Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Геерал Бостанджийски на брифинга сутринта.

Наистина ли четеш само 24 часа ?

Не бе смешко, питам кой казва, че тези придружаващи заболявания са несъвместими със живота.

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 2 минути, M.Николов написа:

Не бе смешко

Като свършат аргументите, почват обидите

Как ще се справиш с 2600 жертви в САЩ, като нямаш нерви да се информираш от компетентни лица, за същността на придружаващите заболявания.

Не ти казвам да слушаш мене. А да питаш познати лекари и да се информираш от гугъл, в областите, в които нямаш познания. Иначе всеки може да те завърти около малкия си пръст.

Женен ли си ?

Баси, 5 часа практикувах бира на пейка, пък колко неща сте успели да напишете... за някой друг форум.

преди 21 минути, M.Николов написа:

Е ми, най-ефикасен за момента е начина за борба в Германия - на над 120 000 заразени имат под 3000 починали(общо до сега).

Може би четат правилно? Дай реална цифра за починалите от сезонен грип, пневмонии и сърдечен удар за България за последните два месеца?

В Швеция са получили имунитет към коронавируса много повече хора, отколкото в Германия поради факта, че са имали повече контакти с вирусносители.

При заразените здрави млади, по-стари и най-стари хора болестта никога не завършва със смърт.

Тъй като вирусът е смъртоносен най-вече за старите хора, имащи тежки хронични заболявания, в Швеция вече са затворили за посещения старческите домове.

Децата и младите хора с тежки заболявания също не са пощадени от вируса и техните близки доброволно спазват строга карантина.

Мисля, че при една нова вълна броят на разболелите се от коронавирус в Швеция ще бъде драстично по-малък, отколкото в Германия и други държави, въвели задължителни строги ограничителни мерки.

преди 3 минути, Kiddo69 написа:

Баси, 5 часа практикувах бира на пейка, пък колко неща сте успели да напишете... за някой друг форум.

Може би четат правилно? Дай реална цифра за починалите от сезонен грип, пневмонии и сърдечен удар за България за последните два месеца?

А една бира и танцьорка не искаш ли?

преди 2 минути, Мойра написа:

Мисля, че при една нова вълна броят на разболелите се от коронавирус в Швеция ще бъде драстично по-малък, отколкото в Германия и други държави, въвели задължителни строги ограничителни мерки.

Може, ама за сега е само твоя мисъл.

а сега си представете, че миналата година поименно, всекидневно ви изброяват жертвите на сезонен грип. Същата работа... Само, че Боко нищо не може да направи, щото е световен тренд, и щото "няма държави, няма народи, няма идеологии. Има Корпорации и конгломерати".  Той само се оплита като пиле в кълчища, барабар със целият му "щаб"- тука има, тука нема...

Как четеш само. Той нищо не иска. Опитва се да те подсети, как те манипулират от масмедиите.

Няма нужда да му отговаряш. Това е реторически похват.

не, минавам на салата...

преди 10 часа, skalata_73 написа:

Не само ромите са роми. Цялата държава ни е циганска. Да съберят софиянци на жълтите павета да се нацелуват, да се заразяват всички и да са свършва. Заради такива малоумници страдат и тия дето спазват някакви правила и цялата тая простотия вместо да се уталожи за по-кратко време ще продължи с месеци.

Не с месеци, а с години даже. Аз днес бях на работа, един от малкото. Добре че пропускателния пункт е на Мартен :)  Иначе щяха да ми пуснат неплатен, щото днес отработвахме един такъв ден отпреди десетина дена, а миналата събота друг. Някак си цялата ситуация ми стана доста напрегната. Почнах да се чувствам като престъпник по пътищата и постоянно очите ми на 4 за качулати...да не би пък белезници да ми сложат. Щото тия дни на един познат пенсионер в Дружбите и белезници му сложили ченгетата, задето седнали на една пейка. Няма да се учуда, ако и мен закопчеят по някое време. Те Сидеров закопчаха, та мен ли няма...

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Как четеш само. Той нищо не иска. Опитва се да те подсети, как те манипулират от масмедиите

Я ми кажи ти познаваш ли някой починал от грип, защото аз не.

А да, вчера ме болеше гърлото малко, зачерви ми се и езика...ама пих до 6.30 бира и ракия. Днес нищо ми няма. Откак почна това положение, поне 3-4 пъти си бях я хремав, а гърло, я нещо друго да ме наболява. И аха да изтрещя, че вече съм и аха, след ден два съм в нормата, хаха....Да ви го натаковам... Като лъжливото овчарче стана. Човек веднъж ще се разболее истински и никой няма да му помогне, щото и човека ще си мисли, че е фейк цялата тая работа! Имам предвид болестта му, не короната, щото тя короната си е фейк отвсякъде.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Може, ама за сега е само твоя мисъл.

Естествено, само една нова вълна (пази боже!) би доказала дали съм права или не.

