Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 1 час, Topper написа:

Не ми е добро и следвам препоръките на Калин - не влизам. Темите ми се ограничиха до 2-3. И там е пълно с копи-пейст експерти, които първо питат как да си оправят проблема, после те обвиняват, че не им отговаряш или не искаш да им решиш проблема!
А дефакто, форума е да те научи да мислиш, някой да ти даде насока на къде да мислиш, какво да научиш, да те провокира да разбереш тази команда или онова решение защо работи и какво още може да се направи. С копи-пейст и готови решения по-умен не се става. Лично мнение, разбира се, което може да се различава от това на някои модератори :D

Искаш да провокираш мислене по нещо, което изобщо не е ясно като материя на повечето от питащите? Те просто имат проблем, питат търсачката, попадат на форум и очакват да си решат проблема и да продължат напред. Не искат да стават специалисти.
И трябва ли при положение, че проблемът е стандартен,  да се открива топлата вода и да се разписват страници с обяснения, които просто могат да се заимстват готови разписани решения? Също като в програмирането - трябва ли да се напишат 100 модула, които вършат едно и също нещо или може да е един и да се ползва за извършване на дадена процедура с различни данни.
Нима не е по-важно да бъде решен проблемът?

• Отговори 3k
  • Прегледи 300,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

Каквото и да се прави, както и да се отговаря, винаги ще има за нещо недоволни.

Това е ясно, разбира се, но не пречи да се отбележи.

Както и че по темата могат две неща да се отбележат.

Първо една притча- но ще ви цитирам само края

" Това тук е кост от човешко око. Докато гледа все е ненаситно. Спира да лакомее, само когато го затисне пръстта, когато умре. "

Второто е, какво вижда една пеперуда, когато си лети покрай реката и какво една муха.

Та така и с потребителите, които виждат като муха и други като пеперуда, а трети няма да спрат да искат нещо...

преди 41 минути, DarkEdge написа:

Искаш да провокираш мислене по нещо, което изобщо не е ясно като материя на повечето от питащите? Те просто имат проблем, питат търсачката, попадат на форум и очакват да си решат проблема и да продължат напред. Не искат да стават специалисти.

Искаш да кажеш, че се делим не незнаещи и такива, дето са се родили научени ли? Какви специалисти, слушам хора, работещи 30г на компютър да казват "не знам, аз не знам английски"
Удобно е да не мислят и да са си неграмотни. За какви специалисти става дума, реакцията ми е провокирана от незнание на копи-пейст или apt install ! Това ако е свърх специализъм... заеви.

За другото - подписа ми, не съм го сложил случайно!

преди 4 часа, дръндю написа:

ъхъ
и ас тъй викам
и с елактроникътъ съ зян
усобено Колеф и Филипоф, нъл тъй
:lol6:

Още имена? Научи се да пишеш на български, че е много досадно човек да чете подобни пъшкания. Зле са с това което са показали, аз не мога да съдя, но техник който не може да обясни как работи радиоточката и тонколоните за таван и който твърди че токоизправителят удвоявал мрежовата честота на 100Hz, то аз считам за некомпетентност. И знаеш ли че наскоро ми се обади един клиент, който искаше да му реализирам именно такъв подобен, но утроител на честота, щото видял в интернет някаква схема, за което му казах че е фалшификат. И техник който се хвали с 45г. опит, който е сменял ежедневно изгорели транзистори и запоявал студени спойки в усилватели не го прави инженер. И друг който казва че електролитни кондензатори не се използвали в аудиотехниката, това ми е достатъчно и съвсем не говори за високо ниво на компетентност. И действително, в съвременната аудиотехника те почти не се употребяват, но главно поради миниатюаризацията на компонентите. Още много бисери мога да ви постна в специалната за това тема. Ако те не са некомпетентни, то тогава имат подмолни мисли да се правят на такива, разчитайки че новобранците няма да го забележат, щото те всичко приемат за вярно.  И съм по-склонен да приема втория вариант, макар и паралелно с първият. Покажете си дипломите щом се гордеете толкова. Но и това не е гаранция, диплома може да се купи, да се даде по-милост и т.н.

