопчени в собственото си медийно устройство за да бъдат лесно ръководени и да получават новините който трябва да чуят и реклами на продуктите които трябва да купят.Семейството бива като всяка друга ценност в капитализма профанизирано до повърхностен продуктов етикет от който да се печелят пари в последствие. Шопинг празниците се множат : Коледа ,Великден , хелоуин, свети валентин, черен петък  и мн.др.Човешките взаимоотношения на практика трябва да бъдат прекъснати за да се улесни подчинението  на индивида към бюрокрацията и пазара.Семейството няма да се върне и това е реалността.Феминизма е създаден по същата причина , той политически пропагандира на жените че трябва да имитират мъжете , да работят ,печелят и харчат пари(нещо което те действително правят с лекота)"икономиката печели" семейството , обществото и нацията губи.Но жените действително заобичаха тази болест заради любовта им към материалното.Процесите са напълно естествени и предвидими не носят добро на човечеството нито на планетата  и нейните обитатели , но щом единия процент е добре то значи че и икономиката е добре и всичко върви така както трябва.
Много добър филм който описва тази сегашна действителност е произведението на Звиягинцев

MV5BMzU3ODQ3MzQ5Nl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDQw

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

и аз не схванах

Как правата на детето, пречи

Това значе ли че си привърженик на както казваш "турското робство и изнасилването на момиченцата" ?

педофилите защитаваш ли ги?

за детската порнография в нета ли си.?

Редактирано от Без умствен капацитет (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 минути, ncl написа:

Как ще схванеш като не четеш? Не виждаш ли, че има кавички?

добре де как твоето право да пишеш по форума пречи

или правото на тези които са си купили платки да копаят цифри/ биткоини ти пречи на теб лично

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Поне можеше да разбереш, че това влиза в противоречие със смисъла на темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 минути, ncl написа:

Поне можеше да разбереш, че това влиза в противоречие със смисъла на темата.

знам, но те питам споменатите права с какво ти пречат

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, Merryl написа:

Може ли малко разяснение върху тази извадка...

Мисля, че ти е ясно. Тъжен факт е, че по-голямата част от хората получават своите представи за морал от героите по телевизора.
Хляб и зрелища е рецепта(panem et circenses) е метод, който успешно се използва за контрол на масите и още в древен Рим са го разбрали.
Вместо държавата да се грижи за просвещението, в момента отвсякъде се прокрадва универсална и всеобща помия.
 Брадъри, простотии са героите, насаждани в днешните дни и образец за подражание.
Факт е, че простащината съществува във всеки един, но надрастването на елементарното първосигнално мислене изисква усилие.
Обаче именно простащината се култивира успешно и целенасочено днес. Днес е срамно да си учен, но не и "брадър"
-------
Конкретно за "Войнстващият феминизъм, хомосексуализъм, джендерни права, "права на детето", опростачването и чалга културата са само различни проявления на въпросната война "Всяко човешко същество има права. И родители, които систематично малтретират детето си действително трябва да им се отрежат ръцете.
НО прекалената толерантност, която се натрапва отвън(ЕС включително) придоби заплашителни размери. В днешно време едва ли не е все по-срамно да си бял и да си хетеросексуален. Търпимостта се превърна в налагане на малцинствата върху мнозинството.
Започна всевъзможно хленчене за дискриинация, за права..Дори когато хората от едно малцинство знаят, че тези права се заслужават, а не се дават защото някой е от малцинство, хората от малцинствата продължават да използват насаждане на вина за извличане на дивиденти.
Толерантността стана толерастия.
Стана някаква гротеска като във вица:
"Един работодател трябвало да съкрати от един трима работници..
Жената казала - "Аз ще те съдя за сексуална дискриминация и тормоз"
Черният казал - "Аз ще те съдя за расова дискриминация!"
Останал само един бял мъж, който всички гледали...
И той горкият казал "Аз пък съм пед*раст!
"
-----
Ама не може така нормалните хора да са поставени в положение да работят и да търпят прищявките на какви ли не малцинствени групи, които не искат търпимост, не искат признание, а искат лесно печелене на дивиденти, на лична изгода на гърба на трудещия се човек! Има момент, когато търсенето на права става чиста свободия..Момент в който това се извратява и изкривява.
Това хоето ни се натрапва от Западна Европа е болест, която разяжда обществото. Негри изнасилват в Германия девойки и жени..
А Меркел продължава да ги приветствува. И казва на девойките "Ми не се обличайте предизвикателно, да не стават "недоразумения"
Всичко си има граници и ако стоим пасивно и търпим всяка лудост, която се прекарва под паравана на някакъв вид толерантност, до къде по-точно ще стигнем?

