Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

• Администратор
преди 24 минути, XANAX написа:

Накажи ме! Щом Емо Костов още е мод, няма за какво  да говорим.Той разбира.Това е само пример.Нищо лично, Емо.  Щот на снимката си много страшен.

Аз лично ти вярвам, Калине!

Утре ако умра на никой тук няма да му пука!

Прости ми -аз скърбя и съм леко нервен, но казвам истината!

Отдавна много хора трябваше да си отишли от тук!

От 2008  до сега нищо не се е променило.

Тук пак някакви драми са се развихрили, колегите се редактирали поста, но той е съдържал и моето име. 

Та, явно има някаква мъка, че някой е модератор а друг разбира повече от него. Вижте, със сигурност във форума има много по-компетентни от модераторите. Аз никога не съм твърдял, че те са най-компетентните. Но тези другите или не искат да бъдат модератори, или им куца нещо друго, например както сега в дадени моменти започват да обиждат :). Та колкото и да се кадърни, ако не можете да се сдържате и да бъдете безпристрастни не сте за модератор, не е за вас тая работа. 

Съжалявам да скръбта ти, но животът понякога е много гаден и който ме познава лично знае, че аз най-добре знам. Загубил съм и брат и баща накуп в един ден. И не е важно как ще паднеш а как ще се изправиш. Защото има други, много други заради които трябва да се изправиш и да продължиш напред.

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 2 минути, Калин Карабойчев написа:

Тук пак някакви драми са се развихрили, колегите се редактирали поста, но той е съдържал и моето име. 

Та, явно има някаква мъка, че някой е модератор а друг разбира повече от него. Вижте, със сигурност във форума има много по-компетентни от модераторите. Аз никога не съм твърдял, че те са най-компетентните. Но тези другите или не искат да бъдат модератори, или им куца нещо друго, например както сега в дадени моменти започват да обиждат :). Та колкото и да се кадърни, ако не можете да се сдържате и да бъдете безпристрастни не сте за модератор, не е за вас тая работа. 

Съжалявам да скръбта ти, но животът понякога е много гаден и който ме познава лично знае, че аз най-добре знам. Загубил съм и брат и баща накуп в един ден. И не е важно как ще паднеш а как ще се изправиш. Защото има други, много други заради които трябва да се изправиш и да продължиш напред.

Ами напсувах те!

Няма драми! Има само некадърни модератори!

Аз бях редактор, така че не ми пробутвай тия номера на мен.

Та кажи какво ще ги правиш тия хора?

И сам се отказах!

URIEL бях.

Искам да върнете Михнев и това е!

Той ни обединяваше!

Бяхме пример за тестове.

• Администратор
преди 2 минути, XANAX написа:

Ами напсувах те!

Няма драми! Има само некадърни модератори!

Аз бях редактор, така че не ми пробутвай тия номера на мен.

Та кажи какво ще ги правиш тия хора?

Ако някой си е превишил правата, кажи и ще взема нужните мерки както съм го правил не един път да не давам примери с бивши модератори. 

Но просто за компетентност няма как да взимаме мерки. То ако трябва да определяме по компетентност половината потребители трябва да бъдат наказани завинаги :)

току-що, Калин Карабойчев написа:

Ако някой си е превишил правата, кажи и ще взема нужните мерки както съм го правил не един път да не давам примери с бивши модератори. 

Но просто за компетентност няма как да взимаме мерки. То ако трябва да определяме по компетентност половината потребители трябва да бъдат наказани завинаги :)

Добре кажи ми как ще постъпиш с човек, които идва и ти казва,  че има вируси и ти го пращаш при HJT

Ама той е с линукс...

Извинявай форумът е твой!

Обаче ми посочи колко от глобалните модератори помогнаха на някого?

• Администратор
преди 1 минута, XANAX написа:

Добре кажи ми как ще постъпиш с човек, които идва и ти казва,  че има вируси и ти го пращаш при HJT

Ама той е с линукс...

Грешки стават, недоглеждане, сега не знам случая ама случват се всякакви неща на тоя свят. То който не работи той не греши. Сега обесим ли някой. А колко грешки е оправил, колко теми е редактирал. Тези неща не се виждат нали. Няма значение живи и здрави да сме. Каква точно е болката, че той е модератор а ти си по-компетентен от него и се чувстваш недооценен ли? В кой от техническите раздели мислиш, че би бил най-полезен?

