Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 2 минути, badr написа:

Николов, позволявам да ме намираш за смешен колкото и както намериш за добре.Но личните ти премеждия, при мен, няма как да минат за критерий пред научна класификация.Ако успееш да представиш друга такава заповядай.

Да беше прочел края на статията която предложи.

"Дългосрочните усложнения, които могат да се наблюдават около 6 месеца след травмата и влошават качеството на живот са: безсъние, депресия и тревожност, посттравматично главоболие (тензионно или мигренозно), когнитивни нарушения и паметови нарушения."

Кое от тези би довело до смърт, според теб?

преди 5 минути, _Belial_ написа:

Пич, не приемай всичко което не кореспондира с желанията ти като заяждане. Понеже някакси станах доста скептичен, към твърденията за лични преживявания в мрежата, обикновено искам доказателства. За моите собствени имам такива и мога да ги покажа при изразяване на съмнение. Надявам се че ме разбираш и ще направиш най- доброто, за да се разсеят съмненията.

Пич, при нужда мога да докажа думите си.Други желания?

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 минути, M.Николов написа:

Пич, при нужда мога да докажа думите си.Други желания?

Никакви пич! Щом смяташ че няма нужда. :)

преди 12 минути, M.Николов написа:

"Дългосрочните усложнения, които могат да се наблюдават около 6 месеца след травмата и влошават качеството на живот са: безсъние, депресия и тревожност, посттравматично главоболие (тензионно или мигренозно), когнитивни нарушения и паметови нарушения."

Ти сериозно ли смяташ че си възразил нещо смислено.Да ти повторя, че нещо ти убягва смисъла.Ето какво написа ти.

Цитат

Реално, повечето пациентите са именно с различно по-тежест  комоцио(мозъчно сътресение), а изпаднали в кома са много малък процент в най-тежките случаи на мозъчно сътресение.

И както се вижда това е откровена глупост.При всяка ЧМТ има изпадане в кома, а не както твърдиш ,ти, в много малък процент.

Тя и скалата за оценка се нарича Глазгоу Кома.Дали случайно използват думата "Кома" при класификацията?

След това трябва ли да ти обяснявам, че съпътстващо заболяване съвсем не означава отминало.И глаголните времена ли не познаваш?

преди 11 минути, M.Николов написа:

Още нещо по въпроса за стадния имунитет:

https://www.24chasa.bg/novini/article/8472176

A... библията...

преди 41 минути, M.Николов написа:

Всяко едно! И то много по- летално от грипен вирус.

преди 1 час, XEPO-1 написа:

Най-големия фокус в случая го правят щраусите-Заравят си главата в пясъка и си мислят,че всичко е конспирация.

Това не е фокус. Това е реакция на уплашено същество, което ограничава кръгозора си до съобикалящата го среда. Можеш да си заровиш главата в пясъка от ковид, и да живееш там. Да не забравиш маската!

Какво става в Белорусия:

преди 26 минути, badr написа:

И както се вижда това е откровена глупост.При всяка ЧМТ има изпадане в кома, а не както твърдиш ,ти, в много малък процент.

Тя и скалата за оценка се нарича Глазгоу Кома.Дали случайно използват думата "Кома" при класификацията?

Просто имаме различно разбиране за кома.

Да не споменавам и, че според това, не е задължително да си губил съзнание:

https://pirogov.eu/bg/cherepno-mozchni-travmi-obshcha-informatsiia_p95.html

Кома не е разбиране, а състояние. От кома не можеш нито да се заразиш, нито да се излекуваш. То може да премине, може и да не премине. В зависимост от степента на мозъчното увреждане.

Всяка травма е фор лайф. Както и да зарасне счупеното, то си остава счупено. И е само въпрос на обстоятелства, дали ще даде поле на изява за някакви микроорганизми.

преди 25 минути, Kiddo69 написа:

Това не е фокус. Това е реакция на уплашено същество, което ограничава кръгозора си до съобикалящата го среда. Можеш да си заровиш главата в пясъка от ковид, и да живееш там. Да не забравиш маската!

Може би ако бях в твоя кокошарник щях да направя така.За щастие не съм.

п.п. за пръв път виждам някой самичък да си лайква мненията...

преди 4 часа, M.Николов написа:

Има и други причини за изпадане в кома,

никакъв смисъл няма - само си губиш времето. Той нормален диалог не е способен да води, защото само ще му пречи да си повтаря по сценария си. Това последното му е най-важното нещо - на него и на още няколко експерта и доктори. И внимавай че неговата го е учила на лекарски морафети. Това добре - но той не е учил особено нито в училище, нито от нея. Но пък по форуми да върви раздувката.

И само не го питай що му е такъв ника и какво означава.

Темата е религиозна още от самото си начало, в нея основното е да е мегдан за религиозните повторения по зададен канон на няколко човека. Затова е създадена, това е приоритет за тях. Най-досадни са непрекъснатите повторения - като че е сбирщина от папагали, които си крещят каквото са си запомнили вече.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Честно казано, вече ми става досадно.И се чудя що ли се напъвам.

