Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс мемета

Featured Replies

O, това ли? Това е резултат от К-манифеста и съответните последствия за кодиране, дефинирано е:
KDE koding standards define usage kanselation of the retarded letter in unison with the K-manifest deklaration for the reduktion of the English alphabet to 25 letters.
The time has kome, the klok kannot be stopped.

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 400
  • Прегледи 88,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Доста игри вървят, дори повече отколкото човек може да се надява и това е една изключително малка част, дори нищожна. В 99.8% от случаите, когато пробвам някоя, тя върви. Проблемните обикновено са .Ne

Публикувани изображения

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
на 15.03.2023 г. в 1:36, Валсо написа:

Прав си. Не е за всеки. Трябват умения и "по-дълбоко" разбиране на Линукс. Най-добре си стой на Минт.

на 16.03.2023 г. в 14:25, vpvelev написа:

Прав си. Не е за всеки. Трябват умения и "по-дълбоко" разбиране на Линукс. Най-добре си стой на Минт.

Ментата я зарязах преди почти 4 години, но ОК. :D Оттогава съм на друго:

gpt5XKW.png

• 4 седмици по-късно...

Не става това КДЕ - при ъпдейта КЮтету се сбъгяса с мильони грешки и КДЕ се проби кат дърто корито.
Хвалете си го колкото искате, но е пълна скръб!

КДЕ - борбътъ ми по време на ъпдейта:
C85wAZ9.png

КДЕ - състоянието му след ъпдейта:
7wN5Wd9.png

Spoiler

Генерирано с DALL·E 2, OpenAI :D

• 1 месец по-късно...
на 15.04.2023 г. в 12:38, MZ/X написа:

Не става това КДЕ - при ъпдейта КЮтету се сбъгяса с мильони грешки и КДЕ се проби кат дърто корито.
Хвалете си го колкото искате, но е пълна скръб!

Надявам се знаеш какво е VRAM?

spacer.png

• 2 седмици по-късно...

Линукс е ОС за хора, които искат да им е трудно!

Не случайно Джама е платен ... за хора, които да си плащат. Който не иска - не плаща. Поне не и у дома. Фирмите, които ползват Джама си плащат - те така и така печелят ползвайки го.

Спорът Linux vs Windows е безмислен. Не можах да намеря пресни данни, но през 2020г. пазарния дял на пингвина по света е бил под 3% !!! линк

Не обичам отрочето на чичко Били защото много ядове ми е създавало в професията ми. Но това, с което тази ОС превъзхожда пингвина е нейната обратна съвместимост.

Казано на по-прост език - един файл на Ексел от '97г. може без проблеми да се отвори с Офис 2019.
Няма ядове с търсенето на драйвери, напоследък Десетката сама си ги намира.
Преди време обаче се боричках като прасе с тиква с една камерка и един MXLinux - резултата беше, че трябваше да избирам дали да купя камера по-нова или да сменя ОС-а.
И най неграмотния потребител например може да инсталира TeamViewer или AnyDesk и с едно движение да сложи парола. Аз се боричках три дена с гореспоменатия MXLinux да му сложа AnyDesk и не успях да намеря инсталатор и упътване към него. Накрая сложих TeamViewer, но той започна да прекъсва сесията на всеки 5мин. с искане за пари.

Наистина Линукс е за хора, които искат да им е трудно. Ама - много.

преди 6 минути, Cocatron написа:

А защо на мен никога не ми е било трудна?

Защо от години не ползвам нищо друго освен Линукс?

Не е правилно да правиш заключения заради някакъв елементарен проблем който си имал със Линукс! Твърде крайно е и не е възпитано, и не отговаря на общия знаменател под който слагаш всички Линукс дистрибуции заради едно елементарно проблемче със една MXLinux.

По-правилно е да кажеш , че ти нямаш елементарната грамотност за да решиш някакво проблемче и за това ползваш ОС пълна със всичкото вирус на света! :cool:

преди 2 часа, Cocatron написа:

С Linux ми е много по-лесно ( и приятно) да работя, отколкото с Windows.

преди 7 часа, Звяра!!! написа:

А защо на мен никога не ми е било трудна?

Защо от години не ползвам нищо друго освен Линукс?

Не е правилно да правиш заключения заради някакъв елементарен проблем който си имал със Линукс! Твърде крайно е и не е възпитано, и не отговаря на общия знаменател под който слагаш всички Линукс дистрибуции заради едно елементарно проблемче със една MXLinux.