преди 1 час, Milkydead написа:

Феминизма е създаден по същата причина

Тази форма на радикализъм е плод на болни мозъци и изкривени умове.  Обаче т.нар "феминистки" си мълчат за нещата, които се случват на жените в близкия изток... Аз смятам, че всички хора трябва да бъдат равни на принципно ниво и отношение...
Обаче е факт, че мъжът и жената си имат своето място в света. Ако единият може да върши работата на другия без проблем, то е факт, че различните полове имат различни наклонности. Приравняването не трябва да бъде сляпо, а на база на естествените особености на половете.
Факт е, че от един мъж става често по-добър пожарникар или технически инженер, отколкото от една жена. А една жена може по-добре да се занимава с деца или да се занимава с дизайн, отколкото един мъж.
--------
п.п Аз съм либерален човек, но не и сляп либералист. Привилегии се заслужават, не се дават просто така.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

педофилите защитаваш ли ги?

Педофилите единствено трябва да ги пратиш в затвора и да ги оставиш без защита. Повечето от хората там, дори убийците, някъде там имат някакво семейство или близки. Педофилите във всички затвори се гледат като изроди дори от най-закоравелите престъпници.
Остави ги в затвора без охрана и надзор и тези вътре ще обесят педофила на собствените му вътрешности.

Редактирано от Johnny B (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 10 часа, Merryl написа:

- означава ли това, че опростачването и чалга културата се налага от вън

Опростачването винаги е въпрос на избор. Също така има външно влияние и вътрешни стремежи на човека, всеки избира дали да се поддава на дадено влияние или не. Обаче в някои случаи на човек му се налага отвън и никой не го пита, заради средата, в която живее. Примерно, отиваш да обядваш в ресторант и звучи на всеослушание поредният чалга-хит/порнография. Ами можеш да си излезеш или да си запушиш ушите/отклониш погледа/игнорираш донякъде. Подобно е с телевизиите. Ако човек е гледал телевизия днес, преди 10 години, преди 20 години,преди 30 години ... може да сравни нещата, които се толерират и лансират днес и преди що се касае до това, кое е приемливо за мъжа и жената, и т.н.. Може да се види и къде е била чалгата тогава и къде е сега - от субкултура отива към mainstream. Тенденциите са явни. Тъй че аз говоря за една кампания на държавно и корпоративно ниво, най-вече по медиите, която от доста години вече деградира стандартите на приличие и нормалност, ерозира ги, и с която реалност хората май свикнаха. Човекът е социално същество и средата, щеш-не щеш, оказва влияние.

преди 10 часа, Merryl написа:

трябва ли да не се обръща внимание на спазването на правата на човека и на детето и всъщност какво точно трябва да означава това - да се мълчи, когато те тормозят и да се търпи в домашна обстановка, за да не се вдига шум и привидно да се запази някакво отвън изглеждащо лустро и имидж?

Конкретните "права на детето" не зачитат правата на родителите и биват използвани като претекст за вмешателство в живота на хората, в личния им живот, и за репресии по политически, етнически, верски, идеологически и други причини. Примерно, "детето е лишено от Кока- Кола. Право на всяко дете е да има достъп до този жизнено-важен продукт. Що за откачени родители биха лишили детето си от Кола?!" Т.нар. "права на детето" са всъщност предпоставка за чиновнически произвол... И, не, не е право така. Най-малкото противопоставянето на "правата на детето" срещу "правата на родителите" е вкарване на троянски кон във всеки дом... уж за доброто на децата, но идеята е, че на държавата и нейните (защитни) институции детето може да има по-голямо доверие отколкото на родните си майка и баща. И може да иска помощ от тях и да докладва... Що не се загрижат за грижата, която дават на децата лишени от родителска грижа, държавните институции?!

