Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

на 20.12.2015 г. в 14:29, haidukpikaso написа:

кое е истина от двете - Бойко нали не е жена

Ванга: Руса жена ке помогне на страната.

Слава Севрюкова: Ще дойде време, когато жена ще изиграе важна роля за спасяването на България. Тази жена ще е духовен тип жена.

http://www.dunavmost.bg/Fun/News/15955-vanga-rusa-zhena-ke-pomogne-na-balgariya

Важното е да се оправи държавата.

• Отговори 991
  • Прегледи 180,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

преди 8 минути, karadzha написа:

Важното е да се оправи държавата.

нещо не се сбъдват предсказанията та...

:(

преди 54 минути, haidukpikaso написа:

нещо не се сбъдват предсказанията та...

:(

Е, някои може и да не се сбъднат, ма други все ш са сбъднат.

• 2 месеца по-късно...

преди 1 час, glen написа:

цецка цачева?

Луна президент или президентша. :)

"Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така! Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати!"

Ванга

Преди 21 години на днешния ден си отиде Ванга.

Поклон пред светлата и памет!

Поклон, Пророчице, и бди над нас и България

sveshtichkaBZb6Fuk.gif

• 2 месеца по-късно...

Жени Костадинова – 20 години с Ванга

Цитат

Жени Костадинова, която е автор на 8 книги за Пророчицата, ще се състои на 9 ноември, четвъртък. За пътя към тази необикновена личност, за прозренията и заветите ѝ, за това как думите се превръщат в съдба и преплитат съдби... Представяне на новата ѝ книга „И остави Ванга следа...”. Тази среща ще бъде един необикновен диалог на почитатели, читатели и хора, докоснати от озарената Ванга. Авторката ще разкаже за своя път към нея и защо 20 години не спира да пише за Ванга.

Всички издания ще се продават. Читателите ще имат възможност да вземат автограф, да задават въпроси на авторката и на видни личности, били в обкръжението на Ванга. 

За книгите на Жени Костадинова

„Книгите на Жени Костадинова за Ванга са не просто книги, на които можем да се доверим, написани с вяра и любов, но и компас, който можем да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга.”    

Акад. Светлин Русев

„Да служи за разкриване на живота и делото на Ванга, е без съмнение съдбовно призвание на Жени Костадинова.”  

Проф. Пламен Пантев

„Ако не са свидетелствата за чудесата на Ванга, поместени в тази вълнвуваща книга, заедно с хората ще си отидат и те. А книгите на Жени Костадинова са почтено написани, затова се съгласих пред нея да разкрия съкровени мигове от разговорите си с леля Ванга, които не съм разказвала на никого досега.”

Богомила Косатева

За Жени Костадинова

Жени Костадинова е магистър по философия, журналист и поет. От 20 години с прецизността на учен изследва личността на Ванга и събира пророчествата ѝ, спомените за нея на съвременниците ѝ. Автор е на 4 книги и 4 албума за пророчицата. Книгите ѝ са преведени на няколко езика. Носител е на Специалната награда на Фондация „Ванга” (пластика от проф. Емил Попов) за висок принос в съхраняването и популяризирането на духовното наследство на Ванга.

23316008_1867807796581650_647013415_n.jp

„И остави Ванга следа...” – новата книга

Новата книга на Жени Костадинова „И остави Ванга следа...” е продължение на написаните от авторката произведения по темата. В сходен дух тя търси документалност и истинност, разгръщайки сложната, богата и наситена с много акценти тема. Новата книга съдържа спомени на хора, познавали отблизо Пророчицата, и интервюта на журналистката с нейни близки. Сред тях са Светлин Русев,  Богомила Косатева, Нешка Робева, Янка Такева, Петко Колев, Тодор Цонев. Без редакторска намеса и интерпретации, 33-те текста поднасят напълно автентични щрихи към образа на световноизвестната прорицателка и допълват истинския ѝ облик. Ванга оживява като Глас от Вселената, дошъл да ни разкрие дълбоки онтологични тайни, като Глас на милостта и молитвата, сочещ ни път за спасение, като Глас на болката и състраданието... В текстовете изплува образът ѝ и отвъд пророческото битие – самотна и страдаща, понякога озарена от радост. Много нови прозрения и видеяния на сляпата ясновидка за България и света ще провокират търсещите скритата истина.

Литературен обзор ще направи Анжела Димчева, а представянето на книгата  - Юлия Дивизиева.  Водещ на събитието е Мария Дамянова, а участие ще вземат Калина Томова (сопрано) и Калина Николова (пиано). Със специалното участие на Илия Луков.

