Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

Не знам за Вамфимите и прочие, обаче човек не може да изпада в другата крайност, в която да отрича всичко, което не е видимо с очите. Ванга е имала достъп до информационното поле на вселената по неин си начин.

Аз пък се докосвам до Твореца, когато слушам музика. Музиката е езика на Бог - който разбира музиката, разбира Бог!

Именно затова смятам, че всеки човек е уникален и има някаква дарба, чрез която да се свърже с Истината! Затова не деля хората на "грешни" и "праведни"; "добри" и "лоши", защото следвам философията, че хората са като градина с цветя - всички са различни и красиви по своята си същност! Някои ухаят и са нежни - други подат и са плевели... НО Твореца е допуснал да има и плевели, за да има хармония (равновесие) и най-важното - РАЗВИТИЕ!

• Отговори 991
  • Прегледи 178,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

преди 30 минути, Бай Хой написа:

Аз пък се докосвам до Твореца, когато слушам музика. Музиката е езика на Бог - който разбира музиката, разбира Бог!

Аз пък си купих една цигулка преди години ( още си я имам ), ама тя много мързелива бе, не иска да свири сама.

Пък на мен нещо не ми хареса ученето на чегъртане по метални струни с влакна от конска опашка намазани с колофон. Та сега май съм от неразбиращите музиката и значи и твоят творец нещо фалшиво ми звучи.

Ако вземеш да му туриш за име „Еволюция“, тогава повече може да ми се изясни това онова.

преди 2 часа, Гемето написа:

Напротив, интересуваме се. Хватките при "познаването" са безкрайно интересни и за един куп хора доста доходоносни. Безинтересни са само високопарно звучащи, претендиращи за духовна извисеност алабализми като вселенски разуми, вибрации и планетата Вамфим.

Винаги е имало хора, притежаващи дарби, които кой знае защо наричаме свръхестествени.

Тези хора са много малко, но ги е имало, има ги и ще ги има.

Ванга е една от тях.

Не бива да вярваме на нароилите се самозванци, които наистина прилагат разни хватки при "познаването" и измислят какви ли не безумия, само и само да хванат в капана си поредния наивник.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 час, Белгиеца написа:

Аз пък си купих една цигулка преди години ( още си я имам ), ама тя много мързелива бе, не иска да свири сама.

Пък на мен нещо не ми хареса ученето на чегъртане по метални струни с влакна от конска опашка намазани с колофон. Та сега май съм от неразбиращите музиката и значи и твоят творец нещо фалшиво ми звучи.

Ако вземеш да му туриш за име „Еволюция“, тогава повече може да ми се изясни това онова.

Всеки има право да вярва в каквото си иска! Уважавам твоето мнение, НО не ми го налагай по този простоват груб начин... Такива тънки намеци за това колко е прав даден човек в твърдението си не ми минават... И все пак Бъди щастлив, защото щастието е смисъла на живота!

Обичайте се и не се поддавайте на глупави словесни атаки!

P.S. Точно заради хора като теб ще се въздържам да влизам в подобни "взивоопасни" теми, тъй като само се натоварвам с негативна енегия и си развалям вечерта! Дано сте доволен, Белгиецо!

Редактирано от Бай Хой (преглед на промените)

преди 3 часа, Гемето написа:

и планетата Вамфим.

която съществува

http://www.edgarcaysi.narod.ru/vanga_fenomen14.html

преди 1 час, Бай Хой написа:

P.S. Точно заради хора като теб ще се въздържам да влизам в подобни "взивоопасни" теми, тъй като само се натоварвам с негативна енегия и си развалям вечерта! Дано сте доволен, Белгиецо!

темите не са такива, троловете ги правят такива

отделно че тук отдавна няма никакво модериране, абе на автопилот целия сайт

не им пука нито на админи ни на модове

:tease2:

преди 8 часа, Мойра написа:

Винаги е имало хора, притежаващи дарби, които кой знае защо наричаме свръхестествени.

Тези хора са много малко, но ги е имало, има ги и ще ги има.

Ванга е една от тях.

