Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Феноменът Ванга

Featured Replies

За мен интересното от цялата дандания е, че не се засегна, когато те нарекох хейтър, но скочи като ужилен за промит мозък...

• Отговори 991
  • Прегледи 178,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Духовни Истини от Ванга "Аз 40 години изпадам в транс и не съм видела ни Господ, ни Христос. Обаче знам: огън и светлина - това е Бог!" -----------------------------------------------------------

• Богатир
    Богатир

Баба Ванга - за живота и хората   http://www.earths-book.com/2012/12/baba-vanga-za-jivota-i-horata.html

• Вдигнатите пръсти си ги завираш отзад и спираш с глупостите.Благодаря!

Публикувани изображения

на 3.07.2016 г. в 13:43, zemonti написа:

Да почетвъртя основния въпрос: При толкова неща изписани за Ванга приживе има ли и едно едничко конкретно предсказание, което да се е сбъднало? Не.

Точно с Ванга не съм се срещал, но съм имал случаи с други хора, които още "от вратата" са ми казвали неща, които няма как да знаят.

Като цяло няма как да придобиеш известност без да имаш някакви качества. По времето на Ванга освен това не е имало реклами. А и тези, които разчитат на медиите за да придобият популярност, лесно могат да се различат.

Ти сега търсиш някакви глобални пророчества, които да са се сбъднали. Т.е. тя може да е предсказала правилно в хиляди индивидуални случая, но за теб това нищо не означава. Най-малкото не е информация, която можеш да провериш. Такава информация се проверява с лична среща. Както споменах, аз за себе си имам нужните доказателства, че принципно ясновидството е възможно.

А глобалните пророчества не са като персоналните. Там яснота не можеш да очакваш. Не е като да стои човека пред теб и ти да видиш по аурата му примерно какво заболяване има или са в зародиш и ще се развият.

току що, Shiniasu написа:

Като цяло няма как да придобиеш известност без да имаш някакви качества.

Аз вече се съгласих, че Ванга е имала "качества". По панаирите из целия свят има шарлатани едва свързващи двата края, докато бизнесът на Ванга процъфтяваше. Трябва си мозък за това.

преди 1 час, Shiniasu написа:

1.) Като цяло няма как да придобиеш известност без да имаш някакви качества. По времето на Ванга освен това не е имало реклами.

2.) Както споменах, аз за себе си имам нужните доказателства, че принципно ясновидството е възможно.

1.) Оооооооо, има начин то, има си.

Ставаш сътрудник на милиционерите и те се грижат да си единственият известен, а на конкурентите им се забранява даже да работят.

Я виж единия й осиновен син какъв е станал и се сети колко гъста е била с комунистическата власт доносничката македонска.

По онова време за да отидеш в Петрич, трябваше да си вадиш открит лист в полицията. Аз като бях избягал от къщи в 10-ти клас и майка ми право у 5-то районно при милиционерите, разказва им що й трябва да отидат спешно при Ванга и кварталният я урежда с експресен открит лист. Пали Волгата баща ми и директно към Петрич. Пристигат там и оная била навън, майка ми тича и реве да й каже само дали съм жив, пък добре информираното бабе я успокоило. А записан час родителите ми не са имали, пък охраната е позволила на майка ми да си доближи до кьоравата. Всичко е постановка, щото на милиционерите им е било много интересно дъртата да изкопчи информация за мен от родителите ми.

2.) Възможно е да ти се струва че ти познава някоя майсторка, също както е възможно и в хипноза да изпаднеш, ако си податлив на внушения.

Аз вероятно не съм бил чак толкова важен за държавна сигурност, защото в единия от трите случая, когато съм имал контакт с ясновидци и лечители, буквално още с влизането ми каза да се махам. Това в началото на 90-те - бях още ученик. Не искаше да си губи времето с мен жената. Дори и не се опита да провери дали съм податлив на внушение. Аз нямах намерение да й преча, ама тя си беше внушила, че няма да се получи и се отказа.

Проблемът е, че ако тя има силна енергия с която лекува и не може да я владее достатъчно добре, а аз не съм податлив на външно въздействие, резултатът може да е само един - загуба на съзнание от моя страна (или от нейна, но тогава бях малък и най-вероятно щях да съм аз). Та в случая на въпросната лечителка и беше забранено да се занимава с мен. И всичко това при положение, че тя нямаше никаква информация предоставена от мен или родителите ми за какво я посещавам (т.е. твърдения, че е преценила, че няма да се справи в случая са безпочвени, а и всъщност не става въпрос за някакъв сериозен проблем). Просто още като ме видя каза, че сме си загубили времето.