Всички са добре дошли на 9 ноември (четвъртък) от 18.30 ч. Мястото е Сити Марк арт център (бивше кино „Левски”), бул. „Янко Сакъзов” 30.

ARTday.bg

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Сега чета тука една статия, какво е предсказала Ванга за 2018 г. Ми дайте да се върнем назад и да видим какво от предсказаното за 2017 се сбъдна, за да си направим равносметка и дали изобщо има смисъл да гледаме за 2018 г. Някой правил ли си е труда? 

Ето двете и основни предсказания за тази година. Поствам ги тук, та догодина живи здрави да направим равносметката. 

Предсказанията ѝ за настъпващата година са две. Едното е, че Китай ще се превърне в световна сила номер едно, измествайки САЩ от водещата позиция. Второто пророчество е, че на Венера ще бъде открита нова форма на енергия.
Направо понякога ме е срам, че живея с толкова прости хора в тази държава... как пък не се родих другаде ве майка му стара...

преди 4 часа, ostavime написа:

Сега чета тука една статия, какво е предсказала Ванга за 2018 г. Ми дайте да се върнем назад и да видим какво от предсказаното за 2017 се сбъдна, за да си направим равносметка и дали изобщо има смисъл да гледаме за 2018 г. Някой правил ли си е труда? 

Ето двете и основни предсказания за тази година. Поствам ги тук, та догодина живи здрави да направим равносметката. 

Предсказанията ѝ за настъпващата година са две. Едното е, че Китай ще се превърне в световна сила номер едно, измествайки САЩ от водещата позиция. Второто пророчество е, че на Венера ще бъде открита нова форма на енергия.
Направо понякога ме е срам, че живея с толкова прости хора в тази държава... как пък не се родих другаде ве майка му стара...

В 99,9% от случаите четеш какво някой е написал, че е казала Ванга.

преди 6 часа, ostavime написа:

Сега чета тука една статия, какво е предсказала Ванга за 2018 г. Ми дайте да се върнем назад и да видим какво от предсказаното за 2017 се сбъдна, за да си направим равносметка и дали изобщо има смисъл да гледаме за 2018 г.

Няма никакво значение кой какво е предсказал, важното е само че има хора които имат нужда от предсказания, както има хора които имат нужда да се изповядват при дедо поп
няма разлика между ходещ на църква и ходещ по врачки, в цяла Европа ги има и двата вида, като най-често ходещите при врачки ходят и на църква
няма къде да се скриеш на планетата Зема от почитателите на ирационални вярвания, те са навсякъде просто защото има бъг в маймунското ни ДНК и ни се привиждат небивалици по сред бял ден на нас хомосапиенсите
само най-сполучливите индивиди успяваме да не вярваме

на 12/28/2017 в 14:50, A.com написа:

В 99,9% от случаите четеш какво някой е написал, че е казала Ванга.

Така е.

99,9% от предсказанията са плод на нечия фантазия, а не на този, на когото ги приписват.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 17 часа, Мойра написа:

Така е.

Предсказанията в 99,9% са плод на нечия фантазия, а на този, на когото ги приписват.

Допълни си изречението с едно НЕ, че така звучи малко объркано. :)

преди 1 час, A.com написа:

Допълни си изречението с едно НЕ, че така звучи малко объркано. :)

Не само объркано, но и странно...

Благодаря! :)

на 28.12.2017 г. в 21:46, Мойра написа:

Така е.

99,9% от предсказанията са плод на нечия фантазия, а не на този, на когото ги приписват.

май така излиза

имам почти всички книги за Ванга и в нито една от тях ги няма тези предсказания за последните няколко години

т.е. ако приживе го е предсказала нещото си - би трябвало да е публикувано отдавна

а те излизат ли излизат тез предсказания все едно още е жива светла й памет на пророчицата

на 1/3/2018 в 12:56, haidukpikaso написа:

май така излиза

имам почти всички книги за Ванга и в нито една от тях ги няма тези предсказания за последните няколко години

т.е. ако приживе го е предсказала нещото си - би трябвало да е публикувано отдавна

а те излизат ли излизат тез предсказания все едно още е жива светла й памет на пророчицата

В книгите за тая година какво пише? 

преди 7 минути, ostavime написа:

В книгите за тая година какво пише? 