Не бива да вярваме на нароилите се самозванци, които наистина прилагат разни хватки при "познаването" и измислят какви ли не безумия, само и само да хванат в капана си поредния наивник.

Няма никаква разлика между Ванга и народилите се самозванци, всички лъжат яко и сигурни предсказания не може да има, ако ги подложиш на сериозен научен тест.

За къде са отчаяните хора, без самозванците като Ванга, кой ще им помогне в труден момент ?

Я си представи, само като временна работна хипотеза, че има да речем само 5 истински врачки в Б-я и всички други били само самозванци. Е, къде ще ходят, при кого ще ходят хилядите нуждаещи се от помощ ? Само 5 човека не могат да поемат всички желаещи наивници. Или за да стане по-ясно, оставяме отворени само 5 църкви в цялата страна, в някакви случайни села. Къде ще ходят милионите желаещи да слушат молитва, не може всички са се поберат само в 5 църкви ?

Идеята ти че имало истински врачки и самозвани врачки е много лоша, не правиш услуга на огромната маса от наивни клиентки и клиенти. Те имат нужда да ги поизлъже някой, това им трябва.

Сега, вярно е че като гледа човек по телевизии разни предавания с врачки и вижда големи бездарнички на екрана. Но, те пък клиентките си избират на коя смотанячка да се доверят, не според това дали била познавала, ами според това дали на тях им изглежда, че точно тази ще им помогне да си оправят временния житейски проблем.

То по комунистическото време в родното ми село църквето беше заключено, отваряше го попа за погребения на бабички, а през другото време бачкаше по строежите. Врачка пък да станеш, комунягите не даваха, правеха само редки изключения. Значи си може и без църкви и без врачки, при условията на диктатура, ама сега нали вече не е диктатура и на наивниците си им трябва и поп и врачка и лечители разни и т.н.

преди 13 часа, Белгиеца написа:

Няма никаква разлика между Ванга и народилите се самозванци, всички лъжат яко и сигурни предсказания не може да има, ако ги подложиш на сериозен научен тест.

Разлика има. Ванга беше надарена с хитрост и изобретателност. Всеки може да претендира ясновидски способности, но малцина успяват да овладеят психологията на заблудата.

преди 21 часа, haidukpikaso написа:

която съществува

http://www.edgarcaysi.narod.ru/vanga_fenomen14.html

Извънземни от планетата Вамфим с лъскави дрехи с ореоли около главите?!?  Сериозно? Абсолютно изсмукано от фантастиките от миналия век, когато все още се допускаше, че може да съществува живот на друга планета в слънчевата система. С нашумялата тогава идея, че боговете и ангелите всъщност са древна раса извънземни.

Днес обаче вече е ясно, че в невъобразимото количество камънак отвъд орбитата на Нептун няма никакъв източник на топлина, радиация, светлина, радио-вълни, или гравитационни вълни. Тоест - мъртъв камънак и лед.

kuiperbelt.jpg

мармота няма станиол

преди 8 часа, zemonti написа:

Разлика има. Ванга беше надарена с хитрост и изобретателност. Всеки може да претендира ясновидски способности, но малцина успяват да овладеят психологията на заблудата.

Тя самата е била дълбоко заблудена с изкривени представи за действителността. Най-правилното определение за нея е – душевно болен човек.

От край време хора с неправилно работещ мозък са ставали шамани и по време на транс са будалкали околните, че влизат в контакт с духове. Нашата Вангелия не е нищо особено, просто комунистическата пропаганда е създала от нея супер звезда, за да плашат хамериканците че имат на разположение врачка, можеща да им разправя разни важни работи.

От сегашните врачки, които се показват вечер по българските телевизии, съм меркал жени с доста добре уравновесен характер, които за разлика от Ванга могат да помагат много по-добре на много по-широк кръг от клиентки и клиенти. Дъртата е била с ясно изразени мераци за доминиране, тя е трябвало да е по-горна, да се налага и т.н. Пък то за тази работа, която всъщност е прикрита психологическа помощ, на която се слага маска на врачуване, са си по-подходящи хора с благ характер. Такиви които не те нападат, не те ругаят, не избухват в истерични кризи когато са безпомощни и не са могли да те избудалкат, демек когато явно са се изложили.

