Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 8 часа, Мальчик Бананан написа:

Да де, ама ако отида да седна в парка утре на слънцето ще стана "несвободен" с едни 300 лева. Искам да направя отдавна отлагано пътуване при възрастен роднина, не мога. На мен даже регистрацията ми не е тукашна, където съм. Един приятел ми разправя "Излъжи ги, че е болна". Само това оставаше. То не е и смешно. Ако гледах телевизия (отдавна не го правя, даже и мачовете си ги гледам в Интернет) пък нямаше да имам никакъв избор освен да съм подложен на агресивното облъчване. Ако не са новините и предаванията ще е някоя апокалиптика. Интересно защо не дават антиутопии. По-подходящо ще е. Та природния закон си е природен, ако живееш сред природата. В човешката джунгла действат други закони. Не им ли се подчиняваш - гориш.

Aма ти си живееш сред природата винаги и природния закон си важи. И ако нарушиш човешкия закон, който ти забранява да седнеш на тая пейка, това ще ти струва едни 300 лева, но ти ще седиш на пейката. Когато природата го забранява категорично (виелица, градушка или кучешки студ), ти няма да седиш на тая пейка, защото иначе ще платиш със здравето си, и дори с живота. Та... неспазвайки природните закони, гориш доста повече.

преди 2 часа, acnekt написа:

https://m.bild.de/regional/saarland/saarland-news/saarbruecken-saar-student-klagt-ueber-fehlende-flughafen-kontrollen-69887280.bildMobile.html

Студентът Christian Kästel на 26 години пристигна в летището Германия, Франкфурт от Ню ЙОРК САЩ без някой да го е питал за здравословното му състояние, без да измерят даже температурата. Никаква проверка. Даже той се е учудил как така никой не го е питал за здравословното му състояние, все пак идва от рисков регион.

Университетът, където учи в САЩ е затворен и са преустановили учебните часове онлайн.

От летището се оправдаха, че не им бе наредено да проверяват здравословното състояние на пътниците. Има само информация за случващото се.

Има хиляди индикации че заплахата не е реална. Не е само това. У нас, където се настоява за ултрагруби рестрикции, реални мерки срещу разпространение на зараза не се взимат. Дори не се наложи носене на маски. При влизане в страната, не се правят тестове и дори не се мери температура. Подписва се една тъпа декларация, която няма как да се следи дали се спазва. Не съм виждал и да се дезинфекцират улици. Направиха КПП та на големите градове и през тях се минава пак с декларация. Борим вирус с декларации. :D

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 9 минути, miro20 написа:

В случая казах "бори коронавируса"

Не съществуват лекарства, които борят настинката. Имунната система бори настинката. 

Престъпление е срещу една лека настинка да се затваря държавата и да се срива икономиката.

Ти имаш ли болни роднини ? Не ми отговаряй. Нямаш. И никой няма. Щото няма пандемия. Ако имаше, щеше във телевизора да влезе доктор с бяла престилка, а не бостанджийско плашило с черна военна униформа с лампази.

Генерал Бостанджийски не е в телевизора да информира хората, а да ги плаши и да насъсква полицията да глобява народа по 5000 лева на калпак задето диша чист въздух. 

преди 25 минути, _Belial_ написа:

Има хиляди индикации че заплахата не е реална. Не е само това. У нас, където се настоява за ултрагруби рестрикции, реални мерки срещу разпространение на зараза не се взимат. Дори не се наложи носене на маски. При влизане в страната, не се правят тестове и дори не се мери температура. Подписва се една тъпа декларация, която няма как да се следи дали се спазва. Не съм виждал и да се дезинфекцират улици. Направиха КПП та на големите градове и през тях се минава пак с декларация. Борим вирус с декларации. :D

Спряха европарите и се чудят как да изкарат някой и друг лев. Доста противоречива информация се шири.

Още от самото начало се виждаше че където имаше китайци там атаката бе най-голяма. Явно прицел са китайските стоки по света. 
https://news.bnt.bg/bg/a/kak-shche-se-otrazi-krizata-s-koronavirusa-na-dostavkite-na-kitayski-stoki-za-sveta

Брюно Льо Мер, министър на финансите на Франция: Секторът понася двоен удар - от една страна американски мита от 25 на сто заради случая Боинг - Еърбъс, а от друга - затруднен достъп до китайскиа пазар и спад на поръчките.

https://m.dw.com/bg/защо-китайците-усилено-учат-испански/a-43948135

Още през 2015 година китайските стоки съставляват десет процента от общия испански внос. Оттогава насам обемът на китайските стоки в страната е нараснал с 36 процента. 

преди 16 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти имаш ли болни роднини ? Не ми отговаряй. Нямаш. И никой няма. Щото няма пандемия.