точно това написах и в по-горния си пост - нищо не пише, няма предсказания на Ванга за годините след 1998-та - до тази година са предсказанията й

няма такива предсказания, които се тиражират всяка година за какво ли не от нейно име, няма

има общи предсказания за човечеството, които се повтарят във всяка книга - че ще изчезне чесъна, водата, ще изчезнат пчелите... и това

вече съм сигурна на кого е "богоугодно" това спекулиране и съответно извличане на ползи де - ето вижте - авторката Жени Костадинова + Фондация Ванга

https://trud.bg/жени-костадинова-20-години-с-ванга/

20 години тя с Ванга... ти да видиш... да контактуваше с нея от Оня свят поне - иди дойди...

• 4 седмици по-късно...

На днешния ден през 1911 година е родена Ванга.

"Нека знаят всички, че нищо не остава неизплатено на този свят. Хората вършат престъпления и мислят, че никой не ги е видял. Не е така. Всичко се вижда и идва време, когато провинилият се трябва да плати.“

Ванга

• 2 седмици по-късно...

Мистерия: Пожар унищожил къща за 20 минути. Изображения на Ванга оцелели

Цитат

Две изображения на пророчицата Ванга са единствените останали свидетели на трагичния пожар, който преди година опустоши дом в шуменския квартал Макак, разказва Дарик радио Шумен. На 28 януари 2017 година експлозия на газова бутилка подпалва двуетажната къща на Галин Драганов. Огнената стихия обхваща сградата, а взривната вълна праща част от остъклението на десетки метри от дома. Стъклата на съседните къщи са строшени, а част от дограмите - повредени. За съжаление вътре в къщата бил и баща му, който загинал. Възрастни хора посъветвали Галин 40 дни след инцидента да не влиза в къщата. Затова изчакал и чак през март започнал да разчиства руините. Сред 10-те ремаркета с кашата, която е останала от покъщнината, Галин открива две изображения на Ванга. Те сякаш са непокътнати от адския огън. Бяха мръсни, но ги измихме - и ето как изглеждат, показва ги той. Според мен има нещо, някаква сила - не мога да си обясня каква е, чуди се Галин. Мъжът разказва, че къщата изгоряла за 20 минути. Температурата била толкова висока, че хладилник, пералня, та дори радиаторите на парното се стопили. Арматурата на бетона поддала и плочите провиснали. Огънят се разпрострял на първия етаж, а след огледа - на тавана открили разтопен велосипед. Дървените плакети с лика на Ванга обаче сякаш били подминати от стихията. Ходихме на екскурзия до Рупите и тогава купихме "иконките", спомня си Галин. Те обаче не били само две, а повече, но баща му ги раздал на познати. Едната дал на близки на момче, което било с опасност за живота след катастрофа, и то оцеляло. Друга пък отишла при негов приятел - мюсюлманин, болен от рак. Странностите обаче продължават. Дни преди инцидента с пожара Галин сънувал особен сън. Явила му се починала комшийка с черни дрехи. Борихме си, тя ме бутна, завъртя се и избяга, спомня си Галин съня. Дали не се е мъчила да ме предупреди нещо...не знам, казва той. Но в деня на инцидента обаче се оказал извън къщата в Макак заради случайни обстоятелства. Първо му се обадил познат, с когото не се виждали често. Викнал го да пият кафе, а след това се наложило да помогнат на друг, който имал проблем с акумулатора. Затова се забавил и не бил в къщата, когато нещастието станало. Така вероятно е бил запазен от най-лошото. Въпреки че му напомнят за трагедията, Галин е категоричен - ще остави изображенията на Ванга в къщата. Щом са останали здрави - трябва да си останат в къщи, казва той.

Автор: Десислава Станева

Истината за Ванга - "Аз Го видях"  с Иван Бабулев. Този човек е познавал Ванга повече от колкто всички ние взети заедно. Чуйте какво казва той за нея. И най - важното, какво тя е казвала за себе си. Неща, които най - вероятно не е споделяла с други.  

• 4 седмици по-късно...

• 1 месец по-късно...

Баба Ванга през 1975 г.: Лелее, в Сирия какво ще стане!

Това пророчество съм го чела преди много години и ето, че се сбъдна!

Дано се сбъдне и пророчеството, че България ще бъде благоденстваща страна!

на 17.04.2018 г. в 19:06, Мойра написа:

Баба Ванга през 1975 г.: Лелее, в Сирия какво ще стане!

Това пророчество съм го чела преди много години и ето, че се сбъдна!

Дано се сбъдне и пророчеството, че България ще бъде благоденстваща страна!

Дано, дай Боже

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.