Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Става ли се мъж в казармата. Абсурдът, наречен казарма. Изборът между Казарма и Джендър

Featured Replies

преди 23 минути, ДиоиД написа:

Мъ ко ли тъ мисля теб ... бил си в КЕЧъ и си усфояфал занаятъ крадене на жица ... :)

ногу жица ногу нешто
а, фатмака на ротата викаше, "закуската не е за наяждане, тя е само за опитване"
и докът седна, трябваше да ставам
тъпчехме храната в джобовете и се хранехме в движение
умирахме от глад и вонящия яйчен крем...запушваш носа и гълташ бърже
а пъ некакъв зелен фасул с овнешко, от далеч ми са повдигаше
баси дивотията де беше

пп
а дето даваха леф и десет стинки в месеца, фатмака си ги удържаше за "загубени вещи"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 429
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, Радул написа:

Поне стана ли западняк сега? Ти най- големите зорове си устискал и избяга баш кога дойде кефа. :)

Приключихме ли с обвинението, че съм бил "духнал с първия вятър", та да прехвърляме на еволюцията? Мразя някой да ми бяга по тъча.

преди 1 минута, zemonti написа:

Приключихме ли с обвинението, че съм бил "духнал с първия вятър", та да прехвърляме на еволюцията? Мразя някой да ми бяга по тъча.

Обвинение? Успокой се и давай там за каквото си се подготвил.

преди 21 минути, дръндю написа:

баси дивотията де беше

Ай ей ... хм ... се къ фи знам мурафетите ... та тъй бе ... хм ... само за глупости мислихте ф къзърмътъ ... :)

Мъ сега съ оплякфаш, мъ стана спец по жицътъ нали ... :) А за хубафите нещъ не разпраяш, хм ... ай ... се ... ;) 

Се ... хм ... кът прескъчяхте през угръдътъ ... и у махалата кеф, та две ... хм ... се ... не зъбрафяй, че един твой събратин ми е распряфял за КЕЧ-а ... ф шоплуку и не се знае колко деца има фъф фъкултету ... :) 

Та ферну со штършинътъ фи е било кофти, но си е било позу зъ фас - т.е. дъ не крадете чак толкофа жица ... :)

п.п. Митове и легенди за казармата бол ... но всеки който е бил остава със завидни спомени от нея - за приятели, врагове, събратя и ред други безчет случки от казармения живот. Да, тя казармата бе преизпълнена с емоция и едва ли не всеки който е бил войник може да разкаже ден по ден за времето в нея ....

преди 2 минути, ДиоиД написа:

А за хубафите нещъ не разпраяш, хм ... ай ... се

единственото хубаво нещо е че се научихме да се подкрепяме, физически и психически
трудностите карат хората да си помагат един на друг

Суфорумници, не знам поради каква причина се карате само. И що се занимавате с Денков. Достатъчно се е доказал с глупостите си. Казарма така или иначе няма да има. Вече всичко е унищожено. Не може да се помисли даже и за така наречените военни лагери или обучения, където да се придобие една елементарна подгоитовка. 

Колкото до казармата тя не е направила българите роби. Те си бяха роби 500 години под турско робство. След това бяха роби до 45г година. Роби бяха и през комунизма и сега са същите. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 21 минути, Радул написа:

Всеки народ е робски Саунде, всеки. Само му трябва подходяща почва. Тва го казвам сериозно.

Няма такова нещо - от всичките бивши соц. сами ние си ревем още за комунизма. Егати нещастниците. Ще ми развиваш тука махленски лакардии какъв небивал рай било - пф.

преди 1 минута, sound написа:

Няма такова нещо - от всичките бивши соц. сами ние си ревем още за комунизма. Егати нещастниците. Ще ми развиваш тука махленски лакардии какъв небивал рай било - пф.

да възмущавам се от условията в казармата, но трябва да призная, че тоя комунизъм ме отгледа и ме изучи 

преди 3 минути, дръндю написа:

да възмущавам се от условията в казармата, но трябва да призная, че тоя комунизъм ме отгледа и ме изучи 

Току що рязко съжалих хората,  които са пропуснали тоя кеф "съществуване в комунистическа страна". Те да не би да не са били отглеждани и изучавани. 

