Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Става ли се мъж в казармата. Абсурдът, наречен казарма. Изборът между Казарма и Джендър

Featured Replies

преди 1 минута, icotonev написа:

Това няма как да се случи.....това са само войнишки партенки ...

за теб партенка, за мен истина

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

Армията е отражение на народа. Както вън може да ти се случи всичко, включително гаври и много неприятни, та дори опасни за живота неща, така и в армията. 

така е
истината е че трябва висококвалифицирана, професионална армия
и днес, все още нямаме такава, поради липса на средства, зависещи от икономиката на страната

• Отговори 429
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, дръндю написа:

за теб партенка, за мен истина

така е
истината е че трябва висококвалифицирана, професионална армия
и днес, все още нямаме такава, поради липса на средства, зависещи от икономиката на страната

Не е до наборна или само професионална, а до това как са организирани нещата. Войниците трябва постоянно да учат нещо ново, а не да им се губи времето бездействайки и занимаващи се с дебилизми. В момента, мизерията е същата, защото финансирането е мизерно, съответно и организацията слаба. Да не говоря, че е пълно с хора влезли с връзки, бутат си даже жените. Пълно е с жени в сегашната ни армия, цигани също не липсват. В тяхната родина Индия преди няколко месеца си свалиха свой МиГ-21, толкова им е умствения капацитет. 

преди 1 минута, kliment 34 написа:

трабва армията и мвр да се обединят в едно

в това не виждам логика
едните опазват вътрешния ред, а другите ...териториалната цялост

хм, намирисва ми на военна диктатура

Аз пък съм твърдо ЗА да изпращаме хора в горещите точки. Добре обучена армия без кадри закалени реални бойни действия няма. Впрочем има много опитни нашенци по разни ЧВК, но това е друг въпрос. Има си неща, които докато не ги преживееш, няма как да разбереш какво представлява, войната е една от тях. Като си нов и сред цялата военна техника и въоръжение в началото имаш приповдигнат дух, но като се започне "панаира", всичко ти се срива. За секунди прелитат няколко ПТУР-а, техниката започва да гори, от нея да изскачат агонизиращи от раните си хора, всичко това съвсем те шашка в началото. Към тези емоции на учения даже не можеш да се доближиш. 

Ако искаме да имаме добре подготвени кадри е повече от желателно да пращаме военнослужещи в горещи точки по света, а сега като част от НАТО я имаме тази възможност. 

на работното ми място имаме доста млади момчета 20-25г и знаеш ли в почивките ,когато пушим и си говорим за казарма ние дъртите  - те как ни слушат ?

и от много от тях съм чувал че ги е яд че сега няма казарма ? интересно им е !

и нали знаеш че навсякъде и във всичко си има черни офце ? и там е така - но не може да сравняваш кеч с други войски !

там бяха тези с 8клас и по малко ,от тву и малцинствата - но излизаха научени на труд и с професии

моята служба мина с калашника на рамо - нон стоп почти 20 от 24ч ,а при нарушение - не се прибирахме докато не ги хванехме !

случвало се е по 3 дни и то с целият отряд (близо 1000 човека)

имам награди за залавяне на нарушители - налагало се е и съм стрелял във въздуха да ги хвана ! слава на Бога - в хора не съм !

ставаш мъж ... страхуваш се  (само глупака не не се страхува) - но го правиш защото така трябва !

спомени...хубави спомени...

преди 50 минути, Soviet Soldier написа:

Аз пък съм твърдо ЗА да изпращаме хора в горещите точки. Добре обучена армия без кадри закалени реални бойни действия няма. Впрочем има много опитни нашенци по разни ЧВК, но това е друг въпрос. Има си неща, които докато не ги преживееш, няма как да разбереш какво представлява, войната е една от тях. Като си нов и сред цялата военна техника и въоръжение в началото имаш приповдигнат дух, но като се започне "панаира", всичко ти се срива. За секунди прелитат няколко ПТУР-а, техниката започва да гори, от нея да изскачат агонизиращи от раните си хора, всичко това съвсем те шашка в началото. Към тези емоции на учения даже не можеш да се доближиш. 