Освен това и Калин каза че не компетентността е изискването за модератор, а преди всичко е моралът и безпристрастността. А последните модератори нямат тези качества, тях ги води завистта и злобата. Повечето от тях са избягали от един друг Eшоп-арси форум и нямате на представа там как крещяха и как просташки се държаха с новобранците. Имаше и един друг DyAudio форум, ми че там имам чувството че е клиника за душевно болни.

преди 17 часа, XANAX написа:

Кофти е да се повтарям ама, Емо Костов нищо не разбира! И не само той!

Регистрацията отнема по малко време от бана.

Вярвайте ми хакери!

Емо Костов никога не е твърдял че е спец и на никой не се репчил, а и работата на модератора не е да дава акъл , а да налага санкции когато правилата се нарушават. Той поне застава с името и снимката си, за разлика от другите умници.

преди 39 минути, peppone1 написа:

....Той поне застава с името и снимката си, за разлика от другите умници.

Написа извънземното от Бенджи, Закс и звездния принц

Г-н Карабойчев!

Моля Ви, никога Не променяйте възможността потребител сам да си ''лайква'' собствените мнения. Инак ще сте отговорен за няколко самоубийства и ще Ви тежи на съвестта.
А какво бихте могли да промените?... Ами например може да сложите и един бутон с виртуален вибратор! Кликаш-оножда те, кликаш-оножда те. Така ще направите живущите във форума освен щастливи и сексуално задоволени.

преди 23 минути, skalata_73 написа:

Г-н Карабойчев!

Моля Ви, никога Не променяйте възможността потребител сам да си ''лайква'' собствените мнения. Инак ще сте отговорен за няколко самоубийства и ще Ви тежи на съвестта.
А какво бихте могли да промените?... Ами например може да сложите и един бутон с виртуален вибратор! Кликаш-оножда те, кликаш-оножда те. Така ще направите живущите във форума освен щастливи и сексуално задоволени.

17457503_1433686493320381_5659060421564605437_n.jpg

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Обичай преди всичко себе си

%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%20%D0%BA%

Този модератор Николов също действа по лични подбуди, след като той сам реши да поднови темата в която не бях писал близо месец и благодарение на другият потребител който реши повече да спами, и аз отговаряйки на многобройните им постове, моята тема заключиха. Не съм ги канил и не съм ги избирал тези спамери в темата ми, просто исках максимално подробно и любезно да отговоря на всички. Аз помощ в тази тема така и не получих, а само грешни съвети за един уред технически изправен, но не и за тях. Не е справедливо заради един спамер винаги автора да бъде ощетен. Защо не просто не изтрият излишните постове, а винаги трябва да заключват цяла развиваща се тема?

Дано AUXX е доволен че довърши цяла тема, повтаряйки в 4 последователни поста как той не искал да ползва два термостата. Да, ама няма цената винаги аз да ви я плащам. Тези хора ме подведоха да правя рекламация за един здрав продукт, добре че имам малко повече акъл отколкото изглежда и не им се доверих. Писна ми вече през ден да ангажирам администратора, той да не е работник в този форум, и никаква реакция да няма от негова страна ще го разбера. Мисля че модераторите трябва да прилагат и други методи за редакция, освен пъдарските с катинари. Това да не ви е на село Лозето? Най-любезно ги моля тези модератори повече да не се опитват да ми помагат в темите, а само да четат безпристрастно отстрани и да се намесят само когато се налага. Така както и администратора не се меси в темите на участниците във форума.

:offtopic_s:
Аман от нарциси

преди 4 часа, haidukpikaso написа:

Обичай преди всичко себе си

Що не си го напишеш "Обичай единствено и само себе си от човешкия ред"

преди 5 часа, peppone1 написа:

Този модератор Николов ...

На мен пък ми омръзна куцо, кьораво и сакато да влиза тук, да си позволява да обижда, дискутира, разнася просташки фантасмагори и всякакви други простотии, относно този или онзи модератор и затова ви казвам тук, пред всички, че ако още веднъж вие или който и да е тук си позволи такава гнусотия, преди да е потърсил връзка с администрацията, ще получи заслужена почивка в петокласен хотел на пълен пансион за доста дълго време!
И администраторите и глобалните модератори си имат работещи ЛС, мейли и още куп комуникационни канали и поради тази причина всички, преди да се изтропат тук по повод този или онзи модератор, да бъдат така добри да спазят правило 2.19 и да се обърнат към администрацията с проблемите си!