П.П. Благодарна съм, че все още не са ми отнели правото да мисля и да споделям мислите си с други хора.

Екстра!

преди 3 минути, M.Николов написа:

Я ми кажи ти познаваш ли някой починал от грип

Да, познавам. Един съсед почина от грип. Това каква връзка има.

Коронавирусите не са толкова смъртоносни, колкото са грипните вируси. Корона вирусната инфекция не е грип, а е лека настинка.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Я ми кажи ти познаваш ли някой починал от грип, защото аз не.

Що, от Корона познаваш ли?

преди 2 минути, Мойра написа:

П.П. Благодарна съм, че все още не са ми отнели правото да мисля и да споделям мислите си с други хора.

Не виждам някой и да се опитва за момента.

преди 17 минути, Мойра написа:

В Швеция

Вирусите обичат нормални климатични условия, а не северни или африкански ... ;) 

Всички говорят за CO беше, но за Африка не ... що ли ... там има комари и някаква друга болест де се разнася от тях ...

Та .... след китайците може би следват ... хм .... пак някакви неща предавани по обичаен начин, т.е. с реален преносител, а?!

Докато духа от севера (Игра на тронове) .... добре, но ако се обърне вятъра на промяната, то какво, а?!

Та, и на студено и на горещо не може вид микро да съществува ...

Та, явно атаката е към хората към нормална среда, а не екстремална ....

преди 1 минута, M.Николов написа:

Не виждам някой и да се опитва за момента.

Тук - да, но на други места е препоръчително да не се мисли, и най-вече да не се споделят мисли с непознати субекти.

:)

преди 9 минути, Ъндъртейкър написа:

щото тя короната си е фейк отвсякъде

Да, и е обидно някак си, как успяха заради лека настинка, да ни наложат домашен арест

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Да, познавам. Един съсед почина от грип. Това каква връзка има.

Коронавирусите не са толкова смъртоносни, колкото са грипните вируси. Корона вирусната инфекция не е грип, а е лека настинка.

преди 4 минути, Kiddo69 написа:

Що, от Корона познаваш ли?

За сега не, но нали това ви е мантрата щом не познавате, значи няма, а всички ни обяснявате как от грипа имало повече жертви, пък аз и от грип не знам някой познат да е починал.

За сега не, но нали това ви е мантрата щом не познавате, значи няма, а всички ни обяснявате как от грипа имало повече жертви, пък аз и от грип не знам някой познат да е починал.

Кой ти е преподавал логика ?

Коронавирус: Китай трябва да каже цялата истина

Цитат

А ако коронавирусът наистина е тръгнал от лаборатория в Ухан? Да, звучи като филмов сценарий и твърде много намирисва на заговорническа теория. Но какво, ако е истина? Пекин трябва най-сетне да каже всичко, което знае.

Твърдението, че опасният коронавирус е тръгнал от лаборатория в Ухан, се разпространява от доста време насам. Повечето изследователи все пак изхождат от тезата, че вирусът има естествен произход. Американските тайни служби също са склонни да приемат тази версия.

Каква е цялата истина?

Правителството на Тръмп обаче е изпълнено с подозрения: иска лично да изясни въпроса и настоява за информации от китайското ръководство, което на свой ред отхвърля всички обвинения. Само че това вече не е достатъчно: след избухването на епидемията в Ухан умишлено са били прикривани информации за заразата - това се знае и е документирано в достатъчна степен.

Какво, ако учените там действително са работили над някакъв вирус - без значение с каква цел, а той после се е изплъзнал от техния контрол? Ужасяващите последици са видими по цял свят.

Да, това наистина звучи като филмов сценарий и твърде много намирисва на заговорническа теория. И да, президентът Тръмп е известен с това, че обича да търси изкупителни жертви, за да се измъкне от отговорност. Но за повече яснота настояват и хора във Вашингтон, които в никакъв случай не се числят към кликата на угодниците.

Какво нагло самодоволство само!

Пекин е длъжен да разкрие всичко, което знае за коронавируса. Китайското ръководство няма право да крие, да замазва или да задържа информация. Защото от това зависи животът на стотици хиляди хора - сега и в бъдеще. Да не говорим, че става дума и за това доколко изобщо оттук нататък ще може да се вярва на Китай.

И какво нагло самодоволство само: Китай взе да празнува успехите си в борбата срещу КОВИД-19, макар че смъртоносната болест тръгна именно оттам. И изправи целия свят на ръба на пропастта.

https://www.dw.com/bg/коронавирус-китай-трябва-да-каже-цялата-истина/a-53159582

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Да, и е обидно някак си, как успяха заради лека настинка, да ни наложат домашен арест

Ага, по някога или понякога си забавен и забавен и де да знам ... не забавен, а банален ... :) 

Брат ми в момента в София отива на църква ... та ... :) Какъв домашен арест ... :) Това не е филма ... :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.