Ако искаме да имаме добре подготвени кадри е повече от желателно да пращаме военнослужещи в горещи точки по света, а сега като част от НАТО я имаме тази възможност. 

И какво спечелихме от войните в които изпратихме хора и дадохме жертви?  

преди 1 минута, Michigan111 написа:

И какво спечелихме от войните в които изпратихме хора и дадохме жертви?  

Опитни кадри, които един ден могат да за много полезни, ако не дай си боже се наложи да защитаваме родината си. Виждате, какво се случва в Сирия, знаете колко много мюсюлмани има и в България, ако пожелаят ще ни спретнат същия сценарий. Отделно че Турция може да ги финансира и въоръжава свободно, без да се меси официално, както и да вкарва опитни радикали. 
Впрочем въпросните загинели военнослужещи доброволно са заминавали, никой не ги е насилвал. Многото българи по частните военни компании също. 

Първо,  опитните кадри, както сам спомена,  голяма част са на чужди мисии и недей разчита, че голяма част от тях ще се върнат в България. 

Отделно, с напредването на технологиите човешкия фактор ще оказва все по малко влияние във военното дело. 

Да, заминаха доброволно,  но това беше официално.  Реално не беше точно така.  Нямаме нужда да пращаме хора да воюват за чужди интереси.  Имаме нужда от хора тук,  в страната.  Защото и това е един от многото методи,  за обезлюдяване на страната. 

преди 1 час, Bozhidar Denkov написа:

Аз съм авторът на темата. Никога не съм бил анонимен. Можете да ме съдите. Приемам реално и отговорно всякакви доказателства с или без

Огромната част е оформена като цитат без посочване на източник, Само малка част където пише "Рез;юме"  може да се приеме за твой пост.

При мен извращения е имало само по устав.  Копане на дупки и зариване. По устав са "тоалетнни" - дупки с определен размер и брой (примерно по една на 8-10 човека). Някои съседни роти примерно "плуваха делфин". И ония учебни димки съвсем не са безопасни. Първия път като нямаше кой да ме светне да стоя ниско - след излизане от палатката "въшкарниците" така бяха напоени със смрад че половин час не можах да се оправя.

преди 2 часа, icotonev написа:

...ако наистина е така...той нямаше да е в армията..

На теория може, ма на практика е друго яч. Един от аверите беше епилептик, умря още първия месец. За дивотиите в родната ни казарма мога да напиша цяла книга - армията ни бе толкова малоумна, недисциплирана и небоеспособна, че не можеше да защитити собствените си насрани гащи, та камо ли държавата. Пълна със прости селяндури, които само се чудеха какво да откраднат и как да си избиват комплексите в/у наборните войници - причина поради, която на уволнението всичките шапкари се бяха покрили, егати мишоците нещастни и тези щели да ме защитават, пф!!!

преди 10 минути, Филипов написа:

При мен извращения е имало само по устав.  Копане на дупки и зариване. По устав са "тоалетнни" - дупки с определен размер и брой (примерно по една на 8-10 човека). Някои съседни роти примерно "плуваха делфин".

Това явно е била важна част от военното обучение и е с ключова роля в превръщането ви в по добри войници. 

......студ и пек щели да му увредят нежната кожа , щели пришки да му излязат на ръцете ... ...:lol6:

.......и този чакай семейство да прави  , да защитава род и Родина.....! :nono:

....от както хора ходят по земята военната подготовка превръща бледите юноши в мъже......

Проблемът в същност се нарича приучаване към Самоконтрол и Самодисциплина , Воля да устоиш и преодолееш несгодите на Живота.....

Това до някъде спорта го дава , ама колко са тези ?