Цитат

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Ето ви го с по-големи букви, четливо и ясно написано.

Аман!
Спрете диарията, преди тя да ви е спряла!

преди 3 часа, algor написа:

На мен пък ми омръзна куцо, кьораво и сакато да влиза тук, да си позволява да обижда, дискутира, разнася просташки фантасмагори и всякакви други простотии, относно този или онзи модератор и затова ви казвам тук, пред всички, че ако още веднъж вие или който и да е тук си позволи такава гнусотия, преди да е потърсил връзка с администрацията, ще получи заслужена почивка в петокласен хотел на пълен пансион за доста дълго време!
И администраторите и глобалните модератори си имат работещи ЛС, мейли и още куп комуникационни канали и поради тази причина всички, преди да се изтропат тук по повод този или онзи модератор, да бъдат така добри да спазят правило 2.19 и да се обърнат към администрацията с проблемите си!

Аман!

Извинявам се ако съм обидил някой, съвсем не е била това целта ми. Повече няма да набеждавам, но виждайки че и други са го правили, мислих че това е позволено, така и другите виждайки че аз го правя и те ще си мислят че им е разрешено. Приемах тази тема за място за недоволството на народа срещу властта едва ли не.  Да разбирам значи че бутона "Докладвай" не информира администратора, а само модераторите ли? В такъв случай нищо чудно че не е имало реакция от негова страна. Аз видях че има и други теми относно оплаквания от модератори, в които самите модератори дори обясняваха постъпката си и си мислех че това е в реда на нещата. Може и да съм пресилил оплакванията, но то е въпрос на натрупване, защото след всяка заключена тема, бе отправена бележка относно моите знания, което за мен е несправедливо, защото за мен си, знанията смея да твърдя са на достатъчно ниво и това удря право в професионалната ми сфера, въпреки че не съдържа вулгарни думи. Съвсем не ща да приемам модераторите за мои учители, дори аз мисля че си приписвам тази функция, стремейки се темите ми да бъдат поне малко образователни и когато някой ти каже че дипломата ти и опита ти (без да набеждавам пак) пет пари не струват, вие как бихте реагирали на мое място? Не съм нито куц, нито кьорав, нито сакат, но няма лошо да имам диария. Както казах ще съм доволен и така да останат нещата, просто бях изненадан от тези реакции, защото за 7 г. членство във форума, при все това активно писане в началото, аз такова нещо не бях виждал и случващото се сега ме изненадва.

Но моето предложение, макар да не е за тази тема е да се трие само спама в темите, без да се разваля цяла тема, както беше в други форуми. И въпросът ми е след като тя е заключена, може ли да поискам тя да бъде изтрита, след което да я публикувам  наново, защото аз много държах на тези теми?

преди 6 минути, dsfdsf24234 написа:

каква държавата такъв и сайта 

Даммм,пък вие сте от друга държава............държавата не е абстрактна институция, без съдържание,всички ние сме част от нея,така че по логиката ти, ние сме причината, за да е такъв сайта!:angry:

преди 3 часа, algor написа:

Аман!

Ние пишем на ЛС . доклади пускаме и няма реакция ..

преди 21 минути, dsfdsf24234 написа:

отрекъл съм се с държавен весник

Я го покажи въпросният държавен вестник.Пък и като си се отрекъл,нямаш право на претенции към държавата,форумите в нея и хората!

