Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще ли си поискате безсмъртие, ако можеше да ви го изпълнят?

Заглавие на анкетата 13 гласували потребители

1. 1. Е?

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Това е въпросът.

• Отговори 59
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Няма причина да желая безсмъртие в телесната си същност... Ако трябваше да бъда безсмъртен, щях да бъда създаден такъв...

• хах, аз съм си безсмъртна

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Ще го преживее ... нали е безсмъртен ... докато не дойде шотландския боец и клъц ...

Само за твое сведение ( казвам го без да се заяждам) безсмъртието е на път да се открие през следващите 50 години. Вече се разбра, защо организмът остарява. След 35 годишна възрзст клетките на човека започват да се възпроизвеждат по-бавно. Тоест умират повече отколкото се възпроизвеждат. В момента се търси причината за това забавяне. Когато се открие ще се реши и проблемът с остаряването. А щом се реши, човек ще е винаги жив.

И да, ако ми се предложи безсмъртие ще го приема. Един живот не стига да се разбере всичко.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Не много скучно ще бъде

Няма причина да желая безсмъртие в телесната си същност... Ако трябваше да бъда безсмъртен, щях да бъда създаден такъв...

преди 28 минути, Емил Костов написа:

Само за твое сведение ( казвам го без да се заяждам) безсмъртието е на път да се открие през следващите 50 години. Вече се разбра, защо организмът остарява. След 35 годишна възрзст клетките на човека започват да се възпроизвеждат по-бавно. Тоест умират повече отколкото се възпроизвеждат. В момента се търси причината за това забавяне. Когато се открие ще се реши и проблемът с остаряването. А щом се реши, човек ще е винаги жив.

И да, ако ми се предложи безсмъртие ще го приема. Един живот не стига да се разбере всичко.

Смело твърдение.Вярно е,че е се изследват клетките.Но в такъв случай ще има пренаселване на планетата,само ще се множим.Ще се изгуби баланса,освен ако природата не се намеси.Така,че не  мисля да открият как да се подържа тялото вечно.

• Автор
преди 27 минути, Емил Костов написа:

В момента се търси причината за това забавяне. Когато се открие ще се реши и проблемът с остаряването.

Не мисля, че някога физическото безсмъртие е възможно. По-реалистично ми звучи да се прехвърля паметта в ново тяло или дигитализира.

• Автор

Да се абстрахираме от физическите лимити. Да приемем, че човек може да бъде безсмъртен и застопорен на възраст от 20 години. Замисляте ли се какво ще стане с вас след 100 години, след 200, след 1000? Че то след 20 години  вече не можем да се радваме на неща, които са ни радвали като деца.

преди 5 минути, bojoviki написа:

Смело твърдение.Вярно е,че е се изследват клетките.Но в такъв случай ще има пренаселване на планетата,само ще се множим.Ще се изгуби баланса,освен ако природата не се намеси.Така,че не  мисля да открият как да се подържа тялото вечно.

Не няма да се пренасели планетата по скоро ще започне космическа експанзия

преди 6 минути, Myanmar написа:

Не мисля, че някога физическото безсмъртие е възможно. По-реалистично ми звучи да се прехвърля паметта в ново тяло или дигитализира.

Това са двата най добри варианта

преди 19 минути, Myanmar написа:

Е това е другия вариант разбира се. Колкото и да е безмсъртно едно тяло, то винаги може да бъде наранено, докато при дигитализацията всичко е възможно. В момента се работи и по двата сценария. И при двата има трудности. При тялото трябва да се разгадае процесът поради който клетките забавят деленето си, а при дигитализацията трябва да се познава човешкият мозък на 100%, което в момента е неприложимо.

• Автор
преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Много неясно е зададен въпроса!

Скоро да не си гледал The 100? :)

Не. Мисля, че се опитах, но не ме грабна.

