Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Кой ти е преподавал логика ?

А на теб кой ти даде диплома?

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 4 минути, M.Николов написа:

За сега не, но нали това ви е мантрата щом не познавате, значи няма, а всички ни обяснявате как от грипа имало повече жертви, пък аз и от грип не знам някой познат да е починал.

ми аз не познавам, знам само за едни лелички и чичковци (набори демек) дето ми ги врът в лицето по скайп- колко страшно било, едни масови гробове ми показват, тука едни викат как ада идвал, чували за трупове, едни неща... да се уплаши човек. Мен ме е страх какво ще ям другият месец... как ще издържам семейство... а вече много хора не знаят какво ще ядат довечера... Ти такива познаваш ли? Щото аз познавам. И знам, "че да си стоим по къщите не е план"

преди 26 минути, M.Николов написа:

Я ми кажи ти познаваш ли някой починал от грип, защото аз не.

Аз познавам 1, а съм чувал и за други случаи. Усложнението е свързано пак с двойна бронхо-пневмония и смърт.

преди 2 минути, Kiddo69 написа:

И знам, "че да си стоим по къщите не е план"

https://news.bg/health/imunolog-pri-pandemiya-nay-dobrite-merki-sa-prevantivnite.html

Естествено, мерките ще се променят според развитието на ситуацията.Няма да си стоим всички в къщи вечно, скоро ще има развитие.

преди 10 минути, karadzha написа:

Аз познавам 1, а съм чувал и за други случаи. Усложнението е свързано пак с двойна бронхо-пневмония и смърт.

Е, ти сигурен ли си, че е починал заради грипа, а не заради придружаващи заболявания?

преди 1 час, M.Николов написа:

ами и си вреден за околните.

Не му говори така де. Той наднича от другите вселени през средния... пръст , упс - път. Все пак е капитан, при това е "просветлен", а? Я някой друг тук да се похвали че е капитан на кораб. Морета, океани - човека таман се прибра и хоп - карантина, щот е плювал по разни места... Карантината ще мине и пак ще плюва. Докато не плюва ще плюва по бостанджийски, по бб, по световното правителство и комунистите - от които най-много го е страх, щото те били последното на света...

Та - човека си има рецитация. Тия дето играят игрички не им пука за аргументи и доказателства, ако ще и всеки ден, всеки да пуска по 20 линка - тия са лъжци, баннат от гугъл, тва е настинка, концлагери са вече градовете... Всяка мантра е нужно да се повтаря до скъсване - ако някой му изброи само днешните повторения... и вчерашните... и завчера или миналата седмица... - едно и също е.

То се чете - едно и също е, без разлика на кого, как, защо, кое... най-важното е рецитацията да се повтаря за да се събират сходни авери по сходни страсти. И - воалааа - такива се намират веднага. Ден да мине, друг да дойде - всеки си има негова рецитация и е важно да я намира при други за да 'им е интересно'. Медиите тва, платени журналисти - мантри и лайкове - за аверите помежду им.

Така се споява групичката със сходни мантри, дето се изживява на активисти. За да има спойка се формира и "противника" - тоя 50%, другия 40... дружно да хапят, щото то глутницата от вълчета всъщност са си просто агънца. Пък и Повтарящите винаги търсят сходни... именно в тях им е "интересното".

преди 10 минути, M.Николов написа:

https://news.bg/health/imunolog-pri-pandemiya-nay-dobrite-merki-sa-prevantivnite.html

Естествено, мерките ще се променят според развитието на ситуацията.Няма да си стоим всички в къщи вечно, скоро ще има развитие.

Е, ти сигурен ли си, че е починал заради грипа, а не заради придружаващи заболявания?

Аха, почина от нюмонията човеко! Щото при короната нищо не е сигурно, освен че може да умреш от черепно-мозъчна травма като придружаващо я заболяване (доказано е):D

преди 7 минути, M.Николов написа:

А ти видя ли какви глупости пишат в БАН? https://boulevardbulgaria.bg/articles/tri-stsenariya-za-razvitie-na-krizata-spored-ban

Или, чете ли Мангъров за 70те % 

"Oщe вeднъж - зa дa ce cпрe тaзи инфeкция трябвa 70% oт хoрaтa дa ca прeкaрaли зaбoлявaнeтo. Мнoгo e вaжнo тeзи 70% дa ca oт тaзи cтрaнa нa нaceлeниeтo, oт кoятo ca млaдитe и cилнитe. Aкo ce зaпoчнe oт другaтa cтрaнa, тaм къдeтo ca cтaритe и бoлнитe, кaктo тoвa ce cлучи в Итaлия, Иcпaния и CAЩ, нeщaтa щe бъдaт мнoгo трaгични. Трябвa дoкoлкoтo мoжeм дa кoнтрoлирaмe прoцeca умнo."

А нашите? Доказват предсказание за пик с масово тестване... за по сигурно- в гетата.

отивам да си правя салатата, сякаш да споря тук не ми е приоритет.

преди 8 минути, M.Николов написа:

а не заради придружаващи заболявания?

ма "придружаващите заболявания" защо трябва да са "причината". До някакъв момент "тия заболявания" не довеждат до смърт. Идва вируса, те са позитивни - а дали не са умрели от "заболяванията си".

