Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво бихте променили в Kaldata.com?

Featured Replies

преди 8 минути, Megumi написа:

Бих ти предложила на тия години да не се вълнуваш

Когато призивите за метежи стават ежечасни, се чувствам задължен от гражданската си съвест да реагирам! Това, което предлагаш, е разумно, но трябва да е двустранно. Няма начин да оставим червената простотия да управлява живота отново. Виждали сме го доста пъти вече, резултатът винаги е катастрофален. Омръзна ми разни такива да ме докарват до беднотия и лишения отново и отново-само, за да могат да се награбят пак. Дето вика пр.Радев, който цял живот е прекарал в казарма и само това може да прави-щом искат война-ще си я получат! 

• Отговори 3k
  • Прегледи 301,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• С риск да стана груб - вас визирах. И безкрайно ме изнервят тези размисли и страсти за виртуална репутация, както и винаги готови мнения. Излезте малко от тази матрица, жизненоважно ли е да сте по

• По скоро IE8 при теб не работи коректно. Трудно е да се каже каква е причината. Знаем, че не използваш програми за защита на Windows...   P.S. Понеже стана дума за архаични операционни системи, мога

• Изобщо бих премахнал оценяването. Не е лошо като идея, но но на практика се изкривява и става безполезно, дори вредно. Цъка се произволно въз основа на лични симпатии и антипатии. Оценява се човека, а

Публикувани изображения

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

Когато призивите за метежи стават ежечасни, се чувствам задължен от гражданската си съвест да реагирам! Това, което предлагаш, е разумно, но трябва да е двустранно. Няма начин да оставим червената простотия да управлява живота отново. Виждали сме го доста пъти вече, резултатът винаги е катастрофален. Омръзна ми разни такива да ме докарват до беднотия и лишения отново и отново-само, за да могат да се награбят пак. Дето вика пр.Радев, който цял живот е прекарал в казарма и само това може да прави-щом искат война-ще си я получат! 

Искрено ти се извинявам, ако съм те докарала до беднотия, но силно се съмнявам да е така!

Прекратявам разговора си с теб

преди 42 минути, B3M2W0 написа:

Ах, какво престъпление!

Всеки би се обидил ако му се подиграят на никнейма.

• 2 седмици по-късно...

Имам предложение!

Към иконките на "лайковете" да се добави още една - "Благодаря", чрез която да можем да благодарим за мнението или коментара на даден участник.

Един вид да изразяваме кратко чрез съответната емонка или имонка .... благодарността си към мнението или коментара на даден потребител.

Предварително благодаря!

Успех!

• 4 седмици по-късно...
на 24.11.2018 г. в 14:44, ДиоиД написа:

Към иконките на "лайковете" да се добави още една - "Благодаря", чрез която да можем да благодарим за мнението или коментара на даден участник.

Един вид да изразяваме кратко чрез съответната емонка или имонка .... благодарността си към мнението или коментара на даден потребител.

Сърцето не върши ли работа?
И аз искам пръст надолу за определено некоректните, подвеждащи или нелицеприятни постове.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

И аз искам пръст надолу за определено некоректните, подвеждащи или нелицеприятни постове.

Или най-добре - по-строги мерки за потребители, които не умеят да се държат прилично като този, на когото се изтриха обидните и цинични постове, адресирани към мен и @DarkEdge.

преди 30 минути, DarkEdge написа:

Сърцето не върши ли работа?

Администраторски чат нямаш ли си или искаш съдействие от редовите потребители?

преди 21 минути, аm-аm написа:

Администраторски чат нямаш ли си или искаш съдействие от редовите потребители?

Просто изказва мнение по темата. Което е право на всеки потребител във форума, независимо дали е модератор, или не.

преди 12 минути, RudeBoy написа:

Просто изказва мнение по темата. Което е право на всеки потребител във форума, независимо дали е модератор, или не.

Следва това да му е задължение, а не право. И ако иска нещо да се промени да е наясно, че от него зависи и да ползва уредения начин да комуникира с онези, от които зависи да се случи. Със същия успех тук мога да напиша, че искам да ми увеличат заплатата.

преди 10 часа, DarkEdge написа:

пръст надолу

Принципно и аз съм за това .... може би в твой стил .... "Докладвай": не върши ли работа?!

Принципно - Да, въпрос на интерфейс е ... и да, някой взема решения за какъв да е .... добре знам, че едно е да предложиш, друго е да го разгледат и трето е да го приемат .... Все пак идеи може да идват и от обикновените потребители .... ;), а алгоритмите за създаване на по понятен интерфейс зависят от професионалистите ....

Най- малкото което да предложа за "палеца надолу" е когато някой го "слага" да се изисква от него основание и модератор да решава дали да го поставя ....

Но .... това е доста работа .... Принципно "палец на долу" мен лично не би ме подействало негативно .... и съчетано, че вече може потребителя да си трие поста .... би довело до някаква самодисциплина .... защото ако не го изтрие, то той ще трупа "негативи" ....

В края на краищата в реалния свят съществуват повече от пет начина да вземеш отношение към дадено мнение....