утре ще започне всичко наново... И пак... и пак - всеки ден, с едни и същи повторения, само линковете се сменят, пък коментарите са пак същите, заради личния репертоар.

преди 13 минути, Mapuku написа:

https://bg-mam.ma/p/1198767/40584857

дотук с щаба и със секси генерала. сега ако сме нормални хора......

Цитат

<meta name="description" content="Всички мнения за вируса и последствията от него">

<meta name="keywords" content="бременност, забременяване, зачеване, раждане, секцио, бебе, бебешки, детски, контракции, стрии, козметика, мама, майка, татко, баща, деца, дете, ясла, детска градина, училище, АГ, гинеколог, болница, памперс, аборт, противозачатъчни, спирала, майчинство">

<meta name="theme" content="bgmamma">

😆😆😆

на 28.02.2020 г. в 0:02, Ивайло Димов написа:

Че медиите преекспонират нещата и паника е ясно ,ама преди има няма 100 години испанския грип е убил над  30 милиона

Отдавна не съм те виждал, къде избяга

Доколкото разбрах в последните няколко дни тук, имаме 3 отбора. 1- има Ковид, 2- няма Ковид, 3- Чувствам се объркан. Ма то и с гласуването в парламента е така де, че това не е кой знае какво прорицание. Разликата е, че ако се замислите- дали има Ков, или няма- резултатът е все един и същи... Всички сме преебани. Хората, които имат работа да погледнат тези, които нямат- утре може да сте там. Тези, които позват осигурителни блага- мнооого лесно кранчето може да спре.Тези, които имат спестявания- каква е гаранция, че утре не сте жертва на хиперинфлация? Но вероятноста да умрете от Ков, е много по- малка. Цялата моя индустрия- круизната- е под вода. Не знам, дали някога ще се върне. Определено не и тази година. В най- мрачните прогнози- ако има такова животно Ков- жертвите на пандемията в България ще бъде около 5000... дали вие, или някой, който познавате ще е в това число- еми, кой да ви каже, със сигурност познавате по- вече хора загинали в ПТП отколкото някога ще познавате от Ков... но нищо вече няма да е същото.... Не знам, имал съм моменти на съмнения, като всеки един разумен човек, но цялата тази пандемия ми се вижда... нереална. Някъде нещо мирише.  Защото косвените жертви на Ков, ще бъдат петторно по вече от самият вирус. ако го има...  Въпросът на темата в този форум е "масова истерия или реална опастност". Моят отговор е- реална опастност... с вирус, без вирус, реална опастност.

преди 44 минути, _ramus_ написа:

никакъв смисъл няма - само си губиш времето. Той нормален диалог не е способен да води, защото само ще му пречи да си повтаря по сценария си. Това последното му е най-важното нещо - на него и на още няколко експерта и доктори. И внимавай че неговата го е учила на лекарски морафети. Това добре - но той не е учил особено нито в училище, нито от нея. Но пък по форуми да върви раздувката.

И само не го питай що му е такъв ника и какво означава.

Темата е религиозна още от самото си начало, в нея основното е да е мегдан за религиозните повторения по зададен канон на няколко човека. Затова е създадена, това е приоритет за тях. Най-досадни са непрекъснатите повторения - като че е сбирщина от папагали, които си крещят каквото са си запомнили вече.

пък за тебе се чудя, как можеш с толкова много думи да кажеш нищо?

преди 1 час, XEPO-1 написа:

Може би ако бях в твоя кокошарник щях да направя така.За щастие не съм.

как? Няма значение- молбата ти е отхвърлена!

Хм. Интересно , преди лекарите и сестрите били такива , онакива. Много получавали , имало много легла и много пари били налети в здравеопазването....обаче какво се оказа няма маски , нямаше спирт дори , няма вече специалисти понеже явно са забегнали някъде другаде , където ги ценят. Имаме се извънредно положение , страшно удобно на диктатори в стил парламента и правителството  - това съм аз спасителя и подкрепян от ръгата господня ... Много ама много удобно.

Та да питам къде отидоха парите бре калпазани?! Какво се опитвате да откраднете? Какви са тия неадекватни мерки? Що за професионалисти има в това правителство като се има предвид примерно ,че в една агенция като НАТ има специалист с образование ....снайперист. Калинки до калинки.

Що за възпитание и обща култура от тия гарвани от телевизора да ми говорят за трупове и хладилни камиони ?! Колко смятат да затягат дупката на колана и колко хора ще издържат на това? Мислят ли изобщо? Калпазани.

пп. Прочем не е по темата ама честит Ви нов ремонт на ремонта във Варна, явно 40 милиона на километър са малко за да зейне тази дупка там. Та кой там ряза лентички и кой сега ще плати ремонта? Някой ще осъдят ли? Ало ръката господня - самосезирай се.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 9 часа, M.Николов написа:

Е ми, най-ефикасен за момента е начина за борба в Германия - на над 120 000 заразени имат под 3000 починали(общо до сега).

