Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс мемета

Featured Replies

Линукс няма сграда, защото това му е централата:

spacer.png

• Отговори 400
  • Прегледи 88,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста игри вървят, дори повече отколкото човек може да се надява и това е една изключително малка част, дори нищожна. В 99.8% от случаите, когато пробвам някоя, тя върви. Проблемните обикновено са .Ne

Публикувани изображения

на 29.03.2020 г. в 13:18, Белгиеца написа:

Тези хора нарочно ги правят линуксите да са недостъпни за нормалните ползватели, нямащи нито нерви нито време да се ядосват с писане на комнади и компилиране на изходни кодове.

Заразени са със някакъв вирус всичките програмисти помагащи за пускането на нови пингвини и винаги почват да ти обясняват как да ги ползваш, ама по трудния начин. Вирусът загнездил се дълбоко в мозъкът им не им разрешава да помислят и за обикновените хора, мъчещи се да избягат от ония гадове от гр. Сиатъл с тяхната боза 10 и безбройните вируси за нея.

Това и аз си го мислил. Айде с Убунту, Минт или Елементари може и да нямаш проблеми да си ползваш компа като обикновен хоум юзер, особено в последните 2-3 години, ама другите...

Всъщност именно Убунту и работата на Каноникъл с него помагат на тази ОС и производните й да станат по юзер френдли. Първите ми контакти с Убунту бяха отдавна, преди Каноникъл и приключиха бързи и безславно, защото системата беше на практика неизползваема. В момента ми е трудно да кажа какво не мога да правя с Убунту, освен това гали окото с всяко действие. 

Unix is user friendly it is just very picky who his friends are. Сега сериозно - всичките *Nix и са разработвани за сървъри и мрежови устройства където е важна сигурността а не мрънкането на дебилни потребители. Бозиндоуса е точно обратното и от там му идват всичките проблеми в сигурността, като се почне с администраторския акаунт по подразбиране и мазалото което е регистрито му. Mac OS също е *nix и е за още по глупави потребители от тези на Уиндоус или за дизайнерчета с различна сексуална ориентация, които са склонни да дадат 5 бона за сапунерка,реално струваща не повече от 1000-1200 кинта. Мечтая да се занимавам със системна адсминситрация и супер много се дразня на хленчещи и мързящи ги да четат и мислят потребители. Да не би да са се научили на Уиндоус - не не са цъкат некст некст некст и после ох защо се счупи ОС-а, защо ми изчезна Уиндоусa етц.

Хайде и един за ''бозата'', че да се успокоиш 

F38HCdz.png

преди 4 часа, Крематориум написа:

Мечтая да се занимавам със системна адсминситрация и супер много се дразня на хленчещи и мързящи ги да четат и мислят потребители. Да не би да са се научили на Уиндоус - не не са цъкат некст некст некст и после ох защо се счупи ОС-а, защо ми изчезна Уиндоусa етц.

Аз пък на твоите години си мечтаех да се науча да свалям успешно всякакви мацки, та като скивам един ден жената мечта , тя да е моя. И успях в тава ми начинание.
Разни хора, разни идеали.
Ама много ми е под достойнството да пиша заклинания в черен прозорец, да знаеш.

преди 22 минути, Белгиеца написа:

Аз пък на твоите години си мечтаех да се науча да свалям успешно всякакви мацки

Що караш жената да ходи на другия бряг?

Хех белгийския Джокер къде изгрял..

преди 6 часа, tremal написа:

Това и аз си го мислил. Айде с Убунту, Минт или Елементари може и да нямаш проблеми да си ползваш компа като обикновен хоум юзер, особено в последните 2-3 години, ама другите...

Всъщност именно Убунту и работата на Каноникъл с него помагат на тази ОС и производните й да станат по юзер френдли. Първите ми контакти с Убунту бяха отдавна, преди Каноникъл и приключиха бързи и безславно, защото системата беше на практика неизползваема. В момента ми е трудно да кажа какво не мога да правя с Убунту, освен това гали окото с всяко действие. 

Значи забравяте работата на РедХат и техните производни... Ако става дума за най приятелско дистро то това е openSuse и в частност Арч

преди 6 минути, petie1 написа:

Ако става дума за най приятелско дистро то това е openSuse и в частност Арч

Да ама руснаците не пишат полезен софтуер за него.

преди 10 минути, Белгиеца написа:

Да ама руснаците не пишат полезен софтуер за него.

Казах ти ако имаш знания дистрото няма значение... За Арч със сигурност има всичко каквото искаш

Казах ти ако имаш знания дистрото няма значение... За Арч със сигурност има всичко каквото искаш
Принципно си прав, но …
Обикновеният юзър иска проста функционалност, не „висша математика”!
преди 2 минути, jhoro написа:

Принципно си прав, но …
Обикновеният юзър иска проста функционалност, не „висша математика”!

Да и ти си прав та затва съм дал дистрота които не са „висша математика“...

То това му е интересното на Линукс дистротата че има за всеки по някое с различни степени на развитие на знанието на потребителя

преди 1 час, petie1 написа:

Да и ти си прав та затва съм дал дистрота които не са „висша математика“...