преди 6 часа, Johnny B написа:

Вместо държавата да се грижи за просвещението, в момента отвсякъде се прокрадва универсална и всеобща помия.
 Брадъри, простотии са героите, насаждани в днешните дни и образец за подражание.
Факт е, че простащината съществува във всеки един, но надрастването на елементарното първосигнално мислене изисква усилие.
Обаче именно простащината се култивира успешно и целенасочено днес. Днес е срамно да си учен, но не и "брадър"

С други думи, държавата, вместо да гледа за интереса на народа, който би трябвало да представлява, се е извратила да работи срещу него... Смешното е, че примерно Петър Волгин могат да го свалят от ефир по радиото, защото не представял алтернативни гледни точки (в авторското си предаване), обаче брадъри, рапъри и чалгари може всякакви... По мое време нямаше такива предавания. И ми е трудно да си представя себе си под тяхното влияние. Разбира се, имаше други простотии, но имаше граници. Неслучайно някои наричат МОН - Министерство за Отродяване на Нацията. Циганска култура, ала-бала. Преди време бях пуснал ето тази статия от края на миналия век в друга тема:

https://sites.google.com/site/sajttnalubomircolakov/za-kakvo-govorim/za-kakvo-govorim-na-02-septemvri-2014-ciganska-karuca-po-pt-neznajno-zakde

Цитат

В момента в България тече изключително всеобхватен и дълбинен процес на циганизиране на нацията. Въпреки че този процес е най-очебийното демографско, социално, икономическо и духовно-културно нещо, което става на нашата територия, той е най-укриваният и най-премълчаваният поради включеността му в общата тенденция на дебългаризиране и съсипване на държавата ни, от които имат интерес както не малък брой солидни балкански и небалкански субекти (включително и международни институции и обединения), така и определени вътрешни сили и общности.
“Циган”, по-точно “ци хан” е понятие на повече от 2 200 г. Най-древният известен извор, където то е използвано като етнически синоним на скитничество, чергарство, номадство, е старинна китайска хроника “Бей Ши”. Още от тогава циган, циганин, освен като етнос се схваща и като специфичен начин на живот, който очевидно много харесва на някои протоиндуски демоси, настанили се в Европа и на Балканите.
И сега циганството е по-скоро мироглед, начин на живот и устройство на битието, отколкото етническа идентификация. Този начин на живот включва:
1. Леност, мързел, нагласа за неработене. През комунизма, когато имаше хиляди свободни работни места, циганите не ги заемаха. Протестиращите цигани никога не скандират “Искаме работа!”. Няма цигани, които да искат земя за обработване, тъй като този начин на живот отрича труда;
2. Егоизъм;
3. Безотговорност към семейство, деца, родители, държава;
4. Незачитане на институцията “собственост”;
5. Живот по схемата “Ден за ден”, без оглед и грижи за бъдещето;
6. Крадливост (най-характерна черта);
7. Лъжливост, измами, коварство;
8. Свадливост, конфликтност, отмъстителност;
9. Простотия и цинизъм;
10. Специфична примитивна романтика;
11. Традиционна престъпност (около 80% от осъдените по българските затвори са от циганския етнос; и това е така не само в България);
12. Страст към пари и особено към злато (прочутите златни накити и златни зъби на циганите и циганките);
13. Липса на хигиенни навици;
14. Силни афекти, емоционална инконтинентност;
15. Нахалство, бруталност и др.

 

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Всяко историческо време протича със своите обществени и социални специфики, които се променят в хода на общественото развитие. По същия начин се променят и човешките потребности – в различните общества ценностите, както и потребностите са различни. Точно с това е свързано и развитието на човека – развивайки се, се вписва в спецификата на обществото. Разбира се, има и хора, които изпреварват времето си и в началото дори изглеждат вулгарно в очите на съвременниците си, не винаги са разбрани и не винаги харесвани… но… времето е това, което отрежда мястото на всеки в паметта на поколенията или съответно го обрича на забрава.

Уточняващият въпрос в началото зададох не, защото не се сещах какъв ще бъде отговора, а защото допуснах, че става въпрос за неправилно изразяване и че „отвън“ не означава от западното общество, а от нашите си средства за масова информация. Точно така се и оказа. Защото чалгата не е нещо, което се вкарва от западното общество като подривно средство за нашето културно развитие, а точно наш си продукт на съвременната култура. Не я харесвам, не я защитавам, но това е нещото, от което явно масовият потребител има нужда и се вписва в точно този социално културен момент. В крайна сметка сме на едно мнение с това, че всеки сам допуска или не допуска да се поддаде на определено въздействие върху личността му.