Най-зле са в Италия, Испания и САЩ.В САЩ само за едно денонощие имаха 2500 починали.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8467948

Така де... Ню Йорк се върна 3 дена назад и добави 3700 потенциално починали от корона вирус. От 14ти Април включително, Ню Йорк рипортва дори тези които не е доказано че са били болни от корона вирус, за жертва на вируса. Включително и тези дето са си умрели по домовете, без да си ги изследвали. Момчетата надуват балона, сеят паника и плашат хората.

https://www.worldometers.info/coronavirus/us-data/

преди 8 часа, M.Николов написа:

...

Естествено, мерките ще се променят според развитието на ситуацията.Няма да си стоим всички в къщи вечно, скоро ще има развитие.

...

Добре де... И за втората вълна ли шсе крием така? И за третата ли?

преди 48 минути, darkterminal написа:

Така де... Ню Йорк се върна 3 дена назад и добави 3700 потенциално починали от корона вирус. От 14ти Април включително, Ню Йорк рипортва дори тези които не е доказано че са били болни от корона вирус, за жертва на вируса. Включително и тези дето са си умрели по домовете, без да си ги изследвали. Момчетата надуват балона, сеят паника и плашат хората.

Сега ми стана ясно, днес като проверявах видях някаква цифра над 6000 за 14-ти и ми стана чудно от къде се е появила и дали не е някаква грешка.Нали разбираш, че аз няма как да проверявам на място информацията, уж трябваше да са коректни тези данни.

преди 56 минути, darkterminal написа:

Добре де... И за втората вълна ли шсе крием така? И за третата ли?

Не знам, човек, всички се учат в движение, все пак се установи, че за момента най-лошите прогнози за заразяване и смъртност не се сбъднаха, което води до умерен оптимизъм и някои европейски страни лека-полека ще разхлабват мерките, като същевременно ще следят дали това ще доведе до рязко покачване на болните и ако всичко мине без резки скокове и ние ще ги последваме.

преди 4 часа, Kiddo69 написа:

Доколкото разбрах в последните няколко дни тук, имаме 3 отбора. 1- има Ковид, 2- няма Ковид, 3-

Аз пък ги разделям на:

1. Такива, които слушат НОЩ, четат парцалите на Дебелия и гледат телевизията на Домусчиев. Те друго не пропускат в мислещите си кутии, които са изключили.

2. Такива, които слушат и гледат не пожарникари и хирурзи, а епидемиолози и вирусолози - нещо, което НОЩ категорично отказва да прави.

Това е. Говоря за тук във форума. Иначе офлайн има една трета група, която е най-голямата, която въобще не я интересува защо се случват тея дивотии и просто си искат нормалния живот.

Мен ми е интересно защо първата група се държи така. В случая на пожарникаря, Дончев и подобни, има десет милиарда причина за това. Още по-любопитно е, че те се доверяват именно на неспециалисти. В случая на генерал Годжи, човекът е военен - мисленето и действията му са оправдани. Той друго не знае. Има доста въпроси около НОЩ, но защо кохортата им мисли по този начин. Ако в тези времена се опитват да изкарат някой лев, го разбирам. Но си нямам идея при други обстоятелства.

преди 1 час, M.Николов написа:

Сега ми стана ясно, днес като проверявах видях някаква цифра над 6000 за 14-ти и ми стана чудно от къде се е появила и дали не е някаква грешка.Нали разбираш, че аз няма как да проверявам на място информацията, уж трябваше да са коректни тези данни.

...

Няма как... Знам... Всички гледаме еди и същи данни... Които започват да миришат все повече и повече... Но дори и с тези надути данни, поне в САЩ уверено закрепяме платото при заразените... Както гледам и при умрелите пак сме в платото... Ако се вземат предвид промените в броенето... А може и намаляване да бележим. При такива спорни данни е трудно да се правят оценки...

преди 1 час, M.Николов написа:

...

Не знам, човек, всички се учат в движение, все пак се установи, че за момента най-лошите прогнози за заразяване и смъртност не се сбъднаха, което води до умерен оптимизъм и някои европейски страни лека-полека ще разхлабват мерките, като същевременно ще следят дали това ще доведе до рязко покачване на болните и ако всичко мине без резки скокове и ние ще ги последваме.

Според мен всичко е отдавна изучено... Просто ситуацията дойде дюшеш на много места и всеки се възползва както може...

преди 5 часа, Mapuku написа:

https://bg-mam.ma/p/1198767/40584857

дотук с щаба и със секси генерала. сега ако сме нормални хора......

Че то това не е от вчера. И не е само тук. Имаше едни клипчета в тубата как някакви влизат в американски болници и те празни. Фейк било. Не е. И митът с недостига на легла в България беше разбит отдавна от няколко специалисти. Математически и най-зле да сме - като Италия - легла има. Защо обаче "героите от първа линия участват в това"? Нямаха ли клетви-млетви? За другите държави не знам. У нас всичко граничи с перверзия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.