преди 11 минути, дръндю написа:

тоя комунизъм ме отгледа и ме изучи 

за съжаление!!!

преди 3 минути, дръндю написа:

единственото хубаво нещо е че се научихме да се подкрепяме, физически и психически
трудностите карат хората да си помагат един на друг

Да, Дрънди .... да знаеш, че някой е съпричастен и прочие ... да знаеш, че на теб коса ще ти поникне, но на него акъл не ще му дойде и прочие...

Ех ... някой мой взводни набори знаят как се научихме да се защитаваме взаимно и, че когато си сплотен - по модерно му - в екип ... можете всичко да преодолеете и прочие ...

п.п. Но си прав - там е истинската глутница и ако не си ф нея ... хм ... тежко ти ... Да, там е в сила закона - По-силния (било то физически или психически) се налага над по-слабия ...

Та тъй е ... днешните младежи са кекафи ... но кът разберат, ще е твърде късно и прочие ... Сам човек е за нужника ... и та тъй ... къ не могат да одят до него ша разберат, че идеала им е сбъркан ... къ нема кой да им помогне ... защото мама и тате са до време ... мда ... драги ми младежи и девойки - Вашите родители не са вечни и та тъй ... Именно в казармата се учи на другарство и приятелство ... но к'во мрънка един дърт офицер ... май глупости ... :)

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Току що рязко съжалих хората,  които са пропуснали тоя кеф "съществуване в комунистическа страна". Те да не би да не са били отглеждани и изучавани. 

не съм казал че е кеф
казах само че съм сирак от тригодишна възраст и съм израснал в сиропиталища на пълна държавна издръжка

преди 1 час, Радул написа:

Kви концлагери бе друже ти бръмчат из главата? Да не си седял прекалено близо до инженер Миро, та поде тая глупава песен. Не станахме ГЕРОИ в казармата, станахме мъже. Научихме се да не ревем при всяко порязване и да разчитаме само на себе си. На теб лично какво ти прецака казармата? Че станахме сега и виновни за днешното дередже, макар да сме все още единствените дето нещо работят в тая държавица. По соца не били се бунтували също... Срещу какво да се бунтуват бе майна? Срещу това, че прехраната им е гарантирана при всяко положение? Срещу почивките по морето за без пари? Срещу безплатната лекарска помощ? Срещу безплатното образование? Срещу какво да се бунтуват? Ейййй една казарма имахте да избутате и 2 пъти годишно да идете на манифестация и опищяхте Света! Нали комунизма ви пречеше да се изявите- айде де. Изявявайте се. Ама като гледам изявите ви пак стигат само до рев и сополи.

А поколенията след нас са толкова прецакани, че бих предпочел да изкарам 10 казарми.

А болднатото, е може би най- ценния урок на казармата- Правото  е на страната на силния! Така е било, така е сега, така ще бъде винаги. Ще имаш толкова права, колкото можеш да си купиш.

Само да ти напомня,  че от 89та година до ден днешен все комунисти управляват държавата,  така че това с демокрацията и падането на комунизма го разправяй другаде.  Комунизма ще падне, когато се освободим от комунистите.  А безплатното. .. колко да е безплатно след като фалираха държавата за да поддържат социалистическия рай. А щом толкова ви гони носталгията - Беларус,  Северна Корея. .. и ще заживеете пак в мечтата. 

преди 21 минути, sound написа:

Ми виж германците, натресоха им каква ли не паплач и не смеят да гъкнат. Бачкат като роби и мълчат! Преди години правителството ги поощряваше да си купуват дизели, хората си накупиха прехвалените дизелаци и сега ще им ги забранят. И пак си мълчат. Комунизма няма нищо общо.

преди 2 минути, Michigan111 написа:

Само да ти напомня,  че от 89та година до ден днешен все комунисти управляват държавата,  така че това с демокрацията и падането на комунизма го разправяй другаде.  Комунизма ще падне, когато се освободим от комунистите.  А безплатното. .. колко да е безплатно след като фалираха държавата за да поддържат социалистическия рай. А щом толкова ви гони носталгията - Беларус,  Северна Корея. .. и ще заживеете пак в мечтата. 

Айде почнаха либерастките мантри. Аз се изнасям.