Относно правата на човека, на родителите и на детето – въобще няма да коментирам, защото така, както е изразено мнението – си е чисто профанизиране на идеята за опазването на каквито и да е права. Колкото до жените, които непременно искали да се доказват и да работят заради материалното… Това отново е едно крайно мнение. Да – има жени, за които кариерата е най-важна. Сигурна съм обаче, че ако заплащането е нормално и ако съпругът може да вкарва достатъчно пари за издръжка на семейството, не малко жени няма да имат против да се занимават приоритетно с домакинството, децата и дома и в същото време да намерят начин за своя реализация, без да е нужно да пътуват по два часа до и от работа и да работят по 8 часа на ден.

Та… както е казано и по-горе – процесите на социална дезинтеграция не могат да бъдат спрени, но пък това не означава непременно, че трябва да се стигне до колапс… Просто глобализацията  и социалната дезинтеграция предлагат друг тип взаимоотношения, на които тепърва се учим. Та нали всички познаваме хора, които не са подписали формалния граждански брак, но години наред живеят и се обичат повече от много семейства със законна връзка…

 

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 36 минути, Merryl написа:

Всяко историческо време протича със своите обществени и социални специфики, които се променят в хода на общественото развитие. По същия начин се променят и човешките потребности – в различните общества ценностите, както и потребностите са различни. Точно с това е свързано и развитието на човека – развивайки се, се вписва в спецификата на обществото. Разбира се, има и хора, които изпреварват времето си и в началото дори изглеждат вулгарно в очите на съвременниците си, не винаги са разбрани и не винаги харесвани… но… времето е това, което отрежда мястото на всеки в паметта на поколенията или съответно го обрича на забрава.

Само че семейството е институция, просъществувала като такава във много сходни очертания във всички култури по света от ХИЛЯДОЛЕТИЯ, а това, което се случва в ден днешен, и "развитието" на обществото и "еволюирането" на разбиранията за семейството е нещо от по-малко от сто години, донякъде свързано с индустриалните революции и урбанизацията. Кое е по-трайно, устойчиво и кое ще го постигне забрава, ако трябва да гледаме по-мащабно? Или пък колко би издържало едно общество само с еднополови бракове, например, преди да се самоунищожи? Или примерно хора, които вярват в безбрачието/нежененето... като религиозната група на шейкърите в САЩ? Какво е станало с тях и наследството им? Population 2.

Всеки има право на избор относно това накъде да насочва живота си, в какво да вярва и какво да обича, какво да мрази. Въпросът е, че в момента на ВСИЧКИ се налага семеен модел и ценностна система, прогресивни, нетрадиционни... и плодовете тепърва ще се берат, а и вече се берат от едно-две поколения. Едно време жените са се занимавали главно с управлението на дома и отглеждането и възпитанието на децата, докато в момента грижата за децата и бъдещето на нацията има Нейно Величество държавата, по презумпция. И децата се считат за собственост на държавата, а родителите - някакъв придатък, от който се очаква само покорство и съдействие.

преди 36 минути, Merryl написа:

Сигурна съм обаче, че ако заплащането е нормално и ако съпругът може да вкарва достатъчно пари за издръжка на семейството, не малко жени няма да имат против да се занимават приоритетно с домакинството, децата и дома и в същото време да намерят начин за своя реализация, без да е нужно да пътуват по два часа до и от работа и да работят по 8 часа на ден.

Между другото, хората помнят ли, че едно време е било достатъчно за издръжката на едно семейство само мъжът да работи? А днес се налага да работи и жената, че понякога и децата, та даже работят и на една, две или три работи - за да максимизират доходите. В прехваления и "свободен" запад е това, даже отвъд Атлантика. Аз му викам модерно робство. Англоговорящите имат дума breadwinner, единствено число. Нищо чудно, че и на нас и на тях ни липсва сплотеност като народи. Защото това тръгва от семейството, рода, общината и т.н., които биват фрагментирани.

преди 36 минути, Merryl написа:

Защото чалгата не е нещо, което се вкарва от западното общество като подривно средство за нашето културно развитие, а точно наш си продукт на съвременната култура. Не я харесвам, не я защитавам, но това е нещото, от което явно масовият потребител има нужда и се вписва в точно този социално културен момент.