преди 3 минути, Калин Карабойчев написа:

Грешки стават, недоглеждане, сега не знам случая ама случват се всякакви неща на тоя свят. То който не работи той не греши. Сега обесим ли някой. А колко грешки е оправил, колко теми е редактирал. Тези неща не се виждат нали. Няма значение живи и здрави да сме. Каква точно е болката, че той е модератор а ти си по-компетентен от него и се чувстваш недооценен ли? В кой от техническите раздели мислиш, че би бил най-полезен?

Извинявам се!

Не съм по компетентен от никого тук

Болка също няма.Аз съм прост човек, Калине!

Просто ми се иска да върнеш предишния блясък на сигурност и антивирусна защита.

Всъщност се радвам, че мога да си поговоря с теб без да те псувам!

• Администратор
току-що, XANAX написа:

Извинявам се!

Не съм по компетентен от никого тук

Болка също няма.Аз съм прост човек, Калине!

Просто ми се иска да върнеш предишния блясък на сигурност и антивирусна защита.

Е как да станат тези неща човек. Нещата не са като преди 10 години. Проблемът не е в нас а във времената. Времената се променят, появи се Фейсбук други социални мрежи и тежестта на форумите намаля. То не само при нас а навсякъде е така. Ако ми покажеш един форум който се развива с бум и трясък така както се развиваха едно време ще те призная. Да ама не. Правим всичко възможно форумът да е интересен. Мислиш, че ние не искаме да е както преди. Няма да се върнат тези времена повярвай ми. Такъв е животът в един момент е интересно едно в друг момент друго. Горди сме, че поне дори се регистрират по 300 нови човека всяка седмица. Това са по 1000 човека на месец. Малко форуми могат да се похвалят с толкова регистрации в България, има светлина в тунела, но времената от едно време ще си ги спомняме само с носталгия. 

преди 6 минути, Калин Карабойчев написа:

Е как да станат тези неща човек. Нещата не са като преди 10 години. Проблемът не е в нас а във времената. Времената се променят, появи се Фейсбук други социални мрежи и тежестта на форумите намаля. То не само при нас а навсякъде е така. Ако ми покажеш един форум който се развива с бум и трясък така както се развиваха едно време ще те призная. Да ама не. Правим всичко възможно форумът да е интересен. Мислиш, че ние не искаме да е както преди. Няма да се върнат тези времена повярвай ми. Такъв е животът в един момент е интересно едно в друг момент друго. Горди сме, че поне дори се регистрират по 300 нови човека всяка седмица. Това са по 1000 човека на месец. Малко форуми могат да се похвалят с толкова регистрации в България, има светлина в тунела, но времената от едно време ще си ги спомняме само с носталгия. 

Разбирам те!

Добре, остави Михнев.

Сложи Жорката (ако има време)  да дава вируси и да ни направлява.

Да правим видео тестове както преди.

Навремето четох в Замунда, ако искаш да си пробваш защитата ела в калдата!

Това ми липсва, Калине!

• Администратор

Питай го дали иска. Ние сме питали почти всички редовни. Да минем на лични съобщения предлагам да не отегчаваме останалите :) 

Забравих да отбележа в момента се подготвят и други изненади, едната която готвим е да създадем група Лига на Легендите в която да добавяме заслужили потребители. С което да им се отблагодарим за всичко което правят във форума, да им покажем, че то не е незабелязано. И тази група ще се радва на някой екстри, като форум без реклами, неограничено място за прикачване на файлове и т.н. разни екстри :)

Та с една дума правим разни неща, мъчим, бутаме да не се предадем напълно пред Фейсбук :) 

преди 1 минута, Калин Карабойчев написа:

Питай го дали иска. Ние сме питали почти всички редовни. Да минем на лични съобщения предлагам да не отегчаваме останалите :) 

Добре ще го питам.

Извинявам се за нахалството!

