Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Линукс мемета

Гост

Препоръчан отговор

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Смешно е самонавиването, бясната подкрепа на малцинството, което все трябва да се самодоказва, да се самовъзхвалява и винаги да натяква едни и същи мантри - типичните признаци на комплекса за малоценност! Самата тема е типичен пример за това.

Тенденцията с малки изключения е, тук да се изявяват с детинско поведение новоизлюпени пишман линуксджии, които са подкарали някое дистро и са се взели на сериозно, придобивайки измамно чувство на присъединеност към групата на "по-специалните" или "вечно неразбраните", радвайки се на това, че могат да гледат филми и да браузват от различна ОС... голямата работа! 

https://www.kaldata.com/it-новини/открита-е-сериозна-уязвимост-в-сигурн-320694.html

Ти сериозно ли ще сравняваш Windows с Linux, имаш ли си на идея, че ако се намери някоя критична уязвимост в сигурността тя се оправя и тества за броени часове и се пуска за обновяване към потребителите.

Не един път съм го казвала и ще продължавам да го казвам, всеки един човек който използва някакъв вид умно устройство той е зависим от Linux.

Ако го нямаше Linux света сега щеше да изглежда по коренно различен начин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Васкo написа:

https://www.exploit-db.com/exploit-database-statistics

И тук може да погледнеш статистиката ;) 

ПС:А CVE  идентификатора въобще не е критерий-експлойт брокерите не са малоумни да оповестяват публично какво притежават.

Ако CVE са само обявените от потребители и/или системни администратори, а има кой знае още колко недокладвани, толкова по-зле за Бозиндоус. :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Смешно е самонавиването, бясната подкрепа на малцинството, което все трябва да се самодоказва, да се самовъзхвалява и винаги да натяква едни и същи мантри - типичните признаци на комплекса за малоценност! Самата тема е типичен пример за това.

Тенденцията с малки изключения е, тук да се изявяват с детинско поведение новоизлюпени пишман линуксджии, които са подкарали някое дистро и са се взели на сериозно, придобивайки измамно чувство на присъединеност към групата на "по-специалните" или "вечно неразбраните", радвайки се на това, че могат да гледат филми и да браузват от различна ОС... голямата работа! 

https://www.kaldata.com/it-новини/открита-е-сериозна-уязвимост-в-сигурн-320694.html

Само дето малцинството е болшинство. Вече говорихме коя е най-използваната операционна система в световен мащаб. Десктопът е пренебрежимо малка част ;)

И инфото, което даваш е доста старо:
https://software.kaminata.net/it-novini/namerena-e-uyazvimost-v-sudo-koyato-pozvolyava-prisvoyavaneto-na-prava/

Забележи - уязвимостта е поправена преди да се съобщи за нея, което е и правилният подход. А система без бъгове едно, че не съществува, а ако не присъства в CVE, то просто означава, че не е достатъчно известна и никой не е тръгнал да ги търси. Липсата на бъгове в никакъв случай не е добър признак, напротив. Това означава, че те са си там и някой ги експлоатира. Най-добрият вариант е да се намират и закърпват веднага, нещо което от Windows вече с десетилетия не успяват да направят.

преди 4 часа, Melmak ® написа:

Не мога да се съглася по тази точка. Ако да кажем в случай на безкрайно малка вероятност от Windows махнат телеметрията, регистрите, ограничат .net и активната директория, вкарат реални софтуерни пакети, нормален магазин, нормално репозитори и пакетен мениджър, нормална регистрация, unix съвместима файлова система, ОС-ката ще стане доста, доста привлекателна. А ако пък и MS слязат на земята и почнат да се държат рационално, вече да не говорим. :) 

Имах предвид, че в никой друг сегмент не могат да бият, колкото и да се натискат. Навсякъде другаде се използва само Linux и отворен код. Единственото място, където бият е десктопа и то не поради качества, а поради възможността да си зомбират потребителите, при това успешно, личейки по постовонете на доста потребители. Те никога няма да разберат какво е да си използваш пълноценно компютъра и да правиш каквото си пожелаеш както с интерфейса, така и под капака. Но те нямали нужда, което е разбираемо, защото няма как да ти липсва нещо, което никога не си имал. Имаше един комунистически лаф, който важи с пълна сила за Windows потребителите - "мислехме си, че сме добре, защото не знаехме колко сме зле". А да се използва само Linux навсякъде другаде, включително и при 500-те най-бързи компютри (факт, който до ден днешен нито един Windows фенбой не съм видял да коментира, а го подминава все едно, че не го вижда, щото никак не отърва) е стабилността, сигурността и бързината. И отворения код. Който е разработчик, той ще разбере. Такива недоносчета като Windows никой не използва за сериозна работа. То и тестовете постоянно го доказват - Linux мачка постоянно и винаги. Тук-там, за да не е 100% надмощието, бие в някой от тестовете, че да има изключение, което обаче знаем, че просто потвърждава правилото. Жалка операционна система. А за такива потребители, които се радват на монопола и се смеят на хората, които са намери много по-добра, бърза, сигурна и стабилна алтернатива, просто ми става жал, защото самият този факт говори достатъчно за познанията им и ценностната им система. Вместо да се радват, че има алтернатива, те се радват на монопола, сякаш им плащат. Нелепо, но се наблюдава постоянно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Теодора Ангелова написа:

