Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Православната икона

Featured Replies

Вярваща: Ябълка падна от икона и ми помогна да стана майка

Публикувано изображение

Златна ябълка, паднала от икона, помогна на българка да стане майка. Нели Куцианова сподели пред камерата на Нова телевизия, че чудото преобразило живота й, след като се помолила в храма „Света Богородица – Благовещение” в Асеновград.

Девет години дамата мечтаела да стане майка, а до храма стигнала, водена от легендата за млада жена, която преди 400 години също не можела да има деца, но успяла да забременее, след като свещеник й дава ябълка. В знак на благодарност тя дава много средства, за да се украси иконата на Божията майка като изковават една златна ябълка.

„Реших, когато няма никой в храма, да се помоля от сърце и душа. Клисарката само беше в църквата. В момента, в който започнах да се моля, златна ябълка се скъса от иконата и падна в краката ми. Аз се изплаших. Притесних се да не ме обвинят, че нарочно съм я скъсала. Занесох я на клисарката и й казах, че се извинявам много, но тя сама падна. Тя ми отговори „твой беше късметът, ще си имаш рожба“. Така и стана“, добавя Нели.

Два месеца, след като изяла ябълката и разбрала, че е станало чудо. Тя получава дар, който казва, че е от Господ.

Врекохме се с моя съпруг детето да бъде кръстено на Света Богородица, уточнява Нели Куцианова.

24chasa.bg

• Отговори 189
  • Прегледи 38,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой да ми каже,защо по българските земи,иконите на Богородица,най плачат?

В Русия плачат повече. Аз вчера споделих в "празните", че някой люде отпразнуваха Великден с пиратки и фойерверки, сякаш е НГ, което малко ме шокира. Ма, съвсем малко...

Аз само не разбрах, нали ябълката била изкована от злато, как така жената я е изяла? Като голяма глупост ми звучи тая история...:P

Като голяма глупост ми звучи тая история... :P

Дали е глупост не знам, но който желае може да види филма „Те преминаха границата, за да повярват в чудото” на Мария Димитрова, който ще бъде излъчен в по Нова тази вечер днес от 19:30 часа. 

Аз не намерих време.

Публикувано изображение

blitz.bg

Аз само не разбрах, нали ябълката била изкована от злато, как така жената я е изяла? Като голяма глупост ми звучи тая история... :P

Защо свързвате глупостта на писача на статията с човешката вяра?!

Ясно е, че авторът е объркал жената от легендата, която е забременяла след като е изяла получената от свещеника ябълка с тази, на която златната ябълка от иконата е паднала в краката й. Дори не я е объркал, а е написал едно неразбрано изречение, водещо до объркване. 

А още по-ясно е, че никой от пишещите тук не е объркан от прочетеното...

Защо свързвате глупостта на писача на статията с човешката вяра?!

Ясно е, че авторът е объркал жената от легендата, която е забременяла след като е изяла получената от свещеника ябълка с тази, на която златната ябълка от иконата е паднала в краката й. Дори не я е объркал, а е написал едно неразбрано изречение, водещо до объркване. 

А още по-ясно е, че никой от пишещите тук не е объркан от прочетеното...

Да, причината е в писача.

Наложи ми се да прочета статията два пъти за разбера, че златната ябълка, окачена на иконата е поръчана преди 400 години от благодарна дама, която забременяла, получавайки обикновена ябълка от свещеника.

Тази златна ябълка се е откачила и е паднала в краката на Нели.

Дали е глупост не знам, но който желае може да види филма „Те преминаха границата, за да повярват в чудото” на Мария Димитрова, който ще бъде излъчен в по Нова тази вечер днес от 19:30 часа. 

Аз не намерих време.

Публикувано изображение

blitz.bg

ето го тук

http://play.novatv.bg/programi/temata-na-nova/383715?autostart=true

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Чудна работа сте вие вЕрващите в такива стъкмистики. Тая църква се посещава от хиляди жени, и това че една забременяла случайно, го превръщате в чудо. А това, че хиляди жени забременяват благодарение на лекарските грижи и помощ, не се обявява за чудо!

Ето ви истински чудеса, без икони:

Доц. Илия Ватев: Създал съм над 1000 бебета ин витро!

Чудо! Жена с отстранен яйчник забременя ин витро

Редактирано от -=- (преглед на промените)

Чудна работа сте вие вЕрващите в такива стъкмистики. Тая църква се посещава от хиляди жени, и това че една забременяла случайно, го превръщате в чудо. А това, че хиляди жени забременяват благодарение на лекарските грижи и помощ, не се обявява за чудо!

Ауми, всеки сам избира в кого и в какво да вярва и най-малкото е грозно да го съдим.

Нима допускаш, че жената от филма не се е обърнала за помощ първо към медицината?!