преди 9 часа, аm-аm написа:

Следва това да му е задължение, а не право.

Е, те това си е за пръст надолу!
Правото на изказване е ПРАВО, а не задължение. Това е описано дори в Конституцията. Никой никого не задължава (извън задължителните норми, описани в Правилата). Разбирам топлите ти чувства.
Освен това тази дискусия е водена вече в тази тема...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

880845_fr.jpg

Няма ли да е по-добре тези картинки да се направят по-малки? Няма смисъл да заемат цялото поле. Така или иначе идеята е само да се кликне на тях, за да се гледа клипа.

на 20.12.2018 г. в 6:42, DarkEdge написа:

Е, те това си е за пръст надолу!
Правото на изказване е ПРАВО, а не задължение.

Като не си разбрал какво коментираш не раздавай пръсти, че няма да ти останат на ръцете. Задължение на модератора е да се грижи за форума. Говорихме за правенето, не за бърборенето.

Ама за какво пак се подлъгах да те коментирам. Сега те познах, че си от троловете, които дебнат нещо да напиша за да развонят след себе си.

Имам едно предложение - да засилите почти докрай невидимостта на блокираните потребители. Много прозрачно е блокирането и все едно нищо - вижда се активността, излизат постовете, които само с два клика могат да се отворят. На мен лично някои индивиди в този форум не са ми приятни особено и ме смущава присъствието им. Не изгарям от желание да им чета простотиите и много ще се радвам, ако мога да бъда лишен от тази чест. Разбира се, това не е заповед, а предложение, и реализирането му не е задължително.

преди 21 минути, Деянчо написа:

Имам едно предложение - да засилите почти докрай невидимостта на блокираните потребители. Много прозрачно е блокирането и все едно нищо - вижда се активността, излизат постовете, които само с два клика могат да се отворят. На мен лично някои индивиди в този форум не са ми приятни особено и ме смущава присъствието им. Не изгарям от желание да им чета простотиите и много ще се радвам, ако мога да бъда лишен от тази чест. Разбира се, това не е заповед, а предложение, и реализирането му не е задължително.

Забрави! Колко пъти съм подемал темата?

Иначе какво бих променил?  Бих въвел елементарен тест от 3 части за всеки новорегистриращ се т.е. малко граматика, малко математика и задължителен психотест.  И не - няма да е дискриминация. Това вече се прилага масово пре подбор на персонал при доста фирми!

Пиша с правописни грашки защото както знаете платформата на сайта е кретеноидна, тежка и бъгава! Така ще пиша и за напред!

преди 6 минути, Black Power написа:

Иначе какво бих променил?  Бих въвел елементарен тест от 3 части за всеки новорегистриращ се т.е. малко граматика, малко математика и задължителен психотест.  И не - няма да е дискриминация. Това вече се прилага масово пре подбор на персонал при доста фирми!

Да, и така много кадри ще изчезнат от форума. Накрая ще стане все едно е паднала атомна бомба - чат-пат в пустошта да се появи някой и бързо да се покрие някъде. После няма къде да се избиват комплекси.

Имате бъг във форума някои потребители се оплакват че ги изхвърля от групите без натискане на нищо

• 3 седмици по-късно...

Защо няма възможност ВИП абонамента да се заплати чрез EasyPay или чрез СМС, както е във всички други сайтове? И ВИП статута на потребител дава ли му имунитет срещу забрани от модераторите, защото аз не искам да си платя за да пиша и после някакъв дъртак , който не е дал и една стотинка да ми трие и заключва темите и да отсъжда кое е вярно и кое грешно. Аз съдници и тирания в този форум повече не ща да гледам. И още нещо - тези бутони "Докладвай" функционират ли изобщо, защото аз до сега почти не съм видял реакция? Поне някак да връща обратно съобщение че докладът е прочетен, за да не чакаме и сами да се оправяме, както сторвах аз с многократното триене на темите ми, защото простотията на един тип стоеше с месеци наред в още първите отговори. Аз съм на мнение че за всичко трябва да се плаща, и за музика и за филми и за Уиндоуса, но поне ни го направете да ни е удобно. И защо всички цени са в Евро, защо не може да се сменя валутата? И защо контактната информация в обявите не се вижда от собственият си профил и телефонният номер излиза с много малки цифри, почти незабележими и сляти, сякаш написан на парче хартийка?

Лично мен в една от най-големите компютърни вериги едва ли не ме съветваха да не си купувам Уиндоус, защото трябвало да си купя и компютър и на всичкото отгоре не ми давали и диска с Уиндоуса, а щяли те да ми запишат такъв и с флумастер после красиво да ми го нарисуват да изглеждал като оригинален. В друг хипермаркет попитах дали мога да си закупя Windows 10, а те ми казаха че го продавали на флашка. Само в една колониална, тиранична държава това може да се случва.

