Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс мемета

Featured Replies

xK2N9h5.png

• Отговори 400
  • Прегледи 88,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста игри вървят, дори повече отколкото човек може да се надява и това е една изключително малка част, дори нищожна. В 99.8% от случаите, когато пробвам някоя, тя върви. Проблемните обикновено са .Ne

Публикувани изображения

Радко Ненчовски отново изцепва с простотия. Важното е да сме живи и здрави :beer:

От снимките излиза, че Thunderbird използва повече VRAM от KDE :beer:

MX03kf4.jpg-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

roklWLi.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И да не бъда обвинен от Радко, че манипулирам хората, ето и резултатите от nvidia settings :) 

FyVcBHT.png

преди 21 минути, Joss Bomon написа:

Windows Vista тапет на линукс машина... :wors:

HD wallpaper: Vista Ultimate | Wallpaper Flare

Харесва ми и съм си сложил този тапет? Проблем?

Tози тапет го няма по подразбиране в Windows Vista 🍺

преди 7 минути, pnn написа:

Проблем?

Просто отбелязвам факта, предвид голямото плюене по Windows в цялата тема. Отстрани изглежда като BMW с емблема на Audi, та затова...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Просто отбелязвам факта, предвид голямото плюене по Windows в цялата тема. Отстрани изглежда като BMW с емблема на Audi, та затова...

Да, така е. Както в раздела за Windows се плюе Linux, тук е обратното.

Всеки си има предпочитания по този въпрос. Спорът коя ОС е по-добра е напълно безсмислен.

И пак да отбележа, този тапет никога не е присъствал в Windows Vista Ultimate, а е направен любителски. Да, прилича на тези от Vista и това е. Харесва ми и съм си го сложил. Имам доста тапети, които ми харесват, а този ми е един от тях.

:beer:

преди 11 часа, pnn написа:

Радко Ненчовски отново изцепва с простотия.

Да, зат'ва прясно инсталирано КДЕ замръзна (два поредни пъти) веднага щом цъкнах "рестартиране" в менюто! При все, че съм му изключил всички възможни графични ефекти (защото не ми харесват), които биха могли да го натоварят. И се отмръзна, след като рестартирах X сървъра. Затова вече го рестартирам с reboot в терминала. Но няма значение, така или иначе КДЕ-то ще остане secondary десктоп, колкото да мога да играя ETS2 без накъсване. Поне докато от екипа на Канела не оправят флипинга, който в момента не иска да работи.

на 31.07.2022 г. в 16:59, pnn написа:

Да, така е. Както в раздела за Windows се плюе Linux, тук е обратното.

Абсолютна лъжа! Линукс не се коментира в темите за Windows, а още по-малко да се плюе! 

• 2 седмици по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Горното беше в миналото. Сега не е така - всичко  в Windows 11  e в незатормозяващ бекграунд и имаш един рестарт за 2-3 мин.

Виж, ако смениш в горното меме Windows с Linux immutable - ще е абсолютно вярно.

на 7.11.2022 г. в 6:44, Валсо написа:

spacer.png

И при линукс се случват тия работи. Още помня как мандривата докато се update минаха 2 часа. Проблемът при windows е друг! Просто майкрофт няма идея за бъдещето и правят всевъзможни глупости стоящи на стари лаври и слава. 

преди 15 минути, Емил Костов написа:

И при линукс се случват тия работи. Още помня как мандривата докато се update минаха 2 часа. Проблемът при windows е друг! Просто майкрофт няма идея за бъдещето и правят всевъзможни глупости стоящи на стари лаври и слава. 

2 чàса се ядват, ще пуснеш "Властелина на пръстените" и докато го изгледаш, ъпдейтът ще е свършил. А питаш ли го този?

SORG9xm.png

https://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?p=1476962#p1476962

И за 6 години и половина абсолютно нищо не се е променило в тази посока на Го... ъъъъ, на уиндоус 10.

преди 1 минута, Валсо написа:

2 чàса се ядват, ще пуснеш "Властелина на пръстените" и докато го изгледаш, ъпдейтът ще е свършил. А питаш ли го този?

