Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Става ли се мъж в казармата. Абсурдът, наречен казарма. Изборът между Казарма и Джендър

Featured Replies

Моряците служехме 1 година и 24 месеца (3 години звучи много)! Е, позабравих математиката, но.............

Често пъти по време на плаване в бурно море някои "хранехме рибите".Няма да забравя как веднаж, приемайки радиограма, се наложи да се наведа към стоящия до мене леген.Но нямах грешка в радиограмата (радист първи клас бях).

Баща ми е бил моряк и даже след това е останал на служба във ВМФ.Участвал е в почистването на Черно море от мините, поставени от германците през войната.

Синът ми също го взеха моряк, и се зарадвах много, когато разбрах, че ще служи на същия кораб, на който съм служил и аз 25 години по-рано - СКР -"Дръзки"! Но службата вече беше 18 месеца.

След като "ни задължават" да отделяме 2% за армията, значи трябва да я имаме, но по-голямата част според мен да бъде наборна.

• Отговори 429
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, dedidi написа:

но по-голямата част според мен да бъде наборна.

Няма как да стане ... подробности и разчети ... В казармата "стъгмистики" в стил икономия не бива ... Да, там има истинска статистика ....

• Автор
преди 1 час, Джугашвили написа:

Ти вярваш ли, че този дето пише тези глупости е служил в казармата, още повече, бил е свидетел на тези събития??? Оказва се, че това е като Йети!!! Всеки е чувал за него, но никой не го е виждал!!! И сега им дай спекулации!!!

Цитат

Един от основните "лозунги" на войниците беше: "Проспаното време в казармата не е изгубено!"  Истински мъж е този който решава сам, действа, носи отговорност за това което върши, който не чака някой да му нареди, някой да му заповяда. Който не вика "слушам" и "тъй вярно" а казва "аз мога" и "аз ще направя".

преди 2 минути, Bozhidar Denkov написа:

Истински мъж е този който решава сам, действа, носи отговорност за това което върши, който не чака някой да му нареди, някой да му заповяда. Който не вика "слушам" и "тъй вярно" а казва "аз мога" и "аз ще направя".

Бденков, ти явно не си бил в казарма.

Значи в първият си пост нямаш собствено мнение, да си беше направил труда поне като отговаряш на хората ли да имаш свое собствено??? Даже и шрифта не си променил!!! Модовете...ако обичате!!! Хубава тема с калпава автор...кошчето и е мястото!!! Данке Шон!!!

П.П. Правила. не съм ги писал аз!!!

Не е бил разбира се, не само в казармата има такъв който да  му нарежда, в цивилния живот не е по - различно, във фирмата, в къщи жена му и т. н. Но без казармата си не подготвен за цивилния живот като цяло. 

преди 9 часа, Bozhidar Denkov написа:

на мен ми е супер интересно как въобще би съществувал ин**дивид, който да не разб*ира, че това е ро**бство и лиш**аване от сво**бода.

Драги ми младежо!

Това е абсурдна Ваша мисъл.

Няма "абсурди" в казармата. Абсурдно е да си "плащаш" в кризисни ситуации и да "викаш неволята" ... Първо трябва да дадеш на Държавата си нещо, а после да изискваш от нея нещо. Това не е лишаване от свобода, а напротив - учение за какво е свобода и какво е да защитаваш въпросната дори с живота си.

п.п. Роб сте Вие младежо, защото не го осъзнавате, а това е защото не сте се научили да защитавате най-ценното, а то се нарича - Мир!

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не е бил разбира се, не само в казармата има такъв който да  му нарежда, в цивилния живот не е по - различно, във фирмата, в къщи жена му и т. н. Но без казармата си не подготвен за цивилния живот като цяло. 

Да си ходи при тоя, дето му нарежда или при дебелата си жена, дето и нея не може да я гледа!!! Пък и тя не може да го гледа, щото мирише, но той си мисли, че комунистите са му виновни, че не се къпе!!!

преди 2 минути, ДиоиД написа:

Роб сте Вие младежо, защото не го осъзнавате, а това е защото не сте се научили да защитавате най-ценното, а то се нарича - Мир!

Какъв младеж, този е доказан педал!!!

преди 7 часа, Soviet Soldier написа:

Аз пък съм твърдо ЗА да изпращаме хора в горещите точки. Добре обучена армия без кадри закалени реални бойни действия няма.

Друга песен ще запееш, ако някое от децата ти тръгне за някоя от тези ГОРЕЩИ точки. Пушечно месо, което след всяка седмица губи поне 10%  от шансовете си за завръщане на собствен ход.

Патриотичният героизъм е изкуствено надъхан военен морал от специално подготвени политически агитатори. Колкото по-глупав един човек, толкова по-податлив на подобни политически, религиозни, търговски и социални манипулации. Убеждават те, че правиш нещо за себе си и близките си, а всъщност вероломно те използват за дейности, които самите те не биха извършвали.