преди 59 минути, Shiniasu написа:

Това в началото на 90-те - бях още ученик. Не искаше да си губи времето с мен жената.

Алтернативен вариант - със сигурност не си бил първото хлапе, което отива при нея, а те са несериозни и отиват да си правят гаргара, затова тя е започнала да ги отсвирва директно. Гаранция обаче, че никой няма да припада от измислени енергии.

Редактирано от Гемето (преглед на промените)

преди 19 часа, Shiniasu написа:

Аз вероятно не съм бил чак толкова важен за държавна сигурност, защото в единия от трите случая, когато съм имал контакт с ясновидци и лечители, буквално още с влизането ми каза да се махам.

Ами ще те изгони я, като вижда че си неплатежоспособен, тя търси жертвички да им предлага по-скъпи услуги.

преди 18 часа, веселия Роджър написа:

Земонти... "Курск ке потъне". Курск потъна ли?

И какво от това ?

преди 21 часа, Гемето написа:

Алтернативен вариант - със сигурност не си бил първото хлапе, което отива при нея, а те са несериозни и отиват да си правят гаргара, затова тя е започнала да ги отсвирва директно. Гаранция обаче, че никой няма да припада от измислени енергии.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Ами ще те изгони я, като вижда че си неплатежоспособен, тя търси жертвички да им предлага по-скъпи услуги.

Това са меко казано смешни предположения.

Колкото до измислените енергии, те са обект на научно изследване (говоря за официалната наука) от десетилетия. Има си уреди за измерването им и т.н. Сега, друг въпрос е дали и доколко действително лекуват, но наличието им е доказан факт.

Не, смешно е да започнеш с енергии, при положение, че имаш много по-земно, реалистично и безкрайно пъти по-вероятно обяснение. Дечковците масово никой не ги взима насериозно - факт. Правят си ташак с хората по всевъзможни начини: звънене на звънци, телефонни бъзици, разказват й разни очевидни небивалици отново ей така за майтапа и прочие - втори факт. Един мой съученик така се ебаваше с маг Светлина, която му беше съседка на етажа. И разбира се много важното и може би по-ключово допълнение на Белгиеца за платежоспособността.

преди 54 минути, Shiniasu написа:

Колкото до измислените енергии, те са обект на научно изследване (говоря за официалната наука) от десетилетия. Има си уреди за измерването им и т.н.

Има грънци, но ми е интересно какви уреди би дал за пример, а също и в какви мерни единици се измерва.

От мнението ми беше видно, че не съм отишъл сам. Освен това, кой нормален човек ще пропътува около сто километра до някакво си неизвестно ямболско село и ще чака над два часа за да се измайтапи с някого. С парите нямах проблем (то тъй или иначе нямаше да ги платя аз, но и аз да ги бях платил - все тая - не беше голяма сумата).

Биоенергиите се изучават от десетилетия. Интересувайте се и си търсете информация. Има си и методи с които могат да се усилят, което като цяло не е препоръчително в стреса, при който много хора живеят, както и за по-нервни или чувствителни хора. Най-елементарния метод да се провери дали човек има силно биополе е да вземе нова непрегъвана банкнота от двадесет лева примерно (може би става и с десет) и да я постави на дланта си. В банкнотата има метални нишки и в резултат от биополето тя ще се свие съгласно силата му. Аз лично почти съм успявал да я прегъна дотолкова, че двата и края да се допрат, но съм виждал хора да свиват банкнотата буквално на руло.

на 6.7.2016 в 18:00, Shiniasu написа:

Аз вероятно не съм бил чак толкова важен за държавна сигурност, защото в единия от трите случая, когато съм имал контакт с ясновидци и лечители, буквално още с влизането ми каза да се махам. Това в началото на 90-те - бях още ученик. Не искаше да си губи времето с мен жената. Дори и не се опита да провери дали съм податлив на внушение. Аз нямах намерение да й преча, ама тя си беше внушила, че няма да се получи и се отказа.