преди 45 минути, Слави Маринов написа:

Даммм,пък вие сте от друга държава............държавата не е абстрактна институция, без съдържание,всички ние сме част от нея,така че по логиката ти, ние сме причината, за да е такъв сайта!:angry:

Не разбрахте ли че моят протест е не толкова към самите модератори, а към правилата - много голям имунитет им се дава, значи те могат да оправят публични квалификации, а ние трябва да говорим с тях само насаме само по имейл? Ако не бяха преди това обикновени потребители и не пишеха в темите заедно с другите, щях да се съглася, но управници избрани от народа, да ги сваля само президента, това си е чиста тирания. То за това и други форуми тотално се опростачиха не толкова заради самите потребители, колкото заради неравенството. Няма какво да се лъжем, всичко опира до правилата, не може някой винаги да бъде нещо повече от другите, при условие че са тръгнали от една и също място. Нека има правила, за добро е, не и да са прекалено крайни, с предупреждение за уволнения и т.н. Никой не е платил и една стотинка тук за да бъде шеф на другиго, затова и аз очаквам с нетърпение да въведат други методи за плащане и дарения, защото ми омръзна да влизам като Ганьовец и да имам претенции. Безплатен обяд никъде няма, ей това е проблема на държавата, всички сме готованци?

Така че моято молба към Калин е ако може именно да промени тази точка от правилата, наред и с методите за плащане. Тези правила разделят потребителите на модератори и на куци, кьорави и сакати потребителчета от другата страна. Опазете форума от това, както други не можаха да да се справят и форумите им сега са в небитието.

преди 39 минути, adersa написа:

Ние пишем на ЛС . доклади пускаме и няма реакция ..

Я да чуем сега пред всички, ако бъдете така добър да споделите кога, по какъв проблем и на кой администратор или глобален модератор сте писал или ако са повече от един - кои проблеми сте поставил за решаване???

И втори въпрос - кои сте това "ние пишем" и от чие име още представяте постовете си?

Благодаря предварително!

Аз съм един от тези "ние" и снощи около 5 часа подадох доклад срещу въпросният модератор, няма пак да го набеждавам, малко след това го публикувах и в тази тема, бидейки тотално разгневен не за друго а за написаната бележка относно интелектуалното ми ниво. Прочетете темата ми и ще видите че аз я бях зарязал още преди около месец, неполучил помощ и вчера модераторът сам реши да поднови дискусията и благодарение на другият потребител който я обърна на говорилня , темата ми беше заключена. Името ми не бе упоменавано затова както казах не мога да набеждавам и ще се задоволя и без реакция, но усетих че се имаше предвид мен. Дори и да не е било срещу мен, трябваше да го поясни срещу кой е. Че как иначе, скоро преди това ми се обсъждаше и образованието, къде съм го завършил, аз дипломи и книжки тук няма да показвам. Не съм съгласен с неговата компетентност, аз не ща горделивци във форума да съдят знанията на другите.

Сега не знам доклада при кой е отишъл и кой го е прочел, това е вече работа на админстратора да отстрани техническият проблем. Чакам с нетърпение да си платя, че вече ми прилоша от тези безплатни манджи, чакам и диарията да дойде, но да не дойде запек вместо нея. Не съм баш сакат, но имам оплаквания и от ставите си.

преди 1 час, algor написа:

Я да чуем сега пред всички, ако бъдете така добър да споделите кога, по какъв проблем и на кой администратор или глобален модератор сте писал или ако са повече от един - кои проблеми сте поставил за решаване???

И втори въпрос - кои сте това "ние пишем" и от чие име още представяте постовете си?

Благодаря предварително!

Ееее то кога беше вече се изтрило от хронологията ми в форума . Еми ще ти дам пример бях пуснал една тема за един банков заем преди време и се почнаха едни спамерски постове , подигравки от един потребител който  има 2 3 ника различни  тук в форума  по мой спомени един от никовете му е Alex/Vanko и сега се подвизава с друг ник пишеше ми на лични обиди , после в всяка тема дето се включа Добрич добрич вика спами в темата на воля аз пускам доклади няма реакция и така май най-добре ти си виж от моя ник от миналата година или по миналата ако ти се играе де .. Писал съм май и на Калин за него и с други потребители се е заяждал .

• Администратор
преди 1 час, adersa написа:

Ееее то кога беше вече се изтрило от хронологията ми в форума . Еми ще ти дам пример бях пуснал една тема за един банков заем преди време и се почнаха едни спамерски постове , подигравки от един потребител който  има 2 3 ника различни  тук в форума  по мой спомени един от никовете му е Alex/Vanko и сега се подвизава с друг ник пишеше ми на лични обиди , после в всяка тема дето се включа Добрич добрич вика спами в темата на воля аз пускам доклади няма реакция и така май най-добре ти си виж от моя ник от миналата година или по миналата ако ти се играе де .. Писал съм май и на Калин за него и с други потребители се е заяждал .