По-правилно е да кажеш , че ти нямаш елементарната грамотност за да решиш някакво проблемче и за това ползваш ОС пълна със всичкото вирус на света! :cool:

@Звяра!!!, ти прочете ли какво съм написал? Там давам повече от един пример. Давам и линк от преди 2-3г. където пише , че дяла на пингвина е само 3%. Бих могъл и още доводи да дам, но след тези проценти - е безсмислено...

преди 11 часа, Cocatron написа:

Не случайно Джама е платен ... за хора, които да си плащат. Който не иска - не плаща. Поне не и у дома. Фирмите, които ползват Джама си плащат - те така и така печелят ползвайки го.

Спорът Linux vs Windows е безмислен. Не можах да намеря пресни данни, но през 2020г. пазарния дял на пингвина по света е бил под 3% !!! линк

Не обичам отрочето на чичко Били защото много ядове ми е създавало в професията ми. Но това, с което тази ОС превъзхожда пингвина е нейната обратна съвместимост.

Казано на по-прост език - един файл на Ексел от '97г. може без проблеми да се отвори с Офис 2019.
Няма ядове с търсенето на драйвери, напоследък Десетката сама си ги намира.
Преди време обаче се боричках като прасе с тиква с една камерка и един MXLinux - резултата беше, че трябваше да избирам дали да купя камера по-нова или да сменя ОС-а.
И най неграмотния потребител например може да инсталира TeamViewer или AnyDesk и с едно движение да сложи парола. Аз се боричках три дена с гореспоменатия MXLinux да му сложа AnyDesk и не успях да намеря инсталатор и упътване към него. Накрая сложих TeamViewer, но той започна да прекъсва сесията на всеки 5мин. с искане за пари.

Ползвам само Линукс от към 2007 година. И имам меродавно мнение за МХ, което си е за мене.

Ноооо.... ме караш да се върна в началото когото прохождах. И тогава хората четяха, и искаха да дадеш изход от някви заплетени команди. И ако не ги дадеш - те пращаха в трета глуха.

Относно обратната съвместимост - и там имам мнение и пак си го пазя за мен. Обобщено обаче - нещата в операционните системи се изравняват, иска се повече умност от потребителите на Уйн вече, а те като заумеят и  ... бегат.

преди 8 часа, на40 написа:

Ползвам само Линукс от към 2007 година. И имам меродавно мнение за МХ, което си е за мене.

Ноооо.... ме караш да се върна в началото когото прохождах. И тогава хората четяха, и искаха да дадеш изход от някви заплетени команди. И ако не ги дадеш - те пращаха в трета глуха.

Относно обратната съвместимост - и там имам мнение и пак си го пазя за мен. Обобщено обаче - нещата в операционните системи се изравняват, иска се повече умност от потребителите на Уйн вече, а те като заумеят и  ... бегат.

Хубу, разбрахме , че имаш твое мнение. Два пъти.

Разбрахме и че джамджиите като им идвал акъла - те "бегали" към пингвина ... вече към 3%! Добро постижение за ОС, която е на 32години!

на 31.05.2023 г. в 19:09, Cocatron написа:

Давам и линк от преди 2-3г. където пише , че дяла на пингвина е само 3%.

Малкия процент на ползване на Линукс не означава, че трябва да се правят такива заключения: 

на 31.05.2023 г. в 11:51, Cocatron написа:

По същата причина (малкия % ползване на Линукс) може да се направи заключение, че защото повечето хора не са толкова грамотни и учени, за да ползват Линукс. При Windows всичко им е дадено наготово.

Не съм видял и срещнал досега прост и неграмотен ползвател на Линукс. 

Обиколи само тоя форум и ще видиш колко такива неща ще срещнеш: "Не разбирам от компютри. С Windows 7, 8, 10 или 11 съм."

преди 2 часа, vpvelev написа:

...

По същата причина (малкия % ползване на Линукс) може да се направи заключение, че защото повечето хора не са толкова грамотни и учени, за да ползват Линукс.

...

Айде стига!!! Само 3% ли сте разбирачите на планетата?????????

преди 12 минути, Cocatron написа:

Айде стига!!! Само 3% ли сте разбирачите на планетата?????????

Не, много повече от 3% сме включително и ти ползваш линукс всеки ден!

преди 11 часа, Звяра!!! написа:

Не, много повече от 3% сме включително и ти ползваш линукс всеки ден!

И как разбра тази истина? Тази, че ползвам Линукс?

Това за 3-те процента си остава непроменено. Толкова сте!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.