Всъщност, всички покашлляваме, кой повече кой по малко, някои минахме и температура....  конкретно аз от февруари съм с променлив успех с нещо като грип. Сега уж вече не. Макар че пак кашлям малко и по рядко.Понякога и с отхрачване на малко слуз от гърлото. Но уж не е нещо серзоно.Профилактично вземам витамини и понякога АСС

Така че съмненията не са ми като твоите дали има или НЯМА коронавирус, а ДАЛИ ВЕЧЕ  не съм го изкарал.

:) 

Останалите ти глупости наистина не мис е коментират :footinthemouth::getout:

преди 1 минута, miro20 написа:

Така че съмненията не са ми като твоите дали има или НЯМА коронавирус, а ДАЛИ ВЕЧЕ  не съм го изкарал.

И защо затворихте държавата и сринахте икономиката заради болест, която се изкарва толкова леко, че не можеш да разбереш преболедувал ли си я или не си ?

И даже пожарникаря искаше да искара танковете да гази вируса. 

Добре се намери кой да го освести. 

преди 8 минути, miro20 написа:

Всъщност, всички покашлляваме, кой повече кой по малко, някои минахме и температура....  конкретно аз от февруари съм с променлив успех с нещо като грип. Сега уж вече не. Макар че пак кашлям малко и по рядко.Понякога и с отхрачване на малко слуз от гърлото. Но уж не е нещо серзоно.Профилактично вземам витамини и понякога АСС

ACC, ако взимаш ще кашлиш не рядко, а често. Аз съм пил какви ли не лекарства. АЦЦ ти действа отхрачващо, предизвиква кашлица, за да можеш да отхрачиш и да махнеш секрета.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

И защо затворихте държавата и сринахте икономиката заради болест, която се изкарва толкова леко, че не можеш да разбереш преболедувал ли си я или не си ?

И даже пожарникаря искаше да искара танковете да гази вируса. 

Добре се намери кой да го освести. 

Нека някой друг да ти отговори. Аз вече се отказах както  казах по горе.  :)

преди 2 минути, acnekt написа:

ACC, ако взимаш ще кашлиш не рядко, а често. Аз съм пил какви ли не лекарства. АЦЦ ти действа отхрачващо, предизвиква кашлица, за да можеш да отхрачиш.

Ами няма лошо в отхрачването . Нека застоялите бацили и инфекции излзиат навън.

Оф, предлагам на другаря Борисов, с цел да ни задържи в изолация да отмени всякакви гранични и митнически такси за внос на компютри и компютърни компоненти, също и да направи ДДС-то 0% и корпоративният данък на фирмите занимаващи се с внос и продажба на тия електроники 0%  и въобще да направи така, че цените на компютрите и частите да не се товарят по никакъв начин, заради вътрешно държавните  и ЕССР правилата. Като си накупим мощни и евтини компютри, ще се кротнем от излизането, щото ще се заиграем с новите железа.

преди 18 часа, XEPO-1 написа:

Точно три страници по-назад го написах,но понеже от тогава насам става въпрос само за конспирации,тайни заговори и военно положение никой не обърна внимание.Обясних и защо бяха изфабрикувани тестовете.След срещата на Европейския съвет /проведена онлайн/ със сигурност знам,че гърците взеха помощ от още 2 милиарда евро,която няма да се счита за дълг и да се връща.Нашите управници какво са получили идея нямам,но факта че срещата изобщо не е отразена в никоя медия е леко озадачаващ.

Толкова ли е трудно да приемете, че се е получила грешка в данните от сайта?

Лесно може да се проследят съобщенията от брифингите на щаба за всяко денонощие назад и да се види, че няма как към тази дата тестовете в България да са били само 566.Отделно в интервюто с генерал Мутафчийски, Борисов и Дончев при господарите на ефира имаше въпрос към генерала колко тестове са направени в България при което той отговори, че като брои тестове на милион население България се движи в средата в сравнение с другите европейски страни.

преди 42 минути, miro20 написа:

Нека някой друг да ти отговори

Ама аз не питам нищо.

Аз знам, че няма пандемия. Има лека настинка, а може и да няма.

Излъгаха ни и въведоха комунизъм.

1. Забранено е да се събират хора.

2. Забранено е свободното придвижване.

3. Забранено е да се разхождат хората из парковете, под чудовищната заплаха да ги глобят 1 годишна работна заплата.

4. Разрешиха се подслушванията 

5. Забраниха се повечето демократични граждански права и свободи

преди 4 минути, M.Николов написа:

Отделно в интервюто с генерал Мутавчийски

Неправилно си го написал.