Това откъде се вкарва и кой поръчва музиката е много спорно, но не е непроверимо. Защото "рок енд рол" движението и ценностите, които открито изповядва (прочетете rock 'n' roll какво означава като словосъчетание) са били възприети като атака против семейството навремето на Запад, макар и вече рокът да си е в доминиращата култура - в началото дори на момченца като Бийтълс, мнозинството от хората са гледали с отвращение, заради нарушените социални норми и модели. После тази култура идва и насам. Друг въпрос е, че много хора си харесват чалгата и че рок-музиката е много нива над т.нар. чалга, но като текстове и послания е много сходна. А пък ако видим и как изглеждат съвременните "поп-икони" (кукли) на Запад, къде е разликата? Да кажеш, че човек има нужда от чалга, е като да твърдиш, че всеки има нужда от алкохол или от наркотици? Същото е.

преди 36 минути, Merryl написа:

процесите на социална дезинтеграция не могат да бъдат спрени, но пък това не означава непременно, че трябва да се стигне до колапс… Просто глобализацията  и социалната дезинтеграция предлагат друг тип взаимоотношения, на които тепърва се учим.

Защо да не могат? Защо този конформизъм и водене по тълпата? Може и масово да не могат, но може някой да реши да се спасява навреме като види, че корабът потъва? То хубаво се учим, ама това също е въпрос на избор.

преди 36 минути, Merryl написа:

Та нали всички познаваме хора, които не са подписали формалния граждански брак, но години наред живеят и се обичат повече от много семейства със законна връзка…

То ако самите хора се считат за съпруг и съпруга/мъж и жена/семейство, хартийката какво толкова ги ползва... освен за данъчни облекчения, наследство и прочие? Вярно е, че може да са повече семейство от други, които има брак, или от такива които бързат да се развеждат.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Феминизма е много опасно социалнораково образование защото за разлика от религиозния фундаментализъм или фундаментализма изобщо то е нова и неопозната социална болест.Но сам по себе си е доказателство за упадък и колапс на западната култура.Сред обикновената жена феминизма се разпространява като мода , действително нищо повече , жените научават от списанията какво трябвало  да правят и че мъжете нямало да ги уважават , ако не работели и не ги имитирали , та затова и се наемат да работят обикновено в сферата на обслужването.Действително на мъжете не се плаща достатъчно именно по тази причина , щом и жената е готова за малко пари да седи на някое бюро и да пуши цигарки пие кафенца и звъни по телефона от време на време , за бизнеса е изгодно е да раздели заплащането.Трябва да се отбележи че всички защитници на феминизма или правата на жените които винаги са били повече от тези на мъжете и до ден днешен е така са незапознати с културната среда.В посткомунистическия блок например където виждаме пак да се шири феминизъм , въпреки тоталното равенство между мъжа и жена  , и облекчената работна дейност на жените през комунизма когато те отново работеха всички леки професии(професии с лека до никаква физическа активност) : учителка , стюардеса , проститутка , бюрократ , медицинска сестра и т.н , но никога професии за "мъже" като : миньор, общ работник ,ВИК служител ,моряк и т.н.
Та както тогава така и сега жените работят само леките "професии" в неизчерпаемия от бумаги бюрократичен ужас.За вечно голите си дупета моделките на "Виктория сикрет" например взимат стотици милиони всяка година , за тежка физическа професия подронваща здравето и физиката , съкращаваща продължителността на живота и увреждащата психиката миньора взима не повече от 1500 лв месечно  при най-голям късмет ,имаше случай на частник на скоро който им давал 700лв и и не им дал заплати от сумати време.Трудовите условия на мъжа и жената са несъпоставими и ако не научим жените да слизат в канализацията и да отпушват газейки в фекалии отходни тръби то няма смисъл изобщо да говорим.Жената бива използвана от капитализма и губи повече отколкото осъзнава като имитира мъжа за съжаление тя е удобна на тази идеология именно заради робската си психика , липсата на достойнство и готовността да се продава(наемното робство се различава от обикновеното робство само по това че комай е по-лошо) както и липсата на чувството за справедливост.
Жените имат абнормални права щом се отнася до брак, деца и попечителство , аборти и поделяне на имущество.Реално културата ни е сексистка спрямо мъжете.Чудно е как в днешно време една жена може да се омъжи, забременее , абортира , разведе и вземе имуществото на съпруга си без да му каже каквото и да е.Всичко това става напълно съгласно  сегашната правна рамка.
Тези реалности са предвидени отдавна разбира се.Ето какво казва Никола Тесла назад във времето:
http://anengineersaspect.blogspot.bg/2011/07/nikola-tesla-mr-tesla-explains-why-he.html
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Редактирано от Milkydead (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 26 минути, Lumberman написа:

Предлагам да си уточните становището - главното, базисното, основното... Тафтологията ми не е случайна, защото с всеки пост, с всеки цитат на парче всъщност, влизате в противоречие повече със самия себе си и първоначалното си становище, отколкото да се противопоставяте на написаното от мен. Е, поне ще има поводи за усмивка в тази иначе така помпозно и сериозно зададена тема.