То това му е интересното на Линукс дистротата че има за всеки по някое с различни степени на развитие на знанието на потребителя

Абе Дебилиан и производните му са си баш висша математика!
1. Не можеш да му инсталираш затворен драйвър на енвидия по традиционния начин, защото не иска да добавя репота.
2. Уж имало някакъв начин да му добавиш репота, обаче като си инсталираш всичкия софтуер, накрая се оказваш с 20-ина репота.
3. Едно репо като спре да работи, и Дебилиан, и Мента не искат да се ъпдейтнат и трябва да премахнеш неработещото репо.
4. Много неща ги няма в официалните хранилища.
5. Ако си свалиш програма отнякъде си, тя обикновено е сорс код, който трябва да компилираш ръчно. Аз и ти можем да го направим това, но бозаджиите не могат, не знаят и не искат да научат как.

И зат'ва с Арч е най-добре - едно единствено репо за всичко с всичките най-нови версии на софтуера, а за капак компилирането от сорс код става от АЮР и не го правиш ти, а пакман. И в 99.9999% от случаите каквото съм търсил в официалното хранилище или АЮР, го е имало налично. Философията на Арч уж била да те учи да не си мързелив идиот, ама реално погледнато точно това прави. :D  Даже и при игрите те учи да си мързелив идиот. На Мента и Дебилиан трябва да им правиш клизма, за да подкараш някоя игра за боза, докато в Арч в повечето случаи просто инсталираш Виното, цъкаш два пъти на екзето и играта тръгва.

преди 51 минути, Валсо написа:

Философията на Арч уж била да те учи да не си мързелив идиот, ама реално погледнато точно това прави. :D  Даже и при игрите те учи да си мързелив идиот.

Пък ние мързеливите си мислим, че пишещите доброволно заклинания в терминала са идиоти.
А сега де !?

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Пък ние мързеливите си мислим, че пишещите доброволно заклинания в терминала са идиоти.
А сега де !?

С терминала си правя нещата светкавично, така че нека съм идиот. :D Докато ти ще ровиш по разни директории, за да архивираш дадена папка с много гигабайти в нея, аз ще я архивирам с 4 букви и ще го направя за по-малко от минута, а ти ще чакаш поне 10 мин., защото графичният интерфейс бави всички операции изключително много.

преди 1 час, Валсо написа:

Абе Дебилиан и производните му са си баш висша математика!
1. Не можеш да му инсталираш затворен драйвър на енвидия по традиционния начин, защото не иска да добавя репота.
2. Уж имало някакъв начин да му добавиш репота, обаче като си инсталираш всичкия софтуер, накрая се оказваш с 20-ина репота.
3. Едно репо като спре да работи, и Дебилиан, и Мента не искат да се ъпдейтнат и трябва да премахнеш неработещото репо.
4. Много неща ги няма в официалните хранилища.
5. Ако си свалиш програма отнякъде си, тя обикновено е сорс код, който трябва да компилираш ръчно. Аз и ти можем да го направим това, но бозаджиите не могат, не знаят и не искат да научат как.

И зат'ва с Арч е най-добре - едно единствено репо за всичко с всичките най-нови версии на софтуера, а за капак компилирането от сорс код става от АЮР и не го правиш ти, а пакман. И в 99.9999% от случаите каквото съм търсил в официалното хранилище или АЮР, го е имало налично. Философията на Арч уж била да те учи да не си мързелив идиот, ама реално погледнато точно това прави. :D  Даже и при игрите те учи да си мързелив идиот. На Мента и Дебилиан трябва да им правиш клизма, за да подкараш някоя игра за боза, докато в Арч в повечето случаи просто инсталираш Виното, цъкаш два пъти на екзето и играта тръгва.

Затова десет пъти му повторих на Джокер белгийски че Дебиан не е за него... И му дадох две лесни дистрота ОупънСузи и Арч

преди 7 часа, DarkEdge написа:

Що караш жената да ходи на другия бряг?

Що да ме кара ? Вървя и по двата бряга като Grey Jedi. Ама тия разговори не са за тая тема.

преди 27 минути, Крематориум написа:

Що да ме кара ?

Ами по дефиниция си 220px-Symbol_venus.svg.png. А ходенето по двата бряга не е правило. А той ти вменява различна функционалност. Не ор нещо друго, а от това, че не чете с разбиране. ;) 
Не,. че ходенето по двата бряга е някаква ерес.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 11 часа, Валсо написа:

..., така че нека съм идиот.

Така да бъде, остани си такъв какъвто си.
Само не си въобразявай, че ще можеш да промениш някой чичко като мене.

Баща ми не успя да ме научи да работя бачкаторска работа, та ти ли ще успееш да ме накараш в 21-ви век заклинания да пиша у черен прозорец като вещица по пълнолуние.

преди 7 часа, Крематориум написа:

Що да ме кара ? 

Права си на 100%.
Но на него му е интересна тъмната страна от характера ти, понеже и той е такъв един черничък ( та макар и на английски) със садистични мераци за властване и упражняване на контрол върху други живи същества.

А сега де !?
Че кой е казал, че едното изключва другото???
Може да пишеш и да си идиот, а също - да си идиот, без да пишеш. Или друга комбинация.

Arch-linux-meme-3-LXLE-linux.jpg

b73eff706ea52841.png

r_1893446_EZDzi.jpg

hey-baby-ima-linux-user-show-me-them-sho

Като например да нямаш какво да кажеш, но да се разпишеш с някоя овча мисъл.
Иначе - как ще разберат, че си жив?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.