Иначе, като чуя, че някой шемет защитава казармата, че правела от момчетата мъже, все се сещам как Леонидас млатеше сина си, подготвяйки го да поемал удари в живота:

• Автор
преди 2 часа, Джугашвили написа:

Да си ходи при тоя, дето му нарежда или при дебелата си жена, дето и нея не може да я гледа!!! Пък и тя не може да го гледа, щото мирише, но той си мисли, че комунистите са му виновни, че не се къпе!!!

Какъв младеж, този е доказан педал!!!

Съгласен с горния цитат.  Прилагам доказателства в случай, че съм подсъдим някой ден.

преди 3 минути, zemonti написа:

Друга песен ще запееш, ако някое от децата ти тръгне за някоя от тези ГОРЕЩИ точки. Пушечно месо, което след всяка седмица губи поне 10%  от шансовете си за завръщане на собствен ход.

Патриотичният героизъм е изкуствено надъхан военен морал от специално подготвени политически агитатори. Колкото по-глупав един човек, толкова по-податлив на подобни политически, религиозни, търговски и социални манипулации. Убеждават те, че правиш нещо за себе си и близките си, а всъщност вероломно те използват за дейности, които самите те не биха извършвали.

Иначе, като чуя, че някой шемет защитава казармата, че правела от момчетата мъже, все се сещам как Леонидас млатеше сина си, подготвяйки го да поемал удари в живота:

Ако те преценят, че желаят да служат и да се в "горещи точки", не бих ги спирал. 

Ако всички българи мислеха като Вас, днес вероятно още щяхме да се намираме в границите на Турция. И ако всички са много "умни и възвишени" като вас, кой ще брани Европа от диваците? Ще дойдат радикалните ислямисти, вас ще изколят, жените ви ще изнасилят. По вашата логика "Моя гъз над всичко", нямаше и 1 полицай или пожарникар да има, защото тези хора всеки ден излизат без да знаят дали ще се върнат, за да спасяват чужд живот от реално лоши хора, или от човешкото небрежие. 

Това че някои хора имат по-възвишени духовни ценности от това да си гледат своя гъз не ги прави глупаци. 

• Автор
преди 4 минути, Soviet Soldier написа:

Ако те преценят, че желаят да служат и да се в "горещи точки", не бих ги спирал. 

Ако всички българи мислеха като Вас, днес вероятно още щяхме да се намираме в границите на Турция. И ако всички са много "умни и възвишени" като вас, кой ще брани Европа от диваците? Ще дойдат радикалните ислямисти, вас ще изколят, жените ви ще изнасилят. По вашата логика "Моя гъз над всичко", нямаше и 1 полицай или пожарникар да има, защото тези хора всеки ден излизат без да знаят дали ще се върнат, за да спасяват чужд живот от реално лоши хора, или от човешкото небрежие. 

Това че някои хора имат по-възвишени духовни ценности от това да си гледат своя гъз не ги прави глупаци. 

Как и да чета цитирания текст, все излиза, че щял да си детето / децата в чужда държава светци да стават или инвалиди.

Аз няма да повярвам.

Има ли възможност без лични данни законно да посочиш номерата на казармата на твойте деца и твойте роднини.

Бивш негър няма. И преди и сега в цивилизацията съм Стара Врана.

преди 3 минути, Soviet Soldier написа:

преди 5 часа, by_chechi написа:

Диваците в Европа си влизат съвсем свободно. Европа не си затваря границите,  ние ли трябва да го направим? 

И пак да питам,  в този вид в който е държавата ни какво точно ще защитавате - имуществото на олигарсите или чуждите заводи? Държавата към днешна дата се грижи и милее за всичко друго освен за българите в нея.  Тази държава не е българска,  разбери го,  не си заслужава жертвата.  

преди 2 минути, Bozhidar Denkov написа:

Как и да чета цитирания текст, все излиза, че щял да си детето / децата в чужда държава светци да стават или инвалиди.

Не съм казал подобно нещо. Всеки има прави да избира своята съдба, ако децата ми са избрали да поемат по този път, това е техния живот, аз нямам право пък и едва ли бих имал възможност да им се меся, защото тези решения не се взимат на 7 години, а вече пълнолетни и носещи пълна отговорност за своите действия. 

преди 38 минути, Soviet Soldier написа:

....

Пожарникарите въобще не ги и намесвай, че за разлика от тюфлеците по казармите, те наистина си рискуват живота и то редовно, и работата, която вършат е повече от полезна и необходима за всички. От пушечно месо никой няма нужда, освен политическите лидери, които не стига, че са долнопробни използвачи, ами и вие доброволно се натискате да ви използват още.

преди 34 минути, sound написа:

Пожарникарите въобще не ги и намесвай, че за разлика от тюфлеците по казармите, те наистина си рискуват живота и то редовно, и работата, която вършат е повече от полезна и необходима за всички. От пушечно месо никой няма нужда, освен политическите лидери, които не стига, че са долнопробни използвачи, ами и вие доброволно се натискате да ви използват още.

Това не е вярно. Военнослужещите помагат на обществото в най-тежките ситуации, като наводнения, карат храна почти всяка година на села отцепени от снега с високопроходима техника . . . абсолютно съпоставима е професията с останалите две. 