• Администратор
преди 3 часа, peppone1 написа:

Защо няма възможност ВИП абонамента да се заплати чрез EasyPay или чрез СМС, както е във всички други сайтове? И ВИП статута на потребител дава ли му имунитет срещу забрани от модераторите, защото аз не искам да си платя за да пиша и после някакъв дъртак , който не е дал и една стотинка да ми трие и заключва темите и да отсъжда кое е вярно и кое грешно. Аз съдници и тирания в този форум повече не ща да гледам. И още нещо - тези бутони "Докладвай" функционират ли изобщо, защото аз до сега почти не съм видял реакция? Поне някак да връща обратно съобщение че докладът е прочетен, за да не чакаме и сами да се оправяме, както сторвах аз с многократното триене на темите ми, защото простотията на един тип стоеше с месеци наред в още първите отговори. Аз съм на мнение че за всичко трябва да се плаща, и за музика и за филми и за Уиндоуса, но поне ни го направете да ни е удобно.

Лично мен в една от най-големите компютърни вериги едва ли не ме съветваха да не си купувам Уиндоус, защото трябвало да си купя и компютър и на всичкото отгоре не ми давали и диска с Уиндоуса, а щяли те да ми запишат такъв и с флумастер после красиво да ми го нарисуват да изглеждал като оригинален. В друг хипермаркет попитах дали мога да си закупя Windows 10, а те ми казаха че го продавали на флашка. Явно само от чужди сайтове човек вече може да пазарува.

1. Обмисляме въвеждането на други методи за плащане освен сегашните.

2. Плащането на ВИП абонамент не освобождава потребителя от спазване на правилата на форума. Да не мислите, че като платите 2 лева ще ви оставим да си правите каквото искате във форума. 

3. Всички доклади се преглеждат много внимателно. Ако няма конкретно нарушение няма и намеса. Не всичко, което си мислите е нарушение. 

Съгласен съм, ама там е работата че правилата не се спазват от никой и тъкмо поради тази причина изпращам доклад. И все пак не е много честно някой да става модератор съвсмем безплатно, само защото е симпатичен на глутница вълци, които си менят само козината. И тези хора колкото и да са злобни, титлата Модератор няма да измие черните им души и тук-таме по малко или по много те заобикалят правилата и правят каквото си поискат. Поне ни пуснете някаква анкета, ние като цивилни потребители да гласуваме за или срещу тях. Явно смятате че правилата не са нарушени, защото действително до сега те не бяха нарушавани, но имам предвид последните новоизлюпени модератори, с тези потребители съм имал проблеми дълго време. На останалите титлата им тежи и те постъпват наистина отговорно, но на последните, никой няма да набеждавам, те действат по лични подбуди, естествено покривайки се с правилата, но и глупак ще види подмолните им задни мисли, даже и автора на заключената тема беше тотално изумен.

Но както и да е. Благодаря, интересуваше ме техническата част, те хората няма да се променят. Искам също редатирането на коментарите да е за постоянно както беше, защото добавянето на нов пост, който да поправи грешките в темата, моментално привлича спамерите, като повод за нови приказки.

• Администратор
преди 2 часа, peppone1 написа:

Съгласен съм, ама там е работата че правилата не се спазват от никой и тъкмо поради тази причина изпращам доклад. И все пак не е много честно някой да става модератор съвсмем безплатно, само защото е симпатичен на глутница вълци, които си менят само козината. И тези хора колкото и да са злобни, титлата Модератор няма да измие черните им души и тук-таме по малко или по много те заобикалят правилата и правят каквото си поискат. Поне ни пуснете някаква анкета, ние като цивилни потребители да гласуваме за или срещу тях. Явно смятате че правилата не са нарушени, защото действително до сега те не бяха нарушавани, но имам предвид последните новоизлюпени модератори, с тези потребители съм имал проблеми дълго време. На останалите титлата им тежи и те постъпват наистина отговорно, но на последните, никой няма да набеждавам, те действат по лични подбуди, естествено покривайки се с правилата, но и глупак ще види подмолните им задни мисли, даже и автора на заключената тема беше тотално изумен.

Но както и да е. Благодаря, интересуваше ме техническата част, те хората няма да се променят. Искам също редатирането на коментарите да е за постоянно както беше, защото добавянето на нов пост, който да поправи грешките в темата, моментално привлича спамерите, като повод за нови приказки.

1. Я опитай да напсуваш някой да видиш дали не се спазват правилата и не се реагира на докладите.

2. Никой тук не става модератор и не е ставал модератор по симпатии. Ние не сме събрали тук да се харесваме, а да работим. За всеки един модератор се прави един вид гласуване, от всички членове на екипа и се взимат предвид много критерии, като цялостното му поведение, предишни наказания (ако има такива), от кога е във форума, компетентност и т.н. и мнозинството решава дали някой да бъде модератор или не. Ако ти не си станал модератор значи не един а повечето от екипа мислят, че не го заслужаваш. 

3. Ако някой модератор превиши правата си и по някакъв начин урони престижа на форума и екипа то той моментално бива изваждан от групата на модераторите. Не знам от колко време си във форума, но ако си отдавна тук то би трябвало да помниш поне 5-6 такива случая. 

Кофти е да се повтарям ама, Емо Костов нищо не разбира! И не само той!

Регистрацията отнема по малко време от бана.

Вярвайте ми хакери!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.