Проблемът е, че ако тя има силна енергия с която лекува и не може да я владее достатъчно добре, а аз не съм податлив на външно въздействие, резултатът може да е само един - загуба на съзнание от моя страна (или от нейна, но тогава бях малък и най-вероятно щях да съм аз). Та в случая на въпросната лечителка и беше забранено да се занимава с мен. И всичко това при положение, че тя нямаше никаква информация предоставена от мен или родителите ми за какво я посещавам (т.е. твърдения, че е преценила, че няма да се справи в случая са безпочвени, а и всъщност не става въпрос за някакъв сериозен проблем). Просто още като ме видя каза, че сме си загубили времето.

От това мнение не е видно.

Пробвах го това с банкнотата. Нова от 20 лева, старателно изгладена. На идеално равното ми бюро, тя лежи плътно върху него и не помръдва. Контактната повърхност с ръката обаче е доста по-малка. Централната част на дланта е вдлъбната и е най-ниската точка. Очевидно тази част от нея непросредствено преди четирите пръста и "възглавничката" преди палеца представляват възвишения в релефа. Именно с тях контактува банкнотата. Централната й част пропада леко надолу, тоест изходната й позиция върху дланта не е идеално права, а леко дъговидна, което заедно с факта, че е нова, явно е предостатъчно металните нишки в хартията да започнат да придъпрват краищата. Действително банкнотата придоби формата на U върху дланта ми, но не и въху корема ми. После взех една мръсна и износена двайсетолевка, която не помръдна. Никакво съмнение ли не провокира у теб условието, че банкнотата трябва да е нова?

на 06/07/2016 в 11:58, веселия Роджър написа:

Земонти... "Курск ке потъне". Курск потъна ли?

Курск потъна и  СЛЕД (!!!) това един от приближените и се присети, че била предрекла  "Курск ке потъне".

Тоест кръгла нула като доказателство, че не е шарлатанка.

преди 19 часа, Гемето написа:

Пробвах го това с банкнотата. Нова от 20 лева, старателно изгладена. На идеално равното ми бюро, тя лежи плътно върху него и не помръдва. Контактната повърхност с ръката обаче е доста по-малка. Централната част на дланта е вдлъбната и е най-ниската точка. Очевидно тази част от нея непросредствено преди четирите пръста и "възглавничката" преди палеца представляват възвишения в релефа. Именно с тях контактува банкнотата. Централната й част пропада леко надолу, тоест изходната й позиция върху дланта не е идеално права, а леко дъговидна, което заедно с факта, че е нова, явно е предостатъчно металните нишки в хартията да започнат да придъпрват краищата. Действително банкнотата придоби формата на U върху дланта ми, но не и въху корема ми. После взех една мръсна и износена двайсетолевка, която не помръдна. Никакво съмнение ли не провокира у теб условието, че банкнотата трябва да е нова?

Можеш да продължиш с експериментирането, като повториш опита вместо върху дланта си, където твърдиш, че вдлъбнатината е причината банкнотата да се огъне, поставяйки нова банкнота върху друга вдлъбнатина с подобни размери някъде другаде - не по тялото ти. Така ще можеш да разбереш, дали причината за огъването е в самата вдлъбнатина или в биополето на ръката ти.

Ок, но върху корема също не се огъна. Една износена мръсна банкнота, сгъвана безброй много пъти поросто вече няма тези свойства.

преди 3 часа, Гемето написа:

Ок, но върху корема също не се огъна. Една износена мръсна банкнота, сгъвана безброй много пъти поросто вече няма тези свойства.

Вероятно металните нишки вплетени в банкнотата се прекъсват или съвсем се износват, когато тя е стара.

Лечителите по принцип лекуват с ръце. В ръката енергийните меридиани завършват и това дава възможност силата да се концентрира там. Не съм експериментирал с различни части на тялото.

преди 21 часа, zemonti написа:

Курск потъна и  СЛЕД (!!!) това един от приближените и се присети, че била предрекла  "Курск ке потъне".

Тоест кръгла нула като доказателство, че не е шарлатанка.

Хубаво, ама когато Курск потъна, нея вече я нямаше...

преди 1 час, веселия Роджър написа:

Е, и?

Очакваме да видим дали чернокожият президент в Белия дом ще е последният такъв за САЩ. Това го има като предсказание, ама още не се е сбъднало.

new-technology-2015-l02-a-journey-explor

Най-лесното нещо, когато не разбираш детайлите на някоя технология, или трик е да ги наречеш "магия".

По света е пълно с професионални "магьосници".