По руските телевизии пак показваха през 2015 г поредица от серии с филм за нашата бабичка. Те ония там, като са далече от Петрич и яко манипулират със всякакви лъжи, щото обикновеният руснак български не знае и няма да се надигне да ходи в България проучване да прави сам. Трябва им на руснаците една супер звезда, да си пишат легенди за нея и освен за техните си врачки, са преценили че им е удобно и за бабичката филми да правят.

На френски въобще няма подобен култ към кьоравата.

Що така ?

Еми щото не са имали комунизъм и не са били в един лагер с нас, по времето на Ванга.

Да злословиш срещу човек, който е напуснал този свят, не само е грозно, но и не е на добро...

Ако България си има Ванга, Бразилия си има Чико Ксавиер. Медиум, който също общува с мъртвите и отвъдните светове.

https://en.wikipedia.org/wiki/Chico_Xavier

В youtube и vbox7 може да намерите материали свързани с изписано името "Шико Шавиер". Изключително продуктивен "автор" на повече от 400 книги издадени в над 50 милиона екземпляра.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

преди 14 часа, Мойра написа:

Да злословиш срещу човек, който е напуснал този свят, не само е грозно, но и не е на добро...

Що за морален запек?!? Да злословиш за пресен мъртвец пред вдовицата е ясно, ама да те видим какво ще правиш ако един ден децата ти те попитат за Осама Бин Ладен , Хитлер, Сталин, Че Гевара и подобни главорези? 

току що, zemonti написа:

Що за морален запек?!? Да злословиш за пресен мъртвец пред вдовицата е ясно, ама да те видим какво ще правиш ако един ден децата ти те попитат за Осама Бин Ладен , Хитлер, Сталин, Че Гевара и подобни главорези? 

Сравняваш делата на Ванга с делата на тези?! :no-no:

преди 5 минути, zemonti написа:

Какво общо има Ванга с Осама, Хитлер и прочие диктатори??? Браво! Желязна логика, подкрепена с железен аргумент...

преди 2 минути, Мойра написа:

Сравняваш делата на Ванга с делата на тези?! :no-no:

Хайде не ми пробутвай нагла демагогия! Напълно наясно си, че не съм ги сравнявал, но гадно се опитваш да изкривяваш нещата.

Ясно стана колко си набожна и добронамерена.

преди 13 минути, zemonti написа:

Хайде не ми пробутвай нагла демагогия! Напълно наясно си, че не съм ги сравнявал, но гадно се опитваш да изкривяваш нещата.

Ясно стана колко си набожна и добронамерена.

Опитай пак да се заядеш с мен...ако можеш.

Весело тролене!:) 

преди 16 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Кат са ходили при нея плащали ли са?

Плащали са само такса на общината, а на нея са правели подаръци от благодарност, когато са получили помощ.

Който иска, разбира се.

преди 21 минути, Мойра написа:

Опитай пак да се заядеш с мен...ако можеш.

Весело тролене!:) 

Преди да изкривиш нещата ти зададох въпрос:

акво ще правиш ако един ден децата ти те попитат за Осама Бин Ладен , Хитлер, Сталин, Че Гевара и подобни главорези?"

И няма нужда да сравняваш делата на когото и да е. Дискутираме ограничението, че срещу умрял не се злословело. 

преди 10 часа, Мойра написа:

Плащали са само такса на общината, а на нея са правели подаръци от благодарност, когато са получили помощ.

Който иска, разбира се.

малка част от подаръците й

b2f5ff47436671b6e533d8dc3614845d32b30a25

преди 13 часа, Мойра написа:

Който иска, разбира се.

Ама разбира се! След  като работи с хора възприемащи я за пророчица е лесно да се прави на скромна. Нали не си въобразяваш, че е врачувала по цял ден срещу плюшени играчки?

преди 3 часа, haidukpikaso написа:

малка част от подаръците й

b2f5ff47436671b6e533d8dc3614845d32b30a25

Самата Жени Костадинова в книгата си пише: . „При Ванга парите валяха". 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.