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Не съм казал подобно нещо. Всеки има прави да избира своята съдба, ако децата ми са избрали да поемат по този път, това е техния живот, аз нямам право пък и едва ли бих имал възможност да им се меся, защото тези решения не се взимат на 7 години, а вече пълнолетни и носещи пълна отговорност за своите действия. 

Е анджък де! Тикой не те пита дали ще се мъчиш да ги спираш, а какво ти се ще/каква песен ще запееш. Бягаш по тъча.

току-що, Soviet Soldier написа:

Това не е вярно. Военнослужещите помагат на обществото в най-тежките ситуации, като наводнения, карат храна почти всяка година на села отцепени от снега с високопроходима техника . . . абсолютно съпоставима е професията с останалите две. 

Професия военнослужещ и наборен войник са две различни неща.  Първото е без съмнение,  че е полезно за обществото,  докато второто е безсмислено,  поне в този вид на държавата.  

преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Ако всички българи мислеха като Вас, днес вероятно още щяхме да се намираме в границите на Турция.

Руснаците прецакаха най-мирната империя в историята и над век после ви още надъхват колко били гадни турците и колко по-достойно е да те управляват славянски партизани/комунисти/мутри... Не, че изпитвам симпатии към турците, ама и без тях сме чалга ориентирани. Не виждам нужда от задължителна армия, подкрепяща такова управление.

преди 18 минути, Soviet Soldier написа:

.....

И това ли им е професията на военнослужещите? Малко скъпичко ми се струва за две тенджери боб в годината да поддържаме хиляди машини и хора на високи заплати.

преди 37 минути, Soviet Soldier написа:

Wow! Сега разбирам защо се отнасяш така към професията.

преди 7 часа, sound написа:

И кои пожарникари си рискуват живота? Ония дето паднаха с хеликоптера ли? Опа, те бяха военни. Проблемът с платените армии е това, че те практически са частни армии- служат на който плаща. И именно САЩ срещат все по- големи проблеми със собствените си наемници, на които някой просто дава повече пари, те слагат чалмите и тръгват срещу родината. "Който не поддържа собствена армия, поддържа чужда". Без армия няма смисъл да се говори за независимост- това са реалностите! Сегашната ситуация в България, е ситуация на заробваща зависимост- никаква армия и огромна полиция. Само като видиш това и трябва да ти светне лампичката, какво аджеба се случва. И какво ще ти се случва, на теб, на децата ти и на поколенията занапред- ще бъдете обслужващ персонал, буфер, кенеф... на онези, които не им се свиди да поддържат армия. Огромната полиция пък служи не за да пази вас от някой, а да пази чуждослужещите чиновници (които вие бутафорно уж избирате) от самите вас! Да не ви хрумне нещо да се бунтувате- ще ви размажат като мухи! Ай живи и здрави, и честито на печелившите.

преди 9 часа, zemonti написа:

.....все се сещам как Леонидас млатеше сина си, подготвяйки го да поемал удари в живота:

:lol6:

Сам си го пишеш и сам си даваш примерите . А примерът е уместен ! :nono:

Но ! Виж сега ! Никаква връзка нямаш с Главната си глава !:lol6:

Така Александър е станал Македонски !.......Вместо да стане лигльо , женчо някакъв......:nono:

....А бе ! Що не идеш при Кобрата малко да те потренира.....(:)).....пък след това тук , да обясняваш мъж как се става ? :nono:

..............................................................

Тук май повечето не правят разликата , поради което не разбират - мъжът определено съдържа някакъв Ум , кой колкото го има .

НО ! Да си Мъж е нещо по-друго ! Много повече е , не е само Ум !:nono:

А е простичко и елементарно - и умни лигльовци има , но това не ги прави мъже ! :nono:

И когато един лигльо е и прост - ами нищо . Лигльо !

Умните лигльовци ме отвращават ......тъкмо защото уж са умни ! :nono:

преди 8 часа, Michigan111 написа:

Професия военнослужещ и наборен войник са две различни неща.  Първото е без съмнение,  че е полезно за обществото,  докато второто е безсмислено,  поне в този вид на държавата.  

Не се толкова различни и наборните помагат на обществото в мирно време. В Чернобил точно наборни войници се казват доброволно с риск за живота си, за да елиминират последствията от аварията. Армията участва силно и в гасенето на пожари през мирно време. Строителни войски построиха голяма част от панелните жилища навремето точно с труда на обикновени момчета и много други обекти. Пак повтарям, армията е полезна, но само когато е добре организирана. Аз не разбирам, какво лошо има в строителни войски, които така ругаят? Има хора в България, дори без средно образование, не виждам какво лошо има 6 месеца да строят за родината научавайки занаят, с който след това могат да се прехранват. 

https://btvnovinite.bg/bulgaria/regionalni-novini/voenni-spasiha-vazrasten-mazh-v-rodopite.html

https://www.vbox7.com/play:209167544c

преди 14 минути, Soviet Soldier написа:

В Чернобил точно наборни войници се казват доброволно с риск за живота си, за да елиминират последствията от аварията

това някаква игра на думи ли е?
наборен войник и доброволец
:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.