MTI5NDc5OTkwOTE0OTg0NTc5.jpg

Естествено сериозните професионалисти не се опитват да убеждават публиката, че имат свръхестествени способности, а демонстрират изобретателност, ловкост и атрактивност. Когато някой от тези артисти започне да използва таланта си за да мами, обира и заблуждава наивни жертви за мен той е долен крадец и използвач.

miscellaneous-clairvoyant-fortune_teller

Преди няколко години четох "Physics of the impossible" от най-публикуваният съвременен учен -  Мichio Кaku. Той разделя старите схващания за магия и фантастика на 3 основвни групи:

1. Неща, който за съвременната наука вече е открила технологии (силови полета, лъчеви оръжия, генетични модификации...)

2. Неща, които още не знаем как да постигнем, но не противоречат на законите на физиката (телепортация, червееви дупки, антигравитация...)

3. Пълни измишльотини (ясновидство, подслушване на мисли, пътуване назад във времето...)

преди 23 часа, A.com написа:

Очакваме да видим дали чернокожият президент в Белия дом ще е последният такъв за САЩ. Това го има като предсказание, ама още не се е сбъднало.

дано не се и сбъдне

на 08 Юли 2016 г. в 19:32, веселия Роджър написа:

също така не разбраха и предсказанието й - Курск е град, който не е до вода

а тя е имала предвид подводницата

на 7/9/2016 в 15:10, haidukpikaso написа:

дано не се и сбъдне

също така не разбраха и предсказанието й - Курск е град, който не е до вода

а тя е имала предвид подводницата

Внага не е имала впредвид подводницата защото никога не е правила такова предсказание. Това са жълти измишльотини от такива като теб.

В интернет може да се намерят текстове за Ванга от всевъзможни източници. Прави впечатление, че колкото по-сериозен източникът, толкова по-скептичен.

Докато Уикипедиа и Wikipedia са умерено скептични, то руската Википедия вади дълъг списък от документирани несбъднати конкретни (!!!) предсказания, както и отричане от самите източници да са заявявали приписваните им  заявления, че Ванга е предрекла нещо (Курск, разпадането на СССР). Обвиняват я, че била натоварена от ДС да сътрудничи и че в замяна журналисти разнасяли популярноста и с фалшиви спомени за предсказания.

Цитат
Левит 19:31
Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог.

...и въобще отношението на църквата и Господ към врачуването ...

Из „Истинската книга за Ванга“ с автор Красимира Стоянова

156стр.

Много учени сега се мъчат да обяснят на какво Ванга дължи пророческия си дар, но тя има за това свое обяснение: „Когато след голямата буря ослепях и бях лишена от зрение, денонощно плачех и молех Бога да не ме оставя така безпомощна и в тежест на бедното  ни семейство и Той чу молбите ми. Тази дарба ми е дадена от Бога! Той ме лиши от човешко зрение, но ми даде други очи, с които да оглеждам целия и видим, и невидим свят, и стана така, че аз, която останах инвалид и имах най-голяма нужда от помощ, започнах да помагам на всички страдащи и станах за тях опора и надежда.“

По повод на тази сила на Всевишния тя често казва:“Ако не е рекъл Бог, дори един косъм не можеш да си посадиш на главата.“

Помня острата й реплика, отправена към един интелигентен посетител с неизлечим недъг, когото тя успокояваше с думите:“Е, щом Господ и мене, и тебе ни е наказал ще си търпим!“, на което той отговори :“Няма Бог!“, а Ванга му каза:“Има Бог! И ако вие замълчите и камъните ще проговорят за Бога. Така, както слепите знаят, че има светлина, така както сакатите знаят, че има здрави хора, така и здравите трябва да знаят, че има Бог!“

преди 15 часа, zemonti написа:

Обвиняват я, че била натоварена от ДС да сътрудничи и че в замяна журналисти разнасяли популярноста и с фалшиви спомени за предсказания.

Ами то е ясно като бял ден, че е била сътрудничка, доста послушна при това.
В една от руските поредици, дето пак я въртяха по техните телевизии миналата година, накрая казаха че си била оставила (  чрез завещание) какквото било нейно на държавата, та сестра й се спукала от яд и дела водила.
Ако е искала да й се носи славата и след смъртта й, така е трябвало да направи.

Тя сега като е умряла, повече проблеми си няма.

преди 3 часа, mecholari написа:

“Няма Бог!“, а Ванга му каза: "Има Бог!"

Тя ванга много ги е разбирала божите работи, брей !

Даже не са й били ясни православните канони на изографисване на църкви, та поповете не й признавата църквето построено с нейните пари, дето ги е оскубала от наивните й клиенти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.