Има хора и на 100 с такива заболявания. Има столетници, които вече са се заразили и са оздравели. Имаше тийнейджър сред жертвите в чужбина - има си критерии кога се приема да е в "счетоводството" на короната. Тия критерии не са по форумите, щото сред тия професори и академици дето са дежурни по всичко, няма нито един лекар. Вижда се от световната картина, че и лекари имат проблем и си остават само лекари, чели учебници, без грам виждане за държавност и сложността която се изисква да се жонглира, за да се пазят хора, които се играят на бунтари и рефлекторно считат тия, дето се грижат за тях, за насилници, сговорници, лъжци - само и само да е по-лесен живота и обясненията. Но се правят и на доктори, щото не са баннати от гугъл и четат "както дявола евангелието".

От спин кой да умира - пада имунитета и се умира от всяка инфекция. защо не я пишат на инфекцията, ами от спин?

преди 4 минути, karadzha написа:

Аха, почина от нюмонията човеко! Щото при короната нищо не е сигурно, освен че може да умреш от черепно-мозъчна травма като придружаващо я заболяване (доказано е)

Е, тя черепно мозъчната травма била преди няколко години, ама да не издребняваме чак толкова.:wub:

преди 8 минути, karadzha написа:

Щото при короната нищо не е сигурно,

Абе ... прощавай, че те читирам, но при короната всичко било ОК, т.е. гледа си здравето, но нейните внуци не могат нещо да се разберат кой да е новата корона ... :) 

Не забравяй, че не трябва вид принц да се прехвърля ... ;) А, той на камилата (пръв любима нас човека...) ... :) 

преди 33 минути, Kiddo69 написа:

Мен ме е страх какво ще ям другият месец... как ще издържам семейство... а вече много хора не знаят какво ще ядат довечера... - #metoo

Ти такива познаваш ли? Щото аз познавам. И знам, "че да си стоим по къщите не е план" - ако не познавате - приятно ми е да се запознаем.

преди 1 минута, Kiddo69 написа:

А ти видя ли какви глупости пишат в БАН?

ма в БАН ли ги пишат? И как пишелите от БАН им ги пише тия от "булевард България"? :)

Такива сте смешковци, с тия повторения и вечни подбрани линкове да са удобни за повторенията и личните религии. Мангъров си получи личната слава именно с позоваванията на всякакви медии. Който каквото докопа си изцеди за него си - доцента, на когото после да се позоват. Какво зависи от Мангъров - нищо. той може да си говори каквото си иска, щото нищо не зависи от него. Даже и от лекарският съвет не го взеха - щото е голем специалист. Но пък той си направи лична слава човека, по медийната рецепта.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2927143820699684&set=gm.3158327267546855&type=3&theater

Такива сте смешковци, с тия повторения и вечни подбрани линкове да са удобни за повторенията и личните религии. - бойкофеновете не си ли подбират линковете също?

преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Абе ... прощавай, че те читирам, но при короната всичко било ОК, т.е. гледа си здравето, но нейните внуци не могат нещо да се разберат кой да е новата корона ... :) 

Не забравяй, че не трябва вид принц да се прехвърлят ... ;) А, той на камилата ... :) 

Извинявай, ти да не си уфсъта? Щото се изразяваш точно като нея:D

преди 4 минути, M.Николов написа:

Е, тя черепно мозъчната травма била преди няколко години, ама да не издребняваме чак толкова.:wub:

Преди колко години и какви са пораженията? Щото се говореше за тежка черепно- мозъчна травма. Това би трябвало да значи увреждане на мозъка, нали?

преди 3 минути, _ramus_ написа:

ма "придружаващите заболявания" защо трябва да са "причината". До някакъв момент "тия заболявания" не довеждат до смърт. Идва вируса, те са позитивни - а дали не са умрели от "заболяванията си".

Има хора и на 100 с такива заболявания. Има столетници, които вече са се заразили и са оздравели.

А де, нали и аз това питам "просветления", който дори ги обяви за "несъвместими с живота" как така до появата на вируса пациенти с тези заболявания са си живели?Нали са "несъвместими с живота"?

току-що, Mapuku написа:

бойкофеновете не си ли подбират линковете също?

разбира се . Смешковците са сред всички групи и всички правят едно и също - с подбирането и повторенията си.

Ха сега де! Мутафчийски реве в новините, че много се увеличават болните и какво ли не! Ами нали чакахте пика? Борисов ни обеща АДА за Великден? Какво ревете? Май верно и вие си говорите както ви е удобно!

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Преди колко години и какви са пораженията? Щото се говореше за тежка черепно- мозъчна травма. Това би трябвало да значи увреждане на мозъка, нали?

Не е задължително,  много хора са претърпели ЧМТ, след което са се излекували и нямат никакви оплаквания или поне не такива, които да са животозастрашаващи.

преди 30 минути, karadzha написа:

бронхо-пневмония

Това го имаше и 18, 17 и т,н, но тогава не го ползваха някои, що ли, а?!

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Това би трябвало да значи увреждане на мозъка, нали?

ти нали цитира от поп-сайт - пейстна си думичките и рецитацията - за мозъчното увреждане... Така де - за да имаш да си повтаряш нещо си, да си сочиш посоката. На кого я сочиш - не е ясно, но пък е "посока".

преди 1 минута, barbuncela написа:

Май верно и вие си говорите както ви е удобно!

чакай сега - нали беше просто настинка някаква и е лъжа? Нали беше " всеки град "кон(с)лагер". 

преди 6 минути, karadzha написа:

Извинявай, ти да не си уфсъта? Щото се изразяваш точно като нея:D

Аватара е зает ... но не съм вълк ... ;) По може да съм български лев ... ;) или Левски прероден ... че модерно е някакви прераждания ... :) 

преди 3 минути, M.Николов написа:

много хора са претърпели ЧМТ

ЧМТ е само общо определение. Травмите са много видове, различни по поражение и проблеми. Различни хора, различно здраве, психика, заварено положение...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.