Всичко старо мисли, че то е стожер и новото е провала, но всяко развитие протича по този начин.

Колкото за чалгата - пак казвам, че не я защитавам, но собственият Ви пример с Бийтълс всъщност е в подкрепа на това, което казвате за чалгата... не харесвани и оплювани в началото, а наложени от времето едва ли не като норма...

Крайните мнения в повечето случаи са безполезни. Понякога се налага някои неща да се опростят, за да стигнат до масовата аудитория. Какво имам предвид... Не са много хората, които ходят на опера. Но - сигурна съм, че масово се наслаждават на тримата тенори и концертните им изпълнения, които са по-неангажиращ и лежерен начин масовата публика да се срещне с академичното изкуство. Колко човека са ходили на симфоничен концерт, за да слушат Паганини и Вивалди. Но... сигурна съм, че няма човек, който да не ги е слушал и да не е изпитал истинска наслада в изпълнението им на Ванеса Мей и Найджъл. Идеята ми е, че не винаги опростяването на нещата непременно е свързано с опростачването им. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма такава война - семейството, като институция се разпада от самосебе си. И не само, че няма война, ами и интелектуалните среди съзират опасността от отпадането на семейството, та вече разширяват понятието по начин, че да може да се впишат хора със всякакви разбирания и наклонности. А опасноста е тази, че семейството е фундамента, в/у който се гради обществото - събори семейството и цялата сграда ще рухне. Тази зависимост на запад за първи път мисля, че е открита от Маркс - той е бил против семейството и един от слабо известните факти е, че в първите години на комунизма руснаците са опитали да забранят семействата, но много бързо се досещат, че ако изчезне семейството ще изчезне и възможността за тяхната власт, за това обръщат пропагандата си по въпроса на 180 градуса.

Семейството е фалшификат, това не е и никога не е било ценност - идеята му винаги е била една и съща: експлоатация. Семейството е счетоводна сметка - векове наред хората са били принуждавани да се бракосъчетават, краденето на булки е било традиция във всички общества, това което виждаме сред циганите днес де факто е остатък от нашата велика цивилизация, нашата велика култура, нашето велико минало, нашата велика история. Толкова велики, че плодовете, които берем днес никак не ни се отразяват добре.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Точно преди празниците е идеалното време тихомълком да се приемат всякакви подмолни решения, максимално далеч от общественото внимание и настройка за отпор. От ГЕРБ много обичат да форсират разни закончета предколедно. Тука е друго:

http://glasove.com/categories/na-fokus/news/istanbulskata-konvenciya

Цитат

Истанбулската конвенция съдържа разпоредби, криещи сериозни рискове и неблагоприятни последствия за правата на родителите и децата, брака и семейството; свободата на вероизповедание, националните политики по отношение на тези въпроси, както и за вътрешния ред и сигурност и политиките за бежанците.

Ето част от крайно неприемливите текстове в нея.

  1. Учебен материал за „нестереотипни роли на пола“ в официалните учебни програми

Опа-а-а!

Цитат

2. Изкореняване на традиции, основани на „стереотипните роли за мъжете и жените“.

Тъ-дъмм!

Документът очевидно е твърде богат на прогресивна идеология, приятно четене. И внимавайте с мисловната полиция, да не извършите престъпление.

Иначе по-сериозно, с такива конвенции законно се опитват да си оплетат кошницата, за да могат да преследват за "език на омраза" и каквото там се сетят, всеки, който си позволи да критикува въпросните нововъведения. И сме стъпка или повече по-близо от това нормата да бъде патология, а патологията - норма. Че и облечена в привидна "законност". Кончита Вурст и сие ще стават модел за подражание, "както си му е редно". Децата ще гледат, ще кимат, и ще попиват "евроатлантическите ценности" без да съзнават гротескността на социалния експеримент, в който са поставени. И сакън мама и тати (да, все още имаме "мама и тати", а не "мама и мама", "тати и тати", родител 1, 2, 3, 4 и т.н.!) да изкажат неодобрение.