Амаан от лигльовци ......с "човешки права" , дето хабер нямат що е то Право ! :nono:

В този смисъл не Казарма на извращенията , а Казарма на възпитанието е необходима !

Казармата е полезна, сега дали се става мъж, жена или хибрид там е несериозно да се обсъжда. Полезна е с това, че се учиш на дисциплина, на това да разчиаш на другаря си, както и той на теб. Малко или много е подготовка за живота след това в цивилния свят. На мнение съм, че трябва да я има наборната служба и към днешна дата, разбира се 2г са много и излишно време и разход, но 6 месеца биха били достатъчни да научиш нужното. 

преди 3 часа, Bozhidar Denkov написа:

Аз съм авторът на темата. Никога не съм бил анонимен. Можете да ме съдите. Приемам реално и отговорно всякакви доказателства с или без

Постъпил в Казармата: 27. 03. 1995 год. Вторник.

Принудително изгонен от казармата: 27.09.1996 год. Петък.

Стара Врана  -  РЕБ  - Радио - Електронна Борба. ВВС

Позивна ( 27.03.1995 год.  -  27.09.1996 год.) - Градина    ВВС

Със или без доказателства, ти си освидетелстван психично болен екземпляр, който трябва да бъде баннат, а темата му да бъде закрита!!! Най-тържествено и ритуално при това!!! От 27.03.1995-та год. до 27.09.1996-та год. колко време е това бре комсомолец??? Ами точно 1,6 месеца или 1,5 години!!! Да, толкова време се служеше тогава!!! Ама бил принудително изгонен...кой те е гонил бре, калъф??? Отслужил си времето, изпълнил си дълга към държавата и са те уволнили напълно нормално!!! Единият път нещял да влиза, ама пък като влезнел, нещял да излиза, та го гонели принудително!!!

П.П. напиши си и кодовете и подлежиш на военен съд!!! Евем те и п.едерасчето продажно!!!

П.П. 2. Научи какво е "позивна"!!!

преди 1 час, Michigan111 написа:

Първо,  опитните кадри, както сам спомена,  голяма част са на чужди мисии и недей разчита, че голяма част от тях ще се върнат в България. 

Отделно, с напредването на технологиите човешкия фактор ще оказва все по малко влияние във военното дело. 

Да, заминаха доброволно,  но това беше официално.  Реално не беше точно така.  Нямаме нужда да пращаме хора да воюват за чужди интереси.  Имаме нужда от хора тук,  в страната.  Защото и това е един от многото методи,  за обезлюдяване на страната. 

Аз като гледам в Сирия, в Украйна, в Йемен хора а не роботи воюват. А тая техника, кой ще се научи и къде да я ползва? А тактиките, при които ще я ползва? Да не говорим пък за мащабен конфликт с применения на ядрено оръжие. Електрониката в радиационна обстановка се скапва за броени минути. В Чернобил пробваха с роботи да елиминират последствията, видя се, че не става и изкарваха хора на покрива да ринат радиоактивно гориво от реактора. Човека е незаменим, та дори и техниката която има, трябва да се научи да я ползва правилно. 

Всяка една армия има нужда от опитни кадри, няма ли ги тях става като с турската армия при навлизане в Сирия, за 2 дена 11 модерни немски танка "Леопард 2" изгубиха и то не срещу пълноценна армия въоръжена със сериозна техника. 

48bd1b4600000578-5332247-image-a-42_1517

преди 4 часа, icotonev написа:

..верно ли.....аз съм бивш сержант от Българската армия ....В армията влязох на 18 г. и излязох от нея с чест и достойнство на 46 г ...Тоест 27 години ..! Бил съм и на мисии ...ще проипомня Камбоджа, Афганистан ....тоест може да се каже че съм бил на война....! Как мислиш ...гад ли съм..?Аааа и да попитам ..мъж ли съм...? Само да кажа че най хубавите ми години минаха в армията....Жених се когато бях в армията, синовете ми се раждаха когато бях в армията...! Гордея се че че съм бил част от армията на нашата България...!