преди 4 минути, дръндю написа:

не съм казал че е кеф
казах само че съм сирак от тригодишна възраст и съм израснал в сиропиталища на пълна държавна издръжка

Това нещо е щяло да стане във всяка една държава , това ми беше мисълта.  Че и другите държави се грижат за гражданите си,  повечето осезаемо по добре от комунистическите. 

преди 1 минута, Радул написа:

Ми виж германците, натресоха им каква ли не паплач и не смеят да гъкнат.

Бързаш със заключенията. Каквито и коли да им забранят/ разрешат, пак ще могат да си ги позволят - нови от магазина. Германия още дълго време ще бъде основна сила в Европа.

току-що, Радул написа:

Ми виж германците, натресоха им каква ли не паплач и не смеят да гъкнат. Бачкат като роби и мълчат! Преди години правителството ги поощряваше да си купуват дизели, хората си накупиха прехвалените дизелаци и сега ще им ги забранят. И пак си мълчат. Комунизма няма нищо общо.

Айде почнаха либерастките мантри. Аз се изнасям.

Айде изнасяй се, като не можеш да кажеш къде излъгах действай по лесното  .

А за германците. .. Меркел е една от сигурно десетината германци емигрирала от Западна в Източна Германия,  нищо общо няма с комунягите,  да знаеш 

преди 19 минути, sound написа:

Бързаш със заключенията. Каквито и коли да им забранят/ разрешат, пак ще могат да си ги позволят - нови от магазина. Германия още дълго време ще бъде основна сила в Европа.

Бъде не бъде, не е тяхна заслугата. Те са си роби. Могат да си позволят кола от магазина, ама след работа се прибират на прибежки до къщите си и не излизат от там. Щото в Германия вече германеца има само 2 права- да работи като вол и да кара нова кола. Скоро и тях няма да има.

Радуле,  ще кажеш ли някой управлявал страната или някой олигарх,  който не е свързан с БКП,  или вече се изнесе? 

30г такива кат Мичиган се обясняват как комунизма им виновен за всичко, вече 30г няма комунизъм ама на тях пак им е виновен, пак комунисти ги управляват и комунисти крадат всичко. Сменете плочата тва се изтърка. Има една приказка на крива ракета космоса и пречи, която в случая е точно на място. 

преди 7 минути, Michigan111 написа:

Радуле,  ще кажеш ли някой управлявал страната или някой олигарх,  който не е свързан с БКП,  или вече се изнесе? 

Величеството забравили го?

преди 19 минути, Michigan111 написа:

А за германците. .. Меркел е една от сигурно десетината германци емигрирала от Западна в Източна Германия,  нищо общо няма с комунягите,  да знаеш 

Всъщност бивш комсомолски секретар.

http://bnr.bg/post/100063348/germanski-jurnalisti-napraviha-razkritiya-za-minaloto-na-merkel-kato-komsomolski-aktivist

преди 5 минути, AAUUXX написа:

30г такива кат Мичиган се обясняват как комунизма им виновен за всичко, вече 30г няма комунизъм ама на тях пак им е виновен, пак комунисти ги управляват и комунисти крадат всичко. Сменете плочата тва се изтърка. Има една приказка на крива ракета космоса и пречи, която в случая е точно на място. 

Не се мъчи и не се ядосвай. Това никой няма да го разбере. Българинът не желае да има правила и да се развива. Той може само да мрънка и да се оплаква. И естествено да има далавера, а дали после ще страда от нея не му дреме, нали е направил келепир в момента. Не ни е виновен комунизмът. Ние сме си просто такава нация. И който не вярва нека да прочете малко исторически източници, там всичко се вижда точно и ясно.

преди 2 минути, M.Николов написа:

Мисля, че темата се изчерпа.

Приятелю, колега или съфиорумнико ( казвам и трите, че има хора дето сер сърдят). Не може да спреш гората да се разлиства. В целия форум е птлен с подобни безмислени теми. И продължава да се пише и ще се пише. И не е само тук, а като цяло в социалните мрежи. Това за момента ни е бъдещето като нация. Писане, ежене и заплахи в социалните мрежи без грам и капка практическо действие и решаване на даден проблем. Та гледай си кефа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.