SORG9xm.png

https://cs-bg.info/forum/viewtopic.php?p=1476962#p1476962

И за 6 години и половина абсолютно нищо не се е променило в тази посока на Го... ъъъъ, на уиндоус 10.

Няма значение, просто и при линукс се случва. За Windwos не искат да коментирам. С него съм от версия 3.10! 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Няма значение, просто и при линукс се случва.

При линукс може да се случи, ако дистрибуцията е като Гентоо, дето всичко се компилира на място и няма готови предварително компилирани пакети. За 7 години и половина с линукс само веднъж ми се е случило да се проточи до половин час, защото някой ВиК простак беше копал, където не трябва и прекъснал повечето от кабелите на моето трасе и съответно свалях с 300 КБ/сек., вместо с максималната скорост.

То даже оня ден заради нечие недоглежда като са обновявали пакетите, видях за първи път в живота си как изглежда кърнел паник. Само че такива издънки при линукс са много редки, докато при уиндоус е редовно, след почти всеки ъпдейт. Откакто излезе 10-ката, статиите за ъпдейти, след които уиндоус не иска да запали, не са само една или две...

преди 1 минута, Валсо написа:

При линукс може да се случи, ако дистрибуцията е като Гентоо, дето всичко се компилира на място и няма готови предварително компилирани пакети. За 7 години и половина с линукс само веднъж ми се е случило да се проточи до половин час, защото някой ВиК простак беше копал, където не трябва и прекъснал повечето от кабелите на моето трасе и съответно свалях с 300 КБ/сек., вместо с максималната скорост.

То даже оня ден заради нечие недоглежда като са обновявали пакетите, видях за първи път в живота си как изглежда кърнел паник. Само че такива издънки при линукс са много редки, докато при уиндоус е редовно, след почти всеки ъпдейт. Откакто излезе 10-ката, статиите за ъпдейти, след които уиндоус не иска да запали, не са само една или две...

Знам какво е Windows и колко Майкрософт за зле! Живея с тая Ос от версия 3,10! 

преди 46 минути, Емил Костов написа:

Живея с тая Ос от версия 3,10! 

А защо? Софтуера, който ползваш, няма ли го за линукс? Или поне да върви под линукс с виното?

току-що, Валсо написа:

А защо? Софтуера, който ползваш, няма ли го за линукс? Или поне да върви под линукс с виното?

Аз си ползвам Линукс заради WEB дизайна, но приложенията на работа не са писани за тази ОС.

Направих си забранителни табели, които ще сложа на входната врата. :D

jq8FPKl.png

zPTIJmz.png

А на това попаднах в един форум за линукс. :D

H1pBqVG.jpg

Чудя ти се защо винаги представяш Windows като трагедия, а Linux като спасение.
Нито първото е вярно, нито второто!
Нямам време да ти правя мемета, но ще заимствам от една песен и  модифицирам текста й:
I'm in love with Windows 11!
Технологично. Въпреки следенето, ограниченията и недостатъците, които има.
Респект към Queen за песента. Респект и към клипа!
Асоциирай Windows със спортна кола, недостатъци и всичките й крашове. В крайна сметка обаче, Windows е победителят в състезанието.
Enjoy!

Ако прехвалената боза беше толкова добра, нямаше линукс да управлява света - буквално! Всичките суперкомпютри на планетата познай с коя ОС са! Всичките системи на НАСА, вкл. и совалките, познай пак с коя ОС са! SpaceX на Илон Мъск, 90% от уеб и гейм сървърите, бордовите компютри на коли, трамваи, тролеи, автобуси, камиони, самолети, навигации, даже и рутерът ти се управлява от линукс (обикновено Дебиан), и телевизорът ти (андроид е базиран на линукс), и смартфонът ти, сет топ боксовете, дето са за стари телевизори, също са на линукс. Банкоматите също. Понеже прехвалената боза е толкова добра, затова Стийм Дек-ът е с линукс... :D Великата ти бозичка владее само и единствено десктопите и то, защото 20 и повече години ви промиват мозците. Хората цели филми направиха под линукс, а вие още си мислите, че линукс е просто един черен прозорец. :D

Едит: объркал си раздела. Разделът за майкрософтски г@золизци е това: https://www.kaldata.com/forums/forum/76-windows/

• 2 седмици по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.