Не знаех че форума загива вече и в софтуеърния раздел, докато в електротехническия той е жива трагедия. Не знам по какви критерии оценявате компетенцията на модераторите, но последният Филипов, заключи цяла тема, отсъждайки че спецификациите на въпросното устройство не отговаряли на истината. А аз специално съм свалил документацията от сайта на производителя и нещата там са съвсем точни. Ако има някаква критика нека към производителя да я отправи, но не и да заключва цяла тема, точно когато питащият е имал най-голяма нужда от помощ. На базата на какво я оценявате тази компетенция - на белите му коси ли, този модератор не е написал нито една своя тема, а само раздава съвети и напътствия на неграмотните, както и другите. А другите пък копи-пействат чували с информация които ги изсипват тук и гледам после специална тема за свързване на аудио и ТВ конектори. Ми че аз още като напиша в гугъл Scart, моментално ми излиза на първа страницата този конектор, за какво ми е да влизам във форума, да търся въпросната тема, да отгръщам по 10 стр. и накрая да намеря същата картинка? Кому е нужно това?

В същото време, когато аз покажа някакво свое изобретенийце, те моментално скачат освирепели и започват да го тъпчат, заклемявайки го за измама. Кой им дава това право, не стига че са анонимни, нямат и една написана тема и вие ги определяте като компетентни? Ами че ако по тези критерии се оценяват способностите, жална му майка на този форум. Аз в друг специализиран технически форум не съм срещал такава реакция, срещу нещо направено и пробвано, дори и някои техници са ми благодарили, естествено други скокнаха подивяли. Защото който има знанията веднага разбира за какво съм говорил, но не и тук. Така и аз не ща да правя огледални страници от интернет в този форум, но не и да ми се пречи за това. И за това питам VIP статута гарантира ли ми някакво по-голямо внимание върху моето съдържание, вместо темите ми да се отмитат с лека ръка от натрапници, които нищо не са написали? Та  моят съвет е - премахнете тези ненужни модератори, те помагат само на невежи новобранци в чиито теми е нормално да има смешни постановки, все пак нали са влезнали да се научат? Но като няма една образователна тема какво ще научат? И ако те трябва да налагат санкции, значи всички новобранци трябва да изхвърчат от форума, това ли е целта? Защото видях как много от тях прекратиха участието си още след първата тема тук. В този раздел новобранците сами си помагат помежду им, а модераторите гледат сеир и когато препоръчват на една тонколона да се свърже кабел по 2,5 квадрата без да са правени каквито и да е изчисления, смятам че модераторите е уместно да реагират, но там тях ги ги няма.

преди 2 минути, peppone1 написа:

, докато в електротехническия той е жива трагедия.

ъхъ
и ас тъй викам
и с елактроникътъ съ зян
усобено Колеф и Филипоф, нъл тъй
:lol6:

• Администратор
преди 23 минути, peppone1 написа:

Не знаех че форума загива вече и в софтуеърния раздел, докато в електротехническия той е жива трагедия. Не знам по какви критерии оценявате компетенцията на модераторите, но последният Филипов, заключи цяла тема, отсъждайки че спецификациите на въпросното устройство не отговаряли на истината. А аз съм специално съм свалил документацията от сайта на производителя и нещата там са съвсем вярни. Ако има някаква критика нека към производителя да я отправи, но не и да заключва цяла тема, точно когато питащият е имал най-голяма нужда от помощ. На базата на какво я оценявате тази компетенция - на белите му коси ли, този модератор не е написал нито една своя образователна тема, а само раздава съвети и напътствия на неграмотните, както и другите. А другите пък копи-пействат чували с информация които ги изсипват тук и гледам после специална тема за свързване на аудио и ТВ конектори. Ми че аз още като напиша в гугъл Scart, моментално ми излиза на първа страницата този конектор, за какво ми е да влизам във форума, да търся въпросната тема, да отгръщам по 10 стр. и накрая да намеря същата картинка? Кому е нужно това?