Обикновено към Богородица и други светци се обръщат хора, отчаяни от това, че никой не е в състояние да им помогне.

защото едното е святост,а другото трях.

Ауми, всеки сам избира в кого и в какво да вярва и най-малкото е грозно да го съдим.

Нима допускаш, че жената от филма не се е обърнала за помощ първо към медицината?!

Обикновено към Богородица и други светци се обръщат хора, отчаяни от това, че никой не е в състояние да им помогне.

Не, просто искам да кажа, че е наивно да се вярва, че иконата й е помогнала. Но разбира се, всеки сам избира в какво да вярва.

защото едното е святост,а другото трях.

Кое е святост и кое грях?

Не, просто искам да кажа, че е наивно да се вярва, че иконата й е помогнала. Но разбира се, всеки сам избира в какво да вярва.

Кое е святост и кое грях?

Заключването на утробата е Божи промисъл и ние не бива да се намесваме в него. Трябва да се уповаваме на БОГ и да се молим усърдно, както са го правили много бездетни хора описани в Библията, и БОГ е чул техните молитви.Според мен е грях да се използват изкуствени методи за сдобиване с потомство още повече, че това не е смисъла на човешкия живот.

Заключването на утробата е Божи промисъл и ние не бива да се намесваме в него. Трябва да се уповаваме на БОГ и да се молим усърдно, както са го правили много бездетни хора описани в Библията, и БОГ е чул техните молитви.Според мен е грях да се използват изкуствени методи за сдобиване с потомство още повече, че това не е смисъла на човешкия живот.

Може и така да е, но според теб, може ли някоя Душа да се въплъти в тяло, без Бог да вдъхне своето дихание в това тяло?Нима мислиш, че някой може да зачене, без това да се даде Отгоре?

Както виждаме, има жени които много пъти се подлагат на такива интервенции, но пак нищо не става. Така че, без Божията намеса, никой не може да зачене, без значение дали ще се моли на икони или ще ходи по лекари. Вместо да се обръщат към икони, е най-добре хората да се доверят на Бога, и да общуват лично с Него!

Вместо да се обръщат към икони, е най-добре хората да се доверят на Бога, и да общуват лично с Него!

е стига с тез евангелски канони де Ауми

Може и така да е, но според теб, може ли някоя Душа да се въплъти в тяло, без Бог да вдъхне своето дихание в това тяло?Нима мислиш, че някой може да зачене, без това да се даде Отгоре?

Както виждаме, има жени които много пъти се подлагат на такива интервенции, но пак нищо не става. Така че, без Божията намеса, никой не може да зачене, без значение дали ще се моли на икони или ще ходи по лекари. Вместо да се обръщат към икони, е най-добре хората да се доверят на Бога, и да общуват лично с Него!

това ти казвам и аз,но душата и тялото произлизат от земята или от плът!това,което Бог вдъхва е Духа,който животвори!Църквата е божията лечебница,какво имаш против иконите?

---------------

това АУМИ ли е?

Редактирано от glen (преглед на промените)

това ти казвам и аз,но душата и тялото произлизат от земята или от плът!това,което Бог вдъхва е Духа,който животвори!Църквата е божията лечебница,какво имаш против иконите?

Нямам нищо против иконите. Но те според мен, не могат в никакъв случай да се поставят на мястото на Бог.

Нямам нищо против иконите. Но те според мен, не могат в никакъв случай да се поставят на мястото на Бог.

че,кой ги поставя?

оставяй ни на мира тогава иконите

е стига с тез евангелски канони де Ауми

Кви евангелски канони, бе драга ? :cool:

Това са каноните на Здравия Pазум! :)

оставяй ни на мира тогава иконите

ми молете са на иконите тогава и чакайте Бог да ви помогне!

че,кой ги поставя?

ами молещите се на тях

Редактирано от -=- (преглед на промените)

...

ами молещите се на тях

ХИЛЯДА пъти беше вече казано в темата , че нито един християнин НЕ СЕ моли НА ИКОНАТА.

тя НЕ Е  идол, нито пък някой я смята за превъплъщение на Бог или светецът, който е изобразен на нея.

Почитането на иконите  е догма на християнската вяра, формулирана от Седмия Вселенски събор: "Това, което словото съобщава чрез слуха (четене и почитане на Евангелието), живописта показва в мълчание, чрез изображението"

Тия глупости, които ги говориш, че някои се молили НА иконите са именно глупости и ерес !

ти са си наши,молиме се!на тебе какъв ти е проблема?пречиме ли или шум вдигаме?

иска да ни вкара у нейното русло ама не й се получава

ъхъ

Позволявам си отново да препоръчам този сайт, който е на един от най-добрите български иконописци. Човек, когото познавам и много ценя и уважавам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.