Ето за тази сектантска и безумна фенщина говоря!

преди 2 часа, Валсо написа:

1. ...Линукс е най-малко 5 пъти по-бърз от Бозата

2. ...при линукс е на светлинни години по-напред от Бозата ти - като пуснеш някоя тежка задача и процесорът и хард дискът стигнат 100%, мога да си ползвам системата, както я ползвам и когато процесорът и хард дискът са заети на 5-10%. А всички Бози, без изключение, забиват безнадеждно, когато процесорът стигне 100% и можеш само да стоиш и да гледаш тъпо в замръзналия екран.

1. Кой линукс бе момченце, и кой Windows сравняваш? Преди години може и да е било така, но към днешна дата изобщо не важи! 

2. Сигурно ползваш някой едноядрен целерон и допотопен HDD, та да виждаш 100% ангажираност на процесор и диск. Изказването ти е тотално лишено от знания и опит с Windows, приложения и съвременен хардуер. Още преди 9 години windows-а ми стартираше за под 4-5 сек., когато си взех първото SSD /което тогава струваше над 200лв. за 40GB/! Мозо може да потвърди, защото по онова време пишехме в един форум и знае какви машини притежавахме.

Линка за уязвимостите го пуснах, за да си видите реакцията, която беше предвидима - отново заучените мантри, и безпрекословната вяра в това, че дори да се появи лошият вълк в гората, добрият ловец винаги е на пост и моментално ще го гръмне...

Няма нужда от сравнения и противопоставяне. Всеки има място под слънцето, и няма ОС която да е по-по-най. Идеята за дразнене с подобна тема не ви е от никаква полза!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да не ти харесва, Теодора е абсолютно права. Светът нямаше да има нищо общо без Linux - IoT, телевизори, телефони, интернет, наука, да не ги изброявам отново, всичко се крепи именно на него, а не на Windows. Колкото и да не ви се харесва този факт, той е единствено верен и друг не съществува.

И не се изказвай неподготвен, че Windows сега, видиш ли, е много бърз и го били оправили - все същата тиня си е. Винаги е бил по-бавен от Linux и така и ще си остане. Забележи как Linux обърсва пода с това жалко подобие на операционна система:

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=2990wx-linux-windows&num=2

Мен щеше да ме е срам да използвам подобно нещо, да го рекламирам и да съм му фен. Още повече, че никак не понасям монополи и някой да ми казва какво и как да го правя. Ако ти си ок да си марионетка, аз не съм.

И дайде да не си говорим за стартиране, защото точно днес един колега изгледа жално, защото и той се хвалеше колко бързо била зареждал Windows 10. Да, като лъжат потребителите и всъщност не го гасиш като натиснеш гасене, а го приспиваш, е така. Ама като му направих пълно изгасяне и нещо взе да не зарежда толкова бързо и започна да се чуди кво става. Евтините номера на Майкрософт обаче, уви, продължават да действат и зомбитата се радват, тъжно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Mozo написа:

защото и той се хвалеше колко бързо била зареждал Windows 10. Да, като лъжат потребителите и всъщност не го гасиш като натиснеш гасене, а го приспиваш, е така. Ама като му направих пълно изгасяне и нещо взе да не зарежда толкова бързо и започна да се чуди кво става.

Това важи за HDD, но не и за SSD. Дори фабричния софтуер на тези дискове спира хибернацията от опциите за оптимизация. Не предполагах, че точно ти не го знаеш...

Човек, и ти си взел да изтрещяваш и да се изживяваш като "войн за победата над подтисниците узурпатори"... Качи и ти някоя глупава картинка и си успокой нервите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Mozo написа:

...............