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/13/2017 в 13:00, sound написа:

Няма такава война - семейството, като институция се разпада от самосебе си.

Аз не случайно съм подбрал думата "война",  а не примерно "упадък" или "разпад" - именно защото има кампания, политическа, информационна, психологическа, идеологическа, която е планирана, има поставени цели и се действа по нея. Нещата не се случват "от само себе си" , както например една къща може да рухне от неподдържане, от покрива надолу. То и това го има, но когато имаш целенасочено външно влияние, тогава неподдържането или незаинтересоваността не е основната причина за рухването, те просто улесняват разрушителя. Тук говорим за много хора, които искат да променят що е това семейство - някои може би дори с "добри" намерения и с чиста съвест, други по съвсем практични причини, а именно защото здравото и стабилно семейство, в традиционния смисъл на думата, създава здрави и стабилни хора, които много по-трудно могат да бъдат лашкани и манипулирани от съвременната пропаганда и социален инженеринг, хора с гръбнак, които по-трудно могат да бъдат мачкани и пречупвани. Което не може да се каже хич за ЛГБТ-общността и за разюзданата младеж на запад. Че дори 40% от мъжете в една Германия се виждат като "домакини" (женски род). Това ли са потомците на воините, които са всявали смут и страх в цяла Европа преди само 75 години - народ сплотен, дисциплиниран и силен? Ами това са, само че след продължителна школовка и обработка.

Семейството е здание, което е устояло на хилядолетна история, и не е рухнало от само себе си. И това няма как да се случи без да му се помогне. Или там където е рухнало, то са рухнали и самите общества, чиято градивна единица е то, и споменът за тях е изгубен.

на 12/13/2017 в 13:00, sound написа:

Семейството е фалшификат, това не е и никога не е било ценност ...

И ако то е фалшификат, както твърдиш, тогава кое е истинското нещо? Защото няма как да знаеш кое е фалшиво, ако не знаеш кое е истинско. Просто няма смисъл в такова определение.

на 12/13/2017 в 13:00, sound написа:

идеята му винаги е била една и съща: експлоатация.

Цитат

 

exploitation (n.)

1803, "productive working" of something, a positive word among those who used it first, though regarded as a Gallicism, from French exploitation, noun of action from exploiter (see exploit (v.)). Bad sense developed 1830s-50s, in part from influence of French socialist writings (especially Saint Simon), also perhaps influenced by use of the word in U.S. anti-slavery writing; and exploitation was hurled in insult at activities it once had crowned as praisе.

exploit (v.)

c. 1400, espleiten, esploiten "to accomplish, achieve, fulfill," from Old French esploitier, espleiter "carry out, perform, accomplish," from esploit (see exploit (n.)). The sense of "use selfishly" first recorded 1838, from a sense development in French perhaps from use of the word with reference to mines, etc. (compare exploitation). Related: Exploited; exploiting.

 

Експлоатацията по начало не е лошо нещо - означава "продуктивна работа", и идва от глагол "експлоатирам", който означава "свършвам, постигам, изпълнявам". Ти влагаш, разбира се, другото негативно съвременно значение, с което се използва. Сега остава да докажеш, че идеята на семейството винаги е била тази. Което според мен е невъзможно. Дори да имаме случаи на жестокост и коравосърдечност в семейството. Смешното е, че хората, които обикновено са най-експлоатирани, насилвани, беззащитни, са именно тези, които нямат семейство - изоставените и сираците. Проваленото семейство не означава, че трябва да изхвърлим бебето с мръсната вода.

 

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/13/2017 в 9:59, Merryl написа:

развивайки се, се вписва в спецификата на обществото.

Бога ми, ако всички трябваше да се вписват в спецификата на обществото, то отдавна трябваше да сме общество от неграмотни глупци-клонинги. Това е най-голямата грешка в тезата на един човек, която той може да направи.

Редактирано от Johnny B (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Споменавайки спецификата на едно общество, съм имала предвид определящата характеристика на това общество в зависимост от културно-историко-социалния момент на развитие. А спецификата на съвременното общество, в което живеем, поражда и спецификата на човешките ценности и отношения, които са свързани с глобализацията, мултикултурното, мултинационалното съжителство. Точно това, което се обсъжда в темата.