Това, че някой ти пише в темата не е нарушените то за това се пускат теми. Ако искаш никой или определени хора да ти пишат в темата си направи блог. А кое е спам всеки сам преценява. За един е спам за друг не е. Като се пуска доклад, ако няма намеса или промяна значи, че администрацията е преценила, че няма нарушение на правилата. Това, че вие сте решили, че нещо не ви харесва то не означава че то обезателно нарушава правилата на форума. 

преди 5 часа, Калин Карабойчев написа:

Не е ли по-добре да се премахне лайкването? След като някои хора са луднали дори да се самолайкват и ми се струва товарят излишно сайта. Кому е нужна тази измислена репутация дето се гони?

• 2 седмици по-късно...

Може ли тази тема да се стикне като важна отново и да излиза най-отгоре на всички хардуерни подфоруми, за да я четат публикуващите и да си описват наличният хардуер когато питат за ъпгрейдване на компонент, за нова конфигурация, за проблеми с настоящата. Или дори да се върже за бутона "публикуване", когато пускат темите, за да я вземат предвид и да добавят нужните описания, ако са ги пропуснали. Напоследък, колегите се занимават средно половината тема, да накарат авторът да даде достатъчно информация, че да могат да му помогнат.

Здравейте, последните теми които публикувах ми се изтриха след известно време. Това технически проблем ли е или намеса на модераторите? Или ако моите теми са нарушили някои правила, бих искал да знам кои са тези правила. В последната тема нямаше публикувани коментари и съобщение за какво е изтрита. Направих запитване и до модераторите, но не получих никакъв отговор от тяхна страна, каква е причината?

преди 6 часа, peppone1 написа:

Здравейте, последните теми които публикувах ми се изтриха след известно време. Това технически проблем ли е или намеса на модераторите? Или ако моите теми са нарушили някои правила, бих искал да знам кои са тези правила. В последната тема нямаше публикувани коментари и съобщение за какво е изтрита. Направих запитване и до модераторите, но не получих никакъв отговор от тяхна страна, каква е причината?

Вие пак ли?!?!
Писал сте, да, ама пък и сте припрян и искате отговори веднага, а?
Администратора да ми увеличи заплатата и ще седя по 24 часа във форума и в момента, в който получа ЛС с въпрос, след 3 мин. ще имате отговор.
Даже два!!!

пп. Я малко по-сериозно, ако обичате.
Писали сте ми снощи към 22.00-23.00 - не знам точния час...
След изминати вчера 1700км се прибрах след полунощ, а днес съм излязъл сутринта в 7 и се прибирам сега.
Допускате ли дори за миг, че няма да си обърна внимание на болното дете, на семейството като цяло, а веднага ще се втурна тук да отговарям на нещо, което не е жизненоважно?!?!

Не забравяйте, че в този форум вълшебната думичка не е ВЕДНАГА!

Благодаря, важното е че отговорихте. Малко набързо написах въпросът си и остана неразбран, но имах предвид причината за изтритите ми теми, а не за липсата на отговор. Все пак никой не е длъжен да отговаря, а и проверявам непрекъснато кой кога е на линия за да не чакам. Ако действително съм нарушил някои от правилата с моите теми, трябва да знам къде ми е грешката все пак.

Това бяха две последователно публикувани теми, а в другите заключени повтарящи се теми, едната от тях докладвах специално да я изтриете, защото съдържаше неточности и беше много разпиляна, но тя още си стои. Ами може пък да съм написал нещо с което след това да се срамувам и да не искам да бъде достояние на цял свят. Преди беше лесно сам като си ги триех, но моите теми все пак не принадлежат на форума, а на мен и трябва да мога да ги премахна. Това съм го правил във всички други форуми без проблеми, без да обяснявам, но тук всичко е проблемно, дори и писането, и най-вече триенето, аз нищо не дължа на този или на който и да е било форум.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.