Мозо, зарежи го. Аз мисля да не се занимавам повече с него. Явно и на него Майкрософт му плащат да промива мозъци и да говори глупости, както плащат и на един тукашен модератор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Joss Bomon колкото и да не ми се ще, ще те подкрепя в случая. Щото "нашта секта" няма нужда от сляпо сектанство. А то е "сложено" още в заглавието (ок, с такава идея). Мразя, мразя, мразя, мразя "коне с капаци". Пропускам някои други твои "стандартни Уйн доводи" , примери и " мерене_на_пишки" в стил яс знам повече за мойто. Предпочитам необоснована критика (от там може да излезе заек), отколкото сляпо благопреклонение.

Пък вие "се гърмете" щом ви е кеф и в тая тема. То това, едно срещу друго - ще го има вечно. Пък и скоро го нямаше, ама май му е време.

П.П. Требе противникът да се уважава и ако се подцени ... ми аз лично съм ял бой (истински) от това. И други примери ми идват на акъла, ама и тоя стига.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Това важи за HDD, но не и за SSD. Дори фабричния софтуер на тези дискове спира хибернацията от опциите за оптимизация. Не предполагах, че точно ти не го знаеш...

Човек, и ти си взел да изтрещяваш и да се изживяваш като "войн за победата над подтисниците узурпатори"... Качи и ти някоя глупава картинка и си успокой нервите!

Спира, дръжки, затова целият интернет е пълен с хора, които питат как да го спрат, въпреки че са дори с NVMe - то не са опции, команди, за да се отърват от него. От Майкрософт продължават да пробутват евтини номера на потребителите си и те доволно груфтят колко бърз бил. А всъщност резултатите от жалката производителност на Windows 10 се подминават от феновете му, точно както направи и ти. При Linux подобни магарии не са необходими, той и така си стартира достатъчно бързо:

https://i.imgur.com/UfdwMp8.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Теодора Ангелова написа:

Преди да ме „пратите някъде - например в Пловдив”, демек на ма....та си, моля изгледайте целия клип

https://youtu.be/_XPlriy4NGM

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, GermanecaBG написа:

Преди да ме „пратите някъде - например в Пловдив”, демек на ма....та си, моля изгледайте целия клип

https://youtu.be/_XPlriy4NGM

Нещо на US English нямаш ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, Валсо написа:

Нещо на US English нямаш ли?

Разбира му се, защото говори на църковен български познат като „руски” език!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, GermanecaBG написа:

Разбира му се, защото говори на църковен български познат като „руски” език!

На теб са ти промивали мозъка като малък с руска пропаганда и затова го разбираш. Обаче тези, които сме родени около 90-те години, говорим са езиците на белите хора.

@Joss Bomon, ето още една гадория в любимата ти Боза: абсолютно всеки път, когато стартирам Стийм, той е на negepycku по незнайни причини. А под линукс винаги си е на български.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Валсо написа:

когато стартирам Стийм, той е на negepycku по незнайни причини. А под линукс винаги си е на български.

Проблема е изцяло в твоя "телевизор".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Валсо написа:

На теб са ти промивали мозъка като малък с руска пропаганда и затова го разбираш. Обаче тези, които сме родени около 90-те години, говорим са езиците на белите хора.

Имам колега, който е геймър, Уйн-геймър. Той е от тва поколение, даже от по-новото от твоето. По странни незнайни причини знае добре английски и ... руски. Втория - без да го е учил някога. Всъщност учил го е, онлайн, докато играе игри, помежду другото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, бат'начо написа:

По странни незнайни причини знае добре английски и ... руски. Втория - без да го е учил някога

Знайни са. Предполагам и колко владее трите езика, най-вече българския. И да е доста по-добре от списващите новините на този сайт (за пишещите по форума няма да коментирам, защото е очевадно), ще да е доста зле. Да владееш език е едно, да си мислиш така - друго. Това важи за всичко за българите, не само за владеенето на езици. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Валсо написа:

... говорим са езиците на белите хора.

@Joss Bomon, ето още една гадория в любимата ти Боза: ...

преди 20 часа, Joss Bomon написа:

2.... Изказването ти е тотално лишено от знания и опит с Windows, приложения и съвременен хардуер.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Проблема е изцяло в твоя "телевизор".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, бат'начо написа:

Имам колега, който е геймър, Уйн-геймър. Той е от тва поколение, даже от по-новото от твоето. По странни незнайни причини знае добре английски и ... руски. Втория - без да го е учил някога. Всъщност учил го е, онлайн, докато играе игри, помежду другото.