Простотията и неграмотността са проблеми на обществото и ги е имало във всички общества, поради което не могат да се припознават като отличителна черта точно и определено на едно единствено общество.

Съвсем друг е въпросът как се решават тези проблеми и това, че точно в начина на решаването им се отразява и спецификата на съвременното ни общество. Навремето са биели с пръчки при грешно писане, а сега започнаха да нагаждат образователните норми и правописа към необходимостите и динамиката на съвременния свят...

Борбата с простотията и неграмотността или поддаването им, е личен избор на всеки. Нали виждаш колко лесно човек се подвежда. Ето, ти имаш претенцията да си грамотен, образован и интелигентен, но се включваш в една дискусия вадейки няколко думи от контекста на целия пост, извърташ ги некоректно и създаваш впечатлението, че отсрещния не се изразява правилно. Дали вече самият ти не си се вписал в това, което не харесваш - ще прецениш сам.

И един приятен за четене материал... Предлагам да се обърне внимание на абзаца "Простотия българска"...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Определено потребителя Merryl е рожба(роб) на постмодернизма в които любовта към отнесени вяли и празни откъм съдържание съждения и понятия се натрупват едно върху друго докато не стигне до абстракция толкова далечна че е трудно да бъде критикувана или дискутирана..На срещите на ООН и G20 се доказа и прие официално че глобализацията е тотален провал и по никакъв начин не изпълнява "първоначалния си "идеален" замисъл" , но чисто политическия го изпълни.Никои та дори политиците защитаващи "мултикултурното мирно съжителство" не вярват в този оксиморон.Обаче пазара действително превзе малкото останала протекционистка икономика на малките държави в опит да се спасят от робство и жертвоприношения на чудовището, богатите  станаха над национални и подчиниха икономиките на държавите от там и всичко ставащо в държавата."Историческия процес"и "прогрес" обаче винаги се е хранил с човешки души това е вярно като новото поколение е отчитало жертвите на предходното естествено щом се облагодетелства , разликата сега е че поколението живее за себе си само за себе в ущърб на бъдещето на което почти нищо няма да остане.Вида губи малцинството силни на деня печелят.
Семейството бива по скоро смачкано отколкото то самото да има сили да води война в недружелюбната и агресивна към него култура.

Редактирано от Milkydead (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, Milkydead написа:

 

Препоръчвам да си изказвате мнението, без да си позволявате да правите психопрофил или характеристика на хората, които пишат в темата и имат мнение, различно от Вашето.

Явно това е начина да се получи внимание на всяка цена... Ами няма какво да коментирам по заучените Ви фрази, все едно чета доклади от конгреси на определени партийни организации.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, такива процеси вървят, но вървят и в световен план. То не е нещо ново. Културата е начин на живот на един народ - обичаи, език, вяра, писменост, манталитет, образование и нейната устойчивост се формира от културния имунитет. При българите този имунитет се е свил през турското робство (и не само) в много тесни граници на селския и еснафския живот. След Освобождението и постепенната индустриализация, емиграция от попадналите (останалите) под заколение български области, се променя и начинът на живот във всяко едно отношение. Това е серия от сривове - изкачването на върха на плужеците от времето на турското робство след Освобождението, измирането на голяма част от будните и интелигентни българи през войните, реформите след Девети, а в по-ново време след Десети, в бъдеще може би и след Единадесети. Така реално няма почти никакъв имунитет у нас и всяка новооформила се болест, пардон, тенденция, ни отвява като куцо пиле домат. А такива болести има, особено там, където хората се чудят какво да правят, че им е твърде спокоен и скучен животът.

на 13.12.2017 г. в 10:51, Milkydead написа:

Действително на мъжете не се плаща достатъчно именно по тази причина , щом и жената е готова за малко пари да седи на някое бюро и да пуши цигарки пие кафенца и звъни по телефона от време на време 

Не от време на време, а постоянно. Имам "щастието" да наблюдавам процеса точно в сърцевината му, но проблемът е, че реалността и пропагандата, а оттам и мисленето на хората се разминават напълно. Мога да напиша дебела книга по въпроса, но нещата вътре са ясни на всеки, който ги е преживял и няма нужда да му се обясняват, а другите няма да ги разберат, както и да им ги обясниш. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...