В същото време, когато аз покажа някакво свое изобретенийце, те моментално скачат освирепели и започват да го тъпчат, заклемявайки го за измама. Кой им дава това право, не стига че са анонимни, нямат и една написана тема и вие ги определяте като компетентни? Ами че ако по тези критерии се оценяват способностите, жална му майка на този форум. Аз в друг специализиран технически форум не съм срещал такава реакция, срещу нещо направено и пробвано, дори и някои техници са ми благодарили, естествено други скокнаха подивяли. Защото който има знанията веднага разбира за какво съм говорил, но не и тук. Така и аз не ща да правя огледални страници от интернет в този форум, но не и да ми се пречи за това. И за това питам VIP статута гарантира ли ми някакво по-голямо внимание върху моето съдържание, вместо темите ми да се отмитат с лека ръка от натрапници, които нищо не са написали? Та  моят съвет е - премахнете тези ненужни модератори, те помагат само на невежи новобранци в чиито теми е нормално да има смешни постановки, все пак нали са влезнали да се научат? Но като няма една образователна тема какво ще научат? И ако те трябва да налагат санкции, значи всички новобранци трябва да изхвърчат от форума, това ли е целта? Защото видях как много от тях прекратиха участието си още след първата тема тук.

Ако нещо не ви харесва във форума или в потребителите му винаги можете да отидете в други форуми, където казвате, че ви приемат по-радушно. Нали разбирате, че не ви държим тук на сила и можете да прекратите участието си по всяко време, ако не ви допада нещо не е нужно да продължавате да се мъчите с него. Ние не можем да задължим потребителите да ви харесват.

Форума отдавна не е това, което беше като ниво.
А самият собственик да отговаря профански - никой не ви задържа.... Т.е. слабо му пука за нивото, важното е да има бройка и да вървят рекламки, другото е бял кахър ;)

преди 1 минута, Topper написа:

Т.е. слабо му пука за нивото, важното е да има бройка и да вървят рекламки, другото е бял кахър 

Аз пък се сещам как да има повече посещения и потребители, ама за без пари не казвам нищо.

• Администратор
преди 21 минути, Topper написа:

Форума отдавна не е това, което беше като ниво.
А самият собственик да отговаря профански - никой не ви задържа.... Т.е. слабо му пука за нивото, важното е да има бройка и да вървят рекламки, другото е бял кахър ;)

Нивото е такова каквото е в цялата страна. Форумът е огледало на действителността.  Не сме ние виновни за неграмотността, необразоваността, ниската култура, и т.н. и т.н. Продължавам да се чудя щом има къде къде по-добри форуми на високо ниво какво правите тук постоянно. Ами не влизайте. Като не ви харесва дадено предаване какво правите, сменяте канала или пишете къде що видите, че не ви харесва това предаване. Аз наистина държа хората, които не им харесва това място да не го посещават. Вместо 20 години да им четем постовете, че не им харесва. Щото то е ясно, че това си е чист хейт просто хей така да има. Няма нищо градивно в постовете ви ли предложения как да се оправят нещата.

преди 1 минута, Topper написа:

А самият собственик да отговаря профански - никой не ви задържа.... Т.е. слабо му пука за нивото,

не, не съм съгласен с това твърдение
именно защото вероятно му пука, за това е такъв отговора
точно на този потребител , който дори не си прави справка в нета за знанията, а прави само шоу във форума, беше отговорено учтиво

• Администратор
току-що, дръндю написа:

не, не съм съгласен с това твърдение
именно защото вероятно му пука, за това е такъв отговора
точно на този потребител , който дори не си прави справка в нета за знанията, а прави само шоу във форума, беше отговорено учтиво

Някой ме е разбрал правилно най-после.

преди 12 минути, Белгиеца написа:

Аз пък се сещам как да има повече посещения и потребители, ама за без пари не казвам нищо.

Дядото доста слаб откъм пара,  оставил ви е колкото за ядене.

Щом си стигнал до виртуала :begging:

преди 16 минути, Topper написа:

А самият собственик да отговаря профански - никой не ви задържа.... Т.е. слабо му пука за нивото

И какво се предполага, че трябва да направи собственикът? Да удари коляно? Да се прави на циркаджия? Да се прави на постелка за газене? А дали не искаш повече от човека? Защото всеки е първо човек и тогава всичко останало.
И не е имало проблем и той да не вземе мерки. Това е сигурно!!!
Освен това тук не е детска градина с кукли и парцалки, на която рефер/възпитател да е той.
И накрая - всички сме тук ДОБРОВОЛНО и основно про боно! Никой никого не е вързал! Мрежата е необятна.