От игрите научих само думи и те не са много. LADA Racing Club: влево, вправо, тормоз, ускорение, ручньи тормоз. World of Wanks: иди на х**, пошел на х**, сука в кустах, кустодрот, башня, гъзница/гузница, пидор и много рядко срещаната дума в тази игра - спасибо. :D Имаше и един командир Куроедов в екипажа на един от танковете ми. Обаче съм далеч от владеенето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 18.10.2019 г. в 18:24, Валсо написа:

Линукс е най-малко 5 пъти по-бърз от Бозата

Митове, бих казал. Двете системи са 95% еднакво производителни на обикновени x86_64 компютри. Възможно е някоя да излезе значително напред, само ако товарът е много специфичен. Даже специално трябва е нацелен в слабите места на съответната ОС, за да извади разлика от 20-30% и повече. 

Например съм забелязал, че Linux е забележимо по-добър с тредовете. А шедюлерът на Windows е видимо по-добър с дисковите операции.

на 18.10.2019 г. в 18:24, Валсо написа:

моята ОС стартира за 4 сек., а твоята за колко, 45 сек.?

Както е написал Mozo, това са евтини номера. На компаниите не им струва нищо като интелектуални усилия, пари и време да подобрят времената на стартиране. Обаче стартирайки по-бързо, обикновено се губи реална представа какво се случва. И особено в случай на проблеми, когато трябва да се гледа и да се мисли...

Но като цяло стартирането не говори нищо за това колко е бърз компютъра, съответно ОС.

на 16.10.2019 г. в 10:12, Joss Bomon написа:

Тука комплексарщините продължават с нови комплексари...

Напрактика същото се получава с MS и мобилните устройства. Само че там правилото на заетите ниши работи срещу тях. Затова дялът им е съвсем незначителен. Реално MS трябва да се състезават с Apple, а Linux и Windows да са унищожили всяка следа от Android. Но нищо подобно не се случва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 18.10.2019 г. в 20:55, Joss Bomon написа:

Линка за уязвимостите го пуснах, за да си видите реакцията, която беше предвидима - отново заучените мантри, и безпрекословната вяра в това, че дори да се появи лошият вълк в гората, добрият ловец винаги е на пост и моментално ще го гръмне...

Не можах да разбера от какво не си доволен в случа?. Че е имало грешка? Че са я оправили или какво? Не виждам нищо да подкрепя божествения статус на разработчиците или фенщина в случая.

на 18.10.2019 г. в 21:14, Mozo написа:

Колкото и да не ти харесва, Теодора е абсолютно права.

+1

И дайде да не си говорим за стартиране, защото точно днес един колега изгледа жално, защото и той се хвалеше колко бързо била зареждал Windows 10. Да, като лъжат потребителите и всъщност не го гасиш като натиснеш гасене, а го приспиваш, е така. Ама като му направих пълно изгасяне и нещо взе да не зарежда толкова бързо и започна да се чуди кво става. Евтините номера на Майкрософт обаче, уви, продължават да действат и зомбитата се радват, тъжно.

+1 за евтините номера. Пробутват простотии и създават ултра хайп около тях. Някой спомня ли си онази идиотщина с флашката за ускоряване на твърдия диск? Феноменален отзвук по форумите. А сега я нама, защото беше простотия по начало. Но простотия за 10 цента! 

Друг номер - ускоряват анимацииите и вече таблета/телефона/ОС е един милион пъти по-бърз. Направо изумително! :)

Лошото е че масово се практикуват подобни номера. Не е само MS.

на 18.10.2019 г. в 23:29, Mozo написа:

Спира, дръжки, затова целият интернет е пълен с хора, които питат как да го спрат, въпреки че са дори с NVMe - то не са опции, команди, за да се отърват от него.

Лошото е че става все по-трудно да се изключат обикновени опции, които би трябвало да са начело в сетингите. И да не ги ресетне след ъпдейт.

на 18.10.2019 г. в 20:55, Joss Bomon написа:

1. Кой линукс бе момченце, и кой Windows сравняваш? Преди години може и да е било така, но към днешна дата изобщо не важи! 

Преди години имаше едни проблеми. Много от тях оправиха, сега се появяват други. Хубавото е че от 7 нататъка, най-после събраха предимствата от Win98 и Win2003, почнаха да дефрагменират регистририте, тредовете да работят добре, проблемите със swap-а и ръбкането в игрите изчезна. Обаче в момента обновяването е проблем, качеството на обновленията и телеметрията също.

на 18.10.2019 г. в 21:37, Joss Bomon написа:

Това важи за HDD, но не и за SSD.

Усещаш ли как те пускат на пързалката? С по-бързия диск ще прикрият някои от проблемите си, нищо повече. Но това са дизайнерски грешки, при това лесно отстраними.

Онези 100% дисково натоварване не са измислени някъде от небитието. Доста дълго го имаше въпросния проблем, даже не знам дали са го решили в момента. ( И защото индексирането на диска е тъпотия. Mного са го пробвали, никой не е успял - Apple, Linux ....)