В общи линии свързвам въпроса с изкуствения интелект и с мисълта "Човекът мечтае безсмъртие, а не знае какво да прави в дъждовен следобед".

преди 3 минути, Емил Костов написа:

При тялото трябва да се разгадае процесът поради който клетките забавят деленето си

Нещата не опират ли до грешки при копирането? Като харддиск, в който се появяват все нови и нови лоши участъци.

Защо говориш за това като за задача, която трябва да се разгадае, т.е. има непременно решение?

преди 2 минути, Myanmar написа:

Не. Мисля, че се опитах, но не ме грабна.

В общи линии свързвам въпроса с изкуствения интелект и с мисълта "Човекът мечтае безсмъртие, а не знае какво да прави в дъждовен следобед".

Нещата не опират ли до грешки при копирането? Като харддиск, в който се появяват все нови и нови лоши участъци.

Защо говориш за това като за задача, която трябва да се разгадае, т.е. има непременно решение?

Опират до грешки, защото в момента не се знае даже какво да се копира. Човечестото не знае почти нищо за мозъка. Като орган го познава добре, но принципът на работа е все още неизвестен колкото и опити да се правят в тази насока.

Не, звучи прекалено скучно. Представи си колко неща ще отлагаш във вечността с думите "ще го оставя за друг път". ^^

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Опират до грешки, защото в момента не се знае даже какво да се копира. Човечестото не знае почти нищо за мозъка. Като орган го познава добре, но принципът на работа е все още неизвестен колкото и опити да се правят в тази насока.

Имам предвид копирането на клетки. Белите телца на кръвта се подменят на няколко часа, чревните и стомашните - на 1-2 дни, повърхностния слой на кожата - седмици, костите - 10 години.

преди 1 минута, pix3l написа:

Не, звучи прекалено скучно. Представи си колко неща ще отлагаш във вечността с думите "ще го оставя за друг път". ^^

Ха още един Азимов фен

• Автор
преди 2 минути, pix3l написа:

И оправданието "Нямам време" вече няма да минава.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Имам предвид копирането на клетки. Белите телца на кръвта се подменят на няколко часа, чревните и стомашните - на 1-2 дни, повърхностния слой на кожата - седмици, костите - 10 години.

В момента в който може да се копира този процес, човечеството ще мине в друга ЕРА. И аз чакам да се случи.

току-що, Myanmar написа:

А може да ти направят тяло кат във "Войната на старците"

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

А може да ти направят тяло кат във "Войната на старците"

Зарежете тялото. Въпросът е с ума какво ще се случи. Идеята, че си безсмъртен, не е ли толкова плашеща, колкото и че си смъртен?

преди 11 минути, Myanmar написа:

Зарежете тялото. Въпросът е с ума какво ще се случи. Идеята, че си безсмъртен, не е ли толкова плашеща, колкото и че си смъртен?

Аз ти отговорих и на този въпрос но пак ще ти отговоря ще бъде адски скучно опитай се да си изясниш защо?

Пък и ако само ти си безсмъртен, ще губиш близки и приятели през 50-60 години. Хич не е яка тая работа, ама хич...

преди 6 минути, pix3l написа:

Пък и ако само ти си безсмъртен, ще губиш близки и приятели през 50-60 години. Хич не е яка тая работа, ама хич...

И не е само това ще трупа знание и в един момент всичко ще му се види скучно

преди 7 минути, pix3l написа:

Ще го преживее ... нали е безсмъртен ... докато не дойде шотландския боец и клъц ...

Най- много от всички по въпроса за безсмъртието е направил Чингиз Хан. Посъветвали го да наблегне на физическото възпроизводство. И той се вслушал, направил толкова много деца, че днес редовно можете да видите публикации - Един на всеки 200 носи гените на хана. Вижте се в огледалото, може пък ... и действайте

Иначе какво има в нас 200 млрд. мозъчни клетки, връзките между тях, биологична батерия и тва е , а ... сърце, подробности

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.