Името на този нагъл измамник и сатрап е Геерал Бостанджийски

Щото е едно бостанско плашило. Турен е в телевизора да лъже хората и да ги плаши

преди 2 минути, M.Николов написа:

Отделно в интервюто с генерал Мутавчийски, Борисов и Дончев при господарите на ефира имаше въпрос към генерала колко тестове са направени в България при което той отговори, че като брои тестове на милион население България се движи в средата в сравнение с другите европейски страни.

Демек, съвсем откровено си каза, че не знае. :D

преди 10 минути, sliderum написа:

Оф, предлагам на другаря Борисов

другаря Борисов въведе комунизма вече. Сички се прибраха в боксовете и си чакат реда за концлагерите

Ако не бяха го озаптили, щеше да изкара и танковете. Малко остана

преди 19 минути, M.Николов написа:

Да, ето това е което трябваше да ни кажат:

https://news.bg/your-voice/rechta-koyato-ne-chuhme-a-zasluzhavame.html

Каквото имаше за казване го каза Английската кралица в неделя.По добре да се слушат хора които са столетия в политиката  отколкото няколко наследника на Щази ,месари ,пожарникари и какви ли не.

преди 20 минути, M.Николов написа:

Само първото изречение като прочетеш и си викаш: Иваааааси мазната мистрия братче. :D

преди 2 часа, miro20 написа:

А никой не говори за Influenza type.B/Victoria. Тази гад най-вероятно е отминала, но беше изключително гадна. Приятел го кара три седмици. Всъщност... няма как да кажа дали е било точно "Виктория" - това беше един от активните вируси тази зима. Лекарите говориха за него активно и изведнъж спряха. Всъщност, COVID излекува човечеството от болести, от проблеми, от всичко. Радио, телевизия, Интернет. Няма друга тема. Няма корупция, няма смърт от друго. Няма бедност, няма деца, нуждаещи се от спешна помощ.  4 месеца, милион и 250 хиляди положителни, малко под 70 000 смъртни случая, кой знае колко от тях са COVID директно. Това е лудост.

THE DAY THE WORLD STOOD STILL.

Иначе относно онези conspiracy клипчета с празните болници... Има си логично обяснение - няма планови операции, много хора са изръчкани просто да си ходят по домовете. В очакване на буааааа.... СЗО терор. Гледайте пропагандното им филмче Contagion. И все още си чакам Гебрейесус да се появи по телето и да каже: "Айде живейте, бе. Тренировката свърши", ма едва ли:

https://btvnovinite.bg/svetut/shefat-na-szo-se-objavi-protiv-barzoto-vdigane-na-ogranichenijata-vav-vrazka-s-pandemijata.html

Същата СЗО, която се правеше на застреляна в края на януари пред китайците.
Американските медии отдавна говорят за топлите отношения между тоталитарния режим в Китай и СЗО. Само няколко от материалите:

Цитат

https://thehill.com/opinion/international/487851-china-and-the-whos-chief-hold-them-both-accountable-for-pandemic

We believe the organization’s director-general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, like China’s Xi Jinping, should be held accountable for recklessly managing this deadly pandemic. Tedros apparently turned a blind eye to what happened in Wuhan and the rest of China and, after meeting with Xi in January, has helped China to play down the severity, prevalence and scope of the COVID-19 outbreak.

https://nationalinterest.org/blog/buzz/china-helped-put-man-charge-world-health-organization—-it-paying-136002

Цитат

Now, Tedros is leading the WHO, an arm of the United Nations, in providing cover for China’s oppressive regime as it attempts to shirk responsibility for the global coronavirus pandemic.

Despite all evidence to the contrary, Chinese authorities are weaving a false counternarrative in which China was actually the victim of a foreign virus that it quickly moved to contain. And the WHO is helping them do it.

Tedros has praised China’s “transparency” and held up the country as a model response  — even though the communist regime covered and then concealed the severity of the outbreak.

https://www.washingtontimes.com/news/2020/apr/1/world-health-organization-and-its-leader-play-chin/

Светът в момента има един-единствен лидер - Си Дзин Пин.

преди 10 минути, M.Николов написа:

Мда, дали ще се разпознае някой?:)

spacer.png

П.С.Признавам си, картинката я копирах от друга тема. За пропаганден материал, доста слабичко

А овцете къде са? За пропаганден материал, доста слабичко. Вече експлоатират и детски труд ли?:ass:

преди 36 минути, M.Николов написа:

Пак щяхме да се усетим, че ни лъжат и искат да въдворят комунизъм и мракобесие.

Ми то болни няма бре. Който е болен да си дигне ръката. Няма нали ?

Искат да въдворят комунизъм. Иначе що другаря Борисов се разсърди, като не му дадоха да изкара танковете ?

преди 6 минути, Мальчик Бананан написа:

А овцете къде са?

На сигурно в кошарата.:)

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Иначе що другаря Борисов се разсърди, като не му дадоха да изкара танковете ?

Това кога?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.