преди 49 минути, Калин Карабойчев написа:

Ако нещо не ви харесва във форума или в потребителите му винаги можете да отидете в други форуми, където казвате, че ви приемат по-радушно. Нали разбирате, че не ви държим тук на сила и можете да прекратите участието си по всяко време, ако не ви допада нещо не е нужно да продължавате да се мъчите с него. Ние не можем да задължим потребителите да ви харесват.

Не е проблемът че на мен не ми харесва, проблемът е че на вас ви харесва. И не отговори на въпроса ми, защото каза че екипът ви много внимателно подбирал модераторите и по какви критерии - според белите им коси ли, да не се повтарям? Не виждате ли че в този раздел пишат само 2-3 -ма техника? Как измежду 3-ма техника ще избирате модератор и то двама? Защо други техници не пишат в този форум? Не виждате ли че повишавайки правомощията им, вие още повече прогонвате истинските техници? Къде е мнозинството при този вот, те нямат нито морала да бъдат модератори, а компетенцията им я оставям на последно място. Преди да ги направите модератори бяха много груби хора и се държаха много просташки, не само с мен.

Ами да не отговаря в стил " главен специалист по релокация на средство за размножаване."
По-добре не оставяй лошо впечатление, отколкото след това да се обясняваш колко е правилно, макар и лошо!

преди 3 минути, Topper написа:

Ами да не отговаря в стил " главен специалист по релокация на средство за размножаване."
По-добре не оставяй лошо впечатление, отколкото след това да се обясняваш колко е правилно, макар и лошо!

Ами който ги направил, той да отговаря. А твоето впечатление добро ли е? Или исаш денонощно да четеш кой каъв усилвател да си купил, къде да вържел буксата, снимки отпред и отзад и това.

Не ми е добро и следвам препоръките на Калин - не влизам. Темите ми се ограничиха до 2-3. И там е пълно с копи-пейст експерти, които първо питат как да си оправят проблема, после те обвиняват, че не им отговаряш или не искаш да им решиш проблема!
А дефакто, форума е да те научи да мислиш, някой да ти даде насока на къде да мислиш, какво да научиш, да те провокира да разбереш тази команда или онова решение защо работи и какво още може да се направи. С копи-пейст и готови решения по-умен не се става. Лично мнение, разбира се, което може да се различава от това на някои модератори :D

преди 37 минути, Калин Карабойчев написа:

Нивото е такова каквото е в цялата страна. Форумът е огледало на действителността.  Не сме ние виновни за неграмотността, необразоваността, ниската култура, и т.н. и т.н. Продължавам да се чудя щом има къде къде по-добри форуми на високо ниво какво правите тук постоянно. Ами не влизайте. Като не ви харесва дадено предаване какво правите, сменяте канала или пишете къде що видите, че не ви харесва това предаване. Аз наистина държа хората, които не им харесва това място да не го посещават. Вместо 20 години да им четем постовете, че не им харесва. Щото то е ясно, че това си е чист хейт просто хей така да има. Няма нищо градивно в постовете ви ли предложения как да се оправят нещата.

С първата част съм съгласен. С втората не. Като се съгласяваш със ситуацията и казваш - тук не е добре, ходете на друго място си част от проблема. Но това си е твое решение, икономическо и политическо.

• Администратор
преди 43 минути, Topper написа:

Не ми е добро и следвам препоръките на Калин - не влизам. Темите ми се ограничиха до 2-3. И там е пълно с копи-пейст експерти, които първо питат как да си оправят проблема, после те обвиняват, че не им отговаряш или не искаш да им решиш проблема!
А дефакто, форума е да те научи да мислиш, някой да ти даде насока на къде да мислиш, какво да научиш, да те провокира да разбереш тази команда или онова решение защо работи и какво още може да се направи. С копи-пейст и готови решения по-умен не се става. Лично мнение, разбира се, което може да се различава от това на някои модератори :D

С първата част съм съгласен. С втората не. Като се съгласяваш със ситуацията и казваш - тук не е добре, ходете на друго място си част от проблема. Но това си е твое решение, икономическо и политическо.

Аз съм реалист не съм се самозабравил. Казвам нещата такива каквито са. А препоръката ми на някои потребители да отидат на други места в определени случай е ирония, защото знам, че и другите места са същите. и второ има потребители, които наистина искам да не са наши потребители. Да не назовавам поименно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.