на 18.10.2019 г. в 19:57, Mozo написа:

Имах предвид, че в никой друг сегмент не могат да бият, колкото и да се натискат.

Ами могат. В мобилния сектор могат лесно да влязат от техническа гледна точка. За там се изисква точно това в което са най-добри. Но както казах - третия кучета го яли. :)

И в сървъра още могат, но технически става все по-трудно. С тези хибридни машини изискванията са брутални. А мениджърите на MS изобщо не знаят къде се намират.

А да се използва само Linux навсякъде другаде, включително и при 500-те най-бързи компютри (факт, който до ден днешен нито един Windows фенбой не съм видял да коментира, а го подминава все едно, че не го вижда, щото никак не отърва) е стабилността, сигурността и бързината. И отворения код. Който е разработчик, той ще разбере.

:D

телевизори, телефони, интернет, наука, да не ги изброявам

Вярно че в университетите никъде, където се пипа по самата ОС не се говори за Apple/MS. Иначе за другите неща ги ползват, където имат съответните програми. Проблемът е че корпорациите налагат милион изисквания, които нико не желае и да чете. Да не говорим, че така се самоизолират от останалия сват.

То и тестовете постоянно го доказват - Linux мачка постоянно и винаги.

Ами не е точно така, но сега не ми се навлиза в дълбочина какво е на ниво в Windows и къде Linux общността се е изложила.

Колкото са Open Source - много се радвам, че навлиза все повече и се утвърждава.

на 19.10.2019 г. в 15:49, бат'начо написа:

В момента руското пространство вади по-качествено съдържание в много от случаите. Западняците нещо свалиха нивото.

на 18.10.2019 г. в 22:35, бат'начо написа:

Пък вие "се гърмете" щом ви е кеф и в тая тема. То това, едно срещу друго - ще го има вечно. Пък и скоро го нямаше, ама май му е време.

Абсолютно. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
  • 3 месеца по-късно...
преди 21 часа, Hot Bastard написа:

По-тъп от теб има ли накъде?

Погледни в огледалото и ще го видиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 17.10.2019 г. в 8:41, Mozo написа:

Това, че някои цъкачи са си свикнали да си ровят в тинята и не искат или не могат да научат нещо ново за два дни, си е лично техен проблем.

Глупи си иска Квадрата като наркоман хапчето.

Няма по-големи глупаци от тези които са неспособни да разберат, че нормалните хора искат да им е лесно.
А лесно означава като си видял вече че може да си свалиш една програма под формата на .exe  или .deb и да кликнеш на нея и тя да се инсталира сама, после не искаш да пишеш заклинания у черен прозорец и да ти побелява косата при всяка нова инсталация сам да търсиш десетки парчета софтуер и накрая да ти каже че трябва да махнеш и едно парче дето ти трябва задължително за друга програма и че тя ще бъде премахната от компютъра. Та се получава че трябва да избираш коя от двете да ползваш, защото не може и двете.
Пример в Минт 18.2  Скайпан си иска гном-киеринг иначе не се инсталира от .deb, да ама същото парче софтуер дето му трябва на скайпан ме тормози при пускане на Опера и Кромиум да си пиша паролата иначе не тръгват. Та съм махнал Скайпан от Минт. Имам го на Уин 7 и там не му трябва гном-киеринг.
Е, аз не искам нищо да разбирам от парчета програми, искам всичко само да си работи.
Не ме интересува на коя програма какви парчета ѝ били трябвали, просто искам да се инсталира и да работи.
Ако изкарвах пари от това че ще се уча да дресирам пингвини, тогава щеше да ми е друго отношението. Но сега искам да работи без нищо аз да знам. И като мен са 90% от хората, това е положението.
Като гледам за Wine 5 как те разхождат на ходиш сам да си търсиш някакво аудио дето го правели някакви други, па там то не е във вид на .deb файл, а трябвало аз да завърша висше оброзование по програмиране за да знам какво да правя с разни парчета как да съм ги бил сглобил, еми няма да стане тая работа. Ако някоя .exe програма не тръгва в Wine 4 на xubuntu 19.10, еми ще си я пусна в боза 10 бе, кво толкова. Тя сега и бозата е безплатна, та е достъпна и за децата даже. Тарикатлъкът е да ги имаш и двете и да ги ползваш избирателно. Като те ядосва бозата за нещо, еми ползваш за него пингвина. Като не върви лесно на пингвин нещо, еми пускаш си бозата и те така. В този свят на тотална доминация на янките, отърваване на 100% от бозата за обикновен ползвател няма да има скоро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...