Ти вярваш ли, че този дето пише тези глупости е служил в казармата, още повече, бил е свидетел на тези събития??? Оказва се, че това е като Йети!!! Всеки е чувал за него, но никой не го е виждал!!! И сега им дай спекулации!!!

Само който не е служил в казармата, вярва в митовете и легендите които се разправят за нея. Ще кажа само, че като цяло в казармата нямаш много време за глупости. А в кеча и строителни войски, дето се бачкаше като добитък от тъмно до тъмно и където уж били най- големите извращения, тия пичове как видеха 5 минути почивка и директно заспиваха. Така че, слезте на земята ако обичате. Ако е имало все пак извращения, това са били 5 случая за 40 години. За това време в цивилния живот е имало поне 1000 пъти повече извращения. Даже бих казал, че казармата е мястото където е най- малко вероятно да ти се случи нещо гадно наистина. Освен ако не смяташ работата за извращение. В казармата безделничене просто няма. И определено не отиваш там на купон.

преди 2 часа, AAUUXX написа:

6 месеца

1 година ...

По мое мнение трябва да има и за момичетата .... и те се нуждаят от дисциплина .... ;)

Освен дисциплина в казармата се учи и на доблест, отговорност, чест и т.н., все дефицитни неща в днешно време ...

Не се чудя, но е масов факт .... всеки се натиска за шофьорска книжка, а като му кажеш, че трябва да ходи казармата - "бега с двеста" ... и после защо имало толкова катастрофи и прочие ... та ... може да се обвържат двете в едно - който иска шофьорска книжка да постъпи за една година в казармата ... хм ... ето вариант ... та да видим къде ще ходят тогава младежите и девойките .... :) 

п.п. Карат SUV автомобили, но поне да разберат как се сменя колело и какво е 4х4 ... :)

преди 1 минута, ДиоиД написа:

Освен дисциплина в казармата се учи и на доблест, отговорност, чест и т.н., все дефицитни неща в днешно време ...

Напълно подкрепям!!! ходи го обясни на педерасти и феминистки!!!

Имам и един екзистенциален въпрос!!! Защо когато Джугашвили изпише "феминистки" и поста му става червен и не се публикува???

преди 1 минута, ДиоиД написа:

Не се чудя, но е масов факт .... всеки се натиска за шофьорска книжка, а като му кажеш, че трябва да ходи казармата - "бега с двеста" ... и после защо имало толкова катастрофи и прочие ... та ... може да се обвържат двете в едно - който иска шофьорска книжка да постъпи за една година в казармата ... хм ... ето вариант ... та да видим къде ще ходят тогава младежите и девойките .... :) 

Или пък шофьорската книжка да е обвързана със средно образование. 

А, този път не стана червен и се публикува нормално!!! А сега де, каква да е причината??? Освен да е саботаж срещу Джуганчето, друга причина не виждам!!!

преди 16 минути, AAUUXX написа:

средно образование

Ми да де .... то средното образование може да завършва с казарма примерно .... нещо от рода в миналото на УПК .... т.е. - поне някакви военни или пък медицински познания, хм .... няма да кажа пожарникарски ... :) Хм .... това е друга тема ... та ... да да излезе пожарната от МВР ... какво толкова .... хм ... все пак стават пожари не само в България ...

Ех ... идеи ... идеи ... а другаря Сталин роптува на червеното ... бахлям му оцветят в синьо нещо, че и той да може да се оправи со шофьорите ... :)

преди 17 минути, Джугашвили написа:

Защо когато Джугашвили изпише "феминистки" и поста му става червен и не се публикува???

Не ни подвеждайте моля ....

п.п. Така и индиректно ще се махне и корупцията - "Купуване на шофьорски книжки" .... а и младежите и девойките ще придобият шофьорски умения ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.